1 Νοε 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ


Tη διαμαρτυρία τους για τα «συνεχόμενα κρούσματα λογοκρισίας» στη δημόσια τηλεόραση εξέφρασαν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μέλη Σωματείων και Ενώσεων. Το παρών έδωσαν πολλοί βουλευτές, αλλά και απλοί πολίτες.

 Με κεντρικό σύνθημα «η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν ανήκει σε κανέναν», οι συγκεντρωθέντες διαμαρτυρήθηκαν για την πρόσφατη απομάκρυνση των δημοσιογράφων Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη και το κόψιμο της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση».


«Η ΕΡΤ λειτουργεί με το φιλότιμο των εργαζομένων της», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης «καρατόμησης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ», ενώ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, Γιώργος Σαββίδης, αναφέρθηκε στους λόγους της κινητοποίησης.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος σε δηλώσεις του εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους της ΕΡΤ και επανέλαβε το αίτημα για «κοινωνικοποίηση των μέσων πληροφόρησης».

Την παραίτηση της διοίκησης της ΕΡΤ ζήτησε από τη πλευρά της, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, σημειώνοντας πως το «κρούσμα λογοκρισίας» στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» δεν είναι πρωτοφανές.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η διοίκηση θα πάρει πίσω τις άδικες αποφάσεις», δήλωσε με τη σειρά του ο εκ των παρουσιαστών της εκπομπής Κώστας Αρβανίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση θα ληφθεί κατά την αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς