2 Απρ 2011

Στη Δικαιοσύνη οι προμήθειες στον 9,84


Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση των προμηθειών στον Αθήνα 98,4 καθώς με εντολή της προέδρου του Δ.Σ., Ρέας Γαλανάκη, κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά για παραποίηση εγγράφων μιας και από το επιτελείο του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, αναφέρθηκε ότι το 2010 επί του συνόλου 15 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού, τα 9,5 εκατ. αφορούσαν έξοδα μισθοδοσίας ενώ ασάφεια υπάρχει για τα υπόλοιπα 2,8 εκατ. ευρώ που εγγράφονται ως λοιπά έξοδα και 5 εκατ. ευρώ που αφορούν εκδηλώσεις και εορτές κ.ά.

Προκήρυξη βραβείου δημοσιογραφίας σε θέματα Υγείας

H Ευρωπαϊκή Eπιτροπή προκηρύσσει βραβείο δημοσιογραφίας σε θέματα υγείας Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για το βραβείο δημοσιογραφίας της ΕΕ σε θέματα υγείας ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου.


Το βραβείο αποσκοπεί στην αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα υγείας. Κεντρικό θέμα της τρίτης διοργάνωσης, όπως και των δύο προηγούμενων, είναι «η Ευρώπη για τους ασθενείς». Στο θέμα αυτό περιλαμβάνεται από φέτος και το ζήτημα των φαρμάκων.


Οι νικητές θα λάβουν χρηματικά βραβεία: 6.000 ευρώ για την πρώτη θέση, 2.500 ευρώ για τη δεύτερη και 1.500 ευρώ για την τρίτη θέση. Για πρώτη φορά φέτος θα απονεμηθεί ειδικό βραβείο 3.000 ευρώ σε άρθρο στο οποίο θα επισημαίνονται οι κίνδυνοι του καπνίσματος για την υγεία. Μέχρι σήμερα στους διαγωνισμούς για το βραβείο έχουν συμμετάσχει 700 και πλέον δημοσιογράφοι από όλη την ΕΕ. Τα άρθρα τους δείχνουν πώς τα προβλήματα της υγείας επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των Ευρωπαίων. Η Επιτροπή είναι πεπεισμένη ότι φέτος θα αναδειχθούν νέα ταλέντα και θα έρθουν στο προσκήνιο οι απόψεις και οι ανησυχίες των πολιτών και των ασθενών σε θέματα υγείας.


Οι δημοσιογράφοι καλούνται να υποβάλουν άρθρα σε ένα ή περισσότερα θέματα της εκστρατείας «Η Ευρώπη για τους ασθενείς». Στα θέματα που καλύπτονται από το διαγωνισμό προστέθηκαν, φέτος, οι πρωτοβουλίες της Επιτροπής στον τομέα των φαρμάκων. Τα θέματα αυτά είναι:

Η διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη, τα σπάνια νοσήματα, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, η ασφάλεια των ασθενών, η δωρεά και η μεταμόσχευση οργάνων, ο καρκίνος, ο εμβολιασμός κατά της γρίπης, η συνετή χρήση των αντιβιοτικών, η ψυχική υγεία, η νόσος του Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας, καθώς και ο εμβολιασμός των παιδιών.


Τα άρθρα πρέπει να επικεντρώνονται στον ασθενή. Θα απονεμηθεί, επίσης, ειδικό βραβείο στο άρθρο που θα παρουσιάζει καλύτερα τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία και τις αρνητικές επιδράσεις από το κάπνισμα και τη νικοτίνη για την ποιότητα ζωής.


Οι κανόνες

- Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι υπήκοοι ή κάτοικοι ενός από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, ηλικίας 18 ετών και άνω.

- Κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλει κατ’ ανώτατο 2 άρθρα, ενώ άρθρα από ομάδες δημοσιογράφων γίνονται δεκτά εφόσον τα μέλη των ομάδων δεν υπερβαίνουν τα 5.

- Όλα τα άρθρα πρέπει να έχουν συνταχθεί σε μία από τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ και να έχουν δημοσιευτεί αρχικά σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης.

- Τα άρθρα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους 20.000 χαρακτήρες (μαζί με τα διαστήματα).

- Περισσότεροι κανόνες και όροι δημοσιεύονται στον ειδικό διαδικτυακό τόπο. http://ec.europa.eu/health-eu/journalist_prize/2011/index_el.htm

Οι φωτορεπόρτερς καταγγέλλουν τον Ημερησιο Κηρυκα Λαρισας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ καταγγέλλει την διοίκηση της εφημερίδας «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ» της Λάρισας , για την μη καταβολή των δεδουλευμένων, των επτά εργαζομένων μεταξύ αυτών και των δύο φωτορεπόρτερ που είναι μέλη της Ε.Φ.Ε. καθώς και για την προκλητική αντεργατική και απεργοσπαστική ενέργεια της , όπως εκδώσει την εφημερίδα με άλλους εργαζόμενους .


Όπως αναφέρουν στήν ανακοίνωσή τους:

Θεωρούμε ότι παρόμοιες πρακτικές εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της ολομέτωπης επίθεσης που έχει κηρύξει το τελευταίο διάστημα η εργοδοτική πλευρά στα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Με το πρόσχημα της κρίσης, οι εκδότες κλιμακώνουν την αντεργατική τους δράση και αποδύονται σε μια γενικευμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων επισείοντας τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης, πλήττοντας θεμελιώδεις κοινωνικές ελευθερίες των πολιτών μιας δημοκρατικής χώρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΕ ζητά άμεσα την ανάκληση της καταχρηστικής απόφασης της εφημερίδας , και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι παρόμοιες πρακτικές, όπου και από όποιον και εάν επιχειρηθεί να εφαρμοστούν, θα συναντήσουν σθεναρή αντίσταση από το σύνολο των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

ΚΑΛΟΥΜΕΌλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους όπως αντισταθούν σθεναρά με αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Ψήφισμα των εργαζόμενων στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ



Προς Πρόεδρο και Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ

Νέο Φάληρο, 1/4/2011

Ψήφισμα των εργαζομένων στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3



Σε μια περίοδο που η επίθεση των εργοδοτών στα ΜΜΕ εναντίον των εργαζομένων διογκώνεται, το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο. Μετά τα κατάπτυστα “ιδιωτικά συμφωνητικά” που ο όμιλος Αλαφούζου εκβιαστικά, ανάγκασε τους εργαζόμενους να τα υπογράψουν, καταπατώντας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και μειώνοντας τους μισθούς κατά 10%, τη μή πληρωμή των νόμιμων προσαυξήσεων κατά τη διάρκεια εργασίας για το Σάββατο, τη Κυριακή και τις Αργίες και την εντατικοποίηση της δουλειάς μας, οι απολύσεις της 31ης Μαρτίου 2011 ήταν αυτές που συμπλήρωσαν το κλίμα τρομοκρατίας που έχει εξαπλωθεί στον εργασιακό μας χώρο.

Ο Άρης Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφος) και ο Δημήτρης Σταθόπουλος (ηχολήπτης) είναι τα δύο νέα θύματα των “περικοπών” στο ραδιόφωνο, όπως είναι η επίσημη αιτιολογία της ιδιοκτησίας ακόμη και όταν επισημάνθηκε πως η μισθολογική κλίμακα των συναδέλφων δεν ξεπερνά τα προβλεπόμενα από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Πίσω από τις απόλυση του Άρη Χατζηστεφανου, είναι φανερό πως κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες και στοχευμένη υποβάθμιση του επιπέδου της δημοσιογραφίας και όχι οικονομικο-λογιστικές μελέτες που θα βοηθήσουν...στη σωτηρία του σταθμού. Αυτό και μόνο το γεγονός, το οποίο είναι άποψη και θέση της πλειοψηφίας των εργαζομένων στο ραδιόφωνο, δείχνει το κλίμα που επικρατεί στον εργασιακό μας χώρο εδώ και αρκετούς μήνες, όπως και το δρόμο που θέλει να ακολουθήσει η ιδιοκτησία.

Παράλληλα, πίσω από την απόλυση του συναδέλφου τεχνικού Δημήτρη Σταθόπουλου είναι φανερό πως κρύβεται η προσπάθεια της εργοδοσίας να χτυπήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των τεχνικών του ραδιοφώνου, προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες με το πρόσχημα της έλλειψης προσωπικού.

Εμείς οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΙ 100,3 μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής, 1η Απριλίου 2011 αποφασίσαμε πως:

α) Ζητάμε να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις των συναδέλφων Άρη Χατζηστεφάνου και Δημήτρη Σταθόπουλου.

β) Θα δώσουμε αγώνα μέχρις εσχάτων για την ακύρωση τους.

γ) Διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Καμία απόλυση δε θα γίνει ανεκτή.

δ) Κρούουμε των κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του σταθμού και την υποβάθμιση της δουλειάς μας η οποία καθημερινά απαξιώνεται με τις επιλογές της ιδιοκτησίας και των διαφόρων “συμβούλων”.

ε) Ζητάμε να σταματήσει τώρα η απαξίωση του “πρώτου ραδιοφωνικού σταθμού της χώρας” για να παραμείνει πρώτος και στους επόμενους μήνες. Η δουλειά μας ακόμη και σήμερα, στις δύσκολες αυτές συνθήκες, είναι η απάντησή μας.

στ) Απαιτούμε να σταματήσει η τρομοκρατία που συχνά πυκνά “παπαγαλάκια” της διοίκησης, διαρρέουν περί απολύσεων και λιστών. Είμαστε εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια και όχι αναλώσιμα υλικά.

ζ) Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους απολυμένους του τηλεοπτικού ΣΚΑΙ, της Καθημερινής και του Μελωδία.

η) Δηλώνουμε πως μαζικά και δυναμικά θα συμμετέχουμε στις προγραμματισμένες δύο 48ωρες απεργίες της ερχόμενης εβδομάδας, αγώνας που είναι για την αξιοπρέπειά μας απέναντι στις επιθέσεις των ιδιοκτητών στα ΜΜΕ. Η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δεν είναι προνόμιο αλλά δικαίωμα και προαπαιτούμενο για την εργασιακή ειρήνη σε όλες τις επιχειρήσεις.

θ) Δεν μας τρομάζουν τα 4 μεροκάματα που θα χάσουμε αλλά αυτό που ζούμε, μα κυρίως αυτό που βλέπουμε να έρχεται. Ζητάμε από την ΕΣΗΕΑ, και το Διασωματειακό να σταθεί δίπλα μας και να παρέχει κάθε κάλυψη στις αποφάσεις των εργαζομένων.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στον ρ/σ ΣΚΑΙ 100,3 Λεωνίδας Σακλαμπάνης

1 Απρ 2011

Η ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών τους Συνελεύσεων, αποφάσισαν την κήρυξη δύο 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών όλων των εργαζομένων στις εφημερίδες, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τα ειδησεογραφικά site , τα πρακτορεία διανομής τύπου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα περιοδικά, το δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ από 6.00 π.μ. της Πέμπτης, 7 Απριλίου έως 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 9 Απριλίου και από 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 9 Απριλίου έως 6.00 π.μ. της Δευτέρας, 11 Απριλίου 2011. ΖΗΤΩΝΤΑΣ Να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ. Να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών. Να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις. Να σταματήσουν οι απολύσεις. Η αποδόμηση κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματός μας με την μορφή των μισθολογικών περικοπών, την επιβολή της ευέλικτης εργασίας, την επιχειρούμενη υποκατάσταση των ΣΣΕ με ατομικές συμβάσεις οδηγούν όχι μόνο στην εξαθλίωση των εργαζομένων αλλά και στην υποβάθμιση αυτού του ίδιου του δικαιώματος στην ενημέρωση. Στους αυταρχισμούς της εργοδοσίας αντιτάσσουμε την ενότητα των εργαζομένων στα ΜΜΕ και τον αγώνα μας. Κανείς δεν θα λείψει από την απεργία μας. ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, ύστερα από την καταχρηστική απόλυση από τον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤΕΝΝΑ των συναδέλφων Αργυρούς Κράια και Άντζελας Καραγεώργου, οι οποίες εργάζονταν στον σταθμό πέραν των 10 ετών κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή της Γενικής Συνέλευσης, αποφάσισε την κήρυξη απεργίας, η οποία θα ακολουθήσει την γενική απεργία, που έχει κηρυχθεί για τις 7, 8, 9 και 10 Απριλίου 2011. ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ "ΣΚΑΪ"

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΤΕΡ κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών Συνελεύσεών τους, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, το διοικητικό προσωπικό και τους τεχνικούς, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό και τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» του κ. Αλαφούζου, από τις 6.00 π.μ. της Τρίτης, 5 Απριλίου έως τις 6.00 π.μ. της T ετάρτης, 6 Απριλίου 2011 ζητώντας:

---Την άμεση ανάκληση των παράνομων και καταχρηστικών απολύσεων των συναδέλφων. ---Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων.

Η ιδιοκτησία του σταθμού, με αφορμή δήθεν την οικονομική κρίση που πλήττει πρώτα από όλα τους εργαζόμενους, προχωρά σε δραστικές περικοπές των μισθών των εργαζομένων, στη μη εφαρμογή των ΣΣΕ και στις απολύσεις δημοσιογράφων, τεχνικών, και διοικητικών υπάλληλων που αρνήθηκαν να «συναινέσουν» στη μείωση των αποδοχών τους.

Οι αναιτιολόγητες και καταχρηστικές αυτές απολύσεις, δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά, αλλά μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου που στοχεύει στη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων μέσα από την εντατικοποίηση της εργασίας τους, στη δημιουργία κλίματος φόβου και ανασφάλειας ώστε να καμφθεί η αντίστασή τους στην επιβολή των αντεργατικών μέτρων που σχεδιάζει. Για τον «ΣΚΑΪ» , φαίνεται, δεν υπάρχει εργατική νομοθεσία, δεν υπάρχει εργατικό δίκαιο υπάρχει μόνο η δύναμη του αφεντικού.

Το Δ.Σ. της Ένωσης δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι αποφασισμένο να προστατεύσει το δικαίωμα στην εργασία, υπενθυμίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι ο σεβασμός στην ενημέρωση απαιτεί πρωτίστως τον σεβασμό των ανθρώπων που την υπηρετούν. Καλεί δε τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Γ. Παπανδρέου, τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Α. Σαμαρά, και τους αρχηγούς των άλλων πολιτικών κομμάτων να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την εργοδοτική αυθαιρεσία και αναλγησία. ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ μαζί με τις Ομοσπονδίες του κλάδου (Π.Ο.Ε.ΣΥ., Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., Π.Ο.Ε.Π.Τ.Υ.Μ., Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου), απέναντι στις στοχευμένες πολύμορφες προσπάθειες των εργοδοτών –σε συνεργασία με την κυβέρνηση– να αποδομήσουν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό μας δικαίωμα και απέναντι στις μαζικές απολύσεις εργαζομένων και συνδικαλιστικών εκπροσώπων, που κορυφώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση και ραδιόφωνα με τη μορφή διωγμών, εκφοβισμού και τρομοκρατίας, αντιτάσσουμε την οργανωμένη, μεθοδική και συνεχή μας αντίσταση και την απόφασή μας για ολομέτωπη μέχρι τέλους σύγκρουση μαζί τους.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίζουμε την κήρυξη δύο 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών όλων των εργαζομένων στις εφημερίδες, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τα ειδησεογραφικά site, τα πρακτορεία διανομής τύπου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα περιοδικά, το δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ από 6.00 π.μ. της Πέμπτης, 7 Απριλίου έως 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 9 Απριλίου και από 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 9 Απριλίου έως 6.00 π.μ. της Δευτέρας, 11 Απριλίου 2011.

ΖΗΤΩΝΤΑΣ Να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ Να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών Να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις Να μη γίνουν απολύσεις Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους.


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ ENΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Καταδίκη του εργοδότη των ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ για την μή καταβολή δεδουλευμένων

Το Σωματείο Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου χαιρετίζει πανηγυρικά την πρώτη νίκη των απολυμένων εργαζομένων της πρώην Ημερήσιας Εφημερίδας Λέσβου «Αιολικά Νέα» στο δίκαιο αγώνα τους για την υπεράσπιση των αυτονόητων δικαιωμάτων τους για αποζημίωση, αποδοχές και ασφάλιση σύμφωνες με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.


Την Τρίτη 29 Μαρτίου το Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης αναγνώρισε ότι ο συνάδελφος δημοσιογράφος Νίκος Κασκαράς δεν πληρωνόταν από τον εργοδότη Γιώργο Κονδυλούδη με τις υποχρεωτικές βάσει νόμου αποδοχές της Συλλογικής του Σύμβασης και καταδίκασε τον τελευταίο σε τέσσερις μήνες φυλάκιση.

Παρά, λοιπόν, τις συνεχείς επικλήσεις του κ. Κονδυλούδη για δήθεν «παράνομες» και «ανήθικες» πράξεις εναντίον του, την Τρίτη αποδείχτηκε περίτρανα ποιος ήταν εκείνος που απαξίωνε έμπρακτα το νόμο παραβιάζοντάς τον επιδεικτικά.


Όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένα, η εμμονή του εργοδότη να προσάπτει ποινικά αδικήματα στους πρώην απολυμένους και το Σωματείο μας δεν αναιρεί την εδώ και 13 μήνες προκλητική παράλειψη τήρησης της υποχρέωσής του, για αποζημίωση τόσων ανθρώπων που απέλυσε ξαφνικά, βάζοντας λουκέτο στην εφημερίδα του. Κάθε άλλη συζήτηση είναι φανερό πως αποτελεί πρόσχημα για τον αποπροσανατολισμό από το ζήτημα των αποζημιώσεων. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά τα δίκαια και αδιαπραγμάτευτα αιτήματά μας:

- Καμία δίωξη στους απολυμένους και το Σωματείο

- Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους απολυμένους

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Οι τυπογράφοι για την ΙΜΑΚΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΙΜΑΚΟ
Πριν στεγνώσει το μελάνι από την απόλυση της Ιωάννας Καζάκου –Εργασιακής Εκπροσώπου της Ε.Σ.Π.Η.Τ.- στις «ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ» ακολούθησε η «ΙΜΑΚΟ» προχωρώντας στην απόλυση τριών συνδικαλιστριών. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. καταγγέλλει το μπαράζ αυτό των απολύσεων, που στρέφεται ευθέως κατά της συνδικαλιστικής έκφρασης των συναδέλφων δημοσιογράφων της Ε.Σ.Π.Η.Τ., και τις θεωρεί προάγγελο μαζικών απολύσεων σε όλες τις ειδικότητες. Για τους λόγους αυτούς το Δ.Σ. της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. δηλώνει την απόλυτη συμπαράστασή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Περιοδικό Τύπο και τάσσεται στο πλευρό της Ε.Σ.Π.Η.Τ.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

31 Μαρ 2011

Τραμπουκισμοί στην ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου

Απεργία , για την Παρασκευή (1/4) και τη Δευτέρα (4/4). κήρυξε η ΕΣΠΗΤ και στην ΙΜΑΚΟ του γνωστού Πέτρου Κωστόπουλου, ενώ για σήμερα Πέμπτη είχε κηρυχτεί τετράωρη στάση εργασίας (4.00 – 8.00 μμ), προκειμένου οι εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση και να αποφασίσουν για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.



Χθες, μέσα σε μία ημέρα, ο Κωστόπουλος έκανε προοδευτικά εννιά απολύσεις, τις οποίες προσπάθησε να δικαιολογήσει ως “αναγκαίες, λόγω περικοπής προσωπικού” και να τις φορτώσει στην κρίση και σε οικονομικοτεχνικά ζητήματα- κανείς δεν κατάλαβε και κανέναν δεν έπεισε. Διεμήνυσε, μάλιστα, προκλητικότατα, ότι στο τέλος κάθε μήνα θα κρίνει ανάλογα με τις περιστάσεις αν χρειάζεται να γίνει περαιτέρω μείωση προσωπικού! Ανάμεσα στους απολυμένους και η συνδικαλιστική εκπρόσωπος (άλλη μια !!!).

Οι απολύσεις συνοδεύτηκαν από βαρβαρότητες συνδικαλιστικού …λάιφ στάιλ που γνωρίζει καλά ο εργοδότης-στάρ. Όπως η βίαιη παρεμπόδιση της μίας απολυμένης να μπεί στο κτίριο και να πάρει τα προσωπικά της πράγματα. Δύο άλλες εργαζόμενες βρέθηκαν …απολυμένες ενώ προσέρχονταν στη δουλειά τους από τον προσωπάρχη που τις περίμενε με το έγγραφο των απολύσεων στο χέρι, απαιτώντας να υπογράψουν και εμποδίζοντάς τες να ανέβουν στα γραφεία τους. Οι εργαζόμενες αρνήθηκαν να υπογράψουν τις απολύσεις τους και με θάρρος μπήκαν στα γραφεία και ειδοποίησαν τον εκπρόσωπο της ΕΣΠΗΤ.


Οι τσαμπουκάδες της διεύθυνσης, κατ΄ εντολή της εργοδοσίας, άφησαν άναυδους ακόμη και τους αστυνομικούς του περιπολικού που έφθασαν μετά από κλήση τους και ανακάλυψαν ότι τους ζητούσαν να πετάξουν έξω τους απολυμένους. Μετά την άρνησή τους να το κάνουν από τη διεύθυνση δηλώθηκε ότι θα προχωρήσουν σε μήνυση κατά των εργαζόμενων για παραβίαση ιδιωτικού χώρου. (!!!)

Αρκετοί από τους εργαζόμενους στην παράτησαν τα γραφεία τους και συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του κτιρίου, συμπαραστεκόμενοι στις συναδέλφους τους και διαμρτυρόμενοι για τις απολύσεις τους.

Δύο ακόμη απολύσεις δημοσιογράφων στον Αντέννα


Στον μεγάλο κατάλογο των απολύσεων στον Αντέννα προστέθηκαν σήμερα ακόμη δύο. Απολύθηκαν οι δημοσιογράφοι Άργυρώ Κράια απο το εξωτερικό δελτίο, η οποία εργαζόταν 14 χρόνια στον ΑΝΤ1, και Άντζελα Καραγεώργου, η οποία εργάζεται στον σταθμό από το 1999.

Να δούμε, αυτή τουλάχιστον τη φορά θα υπάρξει καμία αντίδραση- η αυτό το μαγαζί θα παραμείνει στο απυρόβλητο...

Πλήγμα σε ενημέρωση - διαφάνεια η κατάργηση δημοσίευσης ισολογισμών στις εφημερίδες

Ως «ένα ακόμη πλήγμα στην ενημέρωση και τη διαφάνεια» χαρακτηρίζει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ τυχόν κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες και αντικατάστασής της με ανάρτηση των στοιχείων στο site κάθε επιχείρησης. Η τοποθέτηση της ΕΣΗΕΑ έγινε με αφορμή τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο ν/ς του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για την ενίσχυση του ανταγωνισμού. Η τροπολογία, ωστόσο, «πάγωσε» ύστερα από παρέμβαση του υφυπουργού Ντ. Ρόβλια που δήλωσε ότι «η κυβέρνηση μελετά το θέμα και θα φέρει μια υπεύθυνη ρύθμιση που θα αφορά όλες τις δημοσιεύσεις».
Παραθέτουμε την σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Για μια ακόμη φορά επιχειρείται η ανατροπή του καθεστώτος της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες που ισχύει με το νόμο 2190/1920, ο οποίος εφαρμόζεται μέχρι σήμερα. Οργανώσεις επιχειρηματιών, με τη συνδρομή γνωστών εκδοτικών επιχειρήσεων του ημερησίου και περιοδικού τύπου, πιέζουν για την κατάργηση της υποχρέωσης αυτής και την αντικατάστασή της με την δημοσίευση στο site που διατηρεί κάθε επιχείρηση, αδιαφορώντας για το ότι μια τέτοια ανατροπή:
--Επιφέρει βαρύ πλήγμα στην ενημέρωση, τη διαφάνεια και το θεσμικό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων όλων των εταιρειών (Α.Ε. και Ε.Π.Ε.).
--Μειώνει τα έσοδα των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου.
--Δυναμιτίζει την εύθραυστη ισορροπία στην αγορά εργασίας στο χώρο των ΜΜΕ, συντείνοντας στην κατάργηση θέσεων εργασίας, ευνοώντας ταυτόχρονα σκανδαλωδώς μεγάλες επιχειρήσεις του χώρου.
--Η δημοσίευση στο Διαδίκτυο των οικονομικών στοιχείων, εκ των πραγμάτων, κρίνεται επισφαλής σε σχέση με το γραπτό τύπο.
--Καταστρατηγεί στην πράξη την ισότιμη ενημέρωση των πολιτών.
Εάν, μάλιστα, ληφθεί υπόψη ότι το κόστος για κάθε επιχείρηση είναι περίπου 415 ευρώ το χρόνο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι άλλοι είναι οι λόγοι για τους οποίους οι επιχειρήσεις ζητούν την κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες.
Εξάλλου, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση Εκδοτών Εφημερίδων τονίζει «το διαδίκτυο και πολύ περισσότερο οι ιστοσελίδες των επιχειρήσεων είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να αναπληρώσουν την πληροφόρηση του κοινού, την αξιοπιστία, την ασφάλεια και τη διαφάνεια που παρέχει η δημοσίευση στην εφημερίδα».


Ανακοίνωση εξέδωσε και η Π.Ο.Ε.ΣΥ. και σχολιάζοντας ην Αιτιολογική Έκθεση της τροπολογίας όπου διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι «πάγιο αίτημα της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας είναι η κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων των Α.Ε. και Ε.Π.Ε. στον Τύπο» αναφέρει: «Πρόκειται για μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην επιβολή αδιαφάνειας, επιλεκτικής πληροφόρησης και αδυναμίας ελέγχου των οικονομικών στοιχείων των επιχειρήσεων που κατά το νόμο είναι υποχρεωμένες να δημοσιοποιούν τα αποτελέσματά τους. Όσοι βυσσοδομούν κατά των εφημερίδων και όλων των εργαζόμενων στο χώρο των ΜΜΕ, αγνοούν εκούσια για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας ανατροπής», μεταξύ των άλλων:
· Δυναμιτίζει την εύθραυστη ισορροπία στην αγορά εργασίας, συντείνοντας στη διόγκωση της ανεργίας.
· Ευνοεί, σκανδαλωδώς, μεγάλες επιχειρήσεις του χώρου

.· Καταστρατηγεί στην πράξη την ισότιμη ενημέρωση των πολιτών.


Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. επισημαίνει ότι τυχόν κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες –25 πανελλήνιας κυκλοφορίας και 300 τοπικές- θα πλήξει πάνω από 3500 εργαζόμενους.


Τέλος, η ΕΠΗΕΑ σε δική της ανακοίνωση καταγγέλλει ότι οι επιχειρηματικές οργανώσεις, με την υποστήριξη γνωστών εκδοτικών επιχειρήσεων του ημερησίου και περιοδικού τύπου που επιδιώκουν την ανατροπή του καθεστώτος της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες «οραματίζονται την μονοπώληση της ενημέρωσης και την αδιαφάνεια στην επιχειρηματική δραστηριότητα» και «στοχεύουν ευθέως στην διακοπή της έκδοσης των μικρής κυκλοφορίας εφημερίδων γνώμης και τη συρρίκνωση των δημοσιογραφικών ασφαλιστικών ταμείων». Οι ίδιοι «προβάλλουν την ασήμαντη μείωση της δαπάνης λειτουργίας των επιχειρήσεων, χωρίς να υπολογίζουν τους χιλιάδες ανέργους εργαζόμενους στις εφημερίδες που θα προστεθούν στους ανέργους συναδέλφους μας, που οι ίδιοι δημιούργησαν με τις μαζικές απολύσεις».

30 Μαρ 2011

Απολύσεις στην SPORTDAY


Σήμερα ο διευθυντής της αθλητικής εφημερίδας Sportday Γιώργος Χελάκης και κατόπιν απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, όπως είπε, προχώρησε στην απόλυση τεσσάρων εργαζομένων και συγκεκριμένα τριών συντακτών και μίας σελιδοποιού. Επίσημη δικαιολογία: περικοπές.

Ας σημειωθεί οτι ήδη στην εφημερίδα έχει παραβιαστεί η ΣΣΕ σε ότι αφορά την αμοιβή του Σαββατοκύριακου

Παραδόξως...Νόμιμες οι απεργίες στίς Αττικές Εκδόσεις

Στα δικαστήρια προσέφυγε η ιδιοκτησία των Αττικών Εκδόσεων για να βγάλει την απεργία παράνομή. Αλλα ,παραδόξως...


...Νόμιμες κρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αργά χθες το απόγευμα, οι δύο 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν προχθες Δευτέρα 28 και χθες Τρίτη 29 Μαρτίου 2011, από κοινού η Ένωση Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) και η Πανελλήνια Ένωση Λιθογράφων (ΠΕΛ), με τη συμπαράσταση της Ένωσης Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΠΠΗΤ), στις εταιρείες «Αττικές Εκδόσεις ΑΕ» και «Κεφάλαιο ΑΕ», με αιτήματα να ανακληθούν οι πρόσφατες εκδικητικές απολύσεις και να σταματήσει άμεσα κάθε απόπειρα βλαπτικής μεταβολής των ατομικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων καθώς και η μέσω αυτής καταστρατήγηση των ισχυουσών ΣΣΕ που καταρτίζουν οι Ενώσεις.

29 Μαρ 2011

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΕΚΟΥΡΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε τη διαγραφή του μέλους της και Διευθυντή του ΕΘΝΟΥΣ Θανάση Τσεκούρα για παράβαση των άρθρων 7 παρ. 1α, θ, ιζ, και 6 παρ. 3 του Καταστατικού της Ένωσης.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, αποφάσισε την κήρυξη απεργίας στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «GOAL NEWS» και «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» του ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ».

Ο Θανάσης Τσεκούρας αντί να συμμορφωθεί με το καθολικό αίτημα των εργαζομένων στις ως άνω εφημερίδες συναδέλφων του και την απόφαση του Δ.Σ., όπως είχε υποχρέωση, παίρνοντας το μέρος της εργοδοσίας, εκτράπηκε σε ειρωνικούς χαρακτηρισμούς, ύβρεις και συκοφαντίες κατά των μελών του Δ.Σ.

Το Δ.Σ. ποτέ δεν αρνήθηκε την κριτική. Αντίθετα, πάντοτε την επιζητούσε, γιατί πιστεύει ότι είναι εποικοδομητική η αντιπαράθεση των θέσεων και των απόψεων. Η ύβρις και η συκοφαντία δεν είναι κριτική. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον πρώην «συνάδελφο» στον κατήφορό του.

Ο πρώην «συνάδελφος», ταγμένος στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας με τους υβριστικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς του και την απαξιωτική συμπεριφορά του προς τους συνδικαλιστικούς αγώνες, δεν στρέφεται κυρίως κατά του Δ.Σ. Στην πραγματικότητα στρέφεται κατά των ιδίων των συναδέλφων του στις εφημερίδες, οι οποίοι αγωνίζονται για το αυτονόητο, για το δικαίωμα στην εργασία και την αμοιβή της, για την εφαρμογή της ΣΣΕ και την υπογραφή νέας, για να μην γίνουν οι περικοπές στους μισθούς τους, που αυταρχικά θέλει να επιβάλλει η εργοδοσία. Στην κρίση αυτών των συναδέλφων του παραδίδουμε τον κ. Τσεκούρα. ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η περιφρούρηση της απεργίας στίς Αττικές εκδόσεις κέρδισε την πρώτη μέρα

Κυλιόμενες 24ωρες απεργίες άρχισαν από χθες στις εταιρείες του ομίλου Αττικών Εκδόσεων (ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. και ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΕ) με απόφαση της ΕΣΠΗΤ και της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων σε απάντηση των προκλητικών απολύσεων του επικεφαλής του ομίλου Θ. Φιλιππόπουλου. Ο οποίος ως πρόεδρος των εκδοτών του περιοδικού Τύπου πρότεινε στην ΕΣΠΗΤ μείωση κατά 15% στη διαπραγμάτευση για νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Ανάμεσα στους απολυμένους ήταν και η συνδικαλιστική εκπρόσωπος των συντακτών της εταιρείας η οποία δεν είχε συναινέσει στη μείωση των μισθών που επιβλήθηκε στους εργαζόμενους με την απειλή απόλυσης.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΠΗΤ στον χώρο των περιοδικών έχουν ήδη εκδηλωθεί οι πιο ακραίες μορφές κατάργησης των ΣΣΕ αλλά και στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Πιο συγκεκριμένα:

---Στην Option Press, εκ περιτροπής εργασίας με μόνο δύο ( 2!!!) ημέρες δουλειά το μήνα σε απλήρωτους εργαζόμενους.

---. Στην TCT Media,(ένθετα σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ εκ περιτροπής εργασία.

--- Στον Λυμπέρη, δεύτερη μείωση μισθών μέσα σε ένα χρόνο, με μισθούς κάτω από τις συμβάσεις εργασίας.

---Στην ΙΜΑΚΟ, συνεχή προβλήματα μισθοδοσίας -ένα μήνα απλήρωτους οι μισθωτοί και πολλούς μήνες απλήρωτα τα μπλοκάκια.


Η πρώτη ημέρα της απεργίας ήταν επεισοδιακή, με αστυνομία και μερικές απόπειρες «αγανακτισμένων πολιτών» να μπουν μέσα να εργαστούν πηδώντας τα κάγκελα. Παρ΄ όλα αυτά οι απεργοί κατάφεραν με την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητά τους να κερδίσουν τη μάχη. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους μετά την πρώτη ημέρα της απεργίας:

«Η περιφρούρηση της απεργίας στις Αττικές Εκδόσεις αποδείχτηκε, κατά γενική ομολογία, κλειδί για την επιτυχία της. Έδωσε τη δυνατότητα που αναζητούσαν οι εργαζόμενοι να μην μπουν να εργαστούν και, με εξαίρεση κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις, οι υπόλοιποι (ή ακόμη και ορισμένοι απ’ όσους αρχικά αντέδρασαν) στήριξαν την απεργία ενεργά με την πολύωρη πρόθυμη παραμονή τους στον προαύλιο χώρο και τη θετική στάση τους στη συνέλευση που ακολούθησε.

Μάλιστα, έμειναν κυριολεκτικά αμετακίνητοι όταν, παρουσία της αστυνομίας, ο νομικός σύμβουλος και ο οικονομικός διευθυντής του Ομίλου, καλούσαν επιδεικτικά «όσους θέλουν να εργαστούν να μπουν στο κτίριο», σε μια απεχθή προσπάθεια να τους εκφοβίσουν και να τους μετατρέψουν σε συνεργούς και όργανα των επιδιώξεών τους.

Στη συνάντηση με τα σωματεία ο Φιλιππόπουλος ήταν αδιάλλακτος για τις τρεις απολύσεις. Με την ίδια αδιαλλαξία πρέπει να απαντήσουμε κι εμείς! Ο αγώνας των εργαζομένων στις Αττικές έχει τις δυνατότητες να γίνει παράδειγμα και σημαία για όλο τον κλάδο, αρκεί εμείς να είμαστε όλοι εκεί! Δεν υπάρχει περιθώριο απουσίας και ολιγωρίας.

Σήμερα, δεύτερη μέρα απεργίας, η εργοδοσία και οι εργαζόμενοι που την στηρίζουν ή θα εξαναγκαστούν να τη στηρίξουν, θα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι, υπάρχει μεγάλη περίπτωση η αστυνομία να είναι εκεί από το πρωί και να παρέμβει ακόμη και με συλλήψεις αν «παρεμποδιστούν» οι εργαζόμενοι να μπουν για δουλειά. Το ραντεβού είναι στις 7:30 πμ, Κηφισίας 40, σας περιμένουμε όλους εκεί!

Οι ώρες του αγώνα στις Αττικές είναι κρίσιμες, μπορούμε να νικήσουμε και να βάλουμε τη σφραγίδα της Αξιοπρέπειας και της Αλληλεγγύης!

Συνεχίζεται η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των τεχνικών ραδιοφωνίας στον ραδιοσταθμό HAPPY

Η ιδιοκτησία του ραδιοσταθμού LOVE, κάτω απο την πίεση της απεργίας, αποπλήρωσε τους χρεωστούμενους μισθούς και έτσι, χθες το μεσημέρι ανεστάλη η απεργία στον εν λόγω ραδιοσταθμό.

Αντίθετα δεν αποπληρώθηκαν οι τεχνικοί του ραδιοσταθμού HAPPY με αποτέλεσμα η απεργιακή κινητοποίηση να συνεχίζεται και για δεύτερη μέρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ καλεί τους εργαζόμενους να σταθούν απέναντι στις εργοδοτικές μεθοδεύσεις και οργανωμένες εργοδοτικές προσπάθειες απαξίωσης κάποιων ΜΜΕ με προφανείς στόχους επιχειρηματικής αλλαγής στόχευσης. Στην ανακοίνωσή του Σωματείου των τεχνικών ραδιοφωνίας τονίζεται:

"Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να αποτελούν αναλώσιμο προϊόν για την εργοδοσία. Οι κινητοποιήσεις και οι δράσεις που εμείς θα αποφασίσουμε στοχεύουν στην αποπληρωμή των συναδέλφων μας και στην διασφάλιση της εργασιακής ζωής τους. Απεργούμε ζητώντας:


· Την αποπληρωμή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων.

· Την καταβολή των παρακρατηθέντων συνδρομών των μελών μας από την Διοίκηση του ραδιοσταθμού HAPPY καθώς και τον σεβασμό και την πλήρη εφαρμογή της ΣΣΕ μας.


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε αντίσταση και καθημερινή αντίδραση