11 Ιαν 2012

Άνθρακες ο θησαυρός για την πρόταση Δελατόλα εξαγοράς της Ελευθεροτυπίας

Διαψεύδει το περιβάλλον της Μάνιας Τεγοπούλου την είδηση που κυκλοφόρησε εντέχνως στο διαδίκτυο για να εξυπηρετήσει άραγε τίνος και ποιούς σκοπούς; Απο επικοινωνία που είχαμε με συνεργάτη της εκδότριας της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ μας ενημέρωσε οτι ουδέποτε υπήρξε πρόταση για να αναλάβει την διαχείριση της εφημερίδας απο την πλευρά εκδότη άλλης εβδομαδιαίας εφημερίδας. "Πως θα μπορούσε άλλωστε να εμπιστευτεί η Μάνια μια πρόταση απο έναν εκδότη ποιυ αντιμετωπίζει και ο ίδιος οικονομικά προβλήματα στην εφημερίδα του;" μας ανέφερε με νόημα ο άνθρωπος με τον οποίο επικοινωνήσαμε.
Έτσι το ερώτημα που δημιουργείται ευλόγως είναι ποιές σκοπιμότητες εξυπηρετούν τέτοιου είδους ράδιο αρβύλες τη δεδομένη στιγμή που παραμένει το προσωπικό απλήρωτο επι μήνες ενω η συνέχιση της κυκλοφορίας της ιστορικής εφημερίδας κρέμεται απο μια κλωστή... Αν στο σκηνικό προσθέσουμε και τις "πηγες" δημοσίευσης αυτής της "πέτσινης είδησης" τότε εύκολα καταλαβαίνουμε οτι κάποιο παιχνίδι παίζεται με ενορχηστρωτές γνωστούς επίδοξους νταβαντζήδες του διαδικτύου.

Εν τω μεταξύ ύστερα από μια τετράωρη συνάντηση της Εργασιακής Επιτροπής με την εκδότρια της «Ελευθεροτυπίας» Μάνια Τεγοπούλου, έγινε φανερό ότι υπάρχει επιθυμία για να κρεμαστεί και πάλι η εφημερίδα στα περίπτερα. Η πρόταση της εκδότριας περιλαμβάνει την καταβολή ενός μισθού στο αμέσως επόμενο διάστημα (εντός δεκαημέρου) ώστε να καταστεί δυνατή η έκδοση της εφημερίδας.

Επίσης η εκδότρια δεσμεύτηκε για ένα καινούργιο «επιχειρησιακό σχέδιο σωτηρίας» και μάλιστα σε πολύ σύντομο διάστημα. Φυσικά η εκδίκαση της αίτησης για εισδοχή στο Άρθρο 99 στις 15 Φεβρουαρίου θα καθορίσει και τον τρόπο καταβολής των δεδουλευμένων που εκκρεμούν.

Ανεργοι Δημοσιογράφοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς