12 Οκτ 2009

Θα γίνει αύριο και μεθαύριο η 48ωρη απεργία στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ


Πραγματοποιείται, τελικά, η απεργία που εδώ και καιρό ζητούν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ , παρά τίς προσπάθειες και τίς πιέσεις απο διάφορες πλευρές για αναβολή της.


Ο ίδιος ο Γιώργος Καλοφωλιάς απέστειλε σήμερα το πρωί επιστολή που απευθύνεται πρός τους: ---Παναγιώτη Σόμπολο, πρόεδρο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ (προφανώς εννοεί τον προεδρεύοντα).
---Μάρκο Γκανά, πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ, ΚΑΙ
---Γιώργο Μυλωνά, πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΤΗΠΤΑ (τον τελευταίο, είναι αγνωστο γιατί τον καλεί καθώς δεν έχει κηρύξει απεργία στο μαγαζί του).
Ζητάει την "αναστολή της απεργίας" εν αναμονή χρηματοδοτήσεων που ...περιμένει, πάλι. Και τους προσκαλεί (τους τρείς οχι ολα τα ΔΣ...) για να τους ενημερώσει ως πρός το "σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας"). Στην έδρα του, φυσικά!!!
Η απάντηση εργαζόμενων και των δύο Σωματείων ήταν μία: Η απεργία θα γίνει - ενώ κάποιοι πρόσθεσαν ότι "αν θέλει ο κ. Καλοφωλιάς να ενημερώσει ας κατέβει κάτω για να συναντήσει τα συμβούλια".
Απο την ΕΣΗΕΑ εκδόθηκε η πιό κάτω ανακοίνωση:
"Η ΕΣΗΕΑ κήρυξε 48ωρη απεργία, από τις 6 το πρωί της Τρίτης 13 Οκτωβρίου έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου 2009, στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ ζητώντας την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων.
Η εργοδοσία, παρά τις υποσχέσεις της, εξακολουθεί να εμπαίζει τους εργαζόμενους. Δέκα μήνες τώρα οι εργαζόμενοι ακούνε μονάχα «κούφια» λόγια και υποσχέσεις για δήθεν προγράμματα που δεν υλοποιούνται και δάνεια που δεν χορηγούνται.
Φτάνει πια! Η ανοχή, η υπομονή και η αντοχή μας έχουν πλέον εξαντληθεί.
Οι συντάκτες δεν θα γίνουν το εξιλαστήριο θύμα των επιχειρηματικών επιλογών και σχεδίων της εργοδοσίας.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί για μια ακόμα φορά την εργοδοσία να τηρήσει τις υποσχέσεις και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Διαφορετικά θα έχει την αποκλειστική ευθύνη των συνεπειών της αναλγησίας της.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ μαζί με όλους τους συναδέλφους θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την οριστική δικαίωσή τους. Η κοινή στάση και ο κοινός αγώνας των εργαζομένων θα υποχρεώσει την εργοδοσία στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς