24 Φεβ 2011

ΕΡΤ: Συνεργασίες με εταιρείες “φαντάσματα”


Αλλο ένα επεισόδιο από το «θρίλερ» των σκανδάλων της διοίκησης Χρ. Παναγόπουλου στην ΕΡΤ Α.Ε. περιλαμβάνει έκθεση των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης , που περιήλθε ήδη στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών. Πρωταγωνιστές αυτή τη φορά είναι τα στελέχη που ανέθεσαν το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης σε εταιρεία-«φάντασμα» το 2006, αλλά και τη χριστουγεννιάτικη συναυλία της ΕΡΤ στο Μέγαρο Μουσικής την ίδια χρονιά.
Σύμφωνα με το πόρισμα (το τέταρτο στη σειρά) που έστειλε ο επικεφαλής του σώματος ελεγκτών και επιθεωρητών δημοσίας διοίκησης, Αρ. Μπουρδάρας, στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Τ. Χυτήρη, βρίθει ανομιών η υπόθεση της ανάθεσης στη Bug Stage Α.Ε. της παραγωγής του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης 2006.
Ως προς την ανάθεση και τις προσφορές οι ελεγκτές κρίνουν μη σύννομη την ανάθεση του έργου με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης σύμφωνα με τον Κανονισμό Προμηθειών της ΕΡΤ και ειδικότερα:
α) Δεν επρόκειτο για καλλιτεχνικό έργο που μπορούσε να προσφερθεί μόνον από έναν αποκλειστικό πάροχο.
β) Δεν συνέτρεχε περίπτωση κατεπείγοντος λόγω ανωτέρας βίας ως εκ τούτου έπρεπε να προηγηθεί ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός. Ο λόγος είναι ότι η ΕΡΤ είχε ήδη προγραμματίσει την πραγματοποίηση του φεστιβάλ τραγουδιού, όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό της, και είχε υπογράψει και σύμβαση με τη ΔΕΘ για συνδιοργάνωση.
Δεν προκύπτει:

α) Η αρμοδιότητα του εντεταλμένου συμβούλου Γ. Χουλιάρα και του διευθυντή παραγωγής Π. Παπαδημητρίου για τη συλλογή προσφορών, δεδομένου ότι η αρμοδιότητα ανήκει στη διεύθυνση Προμηθειών.
β) Ο τρόπος με τον οποίο διεξήχθη η έρευνα αγοράς (π.χ. με επιστολές ή με e-mail) για την εύρεση των τριών προσφορών που υποβλήθηκαν.
γ) Οι προδιαγραφές προέρχονταν από τρεις εταιρείες εκ των οποίων η μία δεν είχε ακόμη συσταθεί και από τα καταστατικά τους προκύπτει ότι είχαν άμεση σχέση μεταξύ τους και παρουσίαζαν κοινό εταίρο.
Ο Γ. Χουλιάρας και ο Π. Παπαδημητρίου εισηγήθηκαν για την ανάθεση στη Bug Stage, βεβαιώνοντας για την καταλληλότητά της χωρίς να προβούν στον προηγούμενο έλεγχο της επάρκειάς της.
Ο Γ. Χουλιάρας και ο Π. Παπαδημητρίου βεβαίωσαν ότι η Bug Stage διέθετε εμπειρία στο χώρο του θεάματος και εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ η εταιρεία κατά τον κρίσιμο χρόνο δεν είχε καν συσταθεί, ενώ όταν συστάθηκε δεν απασχολούσε κανέναν εργαζόμενο για το 2006.
Η Σύμβαση υπεγράφη στις 14/11/2006, δηλαδή μετά την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ στις 2 και 4/11/2006, με αποτέλεσμα να καθίσταται ανεπίκαιρη, καθώς δεν κατοχυρώνονται τα συμφέροντα της ΕΡΤ. Το χειρότερο είναι ότι χορηγήθηκε δυνατότητα απόκλισης του προς τιμολόγηση ποσού κατά 20% χωρίς να προκύπτουν οι διατάξεις στις οποίες στηρίζεται η νομιμότητα του εν λόγω όρου. Επίσης, κρίθηκε μη σύννομη η βεβαίωση παραλαβής του έργου ως προς τις πρόσθετες παροχές ύψους 46.392 ευρώ που επικαλέστηκε και πληρώθηκε η εταιρεία, καθώς δεν ζητήθηκαν υποστηρικτικά παραστατικά (τιμολόγια, δελτία αποστολής) προς απόδειξη του κόστους τους.
Οι ελεγκτές έκριναν μη σύννομη έκδοση από τη διευθύντρια Γραφείου του προέδρου Ε. Πρωτόππαπα του χρηματικού εντάλματος 331.240 ευρώ, ενώ δεν ζητήθηκαν: α) βεβαίωση εξόφλησης όλων των συντελεστών παραγωγής, β) καταστάσεις μισθοδοσίας θεωρημένες από το ΙΚΑ. Σύμφωνα με τα παραστατικά το Φεστιβάλ κόστισε 183.689 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του κέρδους 14%.
Εντούτοις με το ένταλμα της ΕΡΤ της καταβλήθηκε ποσόν 278.353, με αποτέλεσμα η εταιρεία να έχει εισπράξει 94.663 ευρώ, το οποίο δεν αντιστοιχούσε σε ανάλογη παροχή υπηρεσιών.
Χριστουγεννιάτικη συναυλία
Στην τσιμπίδα των ελεγκτών πιάστηκαν ο Χρ. Παπαγόπουλος πρόεδρος, ο γενικός διευθυντής ραδιοφωνίας Α. Ανδρικάκης και ο διευθυντής μουσικών Συνόλων Α. Μπάγιας για την απευθείας ανάθεση της χριστουγεννιάτικης συναυλίας του 2006 στη Bug Stage. Πιο συγκεκριμένα, ο Α. Ανδρικάκης είχε ξεχάσει να ενημερώσει την Οικονομοτεχνική Επιτροπή για την πραγματοποίηση της καθιερωμένης συναυλίας τρεις ημέρες πριν από την εκτέλεσή της, ως εκ τούτου αναζητήθηκε η εύκολη και γνώριμη λύση της διάθεσης του ποσού των 81.000 ευρώ στη Bug Stage, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί ενδεχομένως η ΕΡΤ από τη μη διενέργεια διαγωνισμού.

23 Φεβ 2011

Sportime:17 χρόνια μετά την έκδοση, τρία μετά το κλείσιμο




του Άγγελου Μενδρινού



Δεν είναι μνημόσυνο για το Sportime το κείμενο αυτό. Δεν είναι ούτε καν «αποχαιρετισμός στα όπλα». Είναι απλά η συγκυρία που θέλησε να φέρει την επέτειο των 17 χρόνων από την έκδοση της εφημερίδας με την μεθεπόμενη του ντέρμπι στο Φάληρο.
Κι αν στο «Γ.Καραϊσκάκης» το ελληνικό ποδόσφαιρο έδειξε τα αδιέξοδά του και τις αδυναμίες του, το Sportime και η πορεία του έδειξε την εικόνα της ίδιας της Ελλάδας.

Είναι εκπληκτικό πως μια ιδέα του Χάρη Ξύδη στη «Πρώτη» μια ακόμα κακότυχη εφημερίδα, έγινε… μόδα και στο τέλος υπέκυψε σε αυτό που λέμε μεγαλομανία και τυχοδιωκτισμό.


Ώρες ώρες το Sportime μου θυμίζει την Ελλάδα των τελευταίων χρόνων. Δεν ξέρω εάν η χώρα χρεοκοπήσει όπως χρεοκόπησε η εφημερίδα. Αυτό που ξέρω είναι ότι τα όσα γίνονται σήμερα στον τύπο τα… λουστήκαμε πολλά χρόνια νωρίτερα.Ουσιαστικά η μεγαλομανία του εκδότη της Μιχάλη Ανδρουλιδάκη ήταν ίδια η μεγαλομανία των τελευταίων κυβερνήσεων που ξόδευαν αφειδώς χρήματα που δεν έβγαζαν από το πορτοφόλι τους, αλλά δανείζονταν. Έτσι έγινε και με το Sportime. Ενώ η εφημερίδα ήταν η κότα που γεννούσε χρυσά αυγά ο εκδοτικός όμιλος κατέγραφε ζημιές και χρέη από την κακοδιαχείριση και τη μεγαλομανία. Δεν θα ξεχάσω για παράδειγμα ποτέ το ελικόπτερο που σήκωνε το εκδότης για να φέρει από τη Μύκονο τηλεαστέρα του Tempo για να πει το δελτίο ειδήσεων!

Κάποια στιγμή οι Τράπεζες που δάνειζαν έκλεισαν τη κάνουλα κι άρχισαν να ζητούν τα λεφτά τους. Το αποτέλεσμα ήταν η εφημερίδα να κληθεί να πληρώσει χρέη που είχαν δημιουργηθεί σε άλλα μέσα του ομίλου τα οποία φυσικά είχαν κλείσει.

Το ΔΝΤ του Sportime ήταν συγκεκριμένες Τράπεζες με την Πειραιώς να οδηγεί τη κούρσα και να διορίζει «παρένθετους» ιδιοκτήτες.Η εφημερίδα συνέχιζε να αρέσει, να πουλά, αλλά τα οικονομικά προβλήματα την έπνιγαν. Το Sportime άρχιζε να μετατρέπεται από δροσερό λεμόνι σε λεμονόκουπα. Ακόμα και τα κομπιούτερ που χαλούσαν δεν τα άλλαζαν. Όλα στο πόδι.

Η εφημερίδα έτρωγε τις ίδιες της τις σάρκες μέχρι που έγινε ζημιογόνα και φυσικά έκλεισε αφού κανείς δεν θέλησε να βάλει χρήματα. Ούτε καν αυτοί που κέρδισαν εκατομμύρια ευρώ.

Τα κέρδη του Sportime έγιναν κότερα, βίλες, site, στοιχηματικές εταιρείες κι ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου. Ουσιαστικά οι εργαζόμενοι της εφημερίδας επιδότησαν με τα χρήματα που τους οφείλονται άλλες επιχειρηματικές προσπάθειες «παρένθετων» ιδιοκτητών.

Ήδη αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις «κλώνοι» του Sportime. Η ιδεολογία της εφημερίδας επιζεί με ελαφρές αποκλίσεις. Μόνο που οι εποχές έχουν αλλάξει. Η περηφάνια στον αθλητισμό έχει χαθεί. Το ίδιο και οι επιτυχίες. Τι μένει; Η γκρίνια, η μιζέρια, η καταχνιά.

Τελικά δεν έχουμε μόνο τον αθλητισμό που μας αξίζει, αλλά και τον τύπο που μας αρμόζει…

ΥΓ: Το Sportime εκδόθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1994. Το τελευταίο φύλλο κυκλοφόρησε στις 2 Απριλίου 2008.

22 Φεβ 2011

ΝΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ. ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΥΡΙΟ


Απεργούμε κι εμείς οι δημοσιογράφοι από αύριο το πρωί στις έξη.

ΝΑΙ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Κι ας κόπτονται κάποιοι να μας πείσουν ότι δεν πρέπει να απεργούμε γιατί …πλήττεται η ενημέρωση, όπως υποστηρίζουν.
Ποια ενημέρωση αδέρφια, φίλοι, εχθροί και αφεντικά;
Αυτή η ενημέρωση που ελέγχεται, που υπονομεύεται, που απαξιώνεται;
Η ενημέρωση των Δελτίων Ειδήσεων των καναλιών;
Η ενημέρωση που αντιμετωπίζει την αγανάκτηση των απεργών, τις διαμαρτυρίες των πολιτών, την οργή των αδικημένων με εχθρότητα, καχυποψία, ειρωνεία;
Η ενημέρωση που δεν χαλαλίζει ούτε ένα δίστηλο για τους απεργούς αλλά διαθέτει σελίδες ολόκληρες στα… «έκτροπα» ή τα… «επεισόδια»;
Εμείς υπηρετούμε μιά άλλη, πραγματική, ενημέρωση, και γιαυτό απεργούμε μαζί με τα Σωματεία μας.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ,
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ,
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΜΜΕ
…μπροστά στις συνεχιζόμενες μεθοδεύσεις σε βάρος των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων από την Κυβέρνηση και τους εργοδότες …

Συμμετέχουμε την απεργία ζητώντας:

*Την άμεση υπογραφή ΣΣΕ και τη δέσμευση για αποφυγή κάθε τακτικής, που αποσκοπεί στην αποδόμηση των ΣΣΕ.
*Την ακύρωση των «ατομικών» συμφωνητικών, που υπογράφονται με εκβιαστικές τακτικές.
*Την σταθερή και πλήρη εργασία με δικαιώματα για όλους.
*Την προστασία της απασχόλησης και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
*Το σταμάτημα των μαζικών απολύσεων και των μεθοδεύσεων για την εκ περιτροπής εργασία.
*Αυστηρές κυρώσεις στους εργοδότες, που επωφελούνται από την οικονομική κρίση σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.
*Επιμήκυνση του χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας.
*Άμεσα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης του εισοδήματος των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων.
*Τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
*Να σταματήσει αμέσως η επιχειρούμενη μείωση των αποδοχών με κάθε μορφής περικοπές, που οδηγούν στη συρρίκνωση του εισοδήματος και στην εξαθλίωση των εργαζομένων.

Ραντεβού συνάδελφοι αύριο το πρωί στο δρόμο.

***Για να συμμετάσχουμε δυναμικά, ενωτικά και μαζικά στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση
***Για να αντιδράσουμε αποφασιστικά στη δημιουργία κλίματος φόβου και τρομοκρατίας
(ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΧΘΗ της ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ )

Εκβιάζει τους εργαζόμενους ο Μπόμπολας


Σε ωμό εκβιασμό προχώρησε σήμερα ο υιός Μπόμπολας προς τους εργαζόμενους στα – ενοποιημένα πλέον αθλητικά τμήματα του ΠΗΓΑΣΟΥ, αρχίζοντας από την γνωστή «GOAL” αφού είδε ότι με το καλό δεν πρόκειται να δεχτούν την μείωση μισθών με κατάργηση της αμοιβής του Σαββατοκύριακου.

Αμέσως μετά την πρώτη ανακοίνωση ο εκπρόσωπος των συντακτών Σωτήρης Τριανταφύλλου ενημέρωσε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Χθες το απόγευμα εκπρόσωποι του ΔΣ (Σόμπολος, Νταουντάκη, Κυρίτσης, Ράμμος) ανέβηκαν αμέσως στον ΠΗΓΑΣΟ και στις δύο συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν- μία στην «GOAL” με συμμετοχή των αθλητικών συντακτών από όλα τα τμήματα («GOAL” , ΕΘΝΟΣ, CENTRA) και μία στο ΕΘΝΟΣ.

Στους ανάστατους συντάκτες εξήγησαν ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις του Φώτη Μπόμπολα που προσπαθούσε να τους πείσει ότι… κάνει μόνο τα νόμιμα, αυτά που πάει να εφαρμόσει είναι παράνομα, και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Ανακοίνωσαν, επίσης, ότι θα προσφύγουν σε όλα τα νόμιμα μέσα (επιθεώρηση εργασίας κ,λ,π,) και, αν χρειαστεί θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σήμερα το μεσημέρι, ο Μπόμπολας (ο οποίος αφού απέτυχε να περάσει τα σχέδιά του μέσω της Ένωσης Ιδιοκτητών της οποίας είναι αντιπρόεδρος μετά την άρνηση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αποδεχτεί ΣΣΕ που καταργούν δικαιώματα δεκαετιών των εργαζόμενων αποφάσισε να στρέψει τα κανόνια του προς τους ίδιους τους εργαζόμενους) τους έβαλε τελεσιγραφικά να …διαλέξουν ανάμεσα… σ΄ αυτόν και την ΕΣΗΕΑ.(ωραίο, ωραίο, τι έρωτας είναι αυτός…).

Το καλύτερο είναι ότι ο καλός αυτός εργοδότης ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΊ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι θα δεχόντουσαν να υποβληθούν σε οικονομικές θυσίες για… να σωθεί η επιχείρηση. Ούτε ότι δεν θα γίνουν άλλες μειώσεις, ούτε ότι δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις, ούτε ότι τελικά δεν θα κλείσει τις εφημερίδες, αν έτσι κρίνει . Μόνο να συνεισφέρουν με έρανο για τις ανάγκες τους δεν τους ζήτησε, αλλά έχουμε καιρό, κι αυτό μπορεί να συμβεί…

Παρά τις πιέσεις και τις άμεσες και έμμεσες απειλές και την ανησυχία τους λίγοι ήταν αυτοί που τσίμπησαν πραγματικά, όπως φάνηκε από νέα συνέλευση παρουσία και πάλι μελών του ΔΣ (Σόμπολος, Νταουντάκη, Νταβανέλος, Κουμπιάς, Ράμμος, Κυρίτσης) και μόνο ένας δύο μίλησαν στο πνεύμα Μπόμπολα…

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από το ΔΣ να κάνει νέες διαπραγματεύσεις με τον εργοδότη ώστε να πει αν δεσμεύεται και με δικές του υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους και, βέβαια, χωρίς να καταργεί τις ΣΣΕ.

Σωστό, μόνο να μην τις κάνει τις διαπραγματεύσεις ο Σόμπολος γιατί, από ότι φάνηκε στη συνάντησή και κουβέντα τους στην είσοδο του κτιρίου, όταν βλέπει η ακούει τον κυρ Φώτη η τον κυρ Γιώργο κοιτάζει την γή μπας και ανοίξει να τον καταπιεί…

Δεσμεύτηκε η περιουσία της "Εκδόσεις Απογευματινής ΑΕ"


Μια ακόμα μεγάλη νίκη για τους εργαζόμενους στην εφημερίδα "Απογευματινή" σημειώθηκε χθες, καθώς με απόφαση του Πρωτοδικείου δεσμεύτηκε η περιουσία της εταιρείας "Εκδόσεις Απογευματινή Α.Ε.".


Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι απαγορεύεται η μεταβολή οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου της εφημερίδας. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας και δώσαμε μια ακόμα μάχη στις δικαστικές αίθουσες. Σήμερα, 22/02, συζητήθηκε παράλληλα και η αίτηση που έχουν καταθέσει οι συντάκτες της εφημερίδας για τη δέσμευση της περιουσίας του εκδότη της "Απογευματινής" Κ.Ι.Σαραντόπουλου, ως φυσικού προσώπου.
Οι δημοσιογράφοι κατέθεσαν στο δικαστήριο φάκελο με στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι ο Κώστας Σαραντόπουλος ήταν και είναι ο μοναδικός μέτοχος - ιδιοκτήτης και εκδότης της εφημερίδας "Απογευματινή". Μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.
Εργαζόμενοι στην "Α"

ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Τ/Σ "ALTER"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κήρυξε νέα 24ωρη απεργία στον Τ/Σ «ALTER» από τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, 24 Φεβρουαρίου έως τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής, 25 Φεβρουαρίου 2011, καθώς και τετράωρη στάση εργασίας την Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου από τις 22.00 το βράδυ έως τις 02.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, 26 Φεβρουαρίου 2011 και καλεί όλους τους συναδέλφους να μετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις. Επειδή, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση:

---Η εργοδοσία του «ALTER» εξακολουθεί, παρά τις υποσχέσεις της, να μην εξοφλεί τις δεδουλευμένες αποδοχές των δημοσιογράφων που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό. ---Η αντεργατική και καταχρηστική αυτή συμπεριφορά της εργοδοσίας στερεί τους συναδέλφους από το μοναδικό πόρο διαβίωσής τους και τους οδηγεί στην εξαθλίωση.

Ο ανεκδιήγητος Τριανταφύλλης "ξαναχτύπησε" - αρχή με 48ωρη μπας και βάλει μυαλό

Πάνω που το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ήταν έτοιμο να αναστείλει την προγραμματισμένη απεργία του στην εφημερίδα "Χρηματιστήριο" μετά την ενημέρωση που είχε απο τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων Νίκο Κωτσικόπουλο ότι ο εργοδότης πλήρωσε- επιτέλους- τα οφειλόμενα ο ανεκδιήγητος (και εκδικητικός) κύριος Τριανταφύλλης ξαναχτύπησε: Κοινοποίησε απόλυση στον εκπρόσωπο.
Η απάντηση ήταν αυτή που έπρεπε: 48ωρη απεργία, αμέσως μετά την γενική 24ωρη απεργία, μόνο στο Χρηματιστήριο. Καί έπεται συνέχεια καθώς το βεβαρυμένο παρελθόν του τριανταφύλλη δείχνει ότι ο άνθρωπος δεν βάζει μυαλό. Μικροτζογαδόρος των εκδόσεων ήταν και το ίδιο παραμένει...
Παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μετά την αιφνίδια, παράνομη και καταχρηστική απόλυση του συνδικαλιστικού εκπροσώπου των δημοσιογράφων στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στην εφημερίδα «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ», αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τις 6 το πρωί της Πέμπτης, 24 Φεβρουαρίου έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου, 26 Φεβρουαρίου, απαιτώντας την επαναπρόσληψη του συναδέλφου Νίκου Κωτσικόπουλου.
Το Δ.Σ. καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση.

Νέα απεργία στον ΑΛΤΕΡ

Νέα 24ωρη απεργία κήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στον Τ/Σ «ALTER» από τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, 24 Φεβρουαρίου έως τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής, 25 Φεβρουαρίου 2011, καθώς και τετράωρη στάση εργασίας την Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου από τις 22.00 το βράδυ έως τις 02.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, 26 Φεβρουαρίου 2011 και καλεί όλους τους συναδέλφους να μετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις.

Επειδή "η εργοδοσία του «ALTER» εξακολουθεί, παρά τις υποσχέσεις της, να μην εξοφλεί τις δεδουλευμένες αποδοχές των δημοσιογράφων που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό στερώντας τους εργαζόμενους από το μοναδικό πόρο διαβίωσής τους και τους οδηγεί στην εξαθλίωση".
Σημειώνουμε οτι, μετά απο την πολύμηνη ταλαιπωρία τους ολοι οι εργαζόμενοι, χωρίς εξαίρεση, ζητούν τίς απεργιακές κινητοποιήσεις και δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να δείξουν κατανόηση στα οικονομικά προβλήματα που προβάλλει η επιχείρηση

21 Φεβ 2011

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ μετά την υπ’ αριθμ. 344/2011 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία αναγνωρίζεται ως παράνομη η εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία από 6.00 π.μ. της Τρίτης, 22 Φεβρουαρίου έως 6.00 π.μ της Τετάρτης, 23 Φεβρουαρίου 2011 για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην εφημερίδα «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», αποφάσισε την αναστολή της προκηρυχθείσας απεργίας. Η απεργία είχε κηρυχθεί με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης της δημοσιογράφου Καίτης Θεοδοσοπούλου.

Κλίμα τρομοκρατίας καλλιεργεί ο Τριανταφύλλης στο "ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά του κ. Τριανταφύλλη, εκδότη της εφημερίδας «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ». Ο κ. Τριανταφύλλης αρνείται την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών σε όσους δημοσιογράφους δεν δέχθηκαν να γίνουν «νεροκουβαλητές» και συνεργοί στις επιχειρηματικές του ορέξεις. Ειδικότερα ο κ. Τριανταφύλλης ζήτησε από τους εργαζόμενους δημοσιογράφους να δεχτούν να ασκήσουν πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ αυτού, τόσο στα Ασφαλιστικά Μέτρα που κατέθεσε εναντίον του η Εμπορική Τράπεζα, όσο και στην Αίτησή του Υπαγωγής στο άρθρο 99, όταν δε εκείνοι αρνήθηκαν, σταμάτησε να τους πληρώνει. Το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα και καταδικάζει τις προκλητικές και αήθεις ενέργειες του κ. Τριανταφύλλη και δηλώνει ότι θα περιφρουρήσει με κάθε μέσο και τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα αντιδράσει σε κάθε παραβίαση τους. Καλεί τον κ. Τριανταφύλλη να πάψει να καλλιεργεί συστηματικά κλίμα ψυχολογικής βίας και τρομοκρατίας και να καταβάλει αμέσως τις οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές.