19 Δεκ 2016

Ο ιστορικός ΔΟΛ μπροστά το λουκέτο, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι σε απεργία από σήμερα…Ενώ ο ιστορικός ΔΟΛ φαίνεται ότι βρίσκεται ένα βήμα πρίν το λουκέτο, οι εργαζόμενοι «κατέβασαν τα μολύβια» από τις 7μμ σήμερα σε 24ωρη απεργία με τη στήριξη όλων των Σωματείων του κλάδου. Η απεργία, θα συνεχιστεί,  όπως φαίνεται, με επαναλαμβανόμενες 24ωρες, σύμφωνα με την απαίτηση των ίδιων των εργαζόμενων που  δήλωναν στη συνέλευση σε όλους τους τόνους: «βαρεθήκαμε να νιώθουμε ηλίθιοι που δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται και τους κοροϊδεύουν».


  Ας σημειωθεί ότι αλλεπάλληλες φορές ως τώρα, μέσα στα τελευταία δύο χρόνια ο Στ. Ψυχάρης είχε δώσει διαβεβαιώσεις για απόδοση των οφειλόμενων δεδουλευμένων (που φθάνουν τους 4,5 μήνες) χωρίς και να τις τηρήσει. 


Με την παραπλανητική τακτική του (και με την βοήθεια κάποιων, πονηρών ή αφελών!!!) ο κ. Ψυχάρης κατάφερε να μην γίνει καμία απεργία μέσα στο 2016 καθώς κάθε φορά που τα Σωματεία αποφάσιζαν να κηρύξουν απεργία ερχόταν η πληροφορία ή η διαβεβαίωση ότι θα πληρώσει με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να διστάζουν να προχωρήσουν σε πιο δραστικά μέτρα (απεργία, ασφαλιστικά, επίσχεση). Κάποιες φορές, βέβαια, όταν η πίεση ήταν μεγαλύτερη, κατέβαλε ένα 15νθήμερο για να κατευνάσει τα πνεύματα και μετά όλα ξαναγύριζαν, για τους εργαζόμενους στο τέλμα της αδιέξοδης ομηρίας. Ως σήμερα!!

Στη συνέλευση, σήμερα στις 4.30 μ.μ.στο κατάμεστο αμφιθέατρο του ΔΟΛ, η οργή περίσσευε, ιδιαίτερα όταν ο Διευθυντής της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» Αντώνης Καρακούσης ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι ελπίζει … αν τα πράγματα πάνε καλά… να δοθεί το δώρο, αλλά όχι 15νθήμερο (έναντι πάντα!!!) γιατί δεν υπάρχουν λεφτά. Ο κ. Καρακούσης ανακοίνωσε, επίσης, ότι η οικογένεια Ψυχάρη αποχωρεί από τον ΔΟΛ ο οποίος, στις 31 Δεκεμβρίου, μπαίνει σε εκκαθάριση εν λειτουργία.

Οι εργαζόμενοι εικάζουν ότι η αποχώρηση Ψυχάρη ανακοινώνεται τώρα ώστε να αποφύγει τις ποινικές κυρώσεις για τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων!

Εν τούτοις αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ιστορικό συγκρότημα καθώς, ήταν κοινό μυστικό ότι εδώ και καιρό οι μετοχές και το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ έχουν περάσει στην κατοχή συγκεκριμένων τραπεζών (οι κυριότερες Πειραιώς, Εθνική και Alpha Bank) οι οποίες  πλέον ελέγχουν την κατάσταση. Έτσι οι γνωρίζοντες, αναμένουν με ενδιαφέρον τη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, μεταξύ των διοικήσεων τους.  

Σε κοινή ανακοίνωσή τους μετά την κήρυξη της απεργίας τα Σωματεία που συμμετέχουν στο ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ αναφέρουν: 

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 19.00 της Δευτέρας, 19 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 19.00 της Τρίτης, 20 Δεκεμβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», στις ιστοσελίδες «tanea.gr», «vimaonline.gr» και «in.gr», καθώς και σε όλα τα περιοδικά του Ομίλου.
Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας του ΔΟΛ, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και α’ δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016.
Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων».