28 Οκτ 2012

Συνελήφθη ο Κώστας Βαξεβάνης



Συνελήφθη στις 11 το πρωί της Κυριακής ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc, Κώστας Βαξεβάνης, μετά την εισαγγελική παραγγελία σε βάρος του για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αλλά και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση στοιχείων της λεγόμενης «λίστας Λαγκάρντ» στο περιοδικό.

Όπως αναφέρει στο δικτυακό τόπο «Κουτί της Πανδώρας», η αστυνομία συνέλαβε το δημοσιογράφο τη στιγμή που έδινε τηλεφωνική συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό.


Νωρίτερα, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο δημοσιογράφος δήλωνε έτοιμος να εμφανιστεί τη Δευτέρα στην Εισαγγελία και πρόσθετε ότι δήλωνε ότι βρίσκεται σε ένα φιλικό σπίτι, έξω από το οποίο υπάρχουν αστυνομικοί, ενώ έκανε λόγο για συστηματική παρακολούθηση και πρωτοφανή κινητοποίηση σε βάρος του.

«Δυστυχώς είμαι στη θέση να πρέπει να μιλήσω για το αυτονόητο. Το αφήνω στην κρίση σας. Εγώ αύριο το πρωί θα βγω από το σπίτι όπου βρίσκομαι για να πάω να ζητήσω εξηγήσεις από την εισαγγελία για αυτή τη συμπεριφορά, η οποία είναι παραθεσμική και μη νόμιμη» δήλωνε.

Στο ίδιο μήνυμα, ο Κ. Βαξεβάνης υπερασπίζεται την κίνησή του να δημοσιοποιήσει τη λίστα λέγοντας ότι «δεν υπάρχει διαχείριση προσωπικών δεδομένων. Υπάρχει μία δημοσιοποίηση ονομάτων σε σχέση με τραπεζικούς λογαριασμούς που ουδέποτε είπαμε αν έχουν ή δεν έχουν λεφτά».

«Δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα. Η συναλλαγή ανθρώπων με τράπεζες δεν είναι προσωπικό δεδομένο. Τις συναλλαγές με τράπεζες τις κάνουμε δημόσια στα γκισέ. Να έχει κάποιος λογαριασμό σε τράπεζα δεν σημαίνει τίποτα και δεν είναι προσωπικό δεδομένο» δήλωσε.


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς