6 Ιουν 2013

Παρελκυστική τακτική ακολουθεί ο εκδότης της εφημερίδας «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ» αθετώντας συνεχώς τις υποσχέσεις του

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση που τηρεί ο Εκδότης της εφημερίδας «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ» κ. Σωτήρης Πουλόπουλος. Στους δημοσιογράφους της εν λόγω εφημερίδας οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές έξι (6) μηνών, ενώ ο Εκδότης ακολουθεί παρελκυστική τακτική αθετώντας συνεχώς τα όσα υπόσχεται γραπτά και προφορικά.

Οι εργαζόμενοι, αλλά και το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, έχουν επιδείξει ιώβεια υπομονή και πνεύμα καλής θέλησης και συνεργασίας, που, όμως, δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία από κανέναν. Στις συνεχείς επαφές, που έχουν υπάρξει, αλλά και σε αλληλογραφία που έχουμε ανταλλάξει ο Εκδότης παραδέχεται τις οφειλές του και καταθέτει χρονοδιαγράμματα αποπληρωμής των οφειλομένων, τα οποία δεν τηρεί. Τελευταία φορά με επιστολή του στις 15/5/2013 δεσμεύεται ότι στο τέλος του μήνα «θα αποκατασταθεί η κανονική ροή της μισθοδοσίας». Μάλιστα, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, σε ένδειξη καλής θέλησης, ανέστειλε προγραμματισμένη απεργιακή κινητοποίηση, που είχε εξαγγείλει στη συγκεκριμένη εφημερίδα. Παρ’ όλα αυτά και αγνοώντας, τόσο τους συναδέλφους όσο και τις υποσχέσεις του, ο κ. Σωτήρης Πουλόπουλος με χθεσινή επιστολή του ζητεί παράταση χρόνου για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του.


Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η υπομονή και η καλή πρόθεση των συναδέλφων έχει ήδη εξαντληθεί. Στο εξής θα προχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις ευρείας κλίμακας. Οι δημοσιογράφοι και η ΕΣΗΕΑ έχουν κάνει περισσότερα απ’ όσα θα μπορούσε να φανταστεί ο οποιοσδήποτε. Από εδώ και στο εξής για τις όποιες εξελίξεις την αποκλειστική ευθύνη θα φέρει ο Εκδότης κ. Σωτήρης Πουλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς