8 Ιουν 2013

Εκδικητικές απολύσεις στην «Εβδόμη»

Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι στη δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Καβάλας, με την οποία ο εκδότης της εφημερίδας «Εβδόμη»,  Γ. Χλώρος, υποχρεώνεται να καταβάλει στους εργαζομένους αμέσως έναν από τους μισθούς που τους οφείλει, εκείνος έσπευσε να απολύσει με προσχηματική δικαιολόγηση δύο δημοσιογράφους, σε μια επίδειξη εκδικητικότητας.

Ο κ. Χλώρος, με διαδοχικές ενέργειές του, κάνει ό,τι μπορεί για να δείξει στην κοινωνία της Καβάλας το πραγματικό πρόσωπό του και αποκαλύπτει την απαξιωτική αντίληψή του για την ενημέρωση, την εργασία, την κοινωνική ευαισθησία,  την οποία συστηματικά έκρυβε πίσω από το προσωπείο του υπερασπιστή των αδυνάμων.


Η ΕΣΗΕΜ-Θ επαναλαμβάνει ότι είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα όλων των δημοσιογράφων  που εργάζονται στα Μέσα του Γ. Χλώρου, τον οποίο καλεί να αναθεωρήσει συνολικά τη στάση του και να πάψει να θεωρεί πως έχει τη δυνατότητα να αγνοεί θεσμούς και να μη σέβεται δικαστικές αποφάσεις.

Η 48ωρη απεργία στην εφημερίδα «Εβδόμη» και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Studio 7», η οποία αρχίζει στις 6 π.μ. της Κυριακής 9 Ιουνίου και λήγει στις 6 π.μ. της Τρίτης 11 Ιουνίου, είναι μόνο μία από τις κινήσεις και τις κινητοποιήσεις που θα αναπτύξει η ΕΣΗΕΜ-Θ για να προστατεύσει τους  εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς