11 Ιαν 2012

Με το...ζόρι (μόνο με έξη ψήφους!!!) πέρασε η Εκτακτη Συνέλευση απο το ΔΣ ενώ δεν πέρασε η απεργία

Με ψήφους 5 υπέρ της 48ωρης απεργίας μαζί με όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο και στα ΜΜΕ στις 17 και 18/1/2012 ή (εναλλακτικά) στις 18 και 19 /1/2012 και 5 κατά ή “λευκό” (με διάφορα επιχειρήματα), το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν κατάφερε σήμερα να οδηγηθεί σε απόφαση. Επί 10 παρόντων -απουσίαζε απολύτως δικαιολογημένα (ήταν εκ μέρους του Δ.Σ. στην συνέλευση της “Ελευθεροτυπίας”, ο Σταμάτης Νικολόπουλος- οι 5 ψήφισαν την 48ωρη απεργία (Τρίμης, Αγγέλης, Ράμμος, Νταουντάκη και Φιλιππάκης) και οι υπόλοποι ψήφισαν εναντίον της συγκεκριμένης απεργίας ή “λευκό” (Τσαλαπάτης, Γκίκα, Κανέλλης, Κυρίτσης, Αντωνιάδου).

Αύριο, Πέμπτη, 12/1/12, στις 14.30, συνεδριάζει το Διασωματειακό των Ενώσεων του Τύπου και ΜΜΕ και την Παρασκευή αναμένεται να ξανασυνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επανεξετάζοντας το ζήτημα της γενικής απεργίας. Πολλές κουβέντες για το τίποτα!!

Ωστόσο, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κατάφερε να αποφασίσει με ψήφους 6-4 την πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ενωσης την Τρίτη, 24/1/2012 στο ΚΑΡΑΒΕΛ, με ταυτόχρονη στάση εργασίας. Για την επίτευξη απαρτίας, σύμφωνα με το καταστατικό, απαιτούνται περίπου 1.500 υπογραφές μελών της Ενωσης. Το θέμα της γενικής συνέλευσης θα είναι: η κατάσταση στον κλάδο και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς