21 Μαρ 2013

ΕΣΗΕΜ-Θ: Συσσωρεύει οφειλές δεδουλευμένων η ΜΕΕ ΑΕ


Διευρύνει διαρκώς τα όρια της ασυνέπειας η εργοδοσία των εφημερίδων Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά. Η τακτική της να καθυστερεί συστηματικά τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους έχει επεκταθεί και σε δημοσιογράφους που εθελουσίως αποχώρησαν από την ΜΕΕ ΑΕ, συμβάλλοντας εν μέρει με την ενέργειά τους αυτή στην επιβίωση της επιχείρησης.

Ωστόσο –και παρά τους πολύ συγκεκριμένους όρους αποπληρωμής δεδουλευμένων που περιλαμβάνονταν στη συμφωνία για τις αποχωρήσεις– δεκάδες δημοσιογράφοι οι οποίοι αποχώρησαν βλέπουν να συσσωρεύονται οφειλόμενες δόσεις από τον περασμένο Σεπτέμβριο.


Όπως ήδη επισήμανε με επιστολή της στην εκπρόσωπο της εργοδοσίας Ευρυδίκη Σουλοπούλου, η ΕΣΗΕΜ-Θ δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί περαιτέρω καθυστέρηση στην εξόφληση των δεδουλευμένων στους συγκεκριμένους εργαζόμενους. Η αντίδρασή της, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν άμεσα οι νόμιμες απαιτήσεις τους, θα είναι εξίσου δυναμική με την αντίδραση που επιφυλάσσεται στη ΜΕΕ ΑΕ, εφόσον εξακολουθήσει να μην είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι των δημοσιογράφων που αυτήν την περίοδο εργάζονται για την έκδοση των εφημερίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς