27 Νοε 2012

Ψήφισμα των εργαζομένων της εφημερίδας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ»


«Εμείς οι εργαζόμενοι του Αδέσμευτου Τύπου παραμένουμε απλήρωτοι επί 5 μήνες, δεχόμαστε τον διαρκή εμπαιγμό της εργοδοσίας, η οποία συστηματικά αρνείται να καταβάλει τα δεδουλευμένα μας ενώ την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 μας πρότεινε ενώπιον των Σωματείων τα εξής:

Προκειμένου να εξοφληθούμε τα δεδουλευμένα μας θα πρέπει να παραιτηθούμε από την εργασία μας -χωρίς ασφαλώς να λάβουμε τη νόμιμη αποζημίωση μας- να υπογράψουμε χαρτί παραιτήσεως οποιονδήποτε άλλων δικαιωμάτων μας, ειδάλλως θα κηρύξει πτώχευση χωρίς να μας καταβληθεί ούτε ευρώ.

Από την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 βρισκόμαστε σε απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας τουλάχιστον το μισθό του Ιουλίου, αποδεικνύοντας εμπράκτως -σε αντίθεση με την εργοδοσία- την πρόθεση μας να στηρίξουμε την εφημερίδα και να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας μας.

Διεκδικούμε επίσης: Χρονοδιάγραμμα για την εξόφληση των δεδουλευμένων μας που θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και νομική κύρωση. Παράλληλα καταδικάζουμε την δόλια μεθόδευση που ακολουθήθηκε για την απομάκρυνση της συναδέλφου μας Γεωργίας Μπρίνια απαιτώντας την άμεση επιστροφή της στην εργασία της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς