3 Οκτ 2009

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΙΜΩΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ λένε οι Ιταλοί δημοσιογράφοι


Μεγάλη διαδήλωση υπέρ της Ελευθεροτυπίας ξεκίνησε στην Πιάτσα ντελ Πόπολο (Piazza del Popolo) της Ρώμης. Οργανωτές της, η Ένωση Ιταλών Δημοσιογράφων, η Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας Ιταλίας (CGIL), η κεντροαριστερή πολιτική αντιπολίτευση και η εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα".
Κύριο αίτημα της διαδήλωσης, να μην περιορισθεί η ελευθερία έκφρασης των δημοσιογράφων, η δυνατότητα άσκησης κριτικής από μέρους των εφημερίδων και η μετάδοση τηλεοπτικών εκπομπών που αναφέρονται στα προβλήματα της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.Ο "Καβαλιέρε" έχει χαρακτηρίσει "φάρσα" τη σημερινή κινητοποίηση, προσθέτοντας ότι η Ιταλία χαίρει της μεγαλύτερης δυνατής ελευθερίας του λόγου.
Οι οργανωτές της διαδήλωσης, υπενθυμίζουν όμως ότι γνωστές εκπομπές του δημόσιου καναλιού "Rai Tre", που πρόσκειται παραδοσιακά στην κεντροαριστερά, αντιμετώπισαν προβλήματα σε ότι αφορά την επανέναρξή τους και ότι ο κ. Μπερλουσκόνι αρνήθηκε να απαντήσει στις δέκα ερωτήσεις της "Λα Ρεπούμπλικα" για τη σχέση προσωπικής ζωής και πολιτικής δράσης.
Πρόσφατα, δε, χαρακτήρισε τους δημοσιογράφους "αχρείους". Για την μεταφορά των διαδηλωτών, σήμερα, στην Αιώνια Πόλη, χρησιμοποιήθηκαν πάνω από τριακόσια πούλμαν, ενώ εξέφρασαν την συμπαράστασή τους δώδεκα κάτοχοι βραβείων Νόμπελ από όλο τον κόσμο.
Παράλληλα, Ιταλοί απόδημοι αλλά και ξένοι δημοσιογράφοι, πρόκειται να πάρουν μέρος σε κινητοποιήσεις στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες και στην Γερμανία. Εκατοντάδες πολίτες στην Πλατεία ντελ Πόπολο της Ρώμης, φορούν μπλουζάκια με σύνθημα "No all' informazione imbavagliata", που σημαίνει, "Όχι στην φιμωμένη πληροφόρηση".
Από τους κύριους ομιλητές, ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Ντάριο Φο, και ο συγγραφέας Ρομπέρτο Σαβιάνο, οι οποίοι έχουν προσυπογράψει το μανιφέστο της εφημερίδας "Λα Ρεπούμπλικα" για την Ελευθεροτυπία.
Πηγή: NewsTime

5 σχόλια:

  1. Αυτοί,φαντάζομαι, δεν έχουν πρόεδρο Σόμπολο, αντιπρόεδρο Τσαλαπάτη και κάποιο Ράμμο να κρατάει την... καθαρότητα της φυλής και τίς ισορροπίες μαζί τους.Μπά αποκλείεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προεδρείο πάντως έχουν. Γιαυτό και μπορουν να αγωνίζονται. Ενώ εμείς οι εγχώριοι θα περιμένουμε πότε θα σταματήσουν κάποιοι να...αγωνίζονται για να μήν γίνει προεδρείο μπάς και ασχοληθούν με τα δικά μας προβλήματα.
    Ενας απολυμένος και άνεργος
    (που βαρέθηκε να περιμένει να χιονίσει για να δεί άσπρη μέρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμ που θα πάει θα γυρισει κι ο τροχος και τοτε καθε κατεργαρης στον πάγκο του.Μάγκες κάποιοι δεν ξεχνάνε τη στάση σας και δεν θα έρθουν σαν πρόβατα να σας ξαναψηφίσουν. Γκεγκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μπορώ να πώ ότι έχετε άδικο,κι εγώ δεν καταλαβαίνω τη στάση που κρατάει το κόμμα μου (ή ο Ραμμος μόνος του, δενξέρω) στο Σωματείο μας αλλα μήν τα ισοπεδώνετε ολα.Δεν είναι το ίδιο με το Σόμπολο και τον Τσαλαπάτη. Αλλοίμονο. Ούτε είναι δυνατό να τα εχουν βρει μαζί τους. Αλλωστε έχουν δηλώσει οτι δεν συμφωνουν με το αντιπροσωπευτικο.Μην λέτε λοιπον οτι θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά μην τρελλαθούμε που θα μας πείς οτι δεν είναι ιδια ο Ράμμος με Σόμπολο και Τσαλαπάτη... Χειρότερος είναι ο Ράμμος που δυναμιτίζει τη δημιουργία προεδρείου, αλλα έτσι είναι το ΚΚΕ οτι δεν μπορεί να καπελώσει το γαμάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς