25 Μαΐ 2011

Ολοι μαζί για να μη χάσουμε




Του Δημήτρη Μαθέα
(εργαζόμενου- όμηρου στον Αλτερ)



Εργάζομαι στον Αλτερ αλλα νιώθω οτι μιλάω ως "υποψήφιος¨ άνεργος . Οσα βιώνουμε μέχρι σήμερα είναι λίγο πολύ γνωστά. Δεν είμαστε εργαζόμενοι, ούτε απολυμένοι. Είμαστε εγκλωβισμένοι μέσα σε επιχειρηματικά, εκδοτικά, τραπεζικά και πολιτικά παιχνίδια και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο.


Νιώθουμε διαρκώς σαν παγιδευμένοι στον ιστό μιάς αράχνης , που δεν ξέρουμε απο ποιούς ακριβώς και για ποιό σκοπό υφαίνεται.


Δίνουμε τη μάχη μας καθημερινά εδώ κα πολύ καιρό.


Απέναντί μας έχουμε τεράστια συμφέροντα που παίζουν σκάκι πάνω στίς πλάτες μας. Εχθρός μας ο χρόνος και οι πιεστικές ανάγκες της ζωής, ο φόβος και η ανασφάλεια που τα εκμεταλλεύονται για να μας κάμψουν.


Αντιστεκόμαστε όσο μπορούμε και σ΄αυτή την αντίσταση δεν βάζουμε..χρονοκάρτα, ούτε περγαμηνές. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί για να νικήσουμε, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί για να μήν χάσουμε.. Και έχουμε ανάγκη το Σωματείο.


Μπορεί μέχρι σήμερα να μην είχαμε την ΕΣΗΕΑ που θα θέλαμε. Αλλά από τον καθένα απο εμάς εξαρτάται το αύριο του σωματείου μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να ψηφίσουμε όλοι. Για να έχουμε την ΕΣΗΕΑ που θέλουμε και χρειαζόμαστε.


Η απογοήτευση, η αγωνία για την επόμενη μέρα δεν εκφράζεται με την αποχή.


Δημήτρης Μαθέας,

υποψήφιος με τον συνδυασμό 'Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι"

για το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ.

1 σχόλιο:

  1. πρεπει ομως να γινει κατανοητο οτι πολυς κοσμος,απλος πολιτης δημοσιογραφει πλεον απο το σπιτι του με τους γνωστους τροπους.Νομιζω πως πλεον το επαγγελμα σχεδον μηδενιζεται ως αποκλειστικη επαγγελματικη απασχοληση.Οποτε οι κορωνες δεν ωφελουν κανεναν.Λεει -θεωρω- ο πολιτης:δηλαδη θα εκφραζω τη γνωμη μου και θα πληρωνομαι? ολοι ειμαστε δημοσιογραφοι σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς