1 Απρ 2010

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο του Ν. Ηρακλείου απο τον ασυνεπή Δήμαρχο

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Ν. Ηρακλείου μετά από αθέτηση της υπόσχεση του ίδιου του Δημάρχου. Σε ανακοίνωσή της η ΕΤΕΡ αναφέρει:

"Για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος Ν. Ηρακλείου κος Σταύρος Γεωργόπουλος δείχνει το χειρότερο πρόσωπό του απέναντι στους εργαζομένους του ραδιοσταθμού «Επικοινωνία». Αφού υπήρξε συνεννόηση με συνδικαλιστές της Ένωσης και του τοπικού σωματείου εργαζομένων για την άμεση καταβολή μισού μισθού σήμερα το πρωί και δεσμεύτηκε ότι μέσα σε δύο εβδομάδες θα υπάρξει πλήρης αποπληρωμή και των υπόλοιπων χρεωστούμενων, το ανακοίνωσε μάλιστα ο ίδιος ο Δήμαρχος στους συνδικαλιστές, μέχρι το βράδυ ο Δήμαρχος και οι «ιθύνοντές» του δεν έκαναν καμιά κίνηση αποπληρωμής του ευτελούς ποσού ανάλογα με αυτά που χρωστά.
Προφασίζεται την μη ύπαρξη φορολογικής ενημερότητας!!! Το επίπεδο ανοργανωσιάς και ανευθυνότητας πραγματικά μας εκπλήσσει. Περιμένει ο Δήμαρχος όταν ο ίδιος δίνει αυτό το παράδειγμα να τον σεβαστούν Δημότες, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές;

--- Καλούμε τον Δήμαρχο κο Σταύρο Γεωργόπουλο, σήμερα κιόλας να διορθώσει την εικόνα μπάχαλου που παρουσιάζει, υποσχόμενος ο ίδιος αποπληρωμή «ψίχουλων» από τους δυόμιση μισθούς που χρωστά.
--- Καλούμε τον Δήμαρχο Ν. Ηρακλείου κο Σταύρο Γεωργόπουλο, να προχωρήσει στην πλήρη αποπληρωμή (μισθός Φεβρουαρίου, μισθός Μαρτίου και Δώρο Πάσχα) των εργαζομένων του ραδιοσταθμού αμέσως.
--- Καλούμε τον Δήμαρχο Ν. Ηρακλείου κο Σταύρο Γεωργόπουλο, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και τις γιορτινές αυτές μέρες που πλησιάζουν να μην προκαλεί, αφήνοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους.
--- Καλούμε τον Δήμαρχο Ν. Ηρακλείου κο Σταύρο Γεωργόπουλο, να δράσει αμέσως. Να καταβάλει και τους δυόμιση μισθούς (μισθός Φεβρουαρίου, μισθός Μαρτίου και Δώρο Πάσχα) που χρωστά στους εργαζόμενους, ΤΩΡΑ.

Δεν επιτρέπετε Δήμαρχε Ν. Ηρακλείου, κε Σταύρε Γεωργόπουλε, να μην γνωρίζετε ουσιώδη θέματα όπως το αν έχετε φορολογική ενημερότητα και να εμπαίζετε έτσι τους εργαζόμενους.
Θα περιμένουμε μέχρι την Μ. Πέμπτη το μεσημέρι. Αλλιώς οι κινητοποιήσεις και άλλες συνδικαλιστικές και πολιτικές δράσεις είναι μονόδρομος για να προστατέψουμε τους εργαζόμενους και να επιβάλουμε στοιχειώδη σεβασμό των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ τους.

31 Μαρ 2010

καταδίκη σε φυλάκιση αρχισυντάκτη κουρδικής εφημερίδας στην Τουρκία


Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση τριών ετών τον πρώην αρχισυντάκτη κουρδικής εφημερίδας με την κατηγορία ότι διέδιδε τρομοκρατική προπαγάνδα.
Ο Βεντάτ Κουρσούν, που αντιμετωπίζει συνολικά κάθειρξη 525 χρόνων για 103 υποθέσεις, καταδικάστηκε εξαιτίας δύο άρθρων που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Azadiya Welat τον Αύγουστο του 2007, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.
Ο Κουρσούν ήταν αρχισυντάκτης στην εφημερίδα Azadiya Welat, μέχρι που φυλακίστηκε πριν από ένα περίπου χρόνο, με την κατηγορία της διάδοσης προπαγάνδας υπέρ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). συντάκτης της εφημερίδας, στο Reuters.
"Η εφημερίδα έχει αναγκαστεί να αλλάξει έξι φορές από το 2006 αρχισυντάκτη, επειδή οι αρχισυντάκτες της φυλακίζονταν ή αναγκάζονταν να φύγουν από τη χώρα για να αποφύγουν τη φυλάκιση", δήλωσε ο Εμίν Γιλντιρίμ, συντάκτης της εφημερίδας στο Reuters, εκτιμώντας ότι οι εισαγγελείς έχουν ανοίξει 200 ή και περισσότερες υποθέσεις εναντίον των πέντε πρώην αρχισυντακτών της εφημερίδας. Η εφημερίδα αντιμετωπίζει επίσης τακτικά προσωρινές απαγορεύσεις, ενώ αυτήν την εβδομάδα διατάχθηκε η αναστολή της έκδοσής της για ένα μήνα.
«Αποστολή μας είναι να ενημερώνουμε τον κουρδικό λαό για θέματα που τον αφορούν» λέει ο Γιλντιρίμ. «Η σύγκρουση με το PKK επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτή τη χώρα και θα παραμελούσαμε τα καθήκοντά μας ως δημοσιογράφοι αν την αγνοούσαμε».
πηγή:ΤΑ ΝΕΑ on line, reuters

30 Μαρ 2010

ΞΕΝΙΟΣ: κέρδισαν οι δημοσιογράφοι τα ασφαλιστικά μέτρα- δεσμεύτηκε και ο Δήμαρχος...


Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας και υπό την προεδρία του κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου (Συμβούλου του Υπουργού) τέταρτη τριμερής, για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Δημοτικού ραδιοσταθμού Άνω Λιοσίων «Ξένιος» που επί 12 μήνες παραμένουν απλήρωτοι.
Την πλευρά των εργαζομένων εκπροσώπησαν οι: Παναγιώτης Καλφαγιάννης (Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ), Νανά Νταουντάκη (Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ), Δημήτρης Καμαρινόπουλος (Πρόεδρος της ΕΤΕΡ), Χρύσα Σαλαβράκου (Νομικός Σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ), Μανώλης Μητσόπουλος (Μέλος ΔΣ της ΕΤΕΡ και εργαζόμενος στον Ξένιο), Κώστας Γεωργακόπουλος (εκπρόσωπος των συντακτών στον Ξένιο). Την πλευρά της εργοδοσίας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων κος Χρήστος Παππούς.

Ύστερα από πολύωρη συζήτηση στην οποία ο Δήμαρχος επανέλαβε όλα όσα οι εργαζόμενοι ακούνε μήνες τώρα, από τότε που ξεκίνησε αυτή η ιστορία, περί άδειων ταμείων κ.λπ, χωρίς βέβαια να απαντά στα θέματα που του έθεσαν ο κος Κωνσταντόπουλος και οι συνδικαλιστές, ενώ παραδέχτηκε ότι πρέπει να τηρηθεί το συνυποσχετικό που με εντολή του υπέγραψαν οι εκπροσωπούντες τον Ξένιο στις προηγούμενες Τριμερείς.
Ο Σύμβουλος του Υπουργού έφτασε στο σημείο να τονίσει προς τον Δήμαρχο ότι όποιος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του (πληρωμές των εργαζομένων) παραιτείται. Τον κάλεσε να τιμήσει την υπογραφή των εκπροσώπων του (κου Χαραλαμπίδη, Προέδρου του Ξένιου και κας Αρβανιτάκη, Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Άνω Λιοσίων), να τηρήσει τη συμφωνία και να φέρει, μέχρι αύριο το μεσημέρι, γραπτώς ακριβές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των χρεών προς τους εργαζόμενους επί τη βάσει του συνυποσχετικού που έχει ήδη υπογραφεί στις προηγούμενες Τριμερείς.
Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα απαντήσει με ακριβές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των χρεών προς τους εργαζόμενους.
(από την ανακοίνωση της ΕΤΕΡ)

Κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα

Εν τω μεταξύ βγήκε και η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι δημοσιογράφοι του σταθμού. Το δικαστήριο έκρινε κατ΄ ουσίαν βάσιμη την προσφυγή και διέταξε την κατάσχεση των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να εξασφαλιστεί το ποσό των οφειλόμενων δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους και μέχρι το ποσό των 223,747 ευρώ.

29 Μαρ 2010

Για να γίνουν τα όνειρα ζωή

UNHCR: Με την βοήθειά σας χτίζουμε ένα καλύτερο αύριο ...

Μία όμορφη ιστορία, μίας νεαρής πρόσφυγα που κατάφερε να πραγματοποιήσει τα όνειρά της.


Η Αμίνο είναι 14 χρονών και πρόκειται να κάνει το δεύτερο μεγάλο ταξίδι της ζωής της.

Το πρώτο ταξίδι δεν το θυμάται πια. Έγινε πριν από δέκα χρόνια, όταν ήταν ακόμη πολύ μικρούλα και, γαντζωμένη πάνω στη μητέρα της, εγκατέλειψε εσπευσμένα το σπίτι της σε ένα χωριό της Σομαλίας, το οποίο είχε καταστραφεί από τις ένοπλες συρράξεις.

Αντιθέτως, είναι έτοιμη για το δεύτερο ταξίδι. Η Αμίνο ήταν η καλύτερη μαθήτρια στην τάξη της, σε έναν από τους προσφυγικούς καταυλισμούς που έχει δημιουργήσει η ΄Υπατη Αρμοστία στο Νταντάαμπ, στα ΒΑ της Κένυας. Μόλις ολοκλήρωσε τις εξετάσεις της γύρισε τρέχοντας στο σπίτι και το πρώτο πράγμα που ζήτησε από τον πατέρα της ήταν μία νέα σχολική στολή. Μόνο που βιάστηκε καθώς έμαθε ότι κέρδισε μία υποτροφία για σπουδές στο εξαιρετικής φήμης Λύκειο του Ναϊρόμπι στην Κένυα.

Η ιστορία της Αμίνο δεν είναι παραμύθι, είναι η ιστορία ενός μόνο κοριτσιού από τους χιλιάδες νέους που διαμένουν στους καταυλισμούς του Νταντάαμπ. Μία ιστορία που έγινε πραγματικότητα χάρη στους δωρητές της Υ.Α.

Υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν στο Νταντάαμπ. Τον περασμένο Φεβρουάριο ο συνολικός πληθυσμός των καταυλισμών έφτανε τους 262.181 ανθρώπους και το 53% αυτών αποτελούνταν από παιδιά και εφήβους κάτω των 18. Ο πληθυσμός των καταυλισμών αυξάνεται συνεχώς, εξαιτίας των νεοαφιχθέντων, αλλά και του υψηλού ποσοστού γεννήσεων (περίπου 500 παιδιά κάθε μήνα). Ωστόσο, οι καταυλισμοί του Νταντάαμπ δεν δημιουργήθηκαν για να δεχτούν τόσο μεγάλους πληθυσμούς: είχαν δημιουργηθεί στις αρχές τις δεκαετίας του 1990 με σκοπό να φιλοξενήσουν μόνο 90.000 πρόσφυγες.

Τα παιδιά συχνά πάσχουν από υποσιτισμό και για αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε στη διάθεσή μας αρκετή ποσότητα θεραπευτικού γάλακτος. Η έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, σκηνές και δεξαμενές νερού είναι μία μεγάλη πρόκληση που μπορεί όμως να αντιμετωπιστεί, εάν οι πρόσφυγες του Νταντάαμπ ξέρουν ότι μπορούν ακόμη να βασίζονται στη δική σας στήριξη!

Βασιζόμαστε στην υποστήριξή σας. Μη σταματήσετε να προσφέρετε τη βοήθειά σας, ώστε να μπορούν τα παιδιά του Νταντάαμπ να κάνουν κι άλλα υπέροχα ταξίδια!
Σας ευχαριστούμε εκ μέρους των παιδιών προσφύγων και της Αμίνο
και σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!







ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ…
Μπορείτε να κάνετε δωρεά σήμερα για να βοηθήσετε τους πρόσφυγες όλου του κόσμου μέσω της ασφάλειας και της άνεσης που προσφέρει το πρόγραμμα easypay:
ΒΙΒΛΙΑ για 100 μαθητές , ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ για 8 πρόσφυγες , ΔΑΣΚΑΛΟΣ, μισθός για ένα μήνα , ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΓΑΛΑ για να τραφούν 12 νεογνά , ΣΚΗΝΗ για μια πενταμελή οικογένεια , ΧΤΙΣΙΜΟ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ,
Τραπεζικός λογαριασμός της Y.A.: ALPHA BANK, 101-00-2002055436, ΙΒΑΝ GR89 0140 1010 1010 0200 2055 436 , Για δωρεά μέσω πιστωτικής σας κάρτας καλέστε στο 210-6726296
UNHCR - ΄Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Γραφείο στην Ελλάδα
Ταϋγέτου 23, Παλαιό Ψυχικό 154 52 Αθήνα
Τηλ. 2106726463, Fax 2106756800, E-mail: greatpsf@unhcr.org

Ακόμη μία επίθεση εναντίον αθλητικών δημοσιογράφων

Νέο κρούσμα βίας κατά του Τύπου και των λειτουργών του. Επίθεση από… άγριους οπαδούς, δέχθηκαν οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τον αγώνα της Β’ εθνικής Εθνικού-Πανσερραϊκού στο γήπεδο του Ελληνικού χθες Κυριακή 28 Μαρτίου 2010.

Το «σκηνικό» της επίθεσης περιγράφει ο συνάδελφος και μέλος του Μικτού Συμβουλίου στην ΕΣΗΕΑ Σωτήρης Τριανταφύλλου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας καθώς κάλυπτε και ο ίδιος τον αγώνα για την εφημερίδα «GOAL NEWS» και το ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΕΝΤΡΑ FM»:

«Μετά τη λήξη του αγώνα μερίδα οπαδών του Εθνικού, επιτέθηκαν με άγριες διαθέσεις κατά του κουβούκλιου που χρησιμοποιείται ως δημοσιογραφικό θεωρείο, βρίζοντας τους εκπροσώπους του Τύπου και χτυπώντας το κουβούκλιο. Κάποιοι επιχείρησαν και να εισέλθουν σε αυτό, αλλά πρόλαβε και κλείδωσε την πόρτα ο υπεύθυνος Τύπου του Εθνικού που ήταν και αυτός μέσα στο θεωρείο. Οι οπαδοί του Εθνικού έβαλαν κατά όλων των εκπροσώπων των ΜΜΕ και ειδικότερα κατά της κρατικής τηλεόρασης και του κρατικού ραδιοφώνου, τους εκπροσώπους των οποίων και αναζητούσαν. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν με την παρέμβαση της αστυνομίας που απώθησε τους οπαδούς τους Εθνικού και παρείχε προστασία στους δημοσιογράφους μέχρι και την αποχώρησή τους από το γήπεδο.

Πρέπει να σημειώσω, ότι εντός και εκτός του κουβούκλιου στο οποίο επιτέθηκαν οπαδοί του Εθνικού, ήταν γραμμένα πριν την έναρξη του αγώνα απειλητικά και υβριστικά συνθήματα κατά των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ γενικά και ειδικά κατά της ΕΡΤ και της ΕΡΑ ΣΠΟΡ».

28 Μαρ 2010

Hacker "χτύπησαν" το site της Ελευθεροτυπίας....


Ειναι βέβαια hacker για κλάματα ...Αλλά όμως πρέπει κάποιους να προβληματίσει...Γιατί έχουν διασυνδέσεις με παρακρατικούς μηχανισμούς...
Τους έχουν χρησιμοποιήσει και κατά το indymedia και κατά blogs όταν έβαζαν μάσκες ομαδικά στα ιστολόγια ως δήθεν θιγόμενοι απο το περιεχόμενο χρήστες. Μάλιστα αυτοί οι μηχανισμοί κρατικοί παρακρατικοί και με παραθρησκευτικούς κύκλους κυκλοφορούν και σε πολιτικά γραφεία με ένα λάπτοπ που έχουν το πρόγραμμα script και το παρουσιάζουν ως κορυφαίο τεχνολογικό επίτευγμα και μάλιστα λένε οτι μπορούν να ρίξουν και ενοχλητικά πόστ...κλπ
Τι γράφει το site enet.gr για την επίθεση που σας γράψαμε και πριν πως γίνεται
"Τα πρώτα προβλήματα στο site της Ελευθεροτυπίας ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Παρασκευής καθώς ήταν δύσκολη έως αδύνατη η είσοδος σε αυτό. Με το πέρασμα των ωρών η κατάσταση επιδεινωνόταν ενώ οι τεχνικοί της εφημερίδας διαπίστωναν ότι αυτή οφειλόταν σε ηλεκτρονική επίθεση.
Στη διάρκεια της ημέρας αρκετά ήταν τα ακροδεξιά και «εθνικιστικά» site και blog που επιδοκίμαζαν την επίθεση συνδέοντάς την άμεσα Our Greek tv με το αποκαλυπτικό βίντεο με τους ένστολους το οποίο είχε λίγες ώρες πριν αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές σελίδες της εφημερίδας και αναμεταδόθηκε από όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια.
Η επίθεση συνεχίστηκε μέχρι και νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.Η μέθοδος της επίθεσηςΟι «άγνωστοι» χάκερς χρησιμοποίησαν ειδική εφαρμογή (script) η οποία παράγει «τεχνητή» κίνηση στο site με δεκάδες «αιτήσεις» σύνδεσης ανά δευτερόλεπτο δημιουργώντας φαινόμενο «πλημμυρίδας» με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η πρόσβαση στο site.
Από τέτοιου είδους επιθέσεις δεν κινδυνεύουν τα δεδομένα (κείμενα, εικόνες) ενός site ωστόσο δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του. Πράγμα που συνέβη για αρκετές ώρες και στο site της εφημερίδας μας. "http://www.enet.gr (Μας το στειλαν οι παπατζηδες)

πηγή:Our Greek tv