26 Ιουλ 2010

Σχέδιο προνομίων κατέθεσαν οι καναλάρχες


Όλα δικά τους τα θέλουν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών που ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τα εργασιακά και του Π.Δ για την ψηφιακή τηλεόραση, ζητάνε να μην πληρώνουν για τις συχνότητες, να επιτραπούν οι συγχωνεύσεις και η ολοκληρωτική συγκέντρωση Μέσων υπό έναν όμιλο, να μειωθεί το αγγελιόσημο και να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στην τηλεόραση.

Το «Ποντίκι» την περασμένη Πέμπτη δημοσίευσε το υπόμνημα των καναλαρχών στους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης το οποίο επιβεβαιώνει πλήρως την αποκάλυψη του «Π», ότι τα ιδιωτικά κανάλια μέσω της ΕΙΤΗΣΕΕ ζήτησαν να μην πληρώνουν ενοίκιο για την κατοχή συχνοτήτων, ούτε το 1,5% για τον κινηματογράφο, τη μείωση του αγγελιοσήμου και την κατάργηση του τέλους υπέρ των τυφλών (0,3% επί του τζίρου).
Οι ιδιοκτήτες μιλάνε για τα «αντισταθμιστικά οφέλη» της ιδιωτικής τηλεόρασης έναντι του ειδικού φόρου 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων και χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την κρίση. Το δε υπόμνημα τους με τις θέσεις των καναλιών προτείνει και συγκεκριμένα άρθρα επί του νόμου που θα βγει.

Όπως προκύπτει από το υπόμνημα ακόμη και για τον ειδικό φόρο ζητάνε η υποχρέωση απόδοσης του 20% να ισχύει μετά την αφαίρεση των εκπτώσεων που όπως είναι γνωστό σε πολλές περιπτώσεις φθάνουν ως και το 80%!
Δεν είναι όμως μόνο οικονομικά τα ανταλλάγματα που θέλουν οι καναλάρχες. Ζητάνε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ώστε να μπορεί ένας ιδιοκτήτης να συγκεντρώνει υπό τη σκέπη ομίλου πολλά και διαφορετικού είδους Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά να απασχολεί τους εργαζόμενους του σε μια εταιρεία του ομίλου και να τους χρησιμοποιεί ή να τους μετακινεί σε όποιο Μέσο θέλει!
Πηγή:typologies

1 σχόλιο:

Η γνώμη σας μετράει για μάς