30 Ιουλ 2010

Δικαστική δικαίωση τεχνικού τηλεόρασης στη Δράμα για δεδουλευμένα

Τη δικαστική οδό αναγκάστηκε να πάρει τεχνικός που εργαζόταν σε τηλεοπτικό σταθμό της Δράμας κουρασμένος απο την εκμετάλλευση και την αδικία που βίωνε στο κανάλι. Τα δεδουλευμένα του ζητούσε ο άνθρωπος. Δύο χρόνια αγωνίστηκε αλλά τελικά δικαιώθηκε. Το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου του εξέδωσε την πιό κάτω ανακοίνωση:
Θεσσαλονίκη 28 Ιουλίου 2010
Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την δικαστική δικαίωση συναδέλφου μας τεχνικού που εργαζόταν σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της Δράμας και εδώ και δύο, περίπου, χρόνια αγωνιζόταν για να του καταβληθούν τα δεδουλευμένα του.

Το ποσό των είκοσι πέντε χιλιάδων Ευρό (25.000€) που του επιδίκασε το εργατικό δικαστήριο ικανοποιώντας, καθ΄ ολοκληρίαν, τις απαιτήσεις του, αποδεικνύει την επί χρόνια εκμετάλλευση και αδικία που του γινόταν από τον σταθμό και ότι καμιά κατάθεση κανενός παράγοντα στα τηλεοπτικά δεν μπορεί να επηρεάσει το εργατικό δίκαιο.

Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Δράμας για το αμερόληπτο έργο που επιτελεί, και το καλούμε να συνεχίσει τους ελέγχους στους τηλεοπτικούς σταθμούς της Πόλης μέχρι την πλήρη εφαρμογή της ισχύουσας ΣΣΕ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στους Περιφερειακούς ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς , να μη ανέχονται πλέον καμιά εργασιακή εκμετάλλευση και να διεκδικήσουν με όλα τα μέσα τα δικαιώματά τους

Η Διοίκηση της Ένωσης τηρώντας την υπόσχεση μας στην τελευταία συγκέντρωση που έγινε στη Εργατικό Κέντρο Δράμας θα είμαστε δίπλα τους και θα τους βοηθήσουμε σε όποιο εργασιακό πρόβλημα κι αν αντιμετωπίζουν αρκεί να μας το καταγγείλουν.

Τέλος καλούμε δημόσια για μια ακόμα φορά τους όλους τους ιδιοκτήτες των σταθμών της Δράμας σε συνάντηση για να επιλύσουμε όλα τα υπάρχοντα προβλήματα στο πλαίσιο της νομιμότητας αποκαθιστώντας έτσι την εργασιακή ειρήνη στο χώρο μας που τόσο βάναυσα είχε διαταραχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα

Πιστεύουμε στο διάλογο και στην καλή διάθεση, ελπίζουμε ότι στον συντονισμό της συνάντησης δεν θα αντιμετωπίσουμε εχθρότητα και αντιπαλότητα. Οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα και αυτά υπερασπίζουμε. Νομίζουμε ότι καμιά υγιής επιχείρηση και κανένας εργοδότης, ιδίως στον ευαίσθητο χώρο της ενημέρωσης, δεν θέλει να τα καταπατά.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΙΤΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς