7 Ιουλ 2010

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ "PORTALS"

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας, συμμετέχοντας στην αυριανή Πανελλαδική-Εργατική συγκέντρωση, θα διατρανώσει την αντίθεσή του κατά του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που πλήττει εργαζόμενους και συνταξιούχους, καταργώντας ασφαλιστικά τους δικαιώματα που κατακτήθηκαν με θυσίες και αγώνες ετών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους συναδέλφους, μέλη και μη μέλη της Ενώσεως, που εργάζονται στο Διαδίκτυο να μετάσχουν μαζικά στην αυριανή προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί, στη συμβολή των οδών Κοραή και Σταδίου. Ταυτόχρονα:

Προειδοποιεί την ιδιοκτησία όλων των «Portals» να μην εμποδίσει τους εργαζόμενους εκεί να μετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση. Διότι, σε αντίθετη περίπτωση το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ είναι αποφασισμένο να υπερασπιστεί με κάθε μέσον τους συναδέλφους του Διαδικτύου και να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την πάταξη τυχόν απεργοσπαστικού μηχανισμού.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ είχε σήμερα πολύωρη συνάντηση με εργαζόμενους στο Διαδίκτυο, τους οποίους και ενημέρωσε για την απόφαση της Ενώσεως να εργαστεί σκληρά και αποφασιστικά, προκειμένου να ρυθμιστεί νομοθετικά, μεταξύ των άλλων, και το θέμα της ανασφάλιστης εργασίας τους στο Διαδίκτυο.

Τέλος, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε νέα συνάντηση μαζί τους την ερχόμενη Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010, στα γραφεία της Ενώσεως (Ακαδημίας 20), προκειμένου να γίνει περαιτέρω συζήτηση για τα εκκρεμή προβλήματα, που αντιμετωπίζουν και να χαραχθεί κοινή πορεία στην επίτευξη του στόχου.

Οι συνάδελφοι που εργάζονται σε «Portals» καλούνται να προσέλθουν στην ΕΣΗΕΑ και να συμπληρώσουν τα απογραφικά τους δελτία, προκειμένου να γίνει πλήρης καταγραφή.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της Πέμπτης, 8 Ιουλίου 2010.

Καλεί επίσης όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στα εργατικά απεργιακά συλλαλητήρια.
Η ΕΣΗΕΑ θα έχει την προσυγκέντρωσή της στις 10 το πρωί στη γωνία Κοραή και Σταδίου.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει το μήνυμα των δημοσιογράφων προς την Κυβέρνηση: το αντιασφαλιστικό-αντικοινωνικό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει κρίσιμα δικαιώματα και προσδοκίες όλων μας πρέπει να αποσυρθεί. Επίσης, προειδοποιεί ότι οι αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα -που η Κυβέρνηση επιχειρεί με απαράδεκτο τρόπο και χωρίς δημόσια συζήτηση να επιβάλει- οδηγούν κυριολεκτικά σε εργασιακό μεσαίωνα.

Οι δημοσιογράφοι, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση, θα αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτών των άδικων και αντεργατικών αντιμεταρρυθμίσεων.

Τέλος, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη σπουδή και την άμεση ανταπόκριση που επέδειξε η Κυβέρνηση και ειδικότερα η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στα κελεύσματα των εργοδοτών και των διαφημιστών με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται η ασφαλιστική και εργασιακή ζούγκλα στη δημοσιογραφική εργασία μέσω Διαδικτύου.

Ατυχείς και επικίνδυνες οι δηλώσεις Βγενόπουλου για DERBY και ΠΡΑΣΙΝΗ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θεωρεί ατυχείς και επικίνδυνες τις δηλώσεις του αθλητικοοικονομικού παράγοντα κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, που ζήτησε να κλείσουν δύο αθλητικές εφημερίδες!
Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

"Είναι απαράδεκτο με οποιαδήποτε πρόφαση να προσβάλλεται βάναυσα η ελευθεροτυπία και να δέχεται επιθέσεις με στόχο να τρομοκρατούνται οι δημοσιογράφοι. Θεωρούμε, ότι παρόμοιες τοποθετήσεις, που πέραν όλων των άλλων, θέτουν σε κίνδυνο θέσεις εργασίας συναδέλφων και άλλων απασχολούμενων στα ΜΜΕ, είναι, τουλάχιστον, ατυχείς και καταδικαστέες".

Θυμίζουμε ότι ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος μιλώντας στο NovaSports FM 94,6 την περασμένη Δευτέρα είπε μεταξύ άλλων: «Στον Π. Γιαννακόπουλο που είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας εν ζωή του ΠΑΟ, το μόνο που του είχα πει να κλείσει την εφημερίδα του. Δεν τη χρειάζεται, είναι ο μεγαλύτερος -εν ζωή- παράγοντας του ΠΑΟ. Χρειάζεται ο Βαρδινογιάννης το Derby;»

Οι συνάδελφοι που εργάζονται στην εφημερίδα DERBY κατήγγειλαν, διά του εκπροσώπου τους, στο Σωματείο τους το γεγονός και δήλωσαν:

"Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «DERBY» σας κάνουμε γνωστό ότι ουδεμία οικονομική ή ιδιοκτησιακή σχέση έχουμε με τον κύριο Βαρδινογιάννη. Η εφημερίδα «DERBY» από τον περασμένο Ιούλιο «βγαίνει» με τις προσωπικές θυσίες (οικονομικές & εργασιακές) των εργαζομένων δημοσιογράφων & υπαλλήλων της. Θεωρούμε απαράδεκτες τις δηλώσεις του κυρίου Βγενόπουλου και απαιτούμε από το συνδικαλιστικό μας όργανο την ΕΣΗΕΑ να τις καταγγείλει δημόσια και να προστατεύσει τους εργαζόμενους της εφημερίδας DERBY".

Απεργία στο ¨"ΚΕΡΔΟΣ" ώσπου να ανακληθεί η απόλυση του εκπροσώπου


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα και καλεί την ιδιοκτησία και τη διεύθυνση της εφημερίδας «ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ» να ανακαλέσει άμεσα την απόλυση του συναδέλφου Τζώρτζη Ρούσσου, συνδικαλιστικού εκπροσώπου της ΕΣΗΕΑ στην εν λόγω εφημερίδα.

Το Δ.Σ. της Ενώσεως δεν πρόκειται να αποδεχθεί τις απολύσεις, την απόπειρα εμπέδωσης κλίματος λογοκρισίας και περισσότερο την κατάργηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος στις εφημερίδες.

Η ΕΣΗΕΑ κηρύσσει στην εφημερίδα «ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ» 24ωρη απεργία την Παρασκευή 9 Ιουλίου. Επίσης κηρύσσει 48ωρη απεργία στην ίδια εφημερίδα την Τρίτη 13 και την Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 με αίτημα την άμεση ανάκληση της παράνομης και προκλητικής απόλυσης.
Υπογραμμίζει, επίσης, ότι οι κινητοποιήσεις αυτές αποτελούν την αρχή ενός προγράμματος δράσης που θα έχει τα στοιχεία της διάρκειας και της κλιμάκωσης.

6 Ιουλ 2010

Συγκέντρωση αύριο στην ΕΣΗΕΑ όλων των εργαζόμενων στο Διαδίκτυο

Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στο Διαδίκτυο συνεχίζουν να απασχολούνται χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς ασφάλιση, χωρίς καμιά προστασία απέναντι στην αυθαιρεσία των εργοδοτών, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, πιέζουν την Κυβέρνηση, η οποία υποχωρεί στις πιέσεις τους για να κερδοσκοπούν ανενόχλητοι και ανεξέλεγκτοι.

Οι εργοδότες και οι διαφημιστές αρνούνται τη ρύθμιση των εργασιακών και ασφαλιστικών σχέσεων των εργαζομένων στο Διαδίκτυο επιζητώντας, αλλά διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, να εξασφαλίσουν το ανέλεγκτο της ασυδοσίας και των κερδών τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης καλεί όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στο Διαδίκτυο, σε συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ την Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010 και ώρα 13.00 και ζητεί να βρίσκονται σε ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Καλεί, επίσης, την ΠΟΕΣΥ και τις Ενώσεις των δημοσιογράφων να αναλάβουμε από κοινού τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την επίλυση του ζητήματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απαιτεί από όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας να πάρει ξεκάθαρη θέση σχετικά με το αίτημα των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση μέσω του Διαδικτύου, για τη θέσπιση των αναγκαίων κανόνων ασφάλισης και τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, όπως ισχύει για όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στα ΜΜΕ.

5 Ιουλ 2010

....ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ .... ....για να μήν γυρίσουμε στον μεσαίωνα....

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε σήμερα ομόφωνα να κηρύξει 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων που εργάζονται σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, το Δημόσιο, τα ΟΤΑ, τα ΝΠΔΔ την Πέμπτη, 8 Ιουλίου από τις 6.00 π.μ. έως τις 6.00 π.μ. της Παρασκευής, 9 Ιουλίου 2010, ζητώντας:
---Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για το «Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα» , που πλήττει βάναυσα τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τα κεκτημένα όλων των εργαζομένων.
---Την απόσυρση των αντιλαϊκών μέτρων, που ψηφίστηκαν για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
---Την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
---Το πάγωμα των απολύσεων και την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας (συμβάσεις αορίστου χρόνου-συμβασιούχοι).
---Την ασφάλιση και ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στο διαδίκτυο .
---Τη διακοπή κάθε συζήτησης για περικοπή αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης και αύξηση της ποσόστωσης στις απολύσεις.
---Να σταματήσει η αποδόμηση του θεσμού της Μεσολάβησης και της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).
---Να δοθεί άμεση λύση στο θέμα των συμβασιούχων με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου .

Απαιτούμε την ασφάλιση, αλλά και τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στην ενημέρωση μέσω Διαδικτύου.

Τονίζει δε, προς κάθε κατεύθυνση, ότι η πολιτική της κατεδάφισης του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, της αύξησης της ανεργίας και της «ελαστικοποίησης» των εργασιακών σχέσεων, που προωθούν η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, θα βρουν απέναντί τους τη μαζική αντίσταση των εργαζομένων.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους συναδέλφους να μετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση και τα εργατικά συλλαλητήρια της Πέμπτης 8 Ιουλίου 2010.

«Κηλίδα» της BP και στην ενημέρωση


Του Παναγιώτη Παπαϊωάννου
Τη διεξαγωγή έρευνας για τις καταγγελίες που υπάρχουν για άσκηση λογοκρισίας και επιβολή περιορισμών στη δημοσιογραφική κάλυψη της κρίσης με την πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε η BP στον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσε το σωματείο που εκπροσωπεί τους δημοσιογράφους των ραδιοτηλεοπτικών μέσων των ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αμερικανική Ομοσπονδία Καλλιτεχνών Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου (AFTRA) προχώρησε στη δημιουργία μιας ειδικής ιστοσελίδας για τη συλλογή αναφορών από δημοσιογράφους που παρεμποδίστηκαν στο έργο τους για την καταγραφή πληροφοριών και τη μετάδοση ειδήσεων αναφορικά με τη χειρότερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η απόφαση της AFTRA ελήφθη ύστερα από τις έντονες διαμαρτυρίες δημοσιογράφων που υποστηρίζουν ότι τοπικοί και ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι, κατόπιν πιέσεων της BP, εμπόδιζαν περιστασιακά τις πτήσεις φωτογράφων, τηλεοπτικών συνεργείων και δημοσιογράφων πάνω από την ευρύτερη πληγείσα περιοχή, καθώς και στα συγκεκριμένα σημεία όπου λαμβάνουν χώρα οι προσπάθειες απάντλησης του πετρελαίου ή περιορισμού της πετρελαιοκηλίδας από τις ακτές.

Εντονη ανησυχία
Η πρόεδρος της AFTRA, Ρομπέρτα Ρίαρντον, εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις καταγγελίες ότι υπάρχει παρεμπόδιση της πρόσβασης των δημοσιογράφων σε πηγές και δημόσιους χώρους που θα τους επέτρεπαν να καλύψουν πλήρως το γεγονός. «Τα αίτια και οι συνέπειες της έκρηξης στην πλατφόρμα Deepwater Horizon της BP πρέπει να αποκαλυφθούν και να αναλυθούν και η μόνη μας ελπίδα να φτάσουμε στην αλήθεια είναι μέσω της ερευνητικής δημοσιογραφίας από επαγγελματίες που θα έχουν ανεμπόδιστη και αφιλτράριστη πρόσβαση στις πηγές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Στο «μέτωπο» της πετρελαιοκηλίδας, οι προσπάθειες καθαρισμού έχουν «παγώσει» τις τελευταίες τέσσερις ημέρες σε ορισμένα σημεία λόγω των προβλημάτων που προκαλεί το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας «Αλεξ». Παρά την εξασθένησή του και την υποβάθμισή του από τυφώνα σε τροπική καταιγίδα, ο «Αλεξ» όχι μόνο δεν καθιστά εφικτή την επανέναρξη των επιχειρήσεων καθαρισμού, αλλά είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά αργού πετρελαίου σε ακτές που μέχρι πρότινος δεν είχαν επηρεαστεί από τη διαρροή.

Εκστρατεία
Εν μέσω της χαοτικής κατάστασης, ειδικοί ξεκίνησαν εκστρατεία για τη διάσωση των θαλάσσιων χελωνών της περιοχής, με στόχο την απομάκρυνση των αυγών τους σε πιο ασφαλή σημεία. Όπως καταγγέλλουν, μετά το δυστύχημα έχουν βρεθεί περισσότερες από 400 νεκρές θαλάσσιες χελώνες, που κάηκαν ζωντανές λόγω της εσκεμμένης καύσης πετρελαίου στην επιφάνεια της θάλασσας.

4 Ιουλ 2010

ΕΡΤ: Σε νέα εποχή χωρίς συμβασιούχους -χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων



Η προκήρυξη για την επαναπρόσληψη 800 εργαζομένων θα εκδοθεί έως το τέλος Ιουλίου


Αυτή την περίοδο αποχωρεί από την ΕΡΤ η πλειοψηφία των 850 συμβασιούχουν. Την ίδια τύχη θα έχουν σε λίγες μέρες και άλλοι 200 αθλητικογράφοι και τεχνικοί, οι οποίοι εργάζονται έως τα τέλη Ιουλίου, λόγω Μουντιάλ. Το μέλλον των συνολικά 1.047 συμβασιούχων (που αποχωρούν χωρίς αποζημίωση και Ταμείο Ανεργίας) παραμένει αβέβαιο, ενώ η προκήρυξη για την επαναπρόσληψη των 800 από αυτούς θα εκδοθεί στο τέλος Ιουλίου.

Οσοι επιλεγούν (γιατί θα διεκδικήσουν θέσεις και άλλοιι) θα κληθούν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στις αρχές Σεπτεμβρίου και για το πολύ ένα έτος. Αφού η τροπολογία δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αποφασιστεί ο ακριβής αριθμός των θέσεων που θα προκηρυχθούν, όσοι ενδιαφέρονται, θα μπορούν να προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ, εκτός από τους δημοσιογράφους και τους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα προσλαμβάνονται με τη διαδικασία της «Επιτροπής».

Στα κριτήρια για την επιλογή των δημοσιογράφων περιλαμβάνονται: α) πτυχία ΑΕΙ, β) ξένες γλώσσες, γ) η μη απασχόληση σε άλλη εργασία και δ) η προϋπηρεσία (εντός και εκτός ΕΡΤ, άρα δεν μοριοδοτείται η προηγούμενη απασχόληση στην ΕΡΤ αλλά η προϋπηρεσία εν γένει).

Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει, η διοίκηση της ΕΡΤ θα κάνει ανακατανομή του μόνιμου προσωπικού με πολλούς εργαζομένους να επιστρατεύονται από τη δεξαμενή των 3.500 συμβασιούχων αορίστου χρόνου από το αναλογικό πρόγραμμα, την Ψηφιακή και την ERT World.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την «Πρωινή Ενημέρωση» επελέγησαν 15 εργαζόμενοι αορίστου χρόνου σε αντικατάσταση 8 συμβασιούχων. Επιστρατεύθηκαν μάλιστα και 3 «κλείστρες» ( σ.σ. ρυθμίζουν την παρουσία των καλεσμένων), θέσεις που δεν προβλέπονταν μέχρι σήμερα, καθώς οι 8 συμβασιούχοι θεωρούντο εξπέρ σε επίπεδο ατζέντας.

Ο τηλεθεατής θα δει στην ΕΡΤ περισσότερα πάνελ και μπλα μπλα στο ενημερωτικό πρόγραμμα ρεπορτάζ με τηλεφωνικές συνδέσεις από το διπλανό γραφείο και χωρίς τα απαραίτητα ζωντανά links που υποστήριζαν οι συμβασιούχοι, ενώ θα μειωθούν τα ελεύθερα θέματα.
πηγή:ΗΜΕΡΗΣΙΑ (Σόνια Χαϊμαντά)

Η απόσυρση του άρθρου 67 για το διαδίκτυο ευνοεί τους φοροδιαφεύγοντες

Σκληρή απάντηση δίνουν τα Σωματεία αλλα και το Ταμείο των εργαζόμενων στα ΜΜΕ στήν "πληρωμένη καταχώρηση" των διαφημιστών αλλά και στήν υπαναχώρηση της κυβέρνησης που κάτω απο την πίεση ορισμένων εργοδοτών και διαφημιστών πήρε πίσω τη διάταξη που ρύθμιζε την ασφάλιση των εργαζόμενων στο ιντερνετ (παλιό αίτημα) και έβαζε τάξη στα -ανεξέλεγκτα- έσοδά τους...

Η ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ
«Είναι αδιανόητο για το πολιτικό σύστημα του τόπου να αποσύρεται αναιτιολόγητα ένα ολόκληρο άρθρο του υπό συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων ασφαλιστικού νομοσχεδίου χωρίς εκείνοι που δεσμεύτηκαν δημόσια γι αυτό, το συνέταξαν, το συμπεριέλαβαν και το προώθησαν να εξηγήσουν τους λόγους αυτής της «μυστηριώδους» απόσυρσης .

Πρόκειται για διάταξη, που καλύπτει την ασφάλιση των εργαζόμενων στο Διαδίκτυο και την τιμολόγηση και άρα τη φορολόγηση και τον έλεγχο των κερδών των διαφημιστών και των ΜΜΕ!

Το άρθρο 67 ορίζει α) την ασφάλιση των εργαζόμενων σε ιστοσελίδα ή πύλη του διαδικτύου που διατηρούν εφημερίδες, τηλεοπτικοί, ραδιοφωνικοί σταθμοί, περιοδικά και web τηλεοράσεις ή ραδιόφωνα και β) την είσπραξη αγγελιοσήμου και φυσικά ΦΠΑ, από τη διαφήμιση που εμφανίζεται σε αυτά.

Απέσυρε, δηλαδή, η κυβέρνηση ένα άρθρο που διασφάλιζε στους εργαζόμενους ασφάλιση, στο ελληνικό Δημόσιο έσοδο και στα Ταμεία του Τύπου τον βασικό τους πόρο. Και δεν είναι τυχαίο ότι η απόσυρση συνοδεύτηκε από μπαράζ επιθέσεων με πληρωμένες διαφημίσεις στον Τύπο.

Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, ενός υγιούς αυτοδιαχειριζόμενου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης του κλάδου των ΜΜΕ, υπερασπιζόμενο τα συμφέροντα των εργαζόμενων στον Τύπο ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να φέρει το άρθρο 67 για ψήφιση στη Βουλή. Και να εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν στην απόσυρσή του, καθώς πρόκειται για κίνηση σαφώς εχθρική και επιζήμια για το ελληνικό δημόσιο, τον κλάδο των σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων του Τύπου και σε βάρος της δημοκρατικής ενημέρωσης των πολιτών.

Στο μεταξύ και σαν απάντηση στην ανακοίνωση της ΕΔΕΕ και του ΙΑΒ Europe που έσπευσε να.... συνδράμει «εκφράζοντας ανησυχίες για το ψηφιακό μέλλον της χώρας, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη» η Διοίκηση του Οργανισμού ομόφωνα αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση- απάντηση:

Την ώρα που όλοι οι Έλληνες κάνουν θυσίες κάποιοι «διαφημίζουν» δήθεν εξαιρέσεις και ανύπαρκτες προικοδοτήσεις στα Ταμεία των σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων των ΜΜΕ προκείμενου να φοροδιαφύγουν και να μείνουν ανεξέλεγκτοι.

Οι Έλληνες διαφημιστές, δηλαδή οι υποχρεωτικοί μεσάζοντες ανάμεσα στα ΜΜΕ και τους διαφημιζόμενους, αγωνίζονται εδώ και χρόνια για την αύξηση των ανεξέλεγκτων κερδών τους επιχειρώντας να πείσουν την κοινωνία, την πολιτεία, τους διαφημιζόμενους και τους καταναλωτές ότι το Αγγελιόσημο είναι μια νοσηρή υπόθεση που πρέπει να καταργηθεί γιατί επιβαρύνει την τελική τιμή του προϊόντος!!!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΣΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΩΝ ΜΜΕ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ, ΜΕΤΑΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Σε αυτήν την προσπάθεια έχουν βρει συμπαραστάτες, εκδότες που αποκρύπτουν ότι ΔΕΝ πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και περιθωριακά έντυπα διαφήμισης που ζουν από ελεημοσύνη των διαφημιστών και σε βάρος των διαφημιζομένων .

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑ NEW MEDIA ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΜΜΕ.

Αιχμή του δόρατος στην επίθεση τους αυτή είναι η δήθεν διακριτική , ευνοϊκή μεταχείριση των δημοσιογράφων και των ταμείων τους και η ....αγωνία των διαφημιστών για ισότιμη μεταχείριση των πολιτών !

Οι ιδιοκτήτες των διαφημιστικών και των media shops κάνουν αυτό που εξ επαγγέλματος γνωρίζουν καλά: Δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις! Συνάμα, όμως, καλλιεργούν τον κοινωνικό διχασμό και αυτό είναι και επικίνδυνο και ανέντιμο.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ .

Γι αυτούς το Αγγελιόσημο είναι το δέντρο που κρύβει το δάσος, δηλαδή την αδηφάγο κερδοσκοπική απληστία τους. Στόχος τους : να αλωνίζουν ανεξέλεγκτοι και αφορολόγητοι στην αχανή Λεωφόρο του Διαδικτύου!! Είναι απλό: αγγελιόσημο στο Διαδίκτυο σημαίνει τιμολόγηση, άρα φανερός τζίρος, άρα έλεγχος, άρα ΦΠΑ, άρα φόρος στην κερδοφορία τους. Αυτή την αλήθεια κρύβουν οι Διαφημιστές με τη δημόσια ανακοίνωσή τους εναντίον των Ταμείων των ΜΜΕ. Αυτό φαίνεται δυστυχώς να υιοθετεί η Κυβέρνηση αποσύροντας τη διάταξη .

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΑΙ
Ø Για τα Ταμεία των ΜΜΕ το Αγγελιόσημο είναι Κοινωνικό Συμβόλαιο που κέρδισαν με ιδρώτα οι παλαιοί και διεκδικούν με τη δουλειά τους οι νεότεροι για το Σήμερα και το Αύριο του κλάδου των ΜΜΕ, των χιλιάδων ανθρώπων του και των οικογενειών τους.

Αντίθετα με όσα υποστηρίζει στην ανακοίνωση της η ΕΔΕΕ:

1. Τίποτε δεν αποσιωπούν οι Έλληνες δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ! Ούτε καν την υποστήριξη των συνδικαλιστικών τους Ενώσεων, όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος. Αντίθετα, μεγάλα θέματα σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και των συμφερόντων της έχουν γίνει γνωστά χάρη στην σκληρή εργασία τους, ενώ ο κλάδος δέχεται βίαιες επιθέσεις από παντού για συμπεριφορές λίγων, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των δημοσιογράφων επιτελούν το καθήκον τους υπηρετώντας τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ενημέρωση του ελληνικού λαού .

2. Είναι η ώρα να πούμε ξεκάθαρα ότι «ευγενή ταμεία» στις μέρες μας δεν υπάρχουν! Αντίθετα υπάρχουν παντού στην κοινωνία, στην πολιτική και στη δημοσιογραφία, αν θέλετε, «ευγενή μέταλλα» και «κάλπικες λίρες»! Η κρατούσα ηθική νομική και πολιτική άποψη θα έπρεπε να συμβούλευε την ΕΔΕΕ τουλάχιστον να σωπαίνει γιατί υπάρχουν στο χώρο των ΜΜΕ .

3. Εργαζόμενοι που ξέρουν το παιχνίδι και τους όρους του το ίδιο καλά. Αντίθετα, με παραχαραγμένα στοιχεία ( πχ ότι το Αγγελιόσημο αφορά 20.000 ανθρώπους !!! ενώ γνωρίζουν ότι πανελλαδικά ο αριθμός είναι εξαψήφιος....) προχώρησε σε μια ύπουλη και επικίνδυνη ανακοίνωση εναντίον του κλάδου των ΜΜΕ και των Ταμείων του.

4. Τα Ταμεία Τύπου δεν εξαιρούνται από τις δραματικές αλλαγές στο εργασιακό και ασφαλιστικό θεσμικό πλαίσιο της χώρας. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δοκιμάζονται στο εργασιακό και το ασφαλιστικό εξίσου σκληρά με όλους τους πολίτες και αγωνίζονται όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός για το καλύτερο στις πιο δύσκολες συνθήκες. Ίδια όρια ηλικίας, ίδιες περικοπές συντάξεων, ίδιοι όροι για τις εργαζόμενες γυναίκες, τις μητέρες ανηλίκων και τις χήρες.

5. Πουθενά δεν μας εξαιρεί το νέο ασφαλιστικό-εργασιακό πλαίσιο! Αυτό που κάνει είναι το μόνο λογικό, νόμιμο, δίκαιο και ηθικό που μπορεί να κάνει. Για τον ένα και μόνο λόγο ότι δεν μπορεί να μας συμπεριλάβει! Και δεν μπορεί γιατί δεν μας επιδοτεί! Τα ταμεία του Τύπου δεν επιδοτούνται από το ελληνικό κράτος και δεν επιβαρύνουν το ελληνικό δημόσιο, ούτε εμφανίζονται σε κανένα κωδικό του τακτικού προϋπολογισμού ή των δημοσίων επενδύσεων.

Αυτός είναι ο λόγος τον οποίο οι διαφημιστές εμφανίζουν σαν ...εξαίρεση και ως προικοδότηση!

Αν θέλουν, όμως, να μιλήσουν για «προίκες» ας εμφανίσουν στους πελάτες τους τα πιστωτικά τιμολόγια από τα ΜΜΕ στο τέλος της χρονιάς.

Καλούμε τον Υπουργό, την Κυβέρνηση και τα Μέλη του Κοινοβουλίου να μην υποχωρήσουν στο άρθρο 67 του νέου νόμου.

Πρώτα γιατί το ελληνικό δημόσιο θα στερηθεί πόρων από φόρους σε μεγαλοεπιχειρηματίες και όχι στον απλό πολίτη .

Ύστερα γιατί θα προστατεύσουν τον ιδρώτα εκατοντάδων νέων εργαζόμενων που εργάζονται στο Διαδίκτυο ανασφάλιστοι, χωρίς οι εργοδότες να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και χωρίς τα κέρδη τους και τα κέρδη των διαφημιστών να επιβαρύνονται.

Τέλος, θα τιμήσουν το κοινωνικό συμβόλαιο που υπέγραψε η Πολιτεία με τις μεγάλες μορφές του ελληνικού δημοσιογραφικού και εκδοτικού χώρου, που έγραψαν ιστορία δημιουργώντας τους ασφαλιστικούς μας φορείς .

Τα Ταμεία των ΜΜΕ είναι μια απόλυτα υγιής ιδιαιτερότητα του Κοινωνικού ασφαλιστικού μας συστήματος, που λειτουργεί σύμφωνα με το μοντέλο των αυτοδιαχειριζόμενων ταμείων (mutual societies) όπως δεκάδες παρόμοιοι οργανισμοί στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Έχουν νόμιμο έσοδο που είναι πόρος ζωής και υπέχει θέση εργοδοτικής εισφοράς, χωρίς να επιβαρύνεται το ελληνικό δημόσιο. Οι εργαζόμενοι καταβάλουν τις δικές τους εισφορές, όπως ορίζει ο νόμος και όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες .

Κάθε άλλη εκδοχή αποτελεί βάναυση παραποίηση της αλήθειας.
Μπορεί οι διαφημιστές να ζουν από αυτήν, οι Έλληνες δημοσιογράφοι και όλοι οι άνθρωποι των ΜΜΕ , όμως, έχουν μάθει να την αντιπαλεύουν .....

Και θα το κάνουν με όλες τους τις δυνάμεις!
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ»

ΚΕΡΔΟΣ: Λογοκρισία, απόλυση εκπροσώπου και "πρόγραμμα περικοπών"


Η χαρά για τις “φούσκες” των χρηματιστηρίων και για τα μέτρα Δ.Ν.Τ κατά των εργαζομένων στην Ελλάδα, οδηγούν στη λογοκρισία και τις απολύσεις των “απείθαρχων” δημοσιογράφων.
Απολύθηκε ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ Τζώρτζης Ρούσος μετά από κόντρα με την διεύθυνση για τον τρόπο που κάλυψε το ρεπορτάζ του για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.
Η διεύθυνση πετσόκοψε τα κομμάτια του συντάκτη και τα δημοσίευσε χωρίς να αφαιρέσει το όνομα του, επειδή δεν συμβάδιζαν με την πολιτική της εφημερίδας που είναι υπέρ των μέτρων Λοβέρδου.
Ο συντάκτης διαμαρτυρήθηκε με εξώδικο, κάτι που η εργοδοσία θεώρησε βαρύτατη προσβολή και ο εκπρόσωπος οδηγήθηκε στην έξοδο.

Την Δευτέρα, 5/7, θα γίνει συνέλευση των εργαζομένων στην εφημερίδα με την παρουσία του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ.Πρόκειται για μια κραυγαλέα περίπτωση καταπάτησης της ελευθεροτυπίας και των στοιχειωδών αρχών της ενημέρωσης....

Παράλληλα όμως η εργοδοσία βγάζει από την μέση έναν ενοχλητικό συνδικαλιστικό εκπρόσωπο προκειμένου να περάσει τα υπόλοιπα σχέδια περικοπών που έχει ήδη στο συρτάρι.
πηγή:zoornalistas

Αποσύρθηκε για..."να βελτιωθεί" το άρθρο για την ασφάλιση στο ιντερνετ


Άνθρακες ο θησαυρός, με τη ρύθμιση της ασφάλισης των εργαζομένων στα ΜΜΕ ηλεκτρονικής διανομής και της καθιέρωσης αγγελιοσήμου στις διαφημίσεις που αναρτώνται σ' αυτά. Αρχικά ήταν στο Άρθρο 68 του Ασφαλιστικού - που ψηφίζεται την Πέμπτη 8/7 στη Βουλή - , στη συνέχεια πήγε στο 67 και τελικά... εξαφανίστηκε!

Η επίσημη δικαιολογία, που εκφράστηκε... ανεπίσημα, ήταν πως ήταν ελλιπής η διατύπωσή του, θα επαναδιατυπωθεί με τις απαραίτητες βελτιώσεις και θα κατατεθεί είτε μαζί με το εργασιακό, είτε από τον αρμόδιο υπουργό για θέματα Τύπου κ. Πεταλωτή. Είναι κοινό μυστικό ωστόσο, οι λυσσώδεις αντιδράσεις εκδοτών, ιδιοκτητών ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ και διαφημιστών, τόσο στο Υπουργείο Απασχόλησης, όσο και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Λέγεται μάλιστα ότι κάποιοι έφτασαν μέχρι το Μαξίμου.

Πράγματι υπήρχαν ελλείψεις και παραλείψεις στο νομοσχέδιο και έπρεπε να γίνουν βελτιώσεις. Τώρα όμως και όχι «εν καιρώ», όπως ζήτησε και πέτυχε η εργοδοτική πλευρά, με στόχο η ρύθμιση να παραπεμφθεί για μια ακόμη φορά στις Καλένδες.

Με θέμα την απόσυρση της ρύθμισης θα συνεδριάσει εκτάκτως τη Δευτέρα 5/7 το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και την επομένη το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ. Εξάλλου, το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ σε ανακοίνωσή του στις 2/7 τονίζει ότι «η απόσυρση του Άρθρου 67 συντελεί στη φοροδιαφυγή και ευνοεί τους λίγους σε βάρος των πολλών».

Η ΕΣΗΕΑ
Σε ό,τι αφορά τις απαιτούμενες βελτιώσεις, η ΕΣΗΕΑ σε υπόμνημά της προς την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, επισήμαινε:

«Η αναφορά σε αποκλειστική δραστηριότητα την παροχή, μέσω διαδικτύου, οπτικοακουστικού περιεχομένου, και μόνο για ημερήσιες εφημερίδες, αποκλείει τις ιστοσελίδες άλλων ΜΜΕ (π.χ. περιοδικών ή ραδιοτηλεοπτικών σταθμών) ενώ το διαδίκτυο αφορά έκφραση συνόλου μέσων (εφημερίδα, περιοδικό, ραδιόφωνο, τηλεόραση) και με αυτό τον τρόπο περιορίζεται ο αριθμός των δημοσιογράφων που απασχολούνται στο διαδίκτυο και έχουν τις προϋποθέσεις ν' ασφαλιστούν».

Η ΕΣΠΗΤ
Υπόμνημα προς την Κυβέρνηση και τα κόμματα υπέβαλε και η Ένωση Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου, τονίζοντας και αυτή ότι «η αναφορά σε «αποκλειστική» (δραστηριότητα την παροχή...) πρέπει να φύγει γιατί καλύπτει μόνο όσες επιχειρήσεις έχουν αποκλειστικά αυτή τη δραστηριότητα. Αν παραμείνει, εξαιρούνται π.χ. οι ιστοσελίδες άλλων ΜΜΕ (π.χ. περιοδικών ή ραδιοτηλεοπτικών σταθμών). Ανοίγει πολλά «παράθυρα» και δημιουργεί ΜΜΕ πολλών ταχυτήτων. Ενώ το ζήτημα θέλει αντιμετώπιση με νέα αντίληψη οι υπηρεσίες κινούνται μονόπαντα με στεγανά και ξεπερασμένες ρυθμίσεις».

Ακόμη, η ΕΣΠΗΤ επισημαίνει μεταξύ άλλων:
- Σωστή η αναφορά σε ενημερωτικό περιεχόμενο το οποίο παρέχεται «σε καθημερινή βάση», αλλά η προσθήκη περιορισμών «πρωτογενές και σε συνεχή ροή» είναι περιοριστική. Το «πρωτογενές» εξαιρεί π.χ. τους συναθροιστές (aggregators) οι οποίοι «κλέβουν» δημοσιογραφική ύλη παρουσιάζοντάς την ως δική τους και παράλληλα κερδίζουν από δημοσίευση διαφημίσεων. Η «συνεχής ροή» ουσιαστικά φωτογραφίζει τα web-radio και web-tv.
- Πρέπει να προστεθεί αναφορά (σε επιχειρήσεις) «ή και εκμεταλλεύσεις» για να κλείσει το «παράθυρο» καταστρατήγησης, με ίδρυση επιχειρήσεων σε άλλες χώρες, οι οποίες έχουν (τύποις μόνο) «υποκατάστημα» στην Ελλάδα, στο οποίο εργάζεται προσωπικό για την παροχή διαδικτυακής ενημέρωσης.
- Το σχέδιο νόμου προβλέπει ασφαλιστική ρύθμιση για συντάκτες- προσωπικό (εννοεί όμως μόνο υπαλλήλους), ξεχνά τις άλλες ειδικότητες που απασχολούν τα διαδικτυακά ΜΜΕ (τεχνικοί κ.λπ.) και «εξαιρεί» τους συντάκτες διαδικτυακών περιοδικών.
- Αφήνει εκτός ρύθμισης τις ιστοσελίδες εφημερίδων π.χ. της Λάρισας, αλλά εντός ρύθμισης π.χ. την επιχείρηση web-tv ή την αποκλειστικά διαδικτυακή εφημερίδα της ίδιας πόλης. Το διαδίκτυο δεν είναι τοπικό.
- Μιλά μόνο για ημερήσιες εφημερίδες. Αφήνει «εκτός» τις ιστοσελίδες περιοδικών και ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, όπου γίνεται επίσης «πάρτυ» με τις λαθροτιμολογήσεις και την απόκρυψη αγγελιοσήμου.
- Αφήνει «παράθυρο» για εξαίρεση των GOOGLE ADS (διαφημίσεις) ή άλλων σχετικών υπηρεσιών διαφήμισης, αφήνοντας να διαφεύγει ΦΠΑ και άλλα φορολογικά - ασφαλιστικά έσοδα σε τρίτες χώρες. Η επιβολή αγγελιοσήμου για αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να γίνει στην «πηγή», δηλαδή την ώρα που κόβουν ή λαμβάνουν τιμολόγιο (όπως και στην περίπτωση του Ν.3801/2009).

Και το υπόμνημα της ΕΣΠΗΤ καταλήγει:
«Διαφημίσεις νοούνται οι ενέργειες για προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών εφόσον γι' αυτές εκδίδεται τιμολόγιο και μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο κρίσης από τις Επιτροπές του Ελληνικού Κώδικα Διαφήμισης-Επικοινωνίας».
πηγή: ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΑ, Δημοσιογραφική Ενότητα

Κανάλι 1: Η επίσχεση των τεχνικών και η ιδιότυπη συμπεριφορά της «διοικούσης»


Από τις 2 Ιουνίου 2010 οι τεχνικοί του Δημοτικού ραδιοφώνου του Πειραιά έχουν επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τις αποδοχές Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου 2010.
Η Διοίκηση του συγκεκριμένου Δημοτικού ραδιοφώνου μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού των εν επισχέσει συναδέλφων τεχνικών και προσπαθώντας να κάμψει την αντίδρασή τους, καθημερινά επιδίδεται σε ένα όργιο αντεργατικής συμπεριφοράς, με αποκορύφωμα την χρησιμοποίηση στο studio του αέρα δημοτικής υπαλλήλου και κάποιου που δηλώνει τεχνικός και ισχυρίζεται ότι έχει επιτύχει στο ΑΣΕΠ.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι υφίστανται τεράστιες πιέσεις από τα τεκταινόμενα στη χώρα, η Διοίκηση του Δημοτικού Καναλιού 1, αντί να εξασφαλίσει την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων της, σπεύδει πρώτη από όλα τα Δημοτικά ΜΜΕ να προχωρήσει στη μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων εφαρμόζοντας τη δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης για το Δημόσιο, στερεί τα χρήματα των εργαζομένων από τη μισθοδοσία τους ενώ, την ίδια ώρα, επιδεικνύει έναν ιδιότυπο «τσαμπουκά», στήνοντας έναν αντεργατικό μηχανισμό απέναντι στην επίσχεση αλλά και την κάθε απεργία των εργαζομένων τεχνικών σαν να είναι ο σκληρότερος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα.
Συναγωνιζόμενη την αλήστου μνήμης διοίκηση του PLANET η πρόεδρος του καναλιού 1, αντί να φροντίσει να αποπληρώσει το σύνολο των εργαζομένων, προσπαθεί να λυγίσει τους αντιδρώντες και να εκφοβίσει τους υπολοίπους.
Έτσι δηλώνει δεξιά και αριστερά ότι στα μέσα Ιουνίου του 2010 τους πλήρωσε τον Μάρτιο του 2010 και στις 29 Ιουνίου τον …Απρίλιο του 2010(!) και αναρωτιέται γιατί οι τεχνικοί δεν ξαναπιάνουν εργασία όταν, εν τω μεταξύ, συνεχίζει να τους χρωστά τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2010! Και κατόπιν στέλνει τη δημοτική υπάλληλο(!) και τον κύριο με το ΑΣΕΠ(!) να εργάζονται από τις 9.00 έως τις 24.00 κάθε μέρα για να τη «σπάσει» στους τεχνικούς (σε ιδιότυπες βάρδιες 9.00 με 13.00 και 13.00 με 24.00!!!).

Δεν συζητάμε για τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων καθώς και για τις παραβιάσεις του ασφαλιστικού των τεχνικών. Όσο για το εκπεμπόμενο πρόγραμμα, αυτό είναι κωμωδία. Το ζωντανό πρόγραμμα του ραδιοσταθμού αρχίζει όποτε μπορούν και λήγει με παραγωγό να παίζει το ρόλο ηχολήπτη μετά τις 12.00 το βράδυ.

Δεν καταγγέλλουμε για όλα τα ανωτέρω. Απλώς πληροφορούμε Α) το γραφείο προσωπικού του Δήμου Πειραιά. Β) το λογιστήριο του Καναλιού 1. Γ) την Περιφέρεια. Δ) Την επιθεώρηση εργασίας Πειραιά. Ε) Το ΣΕΠΕ. ΣΤ) Το Υπουργείο Εργασίας. Ζ)Τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τα ερωτήματα προκύπτουν αβίαστα: 1) Η εργασία της δημοτικής υπαλλήλου στο Κανάλι 1 είναι σύννομη; 2) Πρέπει να πληρώνεται, αν πληρώνεται, και πόσο από το Κανάλι 1; 3) Πού βρίσκει χρήματα η πρόεδρος και διπλοπληρώνει τις βάρδιες των 2 για να εργάζονται και για τους εν επισχέσει; 4) Οι προσλήψεις τεχνικού προσωπικού στους δημοτικούς ραδιοσταθμούς επιτρέπονται; Γιατί, η Πρόεδρος του Καναλιού 1 απειλεί ότι από την Δευτέρα 5 Ιουλίου θα φέρει και νεοπροσληφθείσα για να κάνουν οι 3 όλη την ημέρα βάρδιες!!!

Προς το παρόν γελάμε με τα προεδρικά καπρίτσια και τους κολίγους που τρέχουν να τα ικανοποιήσουν για «ένα δίπλωμα οδήγησης» και για το επιμίσθιο. Κατά τα άλλα υπάρχει «πρόβλημα» στο Κανάλι 1. Όμως σύντομα θα επανέλθουμε με αναφορές που όλοι συζητούν μέσα στο Κανάλι, αλλά κανείς δεν τις κοινολογεί. Η πρόεδρος του Καναλιού 1 άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Αντί να αποπληρώσει τους εργαζόμενους, κάνει «τσαμπουκάδες». Λέει ο λαός μας «εκεί που μας χρώσταγαν, μας πήραν και το βόδι». Οψόμεθα.
(Απο την ανακοίνωση της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας)