6 Ιουν 2013

Οσοι μείνετε στη Μίνωος θα δουλεύετε χωρίς να πληρώνεστε!


Τι διεμήνυσε στους εργαζόμενους ο εκδότης που τρέμει την απεργία

«Αν δεν απεργήσετε μπορεί και να σας δώσω κάτι λίγα από αυτά που σας χρωστάω». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες στους εργαζόμενους ο εκδότης της Ελευθεροτυπίας Χάρης Οικονομόπουλος που έδειξε και πόσο «ανεπαρκής» είναι αλλά και το πόσο φοβούνται οι εργοδότες την απεργία.

Ο δικηγόρος που δεν έδωσε καμμιά εγγύηση για το μέλλον της εφημερίδας διαμήνυσε πως την Παρασκευή θα δοθεί «έναντι» ο μισός μισθός του Απριλίου ενώ ο άλλος μισός (Απριλιου) θα καταβληθεί έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου με την προϋπόθεση ότι δεν θα διαταραχθεί η λειτουργία..
της εφημερίδας από τυχόν απεργιακές κινητοποιήσεις!


Σχετικά με την εξόφληση του Μαΐου δεν ειπώθηκε τίποτε και το θέμα παραπέμθηκε  στις καλένδες της... Τρίτης Όψης ενώ με την άνευ κινήτρων «εθελουσία» γνωστοποιήθηκε πως όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν να αποχωρήσουν, (έδωσε νέα διορία εως την ερχόμενη Δευτέρα) θα εξοφληθούν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, αυτοί που θα παραμείνουν στη γαλέρα της Μίνωος θα πρέπει να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται τουλάχιστον έως τον Σεπτέμβριο... Αυτό υποτίθεται ότι θα αλλάξει αν στο μεταξύ... βρεθεί επενδυτής ή... μεταβιβαστεί η εταιρεία ή... αυξηθεί η κυκλοφορία της εφημερίδας και... ενισχυθούν τα διαφημιστικά έσοδα!

Τη Δευτέρα -εκτός απροόπτου- οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση (ήταν να γίνει σήμερα) παρουσία μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Υ.Γ Στη φωτογραφία ο Χάρης Οικονομόπουλος συμβουλεύεται τον διευθυντή της Ελευθεροτυπίας Βαγγέλη Παναγόπουλο. Ακούγεται πως ο εκδότης προσπαθεί τώρα να αποποιηθεί τις ευθύνες του ρίχνοντας όλο το φταίξιμο για τις χαμηλές κυκλοφορίες, στο δημοσιογραφικό τιμ της εφημερίδας.

Πηγή: zoornalistas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς