28 Ιουλ 2010

Στο μικροσκόπιο η προκήρυξη για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια βρίσκεται πλέον η προκήρυξη από την Οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», την οποία έλαβαν τα «ΝΕΑ» και με την οποία γίνεται η ανάληψη της ευθύνης για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης δημοσιεύεται στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζεται το κείμενο της προκήρυξης, σε αντιπαράθεση με προηγούμενα κείμενα της οργάνωσης, ενώ η αστυνομία αξιολογεί το γεγονός ότι άλλαξε ο τρόπος αποστολής, και η προκήρυξη εστάλη πλέον σε έντυπη μορφή (εκτύπωση) και όχι σε CD όπως γινόταν στο παρελθόν.

Οι συντάκτες του κειμένου, το οποίο παρέλαβαν «ΤΑ ΝΕΑ» μετά από τηλεφώνημα αγνώστου, επιχειρούν να δικαιολογήσουν το δολοφονικό χτύπημα στο Σωκράτη Γκιόλια, ενώ χρησιμοποιούν βαρείς χαρακτηρισμούς για δημοσιογράφους και εκδότες, όπως οι κ.κ Θ. Αναστασιάδης,Μ.Τριανταφυλλόπουλος,Ν.Χατζηνικολάου, Π.Κωστόπουλος, Γ.Κουρής, Δ.Κοντομηνάς κ.ά.

Παράλληλα, «εκτοξεύουν» απειλές κατά αστυνομικών, εισαγγελέων, σωφρονιστικών υπαλλήλων, διευθυντών φυλακών και κοινωνικών λειτουργών που εργάζονται σε φυλακές.

Σημείωμα ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
Το μπλόγκ αυτό επιλέγει να μήν αναρτήσει το πλήρες κείμενο της προκήρυξης. Οπως επέλεξε να μήν παρει μέρος στίς βιαστικές και μονομερείς τοποθετήσεις, ωραιοποίησης η αμαύρωσης, υπερτίμησης η υποτίμησης πάνω απο το ζεστό ακόμη σώμα του νεκρού δημοσιογράφου. Θα έρθει, αργότερα, η ώρα που ψύχραιμα, νηφάλια, θα μιλήσουμε για την ενημέρωση, τους δημοσιογράφους και τη δημοσιογραφία. Για τίς διαπλοκές και τη δεοντολογία. Γιά τους εντός ή τους εκτός του συστήματος και αυτούς που το εξ-υπηρετούν είτε απο μέσα είτε απ΄έξω. Για όσα λέγονται χωρίς να είναι σημαντικά και για όσα είναι σημαντικά αλλά δεν λέγονται. Η αλήθεια είναι επαναστατική. Άλλά... θα πρέπει να έχεις την επιμονή να την βρείς εκεί που την κρύβουν , να έχεις τη γνώση να την αναγνωρίσεις, να έχεις την τόλμη να την πείς ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς