2 Σεπ 2009

Νέος ιδιοκτήτης στο CITY ...ρέστοι οι εργαζόμενοι

Πουλήθηκε- οριστικά αυτή τη φορά- ο ραδιοφωνικός σταθμός CITY πρώην PLANET στον Ρέστη. Το προσύμφωνο υπογράφηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής αλλά η τελική συμφωνία μάλλον θα υπογραφεί την ερχόμενη Δευτέρα.
Αυτό, ίσως, είναι η εξήγηση για την πρεμούρα των εκπροσώπων του νέου ιδιοκτήτη να ξεκαθαρίσουν το τοπίο ως μεθαύριο Παρασκευή. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, λοιπόν, ο εκπρόσωπος της νέας ιδιοκτησίας, ο γνωστός κ. Θρασυβούλου, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι… ξεκινάει πρόγραμμα εθελούσιας, με τις προϋποθέσεις που είχαν συμφωνηθεί με τον εκκαθαριστή ( δύο μισθοί, συν τρείς μπόνους, συν 5.000 για τις ευπαθείς ομάδες, δηλαδή ασθενείς η μονογονεϊκές οικογένειες κ.λ.π.). Το πρόγραμμα θα ισχύσει ως την Παρασκευή (!!!), δηλαδή όσες μέρες ακόμη πληρώνει η Αγγελοπούλου.
Από Δευτέρα θα αρχίσουν οι απολύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο νέος ιδιοκτήτης στην αρχή των διαπραγματεύσεων ήθελε τον σταθμό καθαρό αλλά η πλευρά Αγγελόπουλου δεν το δέχτηκε, μετά υποχώρησε στούς 27 εργαζόμενους και τέλος αναγκάστηκε να κάνει τις εκκαθαρίσεις μόνος του.
Οι εργαζόμενοι του CITY ( δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, 56 συνολικά) έχουν τώρα να διαλέξουν ανάμεσα στην αποχώρηση και την απόλυση. Ωραία πράγματα.

προεδρείο ζητουν οι δημοσιογράφοι αλλά...η πλειοψηφία δεν ακούει

Λίγη ώρα πρίν αρχίσει η συνεδρίαση , τριάντα συνάδελφοι, εκλεγμένοι εκπροσωποι στο Μικτό Συμβούλιο οι περισσότεροι, αλλά και αλλοι ανεργοι και εργαζόμενοι απέστειλαν σήμερα επιστολή προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ζητώντας να προχωρήσει η συγκρότηση προεδρείου για να αντιμετεωπιστεί η κρίση στον Τύπο. Εμείς τους ακούμε. Δυστυχώς, η πλειοψηφία έχει ακόμη βουλωμένα τα αυτιά της απο τα μπάνια...



"Κύριοι συνάδελφοι,

Η πρωτοφανής κρίση που μαστίζει τον Τύπο, δεν αφήνει περιθώρια για περαιτέρω καθυστέρηση όσον αφορά τη συγκρότηση Προεδρείου του συνδικαλιστικού μας οργάνου.
Όπως γνωρίζεται στις περισσότερες επιχειρήσεις ΜΜΕ, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, που απαιτούν άμεση διαχείριση και αντιμετώπιση.
Είναι κατώτερο των περιστάσεων, τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ, να μην έχει συγκροτηθεί Προεδρείο, που να εκπροσωπεί και να στηρίζει τον Κλάδο.
Τα προβλήματα των εργαζομένων και των ανέργων συναδέλφων, δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.

Ζητάμε την άμεση συγκρότηση προεδρείου.

Εκπρόσωποι εργαζομένων
και άνεργων δημοσιογράφων.

Αθήνα 02-09-09

30 Αυγ 2009

Νέα επιχείρηση "μεγάλος αδελφός" ετοιμάζεται απο την κυβέρνηση το φθινόπωρο


ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΙΟ ΤΥΡΑΝΝΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ...ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΠΟΥ....

Δεν «ιδρώνει με τίποτα το αφτί» της κυβέρνησης από την ηχηρή αποδοκιμασία των μέτρων της για την 24ωρη λειτουργία των καμερών και την τράπεζα DNA.
Το αντίθετο, μάλιστα. Οπως όλα δείχνουν, τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών ετοιμάζουν και νέα φθινοπωρινή νομοθετική επίθεση στα δικαιώματα των πολιτών.

Πιστή στο δόγμα ασφάλειας «νόμος και τάξη», που υιοθέτησε μετά την ήττα στις ευρωεκλογές, αγνοεί επιδεικτικά τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αλλά και τις θέσεις κορυφαίων θεσμικών παραγόντων όπως ο ΔΣΑ και ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Ολοι τους θεωρούν αντισυνταγματική τη διαρκή ηλεκτρονική παρακολούθηση σε δημόσιους χώρους και την καθολική επέμβαση στον πυρήνα της ιδιωτικότητας του ατόμου, χωρίς καμία δικαστική εγγύηση και ελεγκτική παρέμβαση.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, όμως, δεν ασχολείται με το θέμα. Αλλωστε, επειδή ακριβώς φοβόταν την αντίδραση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, βιάστηκε να ψηφίσει στη Βουλή τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Τώρα, μπορεί να λέει ότι πρόκειται πλέον για νόμους του κράτους, η συνταγματικότητα των οποίων κρίνεται από τα δικαστήρια.

Πολλοί νομικοί επισημαίνουν, εν τούτοις, ότι δεν μπορεί να αγνοηθεί η Αρχή Προστασίας σε ζητήματα όπως η μαζική ηλεκτρονική και γενετική επιτήρηση των πολιτών, αφού γι' αυτά ακριβώς τα θέματα συστάθηκε σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη!

Στο πλαίσιο αυτό, στην κυβέρνηση αναζητούν τρόπους για να παρακάμψουν τους συνταγματικούς σκοπέλους στα επόμενα νομοθετήματα που αφορούν την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και την τήρηση αρχείου δεδομένων κλήσης και θέσης, για όλες τις τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές επικοινωνίες των πολιτών (αριθμοί καλούντος και καλουμένου, sms, e-mail, Ιντερνετ), σύμφωνα με υποχρεωτική κοινοτική οδηγία.

Η διάταξη που επέτρεπε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών (με την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών) για όλα τα κακουργήματα και όχι μόνο για τα σοβαρά (όπως προβλέπει το Σύνταγμα), απαλείφθηκε από το νομοσχέδιο για τις κουκούλες, την τελευταία στιγμή. Η περίπτωση αυτή συνδυάζεται με την άρση της ανωνυμίας των blogs, για υποθέσεις συκοφαντικών δυσφημίσεων μέσω ιστολογίων, την οποία επιδιώκουν αστυνομία, εισαγγελείς και κυβέρνηση.

Η εγκύκλιος Σανιδά, στις αρχές του καλοκαιριού, ήταν εκείνη που αμφισβήτησε ότι τα εξωτερικά δεδομένα μιας επικοινωνίας (όνομα και αριθμός καλούντος και χρήστη Ιντερνετ) είναι στοιχεία του απορρήτου, που προστατεύονται από το Σύνταγμα. Οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν σε διώξεις των εταιρειών που αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τα στοιχεία αυτά. Η κυβέρνηση πάντως προβληματίζεται τώρα, καθώς η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θεωρεί τα εξωτερικά δεδομένα στοιχεία του απορρήτου, το οποίο με βάση το Σύνταγμα δεν μπορεί να αρθεί για απλά πλημμελήματα, όπως η συκοφαντική δυσφήμιση.

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΠΟΤΕ,ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΕΨΗ...ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΤΡΟΜΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΠΟΤΕ...

ΠΗΓΗ: ΠΡΕΖΑ TV 30-8-2009