1 Νοε 2012

Δικάζεται ο Κώστας Βαξεβάνης


Αρχισε λίγο μετά τις 10.00 η δίκη του εκδότη του περιοδικού Hot Doc Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων με τη δημοσιοποίηση λίστας ονομάτων που φέρεται να είναι η λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

Ο δημοσιογράφος βρέθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί στα γραφεία της Ευελπίδων.

Με το που ξεκίνησε η δίκη, οι συνήγοροι του δημοσιογράφου, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Χάρης Οικονομόπουλος και Δημήτρης Καπερνάρος τοποθετηθήκαν ένας ένας κάνοντας ένταση λόγω αοριστίας της κατηγορίας του Κώστα Βαξεβάνη. Η δικαστής διέκοψε αλλά η ένταση απορρίφθηκε. Η δίκη συνεχίστηκε με τον Κώστα Βαξεβάνη να δικάζεται γιαπαραβίαση προσωπικών δεδομένων φυσικών προσώπων.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε και δεύτερη ένσταση από τους συνηγόρους του δημοσιογράφου, καθώς το έγγραφο με το οποίο ο Βαξεβάνης παραπέμπεται σε δίκη δεν έχει σφραγίδα εισαγγελίας. Τελικά και αυτή η ένσταση απορρίφθηκε και η δίκη συνεχίζεται κανονικά, αφού σύμφωνα με το δικαστήριο η σφραγίδα του εισαγγελέα και η υπογραφή του αρκούν.

Πηγή: protothema.gr

Στο σημείο βρίσκεται  ως μάρτυρας υπεράσπισης και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.


Στην κατάθεσή του υπέρ του Κ. Βαξεβάνη ο Τζιμ Μπουμέλα χαρακτήρισε παράλογη τη σύλληψη και τη δίωξη του δημοσιογράφου.

Ο λόγος της δημοσιοποίησης της εν λόγω λίστας, ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης, είναι το δημόσιο συμφέρον που αποτελεί και το απόλυτο καθήκον του δημοσιογράφου που σέβεται και υπηρετεί τη δημόσια ενημέρωση. Όπως τόνισε, το δημόσιο συμφέρον υπερτερεί του ατομικού.


Συνεχή ενημέρωση στο koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς