18 Ιουν 2013

Συλλαλητήριο έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ την Τετάρτη

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ οργανώνουν την Τετάρτη (6 μ.μ.) έξω από το Ρ
αδιομέγαρο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με την ΠΟΕΣΥ, την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΣΠΕΡΤ.

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και το αποτέλεσμα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών δεν έδωσαν καμιά ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που προκάλεσε η επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία απαιτεί την άμεση ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία, εκτός από την ΕΡΤ και τους εργαζόμενούς της, αφορά όλους τους εργαζόμενους, τις δημόσιες επιχειρήσεις, την περιουσία και το μέλλον τους.

«Ο αγώνας μας είναι αγώνας που αφορά πρωτίστως στη Δημοκρατία που βάναυσα, αυταρχικά και ετσιθελικά παραβιάζει η Εκτελεστική Εξουσία.

» Η Συνομοσπονδία μαζί με τους εργαζόμενους θα συνεχίσουν τη μάχη για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, του εργατικού δικαίου και για την ανατροπή των αυταρχικών αποφάσεων.

» Οι κινητοποιήσεις και οι αγωνιστικές μας δράσεις θα κορυφώνονται, όσο συνεχίζονται οι βάρβαρες, αντιδημοκρατικές και αντεργατικές κυβερνητικές επιλογές και αποφάσεις. Το επόμενο διάστημα κλιμάκια της ΓΣΕΕ θα επισκεφτούν χώρους εργασίας, ώστε να οργανωθεί - προετοιμαστεί η επόμενη κινητοποίηση μας, σε χρόνο που θα αποφασίσει με νεότερη συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «απαιτεί την άμεση ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που άνοιξε παράνομα και αντισυνταγματικά το δρόμο της κατάργησης οργανισμών, με Υπουργικές Αποφάσεις, με χαρακτηριστική την περίπτωση που προκάλεσε 'ξαφνικό θάνατο' στην ΕΡΤ και την απόλυση 2.700 εργαζομένων. Ύστερα μάλιστα και από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ζητά την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης με τις συχνότητές της, υποχρεούται η κυβέρνηση να ανακαλέσει κάθε πράξη που αφορά την ΕΡΤ».

Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή, ενώ καλεί την Πέμπτη 20 Ιουνίου όλους τους προέδρους των ομοσπονδιών - μελών της, σε σύσκεψη, για να εκτιμηθούν όλες οι εξελίξεις.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς