24 Μαΐ 2013

«Τα χάπια μου κι ένα ταξί να φύγω»

Ο Παλμός της επικαιρότητας με.. τρίχες

Του Μάνου Σπανάκου

Περιδιαβαίνοντας τα sites έπεσα σε μια είδηση που έκανε να σηκωθεί η τρίχα μου κάγκελο: «Γιατί έκοψε η Γκερέκου τα μαλλιά της». Και μη βιαστείτε να λοιδορήσετε τον αρθρογράφο της έγκριτης εφημερίδας απ’ όπου αναδημοσιεύτηκε, διότι έχει πιάσει τον παλμό της επικαιρότητας. Ήτοι τις τρίχες, με τις οποίες ασχολούμαστε και ως άνθρωποι και ως κράτος μιας και τα υπόλοιπα είναι πολύ δύσκολο να τα θίξουμε, επίσης και ως άνθρωποι και ως κράτος.

Κράτος του 500άρικου, αφού εν μια νυκτί αποφάσισε ότι μπορείς να νομιμοποιήσεις το αυθαίρετό σου με όσα θα χάλαγες- πάλι εν μια νυκτί- για δυο μπουκάλια Τζόνυ περιπατητή και κάμποσο γαρουφαλοπόλεμο σε ένα… πολιτιστικό κέντρο (που έλεγε κι ο αείμνηστος Γιαννόπουλος- για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι) της εθνικής οδού.

Της εθνικής οδού που παίρνει πάλι μπρος, λένε, και μάλιστα θα τελειώσει και το… λούνα παρκ του τρόμου με τα χιλιάδες φωτάκια παράκαμψης και καντηλάκια συχωρεμένων από την Κόρινθο στην Πάτρα ξαναλένε, και πλέον θα ταξιδεύουμε άνετα κι ωραία, ματαξαναλένε. Να πάμε που; Με τι μπεκικίνια και με τι βενζίνη που έχει στεγνώσει το ρεζερβουάρ σαν το λαρύγγι της λαλίστατης βουλευτού μετά από πεντάωρο καβγά; Που να βρεις βενζίνη…

Πάντως όχι στο Καστελόριζο όπου, τρία χρόνια μετά το, περί ΔΝΤ, διάγγελμα του Παπανδρέου με σκηνικό τις βαρκούλες που αρμενίζουν, ο μοναδικός ταξιτζής έκανε το ταξί του… κοτέτσι μιας κι έκλεισε το επίσης μοναδικό βενζινάδικο του νησιού. Και αφού επίσης έκλεισε και το μοναδικό φαρμακείο του νησιού πλέον  η επωδός της μοδός «τα χάπια μου κι ένα ταξί να φύγω» είναι κυριολεκτικά κενή ουσίας στα κάθε λογής Καστελόριζα. Κοινώς… βράσε όρυζα.


(Κλικ στη φωτό για καλύτερη ανάγνωση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς