8 Ιουν 2013

Δεν υπάρχει απόφαση ΔΣ

Της ΝΑΝΑΣ ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗ

Επειδή κάποια αντράκια συχνά με προκαλούν σε κλειστές ομάδες στις οποίες δεν έχω πρόσβαση ή ανώνυμα (κατ΄ εντολή αυτών για λογαριασμό των οποίων δρουν..) θα απαντήσω ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ:

 ***Θέμα εκλογής εκπροσώπων στο ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ από Μέσα που δεν λειτουργούν αλλά έχουν εργαζόμενους σε επίσχεση ΔΕΝ ΤΕΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΟ ΔΣ και επομένως ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ και άρα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ. Όποιος λέει ή γράφει το αντίθετο είναι ή ύποπτος ή παραπληροφορημένος.

 *** Ένα τέτοιο θέμα δεν μπορεί να λυθεί παρά μόνο με σχετική νομική γνωμοδότηση καθώς το καταστατικό δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Η πρόσφατη περίπτωση της Ελευθεροτυπίας αφορούσε σε Μέσο που επανεκδόθηκε με άλλη εταιρεία και υπήρχαν εργαζόμενοι σε επίσχεση με δικαιώματα σ΄αυτό το μέσο γιαυτό και η νομική γνωμοδότηση ήταν θετική.

Για να καταλάβουν όλοι τη διαφορά θα πώ ότι αν η μυστική κίνηση για επαναλειτουργία του Αλτερ με μέρος των εργαζόμενων είχε πετύχει και το Αλτερ ξανάνοιγε με αυτους μόνο οι υπόλοιποι θα είχαν κάθε δικαίωμα, όπως έγινε στην Ελευθεροτυπία, να εκλεξουν δικό τους εκπρόσωπο.

Όπως και νάχει στην περίπτωση Μέσων όπως το Αλτερ, η Αυριανή, ο Φίλαθλος, ο Αδέσμευτος και πολλά άλλα στην ίδια κατάσταση, αν υπάρξει σχετική γνωμοδότηση εγώ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ.


 *** Η εκπροσώπηση στο Μ.Σ. δεν μπορεί να διασφαλίσει κανένα δικαίωμα, ούτε να καθορίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αφού άλλωστε η μόνη απόφαση που έχει δικαίωμα να πάρει (δεν είναι γνωμοδοτικό όργανο) είναι για τις προσφυγές συναδέλφων που δεν έχουν εγγραφεί!!! ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ. Ο τελευταίο -εκλεγμένος στο ΜΣ από το Μέσο, όσο αυτό ήταν εν λειτουργία, προσέρχεται εφ΄ όσον το επιθυμεί, συμμετέχει, μιλάει, ενημερώνεται και ενημερώνει, απλώς δεν μπορεί να ψηφίσει για εγγραφή νέων συναδέλφων.

 ***Επειδή η ιστορία «πολύπαθων» μέσων με δραματικές συνέπειες στους εργαζόμενους δεν είναι καινούργια αναφέρω, ενδεικτικά, μερικές από αυτές και τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν:

1. Πρωινή (του Τεγόπουλου) που έκλεισε αφήνοντας όλους τους εργαζόμενους στο δρόμο. Η τελευταία εκπρόσωπος, πολύ μαχητική, μάζεψε όλους τους εργαζόμενους το πάλεψαν νομικά και με πείσμα και τελικά κέρδισαν τις αποζημιώσεις τους χωρίς ποτέ να τους αφαιρεθεί η πρόσβαση στην ΕΣΗΕΑ

2. Πλανετ, που συνέχιζε να λειτουργεί πειρατικά (με Πολυχρονίου και απεργοσπάστες) με τους υπόλοιπους σε επίσχεση, τα δικαιώματα των εργαζόμενων (που είχαν μοιραστεί σε ομάδες) εκπροσώπησαν τα Σωματεία της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΕΡ και πέτυχαν καταβολή μισθών για τα δύο χρόνια της επίσχεσης καθώς και τακτοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων για τα ίδιο διάστημα

3. Απόφαση που μετά από απεργίες και επισχέσεις των απλήρωτων εργαζόμενων έκλεισε πολύ επιθετικά από τον ιδιοκτήτη. Ο τελευταίος τότε εκλεγμένος εκπρόσωπος συνέχισε να το παλεύει νομικά όλα αυτά τα χρόνια, με μία ομάδα από τους εργαζόμενους και με την οικονομική στήριξη της ΕΣΗΕΑ

Το κείμενο, όπως δημοσιεύτηκε στην Ομάδα των ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς