2 Ιουν 2013

Τέλος η φωτογραφία, ώρα για βίντεο σε εφημερίδα του Σικάγου

Απολύθηκαν όλοι οι φωτογράφοι, ανάμεσά τους και ένας με βραβείο Πούλιτζερ

Χωρίς φωτογράφους έμειναν οι «Chicago Sun-Times» από την Πέμπτη. Η διεύθυνση της εφημερίδας αποφάσισε να απολύσει όλους τους εργαζόμενους σε αυτό τον τομέα επικαλούμενη την ανάγκη προώθησης των online βίντεο. Μεταξύ των απολυμένων μάλιστα είναι και ένας βραβευμένος με Πούλιτζερ φωτογράφος, ο Τζον Χ. Γουάιτ, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.

Το σωματείο αμέσως κατήγγειλε τη στάση της εφημερίδας, από την οποία «αποδεσμεύονται» -αν και η ίδια δεν έχει προβεί ακόμη σε συγκεκριμένη ανακοίνωση- 28 εργαζόμενοι (φωτογράφοι και photo editors) στο μητρικό και σε θυγατρικά έντυπα του ομίλου. Περί τους 30 είχαν κληθεί σε έκτακτη σύσκεψη την Πέμπτη το πρωί και όπως κταγγέλλουν, άκουσαν τον υπεύθυνο «που μίλησε 20 δευτερόλεπτα» να τους ανακοινώνει τη σκληρή απόφαση.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η διοίκηση της εφημερίδας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι μπίζνες αλλάζουν κατακλυσμιαία» και προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφασή της εκτιμά ότι «το αναγνωστικό κοινό αναζητεί περισσότερο βίντεο με την ειδησεογραφία».

Το Σικάγο είναι μία από τις ελάχιστες πόλεις των ΗΠΑ όπου επικρατεί ανταγωνισμός μεταξύ των εντύπων. Εν προκειμένω, οι «Sun-Times» και η «Chicago Tribune».

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς