29 Δεκ 2012

Ο Ισπανός καθηγητής - μαραθωνοδρόμος που γράφει τις ειδήσεις στα αρχαία Ελληνικά


Γεννήθηκε στη μεσογειακή πόλη της Βαρκελώνης, όπου σπούδασε και έζησε το μεγαλύτερο μέρος των πρώτων 40 χρόνων της ζωής του πριν «μετακομίσει» στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σπούδασε Αρχαία Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (BA 1985, PhD 1991) και στο Πανεπιστήμιο του Sheffield (MA 1986). Σήμερα είναι πρώτος καθηγητής Ελληνικών και Λατινικών στο Πανεπιστήμιο του St Andrews (Ηνωμένο Βασίλειο). Παλαιότερα από το 2003 έως το 2007 δίδασκε ελληνικά και λατινικά στη Σχολή Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Εχει γράψει τα βιβλία: Οι χαρακτήρες του Δον Καμίλο και του Σέρλοκ Χολμς στα Αρχαία Ελληνικά, τη δική του γραμματική για την ελληνική γλώσσα και ένα ισπανο-ελληνικόλεξικό.

Μελετάει επίσης τη γερμανική και τη ρώσικη γλώσσα ενώ παράλληλα είναι και αθλητής του Μαραθωνίου.

Εχει τρέξει στην κλασσική διαδρομή σε 2 ώρες 58 λεπτά 53 δευτερόλεπτα.

Διαβάστε ενδεικτικά πως παρουσίασε στην ιστοσελίδα του Akwn.net (Acropolis World News) την είδηση για το μακελειό στο Κονέκτικατ

Τα δημοφιλέστερα άρθρα της Wikipedia στην Ελλάδα και παγκόσμια για το 2012

Η Wikipedia έδωσε στην δημοσιότητα και φέτος τις λίστες με τα δημοφιλέστερα άρθρα της online εγκυκλοπαίδειας. Για το 2012 το λήμμα “Facebook” έχει τις περισσότερες αναγνώσεις-εμφανίσεις με περισσότερες από 32.6 εκατ. Εμφανίσεις!

Όσον αφορά τα ελληνικά άρθρα άρθρα την πρώτη θέση κατέχει η Ελλάδα με 443.000 εμφανίσεις.

Αναλυτικά σε κάθε κατηγορία παγκόσμια τα δημοφιλέστερα λήμματα είναι τα εξής:

28 Δεκ 2012

Εμφραγμα υπέστη ο δημοσιογράφος Σωτήρης Δανέζης


Δύσκολες ώρες περνάει ο γνωστός δημοσιογράφος Σωτήρης Δανέζης ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» από την Τετάρτη όταν υπέστη έμφραγμα και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δημοσιογράφος του MEGA το μεσημέρι της Τετάρτης αισθάνθηκε κάποια δυσφορία και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ.

Μεταφέρθηκε άμεσα στο «Γ. Γεννηματάς» όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη έμφραγμα και υπεβλήθη σε αγγειοπλαστική επέμβαση με μπαλονάκι.

Η πορεία της υγείας του εξελίσσεται ομαλά και έχει ξεφύγει τον κίνδυνο.

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον ρ/σ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM»


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 17.00 έως τις 21.00 για αύριο Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012, την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Κυριακής, 30 Δεκεμβρίου 2012, έως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 31 Δεκεμβρίου 2012, καθώς και την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας από τις 09.00 έως τις 11.00 τη Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM».

ΠΟΕΣΥ: Δεν αρκεί μόνο η ΚΥΑ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) αναμένοντας την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που αφορά το μισθολόγιο των εργαζομένων στα Δημόσια Μέσα επισημαίνει:

• Την αιφνιδιαστική τακτική της κυβέρνησης, η οποία μία βδομάδα πριν εκπνεύσει το 2012, κάλεσε τα σωματεία προς ενημέρωση για το περιεχόμενο της ΚΥΑ, η οποία είναι σε εκκρεμότητα από τον περασμένο Νοέμβριο.

Με αφορμή την έκδοση της ΚΥΑ η ΠΟΕΣΥ επαναλαμβάνει την πάγια θέση της Ομοσπονδίας εναντίον κάθε μείωσης των μισθών και εμμένει στην επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ζητούμε:

 Να μην υπάρξουν μειώσεις αποδοχών.

 Να κατοχυρωθούν οι θεσμικές κατακτήσεις των δημοσιο-γράφων στα  Δημόσια Μέσα.

 Να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία των Δημόσιων Μέσων.

 Να υπάρξει άμεση επίλυση της εκκρεμότητας των 75 συμβασιούχων της ΕΡΤ που να διασφαλίζει την παραμονή τους στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με όρους συλλογικούς και όχι προσωπικής διαπραγμάτευσης. Να μπει τέλος στην ομηρία και στην εργασιακή ανασφάλεια.

Κίνα: Νόμος του κράτους η λογοκρισία του Internet


Η Κίνα αποφάσισε να σφίξει κι άλλο τον κλοιό του ελέγχου στο Internet, νομιμοποιώντας τη διαγραφή post ή σελίδων που περιέχουν «παράνομες» πληροφορίες. Παράλληλα, επιβάλει στους παρόχους υπηρεσιών να δίνουν στις αρχές τις απαιτούμενες πληροφορίες, ώστε να αποδοθούν ποινές.

Οι κανόνες δίνουν ένα σαφές στίγμα της πολιτικής που προτίθεται να ακολουθήσει από τη νέα ηγεσία της Κίνας υπό τον Ξι Ζιπίγκ. Η ανακοίνωση έγινε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua όπου αναφέρεται επίσης ότι οι χρήστες του διαδικτύου θα πρέπει να καταγράφονται με τα πραγματικά τους ονόματα στους παρόχους Internet.

FT για Ελλάδα: Η κρίση έφερε αυτοκτονίες και κατάθλιψη


Άρθρο αφιέρωμα στις τεράστιες επιπτώσεις που έχει η οικονομική κρίση στην ψυχική υγεία των Ελλήνων φιλοξενούν οι Financial Times. Όπως σημειώνουν, η κρίση εκτόξευσε τον δείκτη ανεργίας πάνω από 25%, ενώ στερεί από τους Έλληνες κάθε βεβαιότητα για το μέλλον. Το αποτέλεσμα; Κατάθλιψη, άγχος, διαταραχές ύπνου, και άλλες ασθένειες να κάνουν ολοένα πιο έντονη την εμφάνισή τους.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε δραματικά κατά 37% από το 2009 έως το 2011 με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι το ποσοστό ενδέχεται να είναι ακόμη υψηλότερο καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οι θάνατοι δεν αποδίδονται σε αυτοκτονία, εν μέρει και λόγω της θέσης της Εκκλησίας.

27 Δεκ 2012

Στάσεις εργασίας για την πραγματοποίηση συνελεύσεων των δημοσιογράφων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη στάσεων εργασίας αύριο, Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας από τις 11.00 π.μ. έως τις 13.00, των δημοσιογράφων, που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις 13.30 έως τις 15.30 και των δημοσιογράφων, που εργάζονται στην ΕΡΤ από τις 16.00 έως τις 18.00. Επίσης, για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς «ΡΑΔΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ», «ΚΑΝΑΛΙ 1» και «ΑΘΗΝΑ 9,84», τη Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012 από τις 11.00 π.μ. έως τις 13.00.

Κατά το χρόνο των στάσεων εργασίας θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις των δημοσιογράφων στους χώρους εργασίας. Ειδικά δε για τους δημοσιογράφους των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών «ΡΑΔΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ», «ΚΑΝΑΛΙ 1» και «ΑΘΗΝΑ 9,84», η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο εργασίας του «ΑΘΗΝΑ 9,84».

Στις συνελεύσεις θα συζητηθούν τα θέματα, που προκύπτουν από την επιμονή της Κυβέρνησης να εφαρμόσει ενιαίο μισθολόγιο για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα δημοτικά ραδιόφωνα και στις Γενικές Γραμματείες Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και γενικά στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τις ήδη μειωμένες αποδοχές τους.

Καταγγελία στο ΣΕΠΕ για εργοδότες που δεν κατέβαλαν το δώρο Χριστουγέννων


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στο ΣΕΠΕ ζητώντας την ποινική δίωξη και την τιμωρία των εκπροσώπων των εταιρειών, οι οποίες δεν κατέβαλαν δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους:

«Προς

το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.)

Κύριοι,

Καταγγέλλουμε την μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων και ζητούμε τις κατά νόμον ενέργειές σας για την ποινική δίωξη και τιμωρία των εκπροσώπων των άνω εταιρειών, δεδομένου ότι η μη καταβολή του δώρου (αλλά και των δεδουλευμένων αποδοχών) αποτελεί και ποινικό αδίκημα διωκόμενο κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατά τον Α.Ν 690/1945 όπως ισχύει σήμερα.

Ειδικότερα, σε όλους τους εργαζομένους με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας δημοσιογράφους της εταιρείας «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ» (που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Μίνωος αρ. 10-16 και εκπροσωπείται νόμιμα), που εξέδιδε την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», πλέον του ότι δεν τους έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες αποδοχές των μηνών Αυγούστου 2011 έως και Δεκεμβρίου 2011, αλλά και οι αποδοχές υπερημερίας αφού η πλειονότητα των εργαζομένων είναι σε επίσχεση εργασίας, δεν κατεβλήθη σε κανένα από αυτούς κατά την 21 η Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα η αναλογία του δώρου Χριστουγέννων.

Η αργία των Θεοφανίων


Εν όψει της εορτής-αργίας των Θεοφανίων οι συνάδελφοι των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, του ΑΠΕ-ΜΠΕ και των εφημερίδων, θα εργαστούν ως εξής:  

ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ 

Επειδή για τους συντάκτες του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης δεν προβλέπεται μεταφορά της αργίας οι συντάκτες στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, θα εργαστούν το Σάββατο και την Κυριακή, 5 και 6 Ιανουαρίου 2013, όπως εργάζονται τις αργίες και την Κυριακή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επειδή εφαρμόζονται οι ΣΣΕ ΕΣΗΕΑ – ΕΙΗΕΑ, οι συνάδελφοι θα εργαστούν την Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013 όπως εργάζονται τις αργίες.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ 

Δεδομένου ότι η αργία των Θεοφανίων της 6 ης Ιανουαρίου 2013 συμπίπτει με ημέρα Κυριακή και σύμφωνα με τη ΣΣΕ μεταξύ ΕΙΗΕΑ και ΕΣΗΕΑ αλλά και ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ με ΕΙΗΕΑ η αργία αυτή μεταφέρεται για την Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013. Κατόπιν τούτου:

Στάση εργασίας στον ρ/σ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM"

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM» για αύριο Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012 από τις 13.00 έως τις 17.00.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από εννέα μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

Απόφαση Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου για Στ. Μαλέλη


Πειθαρχικά ελεγκτέος για αντισυναδελφική συμπεριφορά, κρίθηκε κατά πλειοψηφία, ο Σταμάτης Μαλέλης, διευθυντής ειδήσεων του Star Channel, έπειται από έγκληση του Λάμπρου Παναγιάτου, σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου. Του επιβλήθηκε επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας.

Η ανακοίνωση της απόφασης:

Απόφαση Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου για Αθ. Τσεκούρα


Ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέο έκρινε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο τον Θ. Τσεκούρα, διευθυντή της εφημ. «Έθνος», για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’, ια’ και ιζ’ του Καταστατικού και άρθρου 4, παρ. 1, εδ. α’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας και ομόφωνα διατηρεί την πρωτόδικη ποινή της προσωρινής διαγραφής 1 έτους από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ, ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη του ΠΠΣ εναντίον του.

Η απόφαση έχει ως εξής:

Ένα τεράστιο πέπλο αιθαλομίχλης "πνίγει" τον αττικό ουρανό


Τον κώδωνα κινδύνου κρούουν ειδικοί επιστήμονες και περιβαλλοντολόγοι, εξαιτίας του φαινομένου αιθαλομίχλης που "σκέπασε" κυριολεκτικά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας τις τελευταίες ημέρες και σχεδόν τριπλασίασε τα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου κατά 30% μέσα σε ένα χρόνο, αγγίζοντας το ιστορικό - ρεκόρ του 1,42 ευρώ/λίτρο, ανάγκασε χιλιάδες καταναλωτές να στραφούν σε οικονομικότερες και εναλλακτικές μορφές θέρμανσης, αλλά και την πάσης φύσεως καύση ξύλου ή βιομάζας, όπως τα τζάκια, τις ξυλόσομπες και τις σόμπες με πέλετ.

Τα δυσβάσταχτα μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων, δεν άφησαν άλλωστε περιθώρια επιλογών στα χαμηλά και μεσαία νοικοκυριά, ενώ την ίδια στιγμή οδήγησαν στη δημιουργία "ομίχλης από αιθάλη", θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή μας.

Καταγγελία δημοσιογράφων για τις απολύσεις στο Ριζοσπάστη


Με εορταστικό μποναμά απολύσεις περνάνε τις γιορτές οι εργαζόμενοι στο «Ριζοσπάστη», την εφημερίδα του ΚΚΕ με ιστορία στην ανυποχώρητη υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τώρα ήρθε η ώρα να φάει τα παιδιά της. Tην Παρασκευή 21/12/2012 ανακοινώθηκαν οι τρεις πρώτες απολύσεις. Απολύθηκαν ο Δημήτρης Μηλάκας (έκανε για το «Ρ» το Ρεπορτάζ του υπουργείου Εξωτερικών επί 22 χρόνια), η Ρούλα Μπανάκου (έκανε για 15 χρόνια το Πειραϊκό Ρεπορτάζ στο «Ρ») και ο Ανδρέας Παγανόπουλος (έκανε για τον «Ρ» επί 20 χρόνια Αθλητικό Ρεπορτάζ). Αυτοί είναι οι πρώτοι.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της διεύθυνσης της εφημερίδας οι απολύσεις θα έχουν μαζικό χαρακτήρα. Αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες μέχρι την παραμονή της αργίας της πρωτοχρονιάς, για να καλυφθεί το «πλάνο» του Δεκεμβρίου. Το επόμενο διάστημα προβλέπεται να απολυθεί περίπου το μισό προσωπικό, δηλαδή σχεδόν το σύνολο των μη κομματικών μελών και από τα κομματικά μέλη οι μη αρεστοί στην ηγετική ομάδα που κατέχει τα τελευταία χρόνια το ιστορικό Κόμμα.

Π. Χριστοδουλίδου: Αποχωρώ από την συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ σε ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ και από το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ


«Θα μας δοθεί ο χρόνος να πούμε περισσότερα και με την ειλικρίνεια, που με διακρίνει, να είστε βέβαιοι πως  θα μιλήσω ανοιχτά για  όλα!

Δεν έκρυψα ποτέ,  έως τώρα  τις αντιρρήσεις μου για απολύσεις συναδέλφων από όλο το.φάσμα των ΜΜΕ, που έκανε το ΚΚΕ.

Τώρα,  το ποτήρι ξεχείλισε....

Αδυνατώ να κατανοήσω πως θεωρούνται δυνατοί όσοι αποδέχονται τις μαζικές απολύσεις για χάρη της εφημερίδας του κόμματος.

Για μένα και την συνείδησή μου τούτες τις γιορτινές μέρες, αλλά και μετά  δεν δικαιολογείται  με τίποτα  να απολύεις  εργαζόμενους από τον "ΡΙΖΟΣΠΆΣΤΗ" και εσύ ο ίδιος να πηγαίνεις για περιφρούρηση στα εργοστάσια ή στις επιχειρήσεις τύπου. γιατί το σκληρό αφεντικό  απολύει  εργαζόμενους!´´

Αποχωρώ λοιπόν  και παραιτούμαι και από την συνδικαλιστική παράταξη "Δημοσιογραφική Συνεργασία" στην ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ και από το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ και ΜΜΕ!

26 Δεκ 2012

ΕΤΕΡ: 20ημερες απεργίες σε πέντε ραδιοσταθμούς

Σε εικοσαήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας σε πέντε ραδιοφωνικούς σταθμούς: «Κανάλι 1», «NITRO», «Επικοινωνία 94 FM»,  «ORANGE» και «ALPHA 98,9».

Οι ανακοινώσεις έχουν ως εξής:

24 Δεκ 2012

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Άγια Νύχτα: Η αληθινή ιστορία πίσω από το γνωστότερο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι


Η Άγια Νύχτα, είναι σύμβολο κατατεθέν των Χριστουγέννων και ίσως το διασημότερο εορταστικό τραγούδι παγκοσμίως. Ποιος όμως κρύβεται πίσω από αυτή τη μαγευτική σύνθεση που έχουν χιλιοτραγουδήσει μικροί και μεγάλοι σε όλο τον κόσμο;

Οι μουσικοί σε όλο τον κόσμο το αναγνώρισαν από την πρώτη στιγμή ως ένα βαθιά θρησκευτικό τραγούδι που φτάνει κατευθείαν στις καρδιές των ανθρώπων.

Αρχικά η μελωδία του είχε αποδοθεί σε μεγάλους συνθέτες όπως ο Βέρντι, ο Μότσαρτ, ο Χάιντν ή ο Μπετόβεν, ωστόσο η πραγματικότητα βρίσκεται στην αφάνεια.

Νέες απολύσεις στην εφημερίδα "SPORTDAY"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την αυθαιρεσία και την αναλγησία της εργοδοσίας της εφημ. «SPORTDAY», η οποία συνεχίζει να τρομοκρατεί και να απολύει τους εργαζόμενους.

Αποκορύφωμα της απαράδεκτης αυτής συμπεριφοράς ήταν η απόλυση ακόμη και του ίδιου του εργασιακού εκπροσώπου των δημοσιογράφων την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, ο οποίος απολύθηκε μαζί με άλλους τρεις δημοσιογράφους.

ΕΠΗΕΑ: ΕΤΑΠ -ΜΜΕ, έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ανέργων


Το Δ.Σ. της Ε.Π.Η.Ε.Α. ενημερώνει τους ανέργους συναδέλφους ότι, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012, ο υπουργός Εργασίας ενέκρινε – κατόπιν σχετικής εισήγησης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ-την καταβολή  έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου  έτους, στους ανέργους που η επιδότησή τους έληξε στο τελευταίο 7μηνο πριν το Δεκέμβριο του 2012 (δηλαδή μέσα στους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο ή  Νοέμβριο του 2012) και παραμένουν  άνεργοι μέχρι σήμερα.

Νέα επιστολή εργαζομένων στις εκδόσεις Λυμπέρη

«Τα Χριστούγεννα μπορεί να βρουν την οικογένεια Λυμπέρη στο αγαπημένο της Γκστάντ ή τη Νέα Υόρκη, όπως συνήθιζαν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά οι περισσότεροι από εμάς τους πρώην πια εργαζομένους του θα πάρουμε γαλοπούλα ρεφενέ φέτος. Κι αυτό γιατί ο πιο γενναιόδωρος και καλοπληρωτής εκδότης, όπως συνήθιζε να αυτοχαρακτηρίζεται, δεν είχε τη στοιχειώδη ανθρωπιά και ηθική, να καταβάλλει το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του παρότι η εταιρεία του ακόμα δεν έχει κηρύξει πτώχευση.

Για τους χρωστούμενους μισθούς και τις αποζημιώσεις ούτε λόγος πια. Ισως να σκέφτεται ο μεγάλος καπετάνιος ότι θα πρέπει να του λέμε κι ευχαριστώ που μας έδωσε τα απαραίτητα έγγραφα για να μπορούμε να μπούμε στο ταμείο ανεργίας. Ισως να θεωρεί ότι αυτό θα είναι το δώρο του προς εμάς, ένα δώρο 360 ευρώ τον μήνα από τον ΟΑΕΔ, αντί για τα 10.000, 15.000, 30.000 ευρώ που χρωστάει στον καθένα μας.

Τίτλοι τέλους για την έντυπη έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Newsweek


Τη νίκη του Διαδικτύου έναντι των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης απεικονίζει στο τελευταίο του εξώφυλλο η έντυπη έκδοση του Newsweek.

Στο τεύχος που κυκλοφορεί με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2012, το θρυλικό αμερικανικό περιοδικό έχει μια ασπρόμαυρη αρχειακή φωτογραφία του κτιρίου των γραφείων του στη Νέα Υόρκη και έναν τίτλο που παραπέμπει ευθέως στο twitter και τον κόσμο των social media: #LASTPRINTISSUE.

Το Newsweek πρωτοκυκλοφόρησε στη δεκαετία του 1930 -το παρθενικό του τεύχος είχε ημερομηνία 17 Φεβρουαρίου 1933. Στις δεκαετίες της ένδοξης ιστορίας του κατέγραψε εβδομαδιαίως όλες τις δραματικές εξελίξεις στον κόσμο, από την άνοδο του Χίτλερ και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ώς τα επεισόδια του Ψυχρού Πολέμου και τις αλλαγές που έφερε στις κοινωνίες η τεχνολογία.

Νέες στάσεις εργασίας στον ρ/σ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM"


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη στάσεων εργασίας για αύριο Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012, από τις 13.00 έως τις 17.00, την Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012, από τις 17.00 έως τις 21.00 και την Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012 από τις 09.00 έως τις 13.00 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM».

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από εννέα μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

23 Δεκ 2012

Ο ΠΣΑΤ καταδικάζει το πογκρόμ απολύσεων στη Sportday


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) είναι υποχρεωμένο να καταγγείλει για μία ακόμη φορά την εργοδοσία της εφημερίδας Sportday για το πογκρόμ απολύσεων που εξαπέλυσε παραμονές Χριστουγέννων.

Η ιδιοκτησία της εφημερίδας μετά τις περικοπές των μισθών, στις οποίες προσφάτως προχώρησε, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 απέλυσε και τέσσερις δημοσιογράφους μεταξύ των οποίων και τον εκπρόσωπο εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ και στο Συμβούλιο Αντιπροσώπων του ΠΣΑΤ Μανώλη Παναγιωτόπουλο, πράξη που συνιστά βαρύτατο ατόπημα για οποιονδήποτε εργοδότη.

Νεκρός δημοσιογράφος σε διαδήλωση για τον ομαδικό βιασμό φοιτήτριας στην Ινδία


Σε απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο του Νέου Δελχί σήμερα, Κυριακή, προχώρησε η αστυνομία της Ινδίας μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν το Σάββατο στη μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον ομαδικό βιασμό φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο, περιστατικό που έχει προκαλέσει οργή στη χώρα.

Οι περιοχές κοντά στο κοινοβούλιο και το προεδρικό μέγαρο έχουν αποκλειστεί για να μην επιτραπεί η πρόσβαση των διαδηλωτών, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Την ίδια ώρα, ένας δημοσιογράφος τηλεοπτικού δικτύου έχασε τη ζωή του από σφαίρα αστυνομικού στη βορειοανατολική Ινδία, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών, που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για τον μαζικό βιασμό φοιτήτριας.

Οι μισοί χρήστες μπαίνουν στο Fecabook για κουτσομπολιό


Την περιέργειά τους να βλέπουν τα νέα των φίλων τους, ικανοποιούν σχεδόν οι μισοί χρήστες του facebook όταν σερφάρουν στο Διαδίκτυο. Οπως προκύπτει από την ετήσια έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου- ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το κουτσομπολιό στο γραφείο ή το σπίτι πέρασε πλέον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο facebook, στο οποίο η διείσδυση στον πληθυσμό των χρηστών Ιντερνετ στην Ελλάδα φτάνει πλέον το 77%, ο ένας στους δύο κατόχους λογαριασμού δηλώνει ότι είναι συχνά παθητικός χρήστης του μέσου, αφού η βασική ενέργεια που ακολουθεί, με ποσοστό 50%, είναι το "like", δηλαδή η δήλωση πως του αρέσει κάτι που είπε ή που «ανέβασε» ένας φίλος του. Πάντως, ενώ το 1/3 των χρηστών δηλώνει ότι το «σερφάρισμα» στο facebook είναι χάσιμο χρόνου, εξακολουθεί να επισκέπτεται συχνά το λογαριασμό του!

Απεργιακό Πρόγραμμα στον «Επικοινωνία Fm»


Συνεχίζονται οι απεργιακές εκπομπές στον Επικοινωνία 94, από τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου και κάθε μέρα 11.00 - 13.00.

Το απεργιακό πρόγραμμα έχει ως εξής: