30 Ιουλ 2011

Ο Γιαννακόπουλος απολύει δεκάδες εργαζόμενους αλλά ταυτόχρονα ανοίγει κι άλλα sites!

Εκκαθαρίσεις και στην εφημερίδα Πράσινη;


Δημοσιεύουμε δύο πληροφορίες για τον όμιλο DPG Digital Media του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Η μία, που είναι από επιστολή αναγνώστη μας, κάνει λόγο για νέο πογκρόμ απολύσεων από τα μέσα που ελέγχει ο γιός του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και η δεύτερη από το έγκυρο mediablog που αναφέρει ότι άλλα δυο sites προστέθηκαν στον όμιλο DPG που αριθμεί πλέον 14-15 θεματικές ιστοσελίδες!


Ο αναγνώστης μας θυμίζει ότι στα μέσα Ιουνίου ο όμιλος DPG Digital Media του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προέβη σε πογκρόμ απολύσεων από τα sites του, απομακρύνοντας σχεδόν 80 εργαζομένους (κάποιοι λένε ότι απασχολούσε σε συνθήκες γαλέρας 380 άτομα) ενώ αναφέρει ότι πρόκειται να ξηλώσει και ορισμένους υψηλά αμειβόμενους. Η μπάλα, ένα μήνα μετά, πήρε και την εφημερίδα «Πράσινη», που ανήκει μεν σε άλλη εταιρεία του γιου του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά πλήρωσε τα σπασμένα της DPG που προφανώς μπαίνει «μέσα». Ετσι μέσα σε μια εβδομάδα...απομακρύνθηκαν από την εφημερίδα οκτώ εργαζόμενοι: τρεις εσωτερικοί συντάκτες , δύο ανταποκριτές από τη Θεσσαλονίκη, μια γραμματέας, μια σελιδοποιός και μια διορθώτρια ενώ αναμένονται κι άλλες απολύσεις. Οι σελίδες της εφημερίδας μειώνονται και το φύλλο θα κυκλοφορεί αυστηρώς με 40 σελίδες.


Από την πλευρά του το mediablog ελπίζει να μην αληθεύουν τα περί απολύσεων στον όμιλο DPG και καλεί την ΕΣΗΕΑ να προστατεύσει τους συντάκτες των ηλεκτρονικών ΜΜΕ από τους κάθε λογής αφερέγγυους επιχειρηματίες που επενδύουν στο ψηφιακό Ελντοράντο και γράφει:
Αλλα δυο sites προστέθηκαν στον όμιλο DPG που αριθμεί πλέον 14 θεματικές ιστοσελίδες. Ετσι και συνεπώς πρέπει να απασχολεί 10άδες αν όχι εκατοντάδες εργαζόμενους. Ή όχι; Ποιός ξέρει… Πάντως τα πρόσφατα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για δεκάδες απολύσεις και περίεργες σχέσεις εργασίας. Ας ελπίσουμε να μην αληθεύουν και πολλοί δημοσιογράφοι να βρίσκουν δουλειά σε μια εποχή που τα παραδοσιακά μέσα καταρρέουν και η ΕΣΗΕΑ περιμένει να κλείσει και η τελευταία εφημερίδα προκειμένουν να εντάξει στους κόλπους της τους συντάκτες των ηλεκτρονικών ΜΜΕ και να τους προστατεύσει από τους κάθε λογής αφερέγγυους επιχειρηματίες που επενδύουν στο ψηφιακό Ελντοράντο…
πηγή: zoornalistas

29 Ιουλ 2011

ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗ ΒΡΑΔΥΝΗ



Σήμερα το πρωί το λογιστήριο της εφημερίδας Βραδυνή με εντολή του εκδότη επικοινώνησε με τη δημοσιογράφο ΕιρήνηΧειμαριού και της ανακοίνωσε την απόλυση της χωρίς να της αναφέρουν επίσημηαιτιολογία για τη λύση της συνεργασίας.


Η συνάδελφος εκτιμά ότι αιτία ήταν ηπροσωπική στάση της κατά τη διάρκεια συνέλευσης των εργαζομένων, η οποίαερμηνεύτηκε και μεταφέρθηκε στον εκδότη ως στάση υπονόμευσης της εφημερίδας.

27 Ιουλ 2011

"ΟΧΙ" ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ "ΜΝΗΜΟΝΙΟ"



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη παράνομη και εκβιαστική πολιτική εργοδοτών του Τύπου στις εφημερίδες «SPORTDAY», «GOAL NEWS» και «ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» οι οποίοι εφαρμόζουν το δικό τους «Μνημόνιο»:
Με τις απολύσεις τριών συναδέλφων που αρνήθηκαν να αποδεχτούν την παραβίαση των ΣΣΕ στην «SPORTDAY».
Με την απειλή ομαδικών απολύσεων για τον ίδιο λόγο στην «GOAL NEWS».
Αλλά και,
Με τις εκδικητικές απολύσεις και την επιβολή πρωτόγνωρων συνθηκών εργασίας, κατά παράβαση των νομίμων δικαιωμάτων των εργαζομένων και των ΣΣΕ, στην εφημερίδα «ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ».
Και για τις τρεις πιο πάνω περιπτώσεις εργοδοτικής τρομοκρατίας το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κινείται προς τους αρμόδιους φορείς (Σ.ΕΠ.Ε και Ασφαλιστικά Ταμεία) και προς τη Δικαιοσύνη προσπαθώντας να προστατεύσει τους συναδέλφους από το θερινό μακελειό που εξελίσσεται σε βάρος των εργασιακών μας δικαιωμάτων και της ίδιας της Ενημέρωσης.

Ολα για πούλημα

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΥ

Υπάρχει ένα κόλπο που, ό,τι και να λέμε, όσα και να τους σούρνουμε, το πολιτικό προσωπικό τού συστήματος το γνωρίζει καλά. Είναι μάστορες στο να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.


Την προηγούμενη δεκαετία, όλοι τους, «πουλούσαν» τη μεγάλη ιδέα της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα. Και είδαμε ποιοι θησαύρισαν και ποιοι πληρώνουν ακόμη.


ΤΩΡΑ, σιγά σιγά, ο ένας μετά τον άλλον, αρχίζουν να πλασάρουν τη νέα πατέντα, το «καινούργιο ευρωπαϊκό Σχέδιο Μάρσαλ». Βέβαια, κανείς μας δεν έχει πληροφορηθεί -παρά τις διακηρύξεις για διαφάνεια- τι ακριβώς θα είναι αυτό, ποιους θα προστατεύει και από ποιον και ποιοι θα το πληρώνουν και πόσο. Ολοι μας όμως, καθώς ο παθός είναι μαθός και πάθαμε αρκετά με τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα, βλέπουμε το νέο λογαριασμό να μας έρχεται.


ΑΛΛΩΣΤΕ ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Ιδρυμα Πίτερσον για τη Διεθνή Οικονομία, στις ΗΠΑ, έδωσε μια σαφέστατη πρόγευση. Οπως ανέφερε, οι λεπτομέρειες του Σχεδίου εξετάστηκαν τόσο με τη Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα όσο και με τον υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ στις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι «περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες πτυχές στην ενέργεια, τον τουρισμό και τα ακίνητα».


ΠΡΑΓΜΑΤΙ ενδιαφέρουσες πτυχές! Ή αλλιώς, να πώς η κρίση γίνεται ευκαιρία, όπως λέει συχνά-πυκνά και ο πρωθυπουργός. Βέβαια, συνήθως ξεχνά να πει ότι οι πολλοί απλώς πληρώνουν και με βαρύ τίμημα την κρίση, ενώ την ευκαιρία την αρπάζουν οι λίγοι, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες που οι πολιτικοί μας δεν μπαίνουν στον κόπο να τις αναφέρουν.


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ όμως είναι ότι σχεδόν την ίδια ώρα, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, για το ίδιο ακριβώς θέμα μιλούσε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φ. Ρέσλερ. Παραπλήσιες και οι δικές του διατυπώσεις για «επίθεση επενδύσεων και ανάπτυξης, ένα είδος Σχεδίου Μάρσαλ», αλλά με λίγο διαφορετική κατάληξη. Κατ' αυτόν, οι «ενδιαφέρουσες πτυχές» στην Ελλάδα θα είναι ο τουρισμός, οι υποδομές και οι τηλεπικοινωνίες.


ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ σαν κάποιοι να τα έχουν ήδη μοιράσει; Ενέργεια και ακίνητα από κει, πέραν του Ατλαντικού, κατά ΗΠΑ μεριά, υποδομές και τηλεπικοινωνίες από δω, κατά Γερμανία μεριά, και στη μέση ο τουρισμός, να κάνουν παιχνίδι και οι μεν και οι δε. Μόνο εμείς δεν κάνουμε κανένα παιχνίδι, απλά μένουμε στη γωνία και παρακολουθούμε τους μεγάλους να παίζουν στην πλάτη μας.


ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ τις συνθήκες, ο ισχυρισμός του κ. Βενιζέλου, ενώπιον του διεθνούς ακροατηρίου του, ότι «θα ενεργοποιηθούν όλες οι δυνάμεις του ελληνικού έθνους μέσα σε ατμόσφαιρα πολιτικής ομοφωνίας και κοινωνικής συνοχής», φαντάζει το λιγότερο αστείος.


ΚΑΙ δαρμένοι και ευχαριστημένοι δεν γίνεται!


26 Ιουλ 2011

Ημερήσιος Κήρυκας Πατρών: Οι εργαζόμενοι απολύονται, η εφημερίδα εκδίδεται


23 Ιουλίου 2011: η πρώτη δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ημερήσιος Κήρυξ» απολύεται προειδοποιημένα, παστρικά και «αναίμακτα». Η αποζημίωση –που έτσι κι αλλιώς λόγω της προειδοποίησης έχει πέσει στο μισό– αναμένεται, όπως και τα οφειλόμενα δεδουλευμένα δύο μηνών…

Από τις 15 Ιουνίου 2011 οι επτά εργαζόμενοι του Κήρυκα είχαν λάβει και επισήμως το έγγραφο της προειδοποιημένης απόλυσής τους: δύο δημοσιογράφοι, ένας αθλητικός συντάκτης, τρεις τεχνικοί, μία υπάλληλος γραφείου.

Οι φήμες ότι ο Κήρυκας επρόκειτο να κλείσει, ακολουθώντας την τύχη της πλειοψηφίας των εφημερίδων της Πάτρας, υπήρχαν εδώ και καιρό. Εξάλλου, ένα χρόνο πριν (21/6/2010) η εφημερίδα ανέστειλε την έκδοση του δευτεριάτικου φύλλου της, με τη διεύθυνση να ειδοποιεί τους εργαζόμενους τηλεφωνικά την προηγουμένη το απόγευμα. Οι αντιδράσεις, τότε, χλιαρές. Το μεν ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων είχε ανακοινώσει ότι..«προτίθεται άμεσα να λάβει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της ανατροπής του δυσμενούς κλίματος, θεωρώντας πως η τοπική κοινωνία δεν πρέπει να χάσει την έκφρασή της» (από την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ 21/6/2010).Οι δε εργαζόμενοι –που στην πλειοψηφία τους εργάζονταν και στο ημερήσιο φύλλο– θεώρησαν, προφανώς, ότι υπάρχουν και χειρότερα –όντως υπάρχουν– και «προσαρμόστηκαν» στη νέα πραγματικότητα. Έτσι κι αλλιώς, είναι γεγονός ότι δεν μπορείς να βασιστείς σε «πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της ανατροπής του δυσμενούς κλίματος», όταν γύρω σου διαλύεται το σύμπαν.

Και τα χειρότερα ήρθαν, ένα χρόνο μετά.Οι εργαζόμενοι του Κήρυκα λαμβάνουν τις προειδοποιημένες καταγγελίες σύμβασής τους, σύμφωνα με τις οποίες απολύονται σταδιακά από τις 23 Ιουλίου 2011 έως και τα τέλη του χρόνου. Οι αποζημιώσεις μετατρέπονται σε «ψίχουλα», καθώς, ελέω νέου νόμου, αντιστοιχούν στο μισό ποσό των χρημάτων λόγω προειδοποίησης. Τα οφειλόμενα δεδουλευμένα δύο μηνών –χωρίς κανείς να μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα αυξηθούν για όσους η απόλυση έπεται– παραμένουν ζητούμενα.

Το καλύτερο; Οι υπό απόλυση εργαζόμενοι υποχρεώνονται να εκδίδουν την εφημερίδα έως ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα, τον ερχόμενο Δεκέμβριο – ο τελευταίος εργαζόμενος που απολύεται είναι τεχνικός, με προϋπηρεσία 30 χρόνων.Έτσι, μετρώντας ήδη μείον μία δημοσιογράφο (από τους τρεις συντάκτες, συνολικά), η έκδοση συνεχίζεται σήμερα κανονικά (με λιγότερες σελίδες), όπως και ο εφιάλτης των εργαζομένων στα ΜΜΕ της Πάτρας. Ο 12σέλιδος, πλέον, Ημερήσιος Κήρυξ συνεχίζει να αναρτάται στα περίπτερα, να έχει διαφήμιση, να εισπράττει. Και θα συνεχίσει να αναρτάται στα περίπτερα, να έχει διαφήμιση, να εισπράττει, ακόμη και όταν απολυθεί και η δεύτερη δημοσιογράφος τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, και δύο τεχνικοί στη συνέχεια…

Άλλη μια ιστορική εφημερίδα της Πάτρας κατεβάζει ρολά, γράφοντας ιστορία στις εργασιακές σχέσεις(;) στον Τύπο, εφαρμόζοντας ένα υβριδικό μοντέλο λειτουργίας.Επόμενη απόλυση, τον Σεπτέμβρη.Μέχρι τότε, καλό καλοκαίρι!

Υ.Γ: Ρε συνάδελφοι του ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ, καλά με τις πρωτοβουλίες που θα παίρνατε, αλλά ούτε μια ανακοίνωση για το γεγονός; Ούτε μια αναφορά ότι στην Πάτρα εκδίδονται εφημερίδες χωρίς δημοσιογράφους; Ούτε μια αναφορά για τα «απίστευτα κι όμως αληθινά» που συμβαίνουν; Όχι τίποτα άλλο, τουλάχιστον οι συνάδελφοι να έχουν ένα αναμνηστικό ότι «έφαγαν» κάποια χρόνια της ζωής τους δουλεύοντας στον Τύπο.

25 Ιουλ 2011

Τρομοκρατία κρατική και παρακρατική



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΤΣΗ


Πώς η αμερικανική αστυνομία κατάντησε να ντύνεται σαν τα SS;
Και πώς δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς γι' αυτό;
MICHAEL GRUBER

Πολύ πειστική, υποθέτω, θα ήταν η αναφορά, που έδωσε την περασμένη Πέμπτη, διά ζώσης και ευσεβάστως, ο υπουργός... Προστασίας του Πολίτη (σαν δεν ντρεπόμαστε...) Χρ. Παπουτσής στην υφυπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jane Holl Lute. Διότι ήταν εύκολο να τη διανθίσει με χειροπιαστά παραδείγματα για το πώς η δύσμοιρη, με τέτοιους κυβερνήτες, χώρα μας είναι πλήρως εναρμονισμένη με την τρομολαγνεία, που επέβαλαν παντού οι ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου.
Μόνο τον τελευταίο μήνα:
* Τρομοκρατήθηκαν το κέντρο και ο λαός της Αθήνας τρεις φορές (15, 28 και 29 Ιουνίου) με αφηνιασμένους μπάτσους, φασιστοειδείς παρακρατικούς και κατευθυνόμενους κουκουλοφόρους να κάνουν το Σύνταγμα ρημαδιό με στόχο το «κίνημα της πλατείας», να δηλητηριάζουν με χημικά δεκάδες χιλιάδες πολίτες και να στέλνουν στα νοσοκομεία εκατοντάδες τραυματίες -οι ατυχέστεροι με αναπηρίες για όλη τους τη ζωή.
* Αυτοπροσώπως ο γίγας Παπουτσής, σαν εντολοδόχος του Ισραήλ (της δεύτερης, μετά τις ΗΠΑ, τρομοκρατικής δύναμης στον κόσμο), εμπόδισε να αποπλεύσει ο «Στολίσκος της Ελευθερίας» με τους πολύχρωμους ακτιβιστές, που έσπευδαν για ηθική συμπαράσταση και ανθρωπιστική βοήθεια στην παλαιστινιακή Γάζα -«τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου», όπως έγραψε εύστοχα προχθές στην «Ε» ο Π. Κοροβέσης.
Και το κερασάκι στην τούρτα -μόλις 48 ώρες πριν από την επίσκεψη της Αμερικανίδας υφυπουργού στον πειθήνιο Χρ. Παπουτσή:
* Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αρμόδιο, κατά τους δύο αμερικανόπνευστους τρομονόμους, που χαρακτηρίζονται και νέο «ιδιώνυμο» (ο διάβολος το 'φερε να 'ναι σήμερα η 82η επέτειος του διαβόητου πρώτου ιδιώνυμου -του Ελευθερίου Βενιζέλου, παρακαλώ...), μοίρασε απλόχερα και ομοφώνως 130 χρόνια κάθειρξης σε έξι εικοσάχρονα παιδιά που οδηγήθηκαν στις φυλακές. Δύο απ' αυτά φιλοδωρήθηκαν με 37 (!) χρόνια κάθειρξης το καθένα!
Ποινές «σκληρές» και «εξοντωτικές», που «παραβιάζουν την αρχή της αναλογικότητας» χαρακτηρίστηκαν («Ε» 23-7-11, έρευνα της Κατερίνας Κατή) από έγκριτους νομικούς. Ενας τους μάλιστα, ο ποινικολόγος καθηγητής Στ. Παπαγεωργίου - Γονατάς, θύμισε ότι το ίδιο δικαστήριο, με άλλη σύνθεση, τον περασμένο μήνα, καταδίκασε σε 12 χρόνια κάθειρξης, με ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης, κτηνώδη πατέρα για αποπλάνηση της δίχρονης κόρης του και βιασμό θετής του κόρης!
Ποινές τρομοκρατικές, λέω εγώ. Εύλογο το ερώτημα: Ποιος προκάλεσε μεγαλύτερο τρόμο στην κοινωνία, οι ποινές αυτές ή τα «μπαμ» από τα γκαζάκια στις κατσαρόλες, χωρίς κανένα θύμα και καμιά ζημιά;
Ανάλογες ποινές για κροτίδες κατά την περίοδο της χούντας θύμισε ο Νίκος Βούτσης. Κατά τη στρατιωτική δικτατορία βεβαίως, όπου σύσσωμο το δικαστικό σώμα (με εξαίρεση καμιά εικοσαριά τολμητίες που αντιστάθηκαν, ποσοστό δηλαδή μόλις ένα τοις εκατό όσο και οι... ιερωμένοι) υπηρέτησε χωρίς τσιριμόνιες την πλήρη κατάλυση της συνταγματικής νομιμότητας...
Για «θρίαμβο της σκοπιμότητας και πικρή ήττα της νομιμότητας» μίλησαν ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπερασπιστές της 20χρονης Κωνσταντίνας Καρακατσάνη, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11 χρόνων.
«Είναι καμάρι μου που έχω παιδί μου αυτό το παλικάρι», είπε ο πατέρας της, Νίκος Καρακατσάνης, που μίλησε για δίκη «μεταξύ στρατοδικείου και Ιεράς Εξέτασης».
Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Βαρελά έχει, μου λένε, παιδιά ομήλικα με αυτά που έστειλε για δεκαετίες πίσω από τα κάγκελα. Τα κοιτάει στα μάτια;
Κατά το «Δόγμα του Σοκ», που εφαρμόζεται πιστά σε όποια χώρα εμφανίζεται το ΔΝΤ για να τη... σώσει, η λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων και του δημόσιου πλούτου συνοδεύεται πάντοτε από έξαρση της κρατικής βίας σε βαθμό μαζικής τρομοκρατίας. Σε αυτήν, αλίμονο, συμβάλλουν τώρα και τα δικαστήρια.
Και το παζλ του τρόμου ολοκληρώνεται με την εφιαλτική αναβίωση του κουκουλοφόρου παρακράτους σε αγαστή συνεργασία με τις ειδικές μονάδες βίαιης καταστολής της ΕΛ.ΑΣ. - χωρίς, ατυχώς, να προκαλείται καθολική κατακραυγή.
«Ολα αυτά είναι τερατολογίες της Αριστεράς. Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία» έλεγε ο Θωμάς Πρετεντέρης (Mega) το βράδυ της 29ης/6/11. Ακριβώς την ίδια στιγμή ο Ν. Χατζηνικολάου (Alter) παρουσίαζε το εξόχως αποκαλυπτικό βιντεάκι με κακομούτσουνους παρακρατικούς, με ρόπαλα και σιδερόβεργες, να απολαμβάνουν τη θαλπωρή των ΜΑΤ.
Στοιχεία ακλόνητα κατέθεσε με τη μήνυσή του στην Εισαγγελία ο Αλέξης Τσίπρας και δημοσιεύουν κάθε τόσο συνάδελφοι του Πρετεντέρη, όπως ο Στ. Κούλογλου, ο Ν. Μπογιόπουλος κ.ά.
Ανατριχιαστικά στοιχεία πάνω απ' όλα παρέχουν καθημερινά οι συμμορίες των φασιστοειδών, που εκπαιδεύονται με άγριες ρατσιστικές επιθέσεις σε εξαθλιωμένους μετανάστες - με την κάλυψη μπάτσων και τις ευλογίες του Χρ. Παπουτσή, που ούτε η εκατόμβη του Οσλο μπορεί να τον ξυπνήσει για το πόσο ανεύθυνα παίζει με τη φωτιά. Και υπό τη δυσθεώρητη εποπτεία του διεθνούς ακτινοβολίας σοσιαλιστή ηγέτη Γεωργίου Παπανδρέου του Ανδρέα Παπανδρέου του Γεωργίου...

Τελεσίγραφο για ατομικές συμβάσεις στην GOAL NEWS

Τελεσίγραφο... επέδωσε, χθες Δευτέρα 25 Ιουλίου, πρός τους εργαζόμενους η εργοδοσία της εφημερίδας “Goal News”: Η υπογράφουν ατομικές συμβάσεις με μείωση αποδοχών 10% ή..... Το τελεσίγραφο εκπνέει αύριο Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011 και όπως ενημερώθηκαν, σε περίπτωση μη απάντησης μέχρι αύριο Τετάρτη, η εργοδοσία θα το εκλάβει ως αρνητική απάντηση για την υπογραφή ατομικής σύμβασης.
Μετά την ανακοίνωση του τελεσίγραφου, ο εκπρόσωπος της εφημερίδας Σωτήρης Τριανταφύλλου συγκάλεσε συνέλευση, η οποία επιβεβαίωσε ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων δεν θέλουν να υπογράψουν ατομική σύμβαση. Βεβαίως υπάρχουν καμιά 15ριά ,κυρίως Διευθυντές, αρχισυντάκτες και παρατρεχάμενοι καθώς και το γραφείο της Θεσσαλονίκης που έχουν υπογράψει ήδη ατομικές συμβάσεις. Οι άλλοι αντιστέκονται ηρωικά πάντα αλλά ανθρωποι είναι κι αυτοι, με ανάγκες. Και όταν το Σωματείο του μένει αμήχανο τί θα κάνουν;
Για όλα αυτά ζητώ την άμεση παρέμβασή σας, η οποία αυτή τη φορά κρίνεται πιο επιβεβλημένη από ποτέ.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.