20 Απρ 2010

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τα δημοσιογραφικά Σωματεία σε σύσκεψη για το Ασφαλιστικό

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (Π.Ο.Ε.ΣΥ.)
Αθήνα, 20 Απριλίου 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών(Π.Ο.Ε.ΣΥ.), που συνεδρίασε χθες, συζήτησε τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά την συνάντηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας καιτων Προέδρων των Ενώσεων μελών της με τον υφυπουργό Εργασίας, Γ.Κουτρουμάνη. Επίσης, συζήτησε την επιχειρούμενη διαμόρφωση τετελεσμένων μεμειώσεις μισθών και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, καθώς και την κλιμακούμενη εργοδοτική αυθαιρεσία στην περιφέρεια.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. στο πλαίσιο των αποφάσεων του έκτακτου Γενικού της Συμβουλίου, όπου αποφάσισε να υπερασπιστεί αγωνιστικά και αποφασιστικά όλες τις θέσεις εργασίας, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς, και να μην αποδεχθεί καμία μείωση των εισοδημάτων των δημοσιογράφων, προειδοποιεί ότι οι δημοσιογράφοι δεν παραχωρούν κανένα ασφαλιστικό τους δικαίωμα και δεν θα επιτρέψουν καμία παρέμβαση στα αποθεματικά των Ταμείων.Έτσι:
1. Καλεί τις Ενώσεις-μέλη της σε αγωνιστική ετοιμότητα. Οι περικοπές μισθών στους συναδέλφους της ΕΡΤ, του ΑΠΕ, των δημοτικών Ρ/Τ-σταθμών και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, απαιτούν μία συντονισμένη και αποφασιστική απάντηση. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα πουζουν καθημερινά με το άγχος των απολύσεων και πρόσφατα στην περιφέρεια, με το νέο εργοδοτικό μέτρο της διαθεσιμότητας.
2. Καλεί επίσης τα Προεδρεία των Ενώσεων-μελών της σε κοινή σύσκεψη την ερχόμενη Πέμπτη 29 Απριλίου με θέμα το ασφαλιστικό, και συγκεκριμένα την απάντηση στην ατζέντα που έθεσε το υπουργείο Εργασίας, δηλαδή:
α) την απόφαση παρακράτησης του 10% του αγγελιοσήμου από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ (παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις του ΠαΣοΚ όταν ψηφιζόταν ο νόμος Πετραλιά), και την απάντηση του κλάδου σε αυτό,
β) τις ρυθμίσεις για το αγγελιόσημο στο διαδίκτυο και την ασφάλιση τωνδημοσιογράφων στα "Νέα Μέσα",
γ) τις ρυθμίσεις που σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας σχετικά με τα ΔΠΥ,
δ) τις προτάσεις μας για την ανασυγκρότηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ που σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας, και
ε) την επαπειλούμενη αφαίμαξη των αποθεματικών του ταμείου μας με το πρόσχημα της δημιουργίας ενιαίου φορέα διαχείρισης των αποθεματικών όλων των ασφαλιστικών φορέων
3. Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει την ανησυχία του για την ένταση που έχει δημιουργηθεί μετά τις περικοπές που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. και για την πρόθεση της κυβέρνησης να απαιτήσει το 10% τουαγγελιοσήμου, και καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού (όπωςσυνέβαινε με τις προηγούμενες διοικήσεις), να ενημερώσει σχετικά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Με βάση αυτά τα δεδομένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. θεωρεί ότι παραμένει ανοιχτό το ζήτημα μιας απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου με συγκεκριμένο αγωνιστικό πλαίσιο και προοπτική κλιμάκωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς