7 Ιουν 2013

Washington Post: Οι Αρχές των ΗΠΑ ελέγχουν τους κολοσσούς του Ιντερνετ

Μετά την αποκάλυψη του βρετανικού Guardian για αποστολή στοιχείων από τη Verizon στην αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, η Washington Post έρχεται να φέρει στο φως το πρόγραμμα PRISM που υποστηρίζει πως δίνει άμεση πρόσβαση στις Aρχές των ΗΠΑ σε στοιχεία χρηστών των δημοφιλέστερων διαδικτυακών εταιρειών. Από την πλευρά τους, Google, Facebook, Yahoo και Apple αρνήθηκαν η μία μετά την άλλη πως δίνουν «άμεση πρόσβαση» στα στοιχεία επικοινωνίας πολιτών.


H Washington Post υποστηρίζει πως η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας και το FBI έχουν άμεση πρόσβαση στους διακομιστές εννέα «κολοσσών» του Διαδικτύου -και κατ' επέκταση στα στοιχεία των χρηστών τους. Πρόκειται, υποστηρίζει η εφημερίδα, για τις Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, PalTalk, AOL, Skype, YouTube και την Apple.

Με το πρόγραμμα, το οποίο περιγράφεται ως PRISM σε άκρως απόρρητο έγγραφο γνώση του οποίου επικαλείται η Washington Post, υποστηρίζεται πως οι αμερικανικές Aρχές έχουν πρόσβαση σε συνομιλίες ήχου και βίντεο, φωτογραφίες, e-mail, αρχεία και στοιχεία σύνδεσης που επιτρέπουν τον εντοπισμό ξένων στόχων.

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς