27 Νοε 2012

ΕΤΕΡ: Για να εργάζεσαι στον δημοτικό ραδιοσταθμό της Αθήνας, πρέπει να κάνεις δηλώσεις μετανοίας;


Το Διοικητικό Συμβούλιο καταδικάζει με τον πιο κάθετο τρόπο και εκφράζει την αγανάκτησή του για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η διοίκηση του δημοτικού ραδιοσταθμού της Αθήνας 98,4, προκειμένου να υποχρεώσει την συνάδελφο δημοσιογράφο Λαμπρινή Θωμά να υπογράψει «δήλωση μετανοίας», για να έχει το δικαίωμα να επιστρέψει στην εργασία της, από την οποία απελύθη από το γενικό διευθυντή τάκη καμπύλη.

Το «έγκλημα» της συναδέλφου είναι η υπεράσπιση της κινητοποίησης της ΕΣΗΕΑ στον 98,4. Ο γενικός έχει πολλές φορές γίνει θέμα με την αντεργατική του συμπεριφορά και τις ακραιφνώς νεοφιλελεύθερες θέσεις του απέναντι στους εργαζόμενους. Νωπές είναι οι μνήμες μας από τις σκηνές που διαδραματίζονταν στον πολύπαθο δημοτικό ραδιοσταθμό με τις εντολές του γενικού προς την αστυνομία και τις προσαγωγές εργαζόμενων στο τμήμα.


Καλούμε τον Δήμαρχο να βάλει τέλος στον διασυρμό της φήμης του δημοτικού ραδιοσταθμού της Αθήνας με τα καμώματα του κύριου γενικού. Η εργασία είναι δικαίωμα και όχι επιβράβευση για δηλώσεις μετανοίας, πολλώ μάλλον όταν εργοδότης είναι ο Δήμος Αθηναίων.

Να επιστρέψει τώρα και χωρίς όρους η συνάδελφος Λαμπρινή Θωμά στην εργασία της και να αφεθεί να επιτελέσει απρόσκοπτα το έργο της, που δεν είναι άλλο από την Δημοσιογραφία όπως τόσα χρόνια την υπηρετεί με επιτυχία και εγκυρότητα όσο λίγοι…

Όλοι αύριο Τρίτη 27/11 έξω από τις εγκαταστάσεις του 98,4 στο Γκάζι στις 13.00. Διαδηλώνουμε για το δικαίωμα της συναδέλφου μας στην εργασία χωρίς προαπαιτούμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς