1 Ιουλ 2011

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Ρ/Σ "FLASH"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ομοφωνία των παρόντων μελών του, αποφασίζει ότι:


Οι απολύσεις στον Ρ/Σ «FLASH» είναι απαράδεκτες και σε καμία περίπτωση δεν θα περάσουν.
Για την ανάκλησή τους κηρύσσουμε διαδοχικές στάσεις εργασίας, σε συνεργασία με τους συναδέλφους της ΕΤΕΡ, όπως αποφάσισε η Συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΑ στον Ρ/Σ «FLASH».

Το πρόγραμμα των στάσεων εργασίας θα ανακοινώνεται καθημερινά και θα συνεχιστεί μέχρι την ανάκληση των απολύσεων.
Ειδικότερα για τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011 κηρύσσεται 3ωρη στάση εργασίας των συντακτών, που εργάζονται στον «FLASH», από τις 8 έως τις 11.00 το πρωί.

29 Ιουν 2011

Οι δύο φωτογραφίες που συγκίνησαν το Διαδίκτυο

Εκατοντάδες Έλληνες, έμειναν παρά τις αντίξοες συνθήκες, μπροστά στη Βουλή για να διαδηλώσουν κατά των σκληρών οικονομικών μέτρων που θέλει να περάσει η κυβέρνηση. Η ατμόσφαιρα αποπνικτική, γύρω βία και θυμός, όμως κάποιοι έμειναν εκεί, και αντιστέκονταν.

Η φωτογραφία ενός παππού, που φοράει μάσκα για να μην εισπνέει χημικά και βρίσκεται στις επάλξεις, μπροστά από τη Βουλή, έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου. Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων, όπως το Facebook και το Twitter, αναδημοσίευσαν και σχολίασαν με τα καλύτερα λόγια τη φωτογραφία αυτού του ηλικιωμένου άνδρα, που παραμένει μαχητής, ακόμη και στις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησαν οι συμπλοκές των κουκουλοφόρων με τα ΜΑΤ και το ξέσπασμα του χημικού "πολέμου" στο κέντρο της Αθήνας.

Ακόμη μία φωτογραφία, αυτή ενός βουρκωμένου τσολιά έξω από τη Βουλή, έχει προκαλέσει ιδιαίτερη συγκίνηση. Χρέος του να είναι εκεί, παρών, ό,τι κι αν συμβαίνει. Κι εκείνος, βουρκωμένος - άραγε γιατί; - είναι παρατηρητής μιας ολοκληρωτικής διάλυσης.

πηγή:mediasoup

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011... Η πλατεία γέμισε δακρυγόνα και τραυματίες...




















Οι φωτογραφίες είναι απο το αφιέρωμα του cryptome.org

Απεργοσπαστικός- και πάλι- ο ΣΚΑΙ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.)Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.)Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ.)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για άλλη μια φορά η τηλεόραση του Σκάι επιλέγει να σπάσει την απεργία μεταδίδοντας ζωντανή εικόνα και “έκτακτη επικαιρότητα” παρά την 4ωρη στάση εργασίας που έχουν κηρύξει οι ομοσπονδίες του Τύπου (ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ).


Καλούμε άμεσα τη διοίκηση του σταθμού να διακόψει τη μετάδοση ζωντανού ενημερωτικού προγράμματος και να σταματήσει να στήνει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.Επίσης καταγγέλλουμε τις ειδησεογραφικές σελίδες στο ίντερνετ, οι οποίες επέλεξαν για άλλη μια φορά να καταπατήσουν τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και να συνεχίσουν να μεταδίδουν ζωντανά εικόνα και ειδήσεις στη διάρκεια των στάσεων εργασίας χθες και σήμερα.Ο απεργιακός αγώνας των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ στηρίζεται από το σύνολο των εργαζομένων σε όλα τα έντυπα μέσα και τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς με συνέπεια και μαχητικότητα. Οι σπάνιες –στα μουλωχτά- εξαιρέσεις είναι θλιβερές και καταδικαστέες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2001... Η πλατεία ήταν γεμάτη με το νόημα πούχει κάτι...












Και όμως την κρατάμε...



Ένα χάος από χημικά πάνω από την πλατεία, στη Βασ. Γεωργίου και στη γωνία Σταδίου και πλατεία και ο κόσμος ακίνητος, να παρακολουθεί τη συναυλία. Σε κάθε χειροβομβίδα κρότου - λάμψης κάποιοι έψαλλαν το "χριστός ανέστη"! Κάποιοι έλεγαν από το μικρόφωνο "ευχαριστούμε!"

Το εντυπωσιακό, 50 ανεγκέφαλοι μαζί με τους μπαχαλόμπατσους, προκαλούσαν με πέτρες και μολότοφ τα ΜΑΤ κι αυτά απαντούσαν με τη γνωστή τους "αβροφροσύνη". Κι ενώ γύρω τους είχαν ΜΑΤ, όσο ήμουν εκεί δεν έγινε καμιά σύλληψη. Μεταξύ των ανεγκεφάλων και ένας αγγλόφωνος. Ίσως είναι φίλος του ΓΑΠα.
Το ξημέρωμα θα τους βρει όλους εκεί. Σε πείσμα των πάμπολλων αλητών μέσα κι έξω από τη βουλή...

πηγή: Swell

Οι διαδηλωτές παραμένουν μπροστά στη Βουλή- νέα επεισόδεια με ένα τραυματία

Επεισόδια σημειώνονται και πάλι έξω από τη Βουλή όπου συζητείται στην Ολομέλεια το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στο προαύλιο της Βουλής να ρίχνουν σποραδικά δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, σε μία εμφανή προσπάθεια να περιορίσουν την έκταση των διαμαρτυριών, αφού δεν έχει σημειωθεί κανένα επεισόδιο που θα μπορούσε να δώσει τέτοιες αφορμές.
Κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. πάντως ισχυρίζονταν ότι σημειώθηκε απόπειρα να γκρεμιστεί το φράγμα που έχει στηθεί στη Βασ. Σοφίας. Γύρω στις 10.30 το βράδυ η ένταση έδειχνε να εκτονώνεται και η συναυλία συνεχιζόταν κανονικά, ενώ τα μπλοκ του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ είχαν αποχωρήσει γύρω πριν τις 10 μ.μ.
Σύμφωνα με μαρτυρίες διαδηλωτών υπήρξε τραυματισμός διαδηλωτή όταν χειροβομβίδα κρότου λάμψης έσκασε δίπλα στο κεφάλι του, ο οποίος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε αμέσως σε σημείο παροχής πρώτων βοηθειών στην πλατεία.
Η Αστυνομία ανακοίνωσε πως κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στο Σύνταγμα τραυματίστηκαν 10 πολίτες και 37 αστυνομικοί. Σύμφωνα με τις αρχές έγιναν 14 συλλήψεις και 17 προσαγωγές.
Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν νωρίτερα οι «αγανακτισμένοι», μετά τις εκτεταμένες συμπλοκές, σχεδόν τεσσάρων ωρών, ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και δυνάμεις της Αστυνομίας.
Σε συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμήνευσαν τραγούδια και χειροκροτήθηκαν από τους «αγανακτισμένους».
Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν και πάλι συνθήματα κατά του μεσοπρόθεσμου και της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ αναρτήθηκε πανό το οποίο γράφει «Δεν είμαστε αγανακτισμένοι, είμαστε αποφασισμένοι».
Νωρίτερα εκατοντάδες δικυκλιστές έκαναν την εμφάνισή τους επί της οδού Αμαλίας και οι συγκεντρωμένοι τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και επευφημίες.
Το απόγευμα δημιουργήθηκε ένταση, με αντεγκλήσεις, μπροστά από τη Βουλή όπου κατέληξε η πορεία του ΠΑΜΕ και συναντήθηκε με τους «Αγανακτισμένους», οι οποίοι τους απέκλεισαν από την περαιτέρω πορεία τους. Λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν και οι συμμετέχοντες στην πορεία του ΠΑΜΕ αποχώρησαν από το Σύνταγμα.
πηγή: mediasoup

28 Ιουν 2011

ΝΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ»

Nέο ραντεβού για την Τετάρτη στις 8 το πρωί δίνουν οι «Αγανακτισμένοι», που θα περικυκλώσουν με τρεις μεγάλες συγκεντρώσεις τη Βουλή. Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Σύνταγμα, στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στη στάση "Ευαγγελισμός" του Μετρό...

Σε ανακοίνωσή τους, οι Αγανακτισμένοι καλούν, επίσης, τους οδηγούς Ι.Χ. να βοηθήσουν την περικύκλωση με τα αυτοκίνητά τους από τις 8 π.μ., συμμετέχοντας σε μια «κυκλοφοριακή διαδήλωση».«Μερικές εκατοντάδες αυτοκίνητα που θα κινούνται διαρκώς με 10-20 χλμ. την ώρα στην Κηφισίας, τη Μεσογείων και τη Μιχαλακοπούλου και θα επιστρέφουν από εναλλακτικούς δρόμους κάθε φορά που η τροχαία θα τα εκτρέπει, μπορούν να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στην πρόσβαση των βουλευτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Πηγή: now24.gr

ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ




Στις 16:30 οι συγκρούσεις στο Σύνταγμα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με τους κουκουλοφόρους να πετούν πέτρες και αντικείμενα προς τη Βουλή
Στις 16:51 οι Αγανακτισμένοι παραμένουν πιστοί στη πλατεία Συντάγματος καλώντας τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν.
Λίγο μετά τις 17:10 στις φλόγες τυλίχθηκε δεύτερο βαν κινητής τηλεφωνίας.
Στις 17:17 εκτεταμένα επεισόδια στην Αμαλίας. Νέες επιθέσεις από τους κουκουλοφόρους.
Στις 17:38 τα ΜΑΤ συνεχίζουν να κάνουν χρήση χημικών. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα
Στις 17:59 οι διαδηλωτές έχουν εγκαταλείψει, λόγω των επεισοδίων την Αμαλίας και όσοι δεν έφυγαν, βρίσκονται στη Σταδίου

Στις 18:05 οι "αγανακτισμένοι" επέστρεψαν στην Αμαλίας.
Ο απολογισμός από τα επεισόδια στο Σύνταγμα στις 18:10, σύμφωνα με την αστυνομία ήταν πέντε συλλήψεις και 17 προσαγωγές. Επίσης τραυματίστηκαν 21 αστυνομικοί και ένας πολίτης.
20:55 Νέα ένταση μπροστά από τη Βουλή, όπου είχαν συγκεντρωθεί εκ νέου οι "Αγανακτισμένοι". Άγνωστοι πέταξαν πέτρες κατά των ΜΑΤ, που απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης

ρεπορτάζ απο news247.gr, φωτογραφίες Δημήτρης Σούλτας

Πεδίο μάχης πάλι το Σύνταγμα- γνωστές και "άγνωστες" δυνάμεις κατά της ειρηνικής πορείας

Και σήμερα, μέρα της μεγάλης απεργίας και ενώ στη βουλη ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο, ένταση και συγκρούσεις σημάδεψαν ακόμα μια ειρηνική κινητοποίηση χιλιάδων πολιτών. Διαβάστε το χρονικό των επεισοδίων.







Επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 13:40 επί της οδού Όθωνος 10, έξω από το Costa Coffee, όπου δεκάδες διαδηλωτές απέκλεισαν το χώρο και απομόνωσαν άτομα που δεν ανήκουν στους χιλιάδες αγανακτισμένους που συμμετέχουν και σήμερα στην πορεία.

Αμέσως δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών, ενώ μερικοί από αυτούς εκτόξευσαν μπουκάλια και καδρόνια μπροστά στην είσοδο του Μετρό. Λίγο μετά τις 14:00, διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους, ενώ συγκρούσεις ΜΑΤ και διαδηλωτών ξεκίνησαν και στη συμβολή των οδών Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προωθήθηκαν στην οδό Φιλελλήνων και προχώρησαν στη ρίψη χημικών αλλά και βομβίδων κρότου - λάμψης, προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους. Στις 14:30, κουκουλοφόροι κρατώντας βαριοπούλες, έσπασαν μάρμαρα και τσιμέντα, πετώντας τα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Παράλληλα, μια άλλη ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε εναντίον του κτηρίου, όπου στεγάζεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με τα ΜΑΤ που βρίσκονται στη στοά του υπουργείου Οικονομικών να απωθούν το πλήθος, κάνοντας ρίψη δακρυγόνων και βομβίδων κρότου-λάμψης.
Tρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν από τη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Σταδίου στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401. Αρκετά είναι και τα λιποθυμικά επεισόδια απλών πολιτών, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας.
Λίγο μετά τις 15:30, η ατμόσφαιρα στην πλατεία Συντάγματος ήταν αποπνικτική, λόγω των χημικών. Φωτιές ξέσπασαν σε κάδους επί του πεζοδρόμου στην Ερμού, ενώ νεαροί, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έβαλαν φωτιά στις ομπρέλες των καφενείων που βρίσκονται μέσα στην πλατεία Συντάγματος. Στις 15:55, ένα βαν κινητής τηλεφωνίας, καταστράφηκε ολοσχερώς.
Στο 401, μεταφέρθηκαν τρεις τραυματίες αστυνομικοί, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ένας πολίτης τραυματίστηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

ρεπορτάζ απο το news247.gr, φωτογραφίες Δημήτρης Σούλτας

Τα διεθνή ΜΜΕ για τη μεγάλη ελληνική απεργία



Τα βλέμματα των ξένων Μέσων Ενημέρωσης είναι στραμμένα στην Ελλάδα και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που είναι σε εξέλιξη, εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.


"Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα για το πακέτο μέτρων λιτότητας", γράφει το BBC."Μια 48ωρη γενική απεργία έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα, καθώς η Βουλή προετοιμάζεται για μια ψηφοφορία-κλειδί για τη λήψη σκληρών μέτρων λιτότητας", αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει:"Πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώνεται στους δρόμους, με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να μην είναι σε λειτουργία.""Αν η κυβέρνηση χάσει, η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα κρατήσουν τα 12δισ. ευρώ του δανείου και Ελλάδα θα μπορούσε να ξεμείνει από χρήματα μέσα σε λίγες εβδομάδες".Ακολουθεί βίντεο που έχει δημοσιεύσει το BBC για το θέμα.

"Η πονεμένη Ελλάδα επιχειρεί Εθνικό Ξεπούλημα" είναι ο τίτλος του κεντρικού άρθρου της Wall Street Journal η οποία επικεντρώνεται στην προσπάθεια της Ελλάδας να μαζέψει μετρητά ξεπουλώντας "οτιδήποτε, από αεροπλάνα και τραίνα μέχρι τεράστιες εκτάσεις γης στις ελληνικές ακτές". "Το ΔΝΤ και η ευρωζώνη πιέζουν την Ελλάδα να βρει μετρητά, αναγκάζοντάς τη να παραχωρήσει δημόσια περιουσία", σχολιάζει το άρθρο.


Το κεντρικό άρθρο του Bloomberg έχει τίτλο "Τα αμερικανικά κεφάλαια κινδυνεύουν με απώλειες λόγω της ευρωπαϊκής κρίσης". Σύμφωνα με το άρθρο, τα αμερικανικά αμοιβαία κεφάλαια κινδυνεύουν με απώλειες αν οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν καταφέρουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ μεγάλη βαρύτητα δίνεται στην επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου από το ελληνικό κοινοβούλιο, που θα κρίνει αν η χώρα θα αποφύγει τη χρεοκοπία. Το άρθρο σχολιάζει, επίσης, τη γενική απεργία που κήρυξαν τα ελληνικά σωματεία, αλλά και επισημαίνει ότι τα επιπλέον μέτρα λιτότητας ίσως παρατείνουν την τριετή κρίση και ανακόψουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για αύξηση των εσόδων.


“Στον βράχο της Ακρόπολης σκαρφαλώνει η διαμαρτυρία των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ ενάντια στα σχέδια λιτότητας της κυβέρνησης", γράφει η Corriere Della Sera σε εκτενές δημοσίευμα. Η ιταλική ιστοσελίδα συμπληρώνει κάνοντας ευθύ πολιτικό σχόλιο: "Λάδι στη φωτιά" στο μεταξύ ρίχνει η αντίθεση της κεντροδεξιάς – η οποία ήταν αυτή που έβγαλε τον προϋπολογισμό εκτός ισορροπίας ώστε να καταλήξει η χώρα υπό την πίεση των αγορών".


Αναλυτική αναφορά στο Μεσοπρόθεσμο αλλά και τις προγραμματισμένες απεργίες κάνει και η ισπανική El Pais, η οποία κάνει αναφορά στα συνθήματα των απεργών κατά του μνημονίου καθώς και αυτά κατά των Σαρκοζύ και Μέρκελ. Η ιστοσελίδα χαρακτηρίζει την επικείμενη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου την πιο σημαντική απόφαση της Μεταπολίτευσης. Παράλληλα κάνει εκτενή αναφορά στα εσωκομματικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ.

πηγή: mediasoup

Το "καλημέρα ήλιε" ανήκει στο λαό



«Δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του λαού και των εργαζομένων» γράφει η κόρη του αξέχαστου Μάνου Λοϊζου σε ανοιχτή επιστολή της πρός την Κυβέρνηση. Και απαγορεύει στο εξής να χρησιμοποιείται το τραγούδι του "καλημέρα ήλιε" στίς κομματικές εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ.



Γράφει η Μυρσίνη:«Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου λαού, για δημοκρατία και ελευθερία. Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος."

Και καταλήγει:«Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας. Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει».

Ολόκληρη η επιστολη:


Αθήνα 27/6/2011
ΑΠΟ: Μυρσίνη Λοΐζου
ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Το σύνολο των ΜΜΕ
Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ


Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ
Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής:
Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου Λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν.

Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα...στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες. Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον Δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.


Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το "Καλημέρα Ήλιε" στις Κομματικές σας συγκεντρώσεις. Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι.



Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.

Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία.
Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος.

Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα.
Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον Λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου.

Επειδή όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του Λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε.


Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας.
Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει.
Μυρσίνη Λοΐζου

Η ΠΟΕΣΥ καταδικάζει τίς απειλές των Ισραηλινών εναντίον δημοσιογράφων



Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει τις απειλές που εξαπέλυσε η κυβέρνηση του Ισραήλ εναντίον δημοσιογράφων, οι οποίοι θα καλύψουν την ανθρωπιστική νηοπομπή με προορισμό το λιμάνι της Γάζας.


Μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης, Oren Helman, απειλεί ευθέως τους ξένους δημοσιογράφους με δεκαετή απαγόρευση εισόδου στο Ισραήλ και κατάσχεση του εξοπλισμού τους.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. συμμερίζεται την ανησυχία διεθνών ενώσεων δημοσιογράφων ότι οι απειλές της ισραηλινής κυβέρνησης θέτουν σημαντικά ερωτήματα για τη δέσμευση του Ισραήλ στους κανόνες της ελευθεροτυπίας.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί την ελληνική κυβέρνηση και τους διεθνείς οργανισμούς να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δημοσιογράφων, που θα θελήσουν να καλύψουν την ανθρωπιστική αποστολή. Σημειώνει επίσης ότι η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών -με με την οποία καλεί τους Έλληνες πολίτες να μην συμμετάσχουν στην ανθρωπιστική αποστολή- εκθέτει σεκίνδυνο τη ζωή Ελλήνων πολιτών και των δημοσιογράφων που θα επιβαίνουν στα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ». Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις Έλληνες δημοσιογράφοι που κάλυψαν την περσινή ανθρωπιστική αποστολή του Στόλου της Ελευθερίας, δέχθηκαν απειλές για τη ζωήτους, προπηλακίστηκαν και φυλακίστηκαν από τις ισραηλινές αρχές, ενώ τους κατασχέθηκε δημοσιογραφικός εξοπλισμός μεγάλης αξίας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Η κοινωνία εφευρίσκει την νέα της αλφαβήτα


Αν μη τι άλλο, ακόμα και οι παραφωνίες επιτρέπονται σε αυτή την προσπάθεια να βρούμε την καινούρια μας γλώσσα, αρκεί τα λάθη να είναι δικά μας, ολοκληρωτικά δικά μας, και όχι άλλων
Του Στέλιου Φωτεινόπουλου


Encumbered forever by desire and ambition

There΄s a hunger still unsatisfied

Our weary eyes still stray to the horizon

Though down this road we΄ve been so many times

Pink Floyd – High Hopes


Η κοινωνία τελικά είναι εδώ, λαχανιασμένη, και διψάει για αλλαγή. Προτιμά να βγει στον δρόμο με δική της ευθύνη και απόφαση για 48 ώρες, παρά να την πετάξει στον δρόμο η κυβέρνηση μία για πάντα. Προτιμά να πολεμήσει με τους φόβους της και με το παρελθόν της παρά να υποταχθεί σε αυτό. Αφήνει πίσω της ό,τι πιο θλιβερό και παθητικό στοιχειοθετούσε την ζωή της και την καθημερινότητα της και σηκώνει το κεφάλι, ξέρει που κοιτάει, και ξέρει ποιον ψάχνει το βλέμμα της. Εκείνους που άλλοτε στα μάτια τους καθρεφτίζονταν μικρά σημαιάκια, τώρα φωτίζουν το βλέμμα τους, τα φώτα του Συντάγματος, και οι μουσικές από τους Αγανακτισμένους φτάνουν μέχρι τα κομματικά γραφεία της Βουλής, σε ένα κάδρο που πλέον βρίσκεται ήδη στην αίθουσα κάποιου μελλοντικού Ιστορικού Αθηναϊκού μουσείου.


Η κοινωνία, μετά το σχέδιο του σοκ που εφαρμόζεται σε πλήρη ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία, ψάχνει βηματισμό, ψάχνει νέες λέξεις να περιγράψει νέα συναισθήματα, ψάχνει τρόπους να ακουστεί η φωνή της σε ένα σύστημα συνειδητά κουφό και ασυνείδητα επικίνδυνο. Η κοινωνία αυτές τις μέρες ψάχνει να εφεύρει την δική της καινούρια αλφαβήτα. Ψάχνει να αντικαταστήσει τις παλιές εμπειρίες και την συλλογική παράδοσή της που την συγκροτούσε από την μεταπολίτευση και έπειτα, που μετέτρεψε το κράτος ως μηχανισμό αναπαραγωγής της καθεστηκυίας τάξης σε όλα τα επίπεδα, με νέα βιώματα, με τον παράγοντα του «αστάθμητου» που σιγά σιγά μετασχηματίζεται σε «οργανωμένο» και με τον δρόμο να ανοίγει σιγά σιγά μπροστά της, απάτητος άλλα και γοητευτικός.


Οι υποτελείς τάξεις ψάχνουν να αντικαταστήσουν την «ενοχή της μεταπολίτευσης» με την «αθωότητα του ΄73», την δημοκρατία με την Δημοκρατία, τις μιντιακές υποκριτικές τηλεφασαρίες με την καθημερινή επικοινωνία στις πλατείες, την κακώς εννοούμενη αντιπροσώπευση, με την αμεσοδημοκρατία. Ψάχνει να βρει νέα γράμματα για να φτιάξει λέξεις που νοηματοδοτούν από την αρχή την προσωπική ευτυχία με την συλλογική ευημερία και θα διαγράφουν λέξεις όπως προσωπικό όφελος σε βάρος άλλων. Η ελληνική κοινωνία τολμώ να πω πως δεν ψάχνει να βρει λύση για το πώς θα γίνει ανταγωνιστική απέναντι στους άλλους Ευρωπαϊκούς Λαούς, ψάχνει όμως τρόπο να χτίσει από το μηδέν την αξιοπρέπεια της, όχι την εθνική αξιοπρέπεια των Ολυμπιακών, άλλα την νέα αυτή λέξη που ξεστομίζουν οι χιλιάδες στο Σύνταγμα και η απώλεια της οποίας προκαλείται από την ανεργία, την φτωχή Παιδεία κι Υγεία και την έλλειψη Δημοκρατίας. Και αυτό το άδειασμα στο στομάχι και ο κόμπος στον λαιμό που προκαλούν η ανασφάλεια της κοινωνίας είναι ίδια σε όλη την Ευρώπη, δεν χρειάζεται μετάφραση. Dignity, Dignite, Wurde, Dignidad, Dignita.


Η Αριστερά, όχι μόνο πρέπει να είναι παρούσα όταν η ελληνική κοινωνία μαθαίνει τις πρώτες τις λέξεις, άλλα οφείλει να είναι εκείνη που θα παρέχει και με νέα γράμματα αυτή την καινούρια αλφαβήτα, θα πρέπει να είναι εκείνη που θα σφραγίσει την πορεία αυτή, όχι ως τρίτο πρόσωπο, άλλα ως βασικός συντελεστής της. Η κοινωνία, σαν να είχε να μιλήσει από καιρό, και έχοντας περάσει από το στάδιο της μίμησης, δημιουργεί τους δικούς της κωδικούς επικοινωνίας και στέκεται με το κεφάλι ψηλά, απέναντι σε εκείνους που χρόνια ολόκληρα την μιλούσαν με «κατανόηση» και «υπευθυνότητα». Αν μη τι άλλο, ακόμα και οι παραφωνίες επιτρέπονται σε αυτή την προσπάθεια να βρούμε την καινούρια μας γλώσσα, αρκεί τα λάθη να είναι δικά μας, ολοκληρωτικά δικά μας, και όχι άλλων.

27 Ιουν 2011

Μεγάλη Συναυλία στο Σύνταγμα – Τρίτη 28 Ιούνη


Την Τρίτη 28 Ιούνη 6 μ.μ. καλλιτέχνες και δημιουργοί ενώνουν τη φωνή τους με όλη την Ελλάδα στο Σύνταγμα. Το Μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει θα δηλώσουν με το δικό τους τρόπο σε μια μεγάλη συναυλία, που θα ξεκινήσει θα ξεκινήσει μεγάλη λαϊκή συναυλία που θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ. Ήδη οι ΗΛΙΑΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ, ΓΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ, ΜΑΤΟΥΛΑ ΖΑΜΑΝΗ, ΗΧΟΚΑΜΠΟΣ, TIGGER LILLIES, LOST BODIES, MODE PLAGAL, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, YΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ, SALVADOR, SEBLORIA. Και πολλοί άλλοι είναι εκείνοι, που θα συμμετάσχουν στη συναυλία, όπως βρίσκονται ήδη στο Σύνταγμα πολύ καιρό τώρα.
πηγή: red notebook

Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο

Ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος, 22 Ιουνίου 2011

Εδώ κι ένα μήνα, έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Στο τέλος Ιουνίου, ο αγώνας μας φτάνει σε σημείο καμπής. Η κυβέρνηση της μηδενικής κοινωνικής νομιμοποίησης επιχειρεί την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να περάσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εξαθλίωση των πολλών για να την εξασφάλιση των κερδών των λίγων. Οι επικοινωνιακοί ελιγμοί, οι κάλπικοι ανασχηματισμοί και οι εκβιασμοί κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, δεν μάς ξεγελάνε. Τώρα πια ξέρουμε ότι το δίλημμα δεν είναι Μνημόνια ή χρεοκοπία, γιατί τα Μνημόνια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία της κοινωνίας.

Το διήμερο τη συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή τα συνδικάτα έχουν καλέσει 48ωρη Γενική Απεργία. Αυτό το διήμερο δεν πρέπει κανείς να δουλέψει, να καταναλώσει, να στηρίξει το παραμικρό σπάσιμο της απεργίας. Από το πρωί της πρώτης μέρας της απεργίας μαζευόμαστε στο Σύνταγμα μαζί με τις λαϊκές συνελεύσεις απ΄ όλη τη χώρα και όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου περικυκλώνουμε τη Βουλή-στέλνουμε το μήνυμα ότι ο λαός το απορρίπτει!

Εδώ κι ένα μήνα αποδεικνύουμε ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι, ότι έχουμε τη δύναμη να χαράξουμε νέα πορεία για την κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Τώρα είναι η δικιά μας ώρα, τώρα μιλάμε εμείς!

Ή εμείς ή αυτοί - Άμεση δημοκρατία τώρα!
Πηγή: Real Democracy