24 Απρ 2009

Μετά τη Βραδυνή απολύσεις και στην Απογευματινή- Οι "κεφαλές" της ΕΣΗΕΑ σε ... διακοπές!

Ακόμη περιμένει η συνάδελφος Ελπινίκη Λυμπεροπούλου (που απολύθηκε την Μ. Εβδομάδα- με "θρησκευτική ευλάβεια" - απο τη Βραδυνή) το Σωματείο της (την ΕΣΗΕΑ εννοούμε) να δράσει και να υλοποιήσει τις διαβεβαιώσεις για απεργιακή κινητοποίηση αν ο Μήτσης δεν την πάρει πίσω. "Τι να σου πώ. Πάρε την αποζημίωση" ψέλλισε ο πρόεδρος Σόμπολος όταν τον ρώτησε τι να κάνει, διακόπτοντας , άκουσον άκουσον, μια ενδιαφέρουσα συνάντηση που είχαν αυτός και ο αντιπρόεδρος Τσαλαπάτης, με ψηφοφόρους τους έξω απο την πόρτα της ΕΣΗΕΑ. Η δικαιολογία για την αδιαφορία απέναντι στην απολυμένη συνάδελφο ήταν ότι ο Μήτσης "θα κάνει τέσσερις απολύσεις". Αρα;
-Ας το βουλώσουμε τώρα και μετά βλέπουμε;
-Ας περάσει η μπόρα, να περάσουν και οι εκλογές, μην κάνουμε τώρα εχθρό το Μήτση;
-Έχω άλλα να ασχοληθώ με ενοχλείτε;
Όποιος έχει άλλη απάντηση ας την προσθέσει.
Μετά από αυτή τη στάση των "κεφαλών" της ΕΣΗΕΑ καμία εντύπωση δεν μας προκαλεί η μή αντιμετώπιση τών τεσσάρων νέων απολύσεων (τρείς δημοσιογράφοι, ένας του Εμπορικού), στήν Απογευματινή αυτή τη φορά, απο τον άλλο καλό εργοδότη Κ. Σαραντόπουλο. Ο οποίος, Πέμπτη βράδυ, φώναξε τον προιστάμενο του αθλητικού και του ανακοίνωσε ότι οι συνάδελφοι Ορ. Κατσαρέας, Θεοφ. Φρέρης και Θεοδ. Μαυρίκας πρέπει να πάνε στο λογιστήριο.
Και νάταν μόνο αυτό; Λίγο πριν είχε καλέσει τη γνωστή συνάδελφο Βικτωρία Νταγκουνάκη και της ζήτησε να δεχθεί 50% μείωση του μισθού της με ΣΣΕ και -αν θέλετε το πιστεύετε- να δεχθεί την... ημιαπόλυσή της (!!!) παίρνοντας το 50% της αποζημίωσης που θα έπαιρνε αν απολυόταν. Η αλήθεια είναι ότι ο... καλός αυτός εργοδότης της έδωσε την δυνατότητα, αν θέλει, να δουλεύει λιγότερο...
Μη μας ρωτήσετε τι κάνει η ΕΣΗΕΑ. Η μισή είναι ακόμη σε Πασχαλινές διακοπές και η άλλη μισή στο Βελιγράδι. Και ως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα νέο απο τις "κεφαλές" ούτε έχει οριστεί Διοικητικό Συμβούλιο.

ΕΣΗΕΑ: ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ; ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Πληγή που δεν κλείνει αυτό το θέμα των συμβασιούχων της ΕΡΤ αφού καμία κυβέρνηση και καμία διοίκηση δεν θέλει να το αντιμετωπίσει παραγματικά- βολεύει, άλλωστε τα παιχνίδια τους, πολιτικά και συνδικαλιστικά. Για άλλη μιά φορά, περίπου 250 εργαζόμενοι (τεχνικοί, δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι), βρίσκονται στο κενό, παρακολουθώντας καθώς...πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι. ..

Χθές εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα στα οποία είχε προσφύγει η διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία εξέτασης των συμβάσεων έργου. Η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να έχει αρχίσει νωρίτερα αλλά είπαμε...πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι... με θύματα, όπως πάντα, τους συμβασιούχους. Η ΕΣΗΕΑ απούσα- περίεργο πράγμα, δεν το πιστεύουμε... Αλλωστε παραμονές εκλογών μόνο με υποσχέσεις για διορισμούς επιτρέπεται να ασχολούνται οι κομματάρχες, όχι με απολύσεις,.

Μόλις απορρίφθηκε η αίτηση και αναβλήθηκε η απόφαση για τίς 18 Αυγούστου, βγήκε ο πρόεδρος της ΕΡΤ και ανακοίνωσε ότι "εντός των προσεχών ημερών θα συγκληθουν και θα συνεδριάσουν, τόσο η Γνωμοδοτική Επιτροπή(που είναι υπεύθυνη για την εξέταση των συμβάσεων έργου) όσο και τα Υπηρεσιακά Συμβούλια με τη μέχρι τώρα σύνθεσή τους".

Καί πολύ καλά θα κάνουν. Αλλά γιατί δεν το έκαναν πρίν το δικαστήριο;