17 Μαΐ 2013

«Θα καταβληθούν και τα δεδουλευμένα του 2013; -Ενημέρωση από την Επιθεώρηση Εργασίας»


«Ραντεβού με τη Διοίκηση της ΕΡΤ είχαμε σήμερα το πρωϊ στην Επιθεώρηση Εργασίας της Αγ. Παρασκευής. Ο δικηγόρος της ΕΡΤ ζήτησε αναβολή επικαλούμενος έλλειψη εγγράφων και ζήτησε κάποιες ημέρες περιθώριο προκειμένου να τα προσκομίσει», ενημερώνει ο εκπρόσωπος ΕΡΑ, μέσω του μπλογκ του.

ΠΟΕΣΥ: Στάση εργασίας στην ΕΡΤ το Σάββατο και την Κυριακή


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε ομόφωνα και με σύμφωνη γνώμη και των 5 Προέδρων των Ενώσεων-μελών με βάση το καταστατικό της Ομοσπονδίας (άρθρο 2 παράγραφος 4, άρθρο 3 παρ. 2, 3 και 8, άρθρο 11 παρ. 2 και άρθρο 38 παρ. 2 και 3) νέες στάσεις εργασίας:

για την Αθήνα και την περιφέρεια
•το Σάββατο 18 Μαΐου από τις 7 έως τις 10 το πρωί
•την Κυριακή 19 Μαΐου από τις 7 έως τις 10 το πρωί

για την ΕΡΤ3 και τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ σε Μακεδονία-Θράκη
•το Σάββατο 18 Μαΐου 10:30 έως 13:30
•την Κυριακή 19 Μαΐου 10:30 έως 13:30.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αντιμετωπίζουν την παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά της Διοίκησης της ΕΡΤ, η οποία δεν καταβάλλει στους δημοσιογράφους από τον περασμένο Νοέμβριο την αμοιβή για την εργασία της Κυριακής, των αργιών και τις υπερωρίες. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.

Δανός ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας


Με την εκλογή των νέων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και την έγκριση 21 ψηφισμάτων, έληξαν την Τετάρτη στο Βέλγιο οι εργασίες της γενικής συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ).

Για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΔ πρόεδρος εξελέγη ο Δανός, Morgens Blicher. Αντιπρόεδρος η Ρωσίδα, Nadezda Azgikhina.

48ωρη απεργία στη ΓΓΕ-ΓΓΕ


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ κηρύσσουν 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, 18 Μαΐου 2013 έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 20 Μαΐου 2013, για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.

Στους δημοσιογράφους στη ΓΓΕ-ΓΓΕ δεν καταβάλλονται παράνομα και καταχρηστικά δεδουλευμένες αποδοχές για τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες ημέρες.

Οι Ενώσεις ζητούν να καταβληθούν αμέσως οι δεδουλευμένες αποδοχές όλων των συναδέλφων.

16 Μαΐ 2013

Στάση εργασίας στη ΓΓΕ-ΓΓΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, αύριο Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013, για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.

Η στάση εργασίας κηρύσσεται προκειμένου οι συνάδελφοι να πραγματοποιήσουν συνέλευση στο χώρο εργασίας τους και να συζητήσουν τα κρίσιμα εργασιακά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

ΠΟΕΣΥ: Στάση εργασίας στην ΕΡΤ μέχρι τις 7μμ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) ανταποκρινόμενο στην απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων στην ΕΡΤ για απεργιακή κινητοποίηση, αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ, από τις 16:00 της Πέμπτης 16 Μαΐου 2013 έως τις 19:00 της ίδιας μέρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή των αμοιβών για την προσφερθείσα υπερεργασία.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αντιμετωπίζουν την παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά της Διοίκησης της ΕΡΤ, η οποία δεν καταβάλλει στους δημοσιογράφους από τον περασμένο Νοέμβριο την αμοιβή για την εργασία της Κυριακής, των αργιών και τις υπερωρίες. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.

Παράνομη η απεργία στην ΕΡΤ


Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το δικαστήριο...

TIME: Εξώφυλλο το «φαινόμενο Αντζελίνα»


Με τον τίτλο «Το φαινόμενο Αντζελίνα» και την διάσημη ηθοποιό στο εξώφυλλό του κυκλοφορεί αύριο το περιοδικό TIME, μετά την πρόσφατη αποκάλυψη της διάσημης ηθοποιού ότι υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή, προκειμένου να προλάβει την εκδήλωση καρκίνου στο στήθος.

Το περιοδικό αναφέρεται στον αντίκτυπο που είχε η αποκάλυψη αυτή, και συμπληρώνει ότι αντίστοιχη επίδραση, με αύξηση των υιοθεσιών είχε και η απόφασή της πριν από μερικά χρόνια, να ξεκινήσει να υιοθετεί παιδιά.

Αναστέλλεται η απεργία στη ΜΕΕ ΑΕ


Μετά την καταβολή μέρους των οφειλομένων από την εργοδοσία των εφημερίδων Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αναστέλλει την εν εξελίξει απεργιακή κινητοποίηση στις παραπάνω εφημερίδες.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ αναμένει από την εργοδοσία να κάνει κάθε δυνατή ενέργεια για να ανταποκριθεί σε όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε.

15 Μαΐ 2013

24ωρη απεργία στην ΕΡΤ


Μετά την άρνηση της Διοίκησης της ΕΡΤ να απαντήσει με συγκεκριμένο τρόπο στα θεσμικά και εργασιακά αιτήματα, που χρονίζουν και συνδέονται άμεσα με την ίδια την υπόσταση και τη φυσιογνωμία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργίααπό τις 19.00 σήμερα Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 έως τις 19.00 της Πέμπτης, 16 Μαΐου 2013 για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ διεκδικώντας:

Ο ρ/σ «FLASH 96» στους εργαζόμενους


Την παραχώρηση της συχνότητας του Ρ/Σ «FLASH 96» στους εργαζόμενους αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), εφαρμόζοντας τη ρητή διάταξη του Ν. 4109/2013, παρά τις αντιδράσεις του εκκαθαριστή της εταιρείας και της εργοδοτικής Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών (ΕΙΙΡΑ), στην οποία συμμετέχουν και εκπρόσωποι της προηγούμενης ιδιοκτησίας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ χαιρετίζουν την απόφαση αυτή, που ανοίγει το δρόμο για ευρύτερη εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης.

Αναστέλλεται η απεργία στην εφημερίδα "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την αναστολή της σημερινής 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που είχε κηρυχθεί χθες για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ».

Η εξέλιξη της Wikipedia σε πραγματικό χρόνο


Είναι ένα από τα πιο πολύτιμα «στοιχεία» του Ίντερνετ: η online εγκυκλοπαίδεια, Wikipedia, είναι καρπός μίας «εργασίας» η οποία συνεχίζεται ακατάπαυστα, με χρήστες από όλο τον κόσμο να ανανεώνουν και να γράφουν ασταμάτητα άρθρα.

Μέρος αυτής της διαδικασίας μπορεί πλέον να παρακολουθήσει κανείς ζωντανά στο http://rcmap.hatnote.com/#en , που δημιούργησαν οι Στίβεν ΛαΠόρτε και Μαχμούντ Χασεμί. Πρόκειται για έναν χάρτη του κόσμου όπου ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει σε πραγματικό χρόνο το editing που κρατά «ζωντανή» τη Wikipedia, και τα μέρη όπου αυτό λαμβάνει χώρα.

ΕΣΗΕΜ-Θ: Απεργίες σε «Αγγελιοφόρο της Κυριακής», «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη», «Σπορ του Βορρά»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει απεργία στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος της Κυριακής και την ιστοσελίδα www.agelioforos.gr από τις 15.00 της Τετάρτης 15 Μαΐου ως τις 15.00  του Σαββάτου 18 Μαΐου.

Επίσης, προκηρύσσει σαρανταοκτάωρη απεργία στις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη», «Σπορ του Βορρά», από τις 6 π.μ. της Πέμπτης 16 Μαΐου ως τις 6 π.μ. του Σαββάτου 18 Μαΐου.

Οι ανακοινώσεις:

ΕΣΡ: Στους εργαζόμενους ο Flash 96


Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συμφώνησε με το αίτημα των -απλήρωτων- εργαζομένων του Flash 96 να περάσει στα χέρια τους ο ιστορικός ραδιοφωνικός σταθμός.

Το ΕΣΡ κατέθεσε την πρότασή του για τη μεταβίβαση του Flash στον υφυπουργό, Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος θα λάβει και την τελική απόφαση.

Η πρόταση του ΕΣΡ έγινε βάσει του άρθρου 32 του Νόμου 4109/2013, που ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή και δίνει για πρώτη φορά το δικαίωμα στους εργαζόμενους ραδιοφωνικού σταθμού, ο ιδιοκτήτης του οποίου δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του, να διαχειριστούν τη συχνότητα και να τον λειτουργήσουν οι ίδιοι.

Οι εργαζόμενοι στον Flash παραμένουν απλήρωτοι από το καλοκαίρι του 2012.

Τεχνικές Εκδόσεις: Σύμβαση παραχώρησης του περιοδικού "4Τροχοί"


Τη σύναψη συμβάσεως παραχώρησης του τίτλου περιοδικού "4τροχοί", με ελληνική εκδοτική εταιρεία, ανακοίνωσαν οι Τεχνικές Εκδόσεις.

14 Μαΐ 2013

Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση και απεργία στην ΕΡΤ

Τελεσίγραφο στην Κυβέρνηση και στη Διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να επιδώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, κηρύσσοντας ταυτόχρονα 24ωρη απεργία, που θα αρχίσει αύριο το απόγευμα στη διάρκεια της συνέλευσης των εργαζομένων στην ΕΡΤ, εφ’ όσον η Κυβέρνηση επιμείνει στην απαράδεκτη και απαξιωτική πολιτική που ακολουθεί απέναντι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και στους δημοσιογράφους.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ, όπως και οι δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου, δεν ικανοποιούν μέχρι στιγμής τα κρίσιμα ζητήματα.

Η πραγματοποίηση της αυριανής συνέλευσης στο Ραδιομέγαρο, γίνεται με ταυτόχρονη κήρυξη στάσης εργασίας από τις 16.00 έως τις 19.00 και ήδη οι δημοσιογράφοι προτείνουν 48ωρη απεργία, γεγονός που σημαίνει ότι παραμένει ανοιχτό το θέμα επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στην ΕΡΤ.

Δίωρη στάση εργασίας στην εφημερίδα "ΒΡΑΔΥΝΗ"


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας αύριο Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 από τις 14.00 έως τις 16.00 για τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΒΡΑΔΥΝΗ».

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί προκειμένου οι εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν συνέλευση στο χώρο εργασίας τους και να συζητήσουν τα εργασιακά τους προβλήματα.

24ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 15 Μαΐου 2013 έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 16 Μαΐου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ».

Οι συνάδελφοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ», η οποία δεν έχει καταβάλλει δεδουλευμένες αποδοχές έξι μηνών στους συναδέλφους.

Μυστική κατάσχεση τηλεφωνικών αρχείων του καταγγέλλει το Associated Press


Μια «μαζική και χωρίς προηγούμενο παρείσφρηση» του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης κατήγγειλε το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, αναφέροντας ότι το υπουργείο κατάσχεσε μυστικά καταλόγους των τηλεφωνημάτων του πρακτορείου και ορισμένων δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο κατάλογος με τα τηλεφωνήματα που κατασχέθηκε εν αγνοία του, σχετίζεται με ένα άρθρο που δημοσίευσε τον Μάιο του 2012 για μια «επιχείρηση της CIA στην Υεμένη η οποία εμπόδισε, την άνοιξη του 2012, μια συνωμοσία της Αλ-Κάιντα με στόχο να εκραγεί μια βόμβα σε ένα αεροπλάνο για τις ΗΠΑ».

Όπως ανακοίνωσε το πρακτορείο, έστειλε μια επιστολή στον αμερικανό υπουργό Δικαιοσύνης, Έρικ Χόλντερ, στην οποία υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει «καμιά δυνατή δικαιολογία για μια τέτοια συλλογή στοιχείων για τηλεφωνικές επικοινωνίες». Στην επιστολή, ο επικεφαλής του Associated Press, Γκάρι Προύιτ, κάνει λόγο για «μια μαζική και χωρίς προηγούμενο παρείσφρηση (...) στις δραστηριότητες συγκέντρωσης πληροφοριών του Associated Press».

Νέος δ/ντης Αγγελιοφόρου: Θα πληρώνουμε όποτε υπάρχουν χρήματα…


Νέα εργασιακά ήθη επιχειρεί να επιβάλλει με την αλλαγή διεύθυνσης η εργοδοτική τρόικα (Μπακατσέλος – Ψυχάρης – Μπόμπόλας) στον Αγγελιοφόρο. Προφανώς η «αποχώρηση» του Τ. Χατζηδημητρίου από το τιμόνι της εφημερίδας υπαγορεύθηκε από κάποιο σχεδιασμό, τον οποίο ο «Νούλης» είτε δεν θα μπορούσε, είτε δεν θα ήθελε, είτε δεν θα άντεχε να υλοποιήσει. Έτσι τον κατέβασαν από τη γαλέρα και έφεραν άλλο… τυμπανοκρούστη ή προκρούστη να συντονίζει τους ελάχιστους κωπηλάτες – συντάκτες. Οι τελευταίοι απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο αναρωτιούνται ποιο είναι το σχέδιο.

Να θυμίσουμε ότι η εργοδοσία έχει ζητήσει περικοπές 35% στους μισθούς ειδάλλως θα προχωρήσει σε νέες μαζικές απολύσεις, δηλαδή θα περικόψει γύρω στις 35 από τις 113  θέσεις εργασίας. Προφανώς αυτός ο σχεδιασμός, ή ακόμα κάποιος ακόμα χειρότερος, πλεόν μπαίνει στη φάση της υλοποίησης.

Στήριξη στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ από τη γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων


Η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας δημοσιογράφων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση συμπαράστασης:

«Οι εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών Ενώσεων από 29 ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι εκπροσωπούν περισσότερους από 320.000 δημοσιογράφους στη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου στο Βέλγιο, καταγγέλλουν την προσφυγή στο δικαστήριο της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) κατά του Δημήτρη Τρίμη, Πρόεδρου της ΕΣΗΕΑ.

ΠΟΕΣΥ: Κυνηγάνε τον Τρίμη για την Πρωτομαγιά!


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) με βαθύ αίσθημα αλληλεγγύης, εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Τρίμη, που δικάζεται σήμερα μετά από προσφυγή του επικεφαλής του Star Channel TV.

Τι τρέχει με τη μισθοδοσία των εργαζόμενων στου Μπόμπολα;


Το πρώτο σοβαρό κρούσμα οικονομικής δυσπραγίας εμφανίστηκε στον Πήγασο του Φώτη Μπόμπολα με τα προβλήματα στην καταβολή της μισθοδοσίας.

Η ιδιοκτησία του ΕΘΝΟΥΣ για την καθυστέρηση στη μισθοδοσία, επικαλείται τις δυσχέρειες με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας καθώς και την μη έγκαιρη καταβολή των οφειλών των διαφημιζόμενων.

13 Μαΐ 2013

Αναστέλλεται η απεργία στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την αναστολή της σημερινής 24ωρης απεργίας που είχε προκηρυχθεί για τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

Στάση εργασίας στην ΕΡΤ


Μετά την άρνηση της Διοίκησης της ΕΡΤ να απαντήσει με συγκεκριμένο τρόπο στα θεσμικά και εργασιακά αιτήματα, που χρονίζουν και συνδέονται άμεσα με την ίδια την υπόσταση και τη φυσιογνωμία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει νέα στάση εργασίας για σήμερα Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013 από τις 6 το απόγευμα έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Τέλος και για την εβδομαδιαία εφημερίδα «6μέρες»


Ο εκδότης της εφημερίδας «6μέρες» και του ενημερωτικού site www.6meres.gr Αντώνης Δελλατόλας,  έστειλε, το απόγευμα της Δευτέρας, στους συντάκτες και εργαζόμενους στα δυο μέσα την παρακάτω επιστολή:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, η προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί από τον περασμένο Οκτώβρη για την έκδοση των «6μερών» δυστυχώς ξεπέρασε τις δυνάμεις μας και έφτασε στο τέλος της.

ΠΟΕΣΥ: Πιστή τήρηση της δεοντολογίας


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους 80 δημοσιογράφους, που εκπροσωπούν δημοσιογραφικές οργανώσεις 28 ευρωπαϊκών χωρών και εύχεται καλή επιτυχία στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, που άρχισαν σήμερα στην Verviere του Βελγίου.

Η ΠΟΕΣΥ στο πλευρό των καθηγητών


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) τάσσεται στο πλευρό των 87.000 καθηγητών της Μέσης Εκπαίδευσης, υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους και τον αγώνα τους.

Ταυτόχρονα δηλώνουμε απερίφραστα την εναντίωσή μας στο μέτρο της προληπτικής πολιτικής επιστράτευσης, που τείνει να καθιερωθεί ως σύνηθες μέσο λύσης των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Το δικαίωμα στην ελεύθερη ενημέρωση και στην απεργία δεν ποινικοποιείται, δεν διώκεται, δεν καταστέλλεται!


Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ, καταγγέλλει απερίφραστα το νέο κρούσμα δεσποτικής συμπεριφοράς και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, όπως αυτό εκδηλώθηκε από τον επικεφαλής του Star Channel  T.V. (“Νέα Τηλεόραση Α.Ε”) και πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας – ΕΙΤΗΣΕΕ) κ.   Πάνο Κυριακόπουλο.

24ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 13.00 σήμερα Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013 έως τις 13.00 της Τρίτης, 14 Μαΐου 2013 για τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

Απλήρωτοι Δημοσιογράφοι "Αυριανής": Να δοθούν στους απλήρωτους δημοσιογράφους οι 300.000 του Κουρή


Θα ήταν μια καλή ιδέα, αν οι 300.000 ευρώ που ξαφνικά βρήκε ο Γεώργιος Κουρής να καταθέσει ως εγγύηση, για να αποφυλακιστεί τόσο αυτός όσο και ο γιόκας του, να πήγαιναν από το χρηματοκιβώτιο της Δικαιοσύνης, στους απλήρωτους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Αυριανή», οι οποίοι έχουν παραμείνει απλήρωτοι από τον Νοέμβριο του 2010.

Το μόνο που ισχυριζόταν διαρκώς ο εκδότης της εφημερίδας, ήταν ότι δεν έχει χρήματα. Λίγο έλειψε να μας πει να τον δανείσουμε κιόλας.

Συγχώνευση ΕΡΤ – ΑΠΕ και εθελούσια ζητάει η τρόικα


Εισηγητική έκθεση των τροικανών για την ΕΡΤ έχει στα χέρια του ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας που αν εφαρμοστεί αλλάζει ριζικά τη δομή, αλλά και τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες – το πνεύμα της έκθεσης που σε μεγάλο βαθμό έχει υιοθετήσει ο υπουργός, η τρόικα ζητά από την κυβέρνηση να μείνει μόλις το 1/3 της σημερινής ΕΡΤ!

ΜΜΕ: Σύγκρουση μέχρις εσχάτων για επιβίωση


Κορυφώνονται οι διεργασίες για την καθιέρωση των νέων όρων στη λειτουργία των ΜΜΕ σε ένα εντελώς καινούργιο οικονομικό και πολιτικό τοπίο της χώρας.

Για τον χώρο των media, όπως αποδεικνύεται στην τριετή «κατοχή» της χώρας από την τρόικα και το ΔΝΤ, δεν έχουν ισχύ οι ευρωπαϊκές πολιτικές ή οι εντολές επαναδιαμόρφωσης στο σύστημα media.

12 Μαΐ 2013

Περικοπή 200 θέσεων εργασίας, κυρίως στη Bild, ετοιμάζει ο όμιλος Springer


Ο γερμανικός εκδοτικός όμιλος Springer, ιδιοκτήτης τoυ ομίλου που εκδίδει την εφημερίδα Μπιλντ με το μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό στην Ευρώπη, προσανατολίζεται στην κατάργηση 170 με 200 θέσεων εργασίας στο προσωπικό του, στα πλαίσια του σχεδίου για μείωση των εξόδων του, αναφέρεται σε σημερινή προδημοσίευση άρθρου του εβδομαδιαίου περιοδικού Ντερ Σπίγκελ.

«Ο όμιλος Axel Springer θεωρεί σαφώς πως καθαρές περικοπές είναι απαραίτητες στις έντυπες δραστηριότητές του» και ήδη εξετάζονται οικονομίες «συνολικά 20 εκατ. ευρώ», γράφει το περιοδικό, επικαλούμενο «πολλές και καλά πληροφορημένες πηγές».