3 Ιουν 2013

ΠΟΕΣΥ: Εμπρηστική επίθεση σε δημοσιογράφο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), ενώνει τη φωνή του στην καταγγελία και καταδίκη εκ μέρους της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας της εμπρηστικής επίθεσης χθες τα ξημερώματα από αγνώστους, στο αυτοκίνητο του συναδέλφου αθλητικογράφου Σπύρου Μπαξεβάνου.


Η ΠΟΕΣΥ έχει καυτηριάσει και στο παρελθόν τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας σε βάρος αθλητικών συντακτών, ζητώντας με ανακοίνωσή της «από τις αστυνομικές αρχές να συλλάβουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης, για να μην καταλήξουν και αυτές οι υποθέσεις στο αρχείο όπως τόσες άλλες κατά το παρελθόν επιβραβεύοντας την ατιμωρησία η αντιμετώπιση της οποίας αποτελεί το μεγαλύτερο διακύβευμα για την κοινωνία του Αθλητισμού».

Βεβαίως η προτροπή μας αυτή δεν εισακούστηκε, όπως δεν εισακούστηκε και η προκληθείσα από την Ομοσπονδία αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, ο Πρόεδρος της οποίας Άρνε Κοένιγκ δήλωσε ότι «η επίθεση είναι η τελευταία μιας σειράς βίαιων επιθέσεων εναντίον δημοσιογράφων στην Ελλάδα κατά τους τελευταίους μήνες. Τέτοια περιστατικά δεν μπορεί να είναι ανεκτά, και καλούμε τις ελληνικές αρχές να λάβουν ισχυρή και επείγουσα δράση να προστατεύσουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων που εργάζονται στη χώρα».

Δυστυχώς η επίθεση στην οποία αναφέρεται ο Πρόεδρος της ΕΟΔ δεν ήταν η τελευταία∙ είναι όμως «πρωτόγνωρο γεγονός για τα δεδομένα της περιοχής», όπως επισημαίνει η ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, τονίζοντας ότι «πρόκειται για περιστατικό τρομοκρατίας και εκφοβισμού όλων των δημοσιογράφων της Κεντρικής Ελλάδας, οι οποίοι καθημερινά πασχίζουν και αγωνίζονται, κάτω από αντίξοες οικονομικές και εργασιακές συνθήκες, να μεταφέρουν την είδηση, με μόνο στόχο την ενημέρωση και πληροφόρηση των κατοίκων της περιοχής».

Η ΠΟΕΣΥ εκφράζει τη συμπαράστασή στο συνάδελφο και διακηρύσσει προς τους δράστες των επιθέσεων και τους υποκινητές τους ότι τέτοιες πρακτικές δεν θα καταφέρουν να φιμώσουν την ελευθεροτυπία, ούτε να τρομοκρατήσουν τους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς