3 Ιουν 2013

Απορρίφθηκε η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

Απέρριψε η ανακρίτρια και τη δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη , ο οποίος οδηγήθηκε στις φυλακές στις 14 Δεκεμβρίου 2012 μετά από ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της PROTON BANK . Η δικαστική λειτουργός Ιωάννα Χατζάκη για πρώτη φορά ,με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα ...
Κωνσταντίνου Σπηλιόπουλου, , ανοίγει το δρόμο, εφόσον το ζητήσει ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας να μεταφερθεί εκτός φυλακών σε ειδικά διαμορφωμένο για την κατάστασή του χώρο σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο. 

Στην αίτηση αποφυλάκισής του ο Λαυρεντιάδης υποστήριζε πώς δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί, πως ο χώρος των φυλακών ή το νοσοκομείο κρατουμένων δεν έχουν τις συνθήκες που θα του επιτρέψουν να αποφύγει δυσάρεστες εξελίξεις στην υγεία του, καθώς επίσης και πώς ούτε δημόσια ή ιδιωτικά νοσοκομεία ενδείκνυνται για την περίπτωσή του αφού μπορεί να κινδυνεύσει λόγω ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.Η υπεράσπισή του πρότεινε λοιπόν την αποφυλάκισή του και τη μεταφορά του στο σπίτι του, όπου σε εδικά διαμορφωμένο χώρο και με την ψυχολογική στήριξη της οικογένειάς του για να "συντηρήσει έστω" σε κάποια επίπεδα την κατάσταση της υγείας του.



Η ανακρίτρια στη διαταξή της, αφού σημειώνει την αναγκαιότητα διασφάλισης της παρουσίας του στη δίκη του, ξεκαθαρίζει πώς "η δύσκολη κατάσταση της υγείας του δεν αμφισβητείται" αλλά θεωρεί πώς δεν αιτιολογείται επαρκώς γιατί ο μόνος κατάλληλος χώρος νοσηλείας και διαμονής για τον κατηγορούμενο είναι το σπίτι του αποφαινόμενη πως εάν το ζητήσει μπορεί να μεταφερθεί σε ιδιωτικό ή δημόσιο νομσοκομείο. 
ΠΗΓΗ:  ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς