7 Ιουν 2013

Δέσμιοι των εργοδοτικών αντιφάσεων οι δημοσιογράφοι της «Εβδόμης»

Απασχολημένος με τη αδιέξοδη διαχείριση των αντιφατικών επιλογών του, ο εκδότης της εφημερίδας «Εβδόμη» στην Καβάλα Γ. Χλώρος, τείνει να τραβήξει διαχωριστική γραμμή μεταξύ των εργαζομένων και του φύλλου που εκείνοι υποστήριξαν με κάθε τρόπο.

Ο εργοδότης από τη μια επικαλείται την ανάγκη της συνεχούς αντικειμενικής ενημέρωσης και από την άλλη απαξιώνει το κοινό «ενημερώνοντάς» το με απεργοσπαστικά φύλλα χωρίς τη συμμετοχή επαγγελματιών δημοσιογράφων. Υποστηρίζει το κοινωνικό πρόσωπο των Μέσων του οργανώνοντας ραδιοφωνικούς εράνους υπέρ αναξιοπαθούντων και την ίδια στιγμή οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα έξι μηνών και τους οδηγεί στην απόλυτη οικονομική εξάντληση.


            Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ είναι αποφασισμένο να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο που διαθέτει τα δικαιώματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του Γ. Χλώρου. Στο πλαίσιο αυτό, κηρύσσει σαρανταοκτάωρη απεργία στην εφημερίδα «Εβδόμη» της Καβάλας και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Studio 7», η οποία αρχίζει στις 6 π.μ. της Κυριακής 9 Ιουνίου και λήγει στις 6 π.μ. της Τρίτης 11 Ιουνίου.

            Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την εργοδοσία:

•Να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα που οφείλει στους εργαζόμενους και στο εξής να είναι συνεπής στην καταβολή της μισθοδοσίας τους.
•Να εγκαταλείψει κάθε αυθαίρετη και παράνομη ενέργεια, όπως αυτή της μονομερούς μείωσης μισθών των δημοσιογράφων.
•Να εγκαταλείψει τις ενέργειες που απαξιώνουν και τα Μέσα και τους εργαζόμενους και να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου για την εξεύρεση λύσης, όπως δεσμεύτηκε ότι θα κάνει, αλλά ποτέ δεν έκανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς