28 Ιαν 2012

Στην επιθεώρηση εργασίας προσέφυγαν τα συνδικαλιστικά δωματεία για τις ατομικές συμβάσεις

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΤΗΠΤΑ, προσέφυγαν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, καταγγέλλοντας την καταχρηστική και προκλητική συμπεριφορά της εργοδοσίας των εταιρειών α) όμιλος ΔΟΛ (που εκδίδει τις εφημερίδες «ΒΗΜΑ», «ΝΕΑ», διάφορα περιοδικά και λειτουργεί το ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» και τις ιστοσελίδες (in.gr, nea.gr και vima.gr), β) όμιλος ΠΗΓΑΣΟΣ (που εκδίδει τις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και «GOAL» τα περιοδικά έντυπα «Car & Driver», «Elle», «Astra & Orama», «Harmonia», «Chronos oro», «Sporty», «W», «Ιδανικό Σπίτι» κ.λπ., λειτουργεί το ραδιοφωνικό σταθμό «SΕΝΤR Α FM» και τις αντίστοιχες ιστοσελίδες) και γ) «Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (που εκδίδει την εφημερίδα «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» και λειτουργεί την αντίστοιχη ιστοσελίδα), οι οποίες επιχειρούν να επιβάλλουν στα μέλη μας, που εργάζονται σε αυτές, ακόμα και επί ποινή απολύσεως, να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με όρους διαφορετικούς αυτών των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ειδικότερα με σημαντική μείωση των αποδοχών τους.

Οι Ενώσεις καλούν τα μέλη τους, που είναι διευθυντικά στελέχη των ως άνω μέσων, να μην ασκούν πιέσεις στους υφισταμένους τους εργαζόμενους προκειμένου να υπογράψουν τις εν λόγω ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια δηλώνουν ότι θα σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων, που υφίστανται τέτοιες πιέσεις, και θα τους προστατεύσουν με όλα τα νόμιμα και θεμιτά μέσα που διαθέτουν.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει τις προτάσεις, που κατατέθηκαν κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ στις 24 Ιανουαρίου 2012 και οι οποίες θα τεθούν σε ψηφοφορία τη Δευτέρα, 30 και την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012, από τις 08.00 το πρωί έως τη δύση του ηλίου (17.45). Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στο Μέγαρο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).
Η σειρά με την οποία έχουν καταγραφεί οι προτάσεις είναι αποτέλεσμα κλήρωσης, την οποία διεξήγαγε χθες η Εφορευτική Επιτροπή.

(ΠΡΟΤΑΣΗ Α’)
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΜΙΚΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΚΡΙΔΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Η Γενική Συνέλευση ΕΣΗΕΑ, σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους που υφίστανται τις καταστροφικές συνέπειες των Μνημονίων και αντιπαλεύουν την πολιτική της κυβέρνησης, της Τρόικας και των εργοδοτών, εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης:
- Να διεκδικήσει τη διαπραγμάτευση και υπογραφή αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης, με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων που κατοχυρώνουν οι προηγούμενες ΣΣΕ. Διεκδικούμε τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και το πάγωμα των απολύσεων, την επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν κατόπιν άρνησής τους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, την υπεράσπιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και των ανέργων.
- Να οργανώσει για το σκοπό αυτό απεργιακό αγώνα διαρκείας, σε συντονισμό με όλες τις Ενώσεις του Τύπου.
- Να απευθύνεται στη διάρκεια του αγώνα αυτού σε όλη την κοινωνία, καλύπτοντας το κενό ενημέρωσης με εναλλακτικά μέσα των εργαζομένων στα ΜΜΕ – διαδίκτυο, ραδιόφωνο, εφημερίδα, ακόμη και τηλεόραση.
- Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα το Διοικητικό Συμβούλιο καλείται να αξιοποιήσει και κάθε θεσμικό μέσο υπέρ των εργαζομένων.
Η πρόταση κατατέθηκε από τους κάτωθι συναδέλφους:
1. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΤΑΣΟΣ
2. ΔΑΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3. ΔΡΙΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
4. ΕΛΑΦΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
5. ΖΑΜΠΑΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
6. ΖΕΡΒΑΣ ΑΛΕΞΗΣ
7. ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
8. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
9. ΡΑΠΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
10. ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ
11. ΣΑΚΛΑΜΠΑΝΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
12. ΤΖΗΜΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
13. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ
14. ΤΡΙΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
15. ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
16. ΧΑΤΖΗΤΣΑΚΟΣ ΝΑΣΟΣ

(ΠΡΟΤΑΣΗ Β’)
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»
1. Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι και γενικότερα οι εργαζόμενοι, δεν ευθύνονται ούτε για την κρίση του συστήματος, ούτε για την «κακοδιαχείριση» των επιχειρήσεων και τα χρέη τους. Εργοδοσία, κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ χτυπούν συντονισμένα τους εργαζόμενους. Θέλουν όσο το δυνατόν λιγότερη χασούρα για το κεφάλαιο και να φορτώσουν τη ζημιά στους εργαζόμενους. Αξιοποιώντας την κρίση περνούν μέτρα που κάνουν ακόμα πιο φτηνή την εργατική δύναμη, ακόμα πιο μεγάλη την εκμετάλλευση.
2. Η διέξοδος βρίσκεται στο συλλογικό αγώνα. Τα εντεινόμενα προβλήματά μας ως εργαζόμενοι στα ΜΜΕ είναι άρρηκτα δεμένα με το μεγάλο πρόβλημα της ουσιαστικής και ολόπλευρης ενημέρωσης, από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ στηρίζει την κυρίαρχη πολιτική. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την πολιτική που προστατεύει τους κεφαλαιοκράτες και επιβάλλει βαριές θυσίες στους εργαζόμενους και το λαό.
3. Διεκδικούμε αιτήματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών και συνολικά για όλα όσα καθορίζουν τη ζωή μας ως εργαζόμενους:
- Κάτω τα χέρια από τις ΣΣΕ. Καμία διαπραγμάτευση για μειώσεις μισθών και επιδομάτων! Κατάργηση κάθε μορφής ατομικής και επιχειρησιακής σύμβασης ή συμφωνίας.
- Kαταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.
- Κατάργηση όλων των αποφάσεων για μειώσεις αποδοχών στα δημόσια ΜΜΕ και να ισχύσουν οι κλαδικές συμβάσεις.
- Στα διαδικτυακά μέσα να κατοχυρωθεί η δημοσιογραφική εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Μέσω των νέων ΣΣΕ να κατοχυρωθεί η εφαρμογή τους για όσους εργάζονται σε τέτοια Μέσα που ανήκουν σε Ομίλους ΜΜΕ.
- Κατάργηση όλων των λεγόμενων ελαστικών σχέσεων (ΔΠΥ κ.λπ.) και μετατροπή τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Κατάργηση της απλήρωτης και «μαύρης» πρακτικής εξάσκησης. Η εξάσκηση να γίνεται με πλήρη δικαιώματα.
- Κατοχύρωση της πλήρους και σταθερής εργασίας για όλους. Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ.
- Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων. Επίδομα ανεργίας όσο διαρκεί η ανεργία και να υπολογίζεται ο χρόνος αυτός ως συντάξιμος.
Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους. Αναστολή πληρωμών των δανείων.
- Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ. Όριο συνταξιοδότησης 60 έτη για τους άντρες, 55 για τις γυναίκες.
ΣΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ:
Να ξεδιπλωθούν ουσιαστικοί, κλιμακούμενοι και δυναμικοί αγώνες ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους όλων των άλλων ειδικοτήτων και πανελλαδικά, με αιχμή την υπεράσπιση των ΣΣΕ. Να υποχρεώσουμε τις εργοδοτικές οργανώσεις να συνυπογράψουν νέες, που θα κατοχυρώνουν όλα τα δικαιώματά μας.
Σε κάθε χώρο δουλειάς, να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα, να ενισχυθούν αποφασιστικά οι συλλογικές διαδικασίες, η συσπείρωση και η αλληλεγγύη των εργαζομένων, η ενότητα δράσης. Αυτή είναι η δύναμή μας που θα επιβάλει το δίκιο μας.
Αλλά, κυρίως, θα διασφαλίσει την τήρηση των συμβάσεων στην πράξη, θα εμποδίσει τις απολύσεις, θα αποκρούσει τα εκβιαστικά διλήμματα που θέτει η εργοδοσία, θα ξεπεράσει προβλήματα όπως κατάργηση υποχρεωτικότητας εφαρμογής των ΣΣΕ κ.λπ.
Καλούμε το ΔΣ να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες, για να γίνουν μέλη της ΕΣΗΕΑ όλοι οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι που ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ σε Μέσα (εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, διαδίκτυο κ.λπ.), ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και χρόνο προϋπηρεσίας και ταυτόχρονα να εκκαθαρίσει το μητρώο, με βάση το καταστατικό, διαγράφοντας όλους εκείνους που κατέχουν, ή συμμετέχουν σε εταιρείες και επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης.
Η πρόταση κατατέθηκε από τους κάτωθι συναδέλφους:
1. ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
2. ΡΑΜΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

(ΠΡΟΤΑΣΗ Γ’)
ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΥΞΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με τους εργοδότες, με προθεσμία 15ημέρου για την υπογραφή διετούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, προσαρμοσμένης στις ανάγκες των εργαζομένων.
Η διαπραγμάτευση θα αφορά αποκλειστικά στις αμοιβές, με πιθανή μεσοσταθμική μείωση, ταυτόχρονη προστασία των θεσμικών, με έμφαση στη διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, να προχωρήσει σε στοχευμένες κινητοποιήσεις (ακόμη και διαρκείας) στα ΜΜΕ που δεν καταβάλουν έγκαιρα αξιοπρεπείς αμοιβές και ασφαλιστικές εισφορές.
Η πρόταση κατατέθηκε από τους κάτωθι συναδέλφους:
1. ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
2. ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ ΜΑΡΝΗ
3. ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
4. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΘΑΝΟΣ

27 Ιαν 2012

Τα δεδουλευμένα τους διεκδικούν οι πρώην εργαζόμενοι της Απογευματινής

Οι απλήρωτοι, μη απολυμένοι εργαζόμενοι της "Απογευματινής", συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από τα γραφεία του Κ.Ι.Σαραντόπουλου επί της οδού Στρέιτ στην Φιλοθέη (στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο βρίσκεται και η κατοικία του) και με "όπλο" τη φωνή και τα πανό τους απαιτούν να τους καταβληθούν όλα τα χρήματα (δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, δώρα) που τους οφείλει ο επιχειρηματίας".

Προφυλακιστέος στη φυλακή Λάρισας ο εκδότης της Sportday

Μετά την απολογία του, ανακριτής και εισαγγελέας έδωσαν το «πράσινο φως» για την προφυλάκισή του. Σε βάρος του Κυριακόπουλου εκκρεμούν και καταδικαστικές αποφάσεις για απάτη, πλαστογραφία, ασφαλιστικές εισφορές και... παράβαση του νόμου περί εργατικής νομοθεσίας αντιμετωπίζοντας συνολική ποινή κάθειρξης άνω των 24 χρόνων και χρηματικό πρόστιμο 60.000 ευρώ! Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να oδηγηθεί στις φυλακές Λάρισας...

Στο άθρο 99 ζητάει να υπαχθεί και η Τυποεκδοτική του ΚΚΕ

Η εταιρεία «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ» ανακοινώνει ότι την 27.01.2012 κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 12 του ν.4013/2011. Η εταιρεία υποχρεώθηκε στην υποβολή υπαγωγής στο άρθρο 99, λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει, εξαιτίας των σημαντικών ζημιών που έχει υποστεί από μεγάλα επισφαλή χρέη πελατών της.
Η «Τυποεκδοτική» ιδρύθηκε το 1977, με κύριο σκοπό την έκδοση και εκτύπωση της εφημερίδας «Ριζοσπάστης». Στην πορεία, προκειμένου να περιορίσει τα λειτουργικά της έξοδα, αναλάμβανε «φασόν» εκτυπωτικές εργασίες από τρίτους. Με τις πλημμύρες του 1994, και για να μην υπάρξει περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής στη Ν. Ιωνία, η εταιρεία μετεγκαταστάθηκε στο Κρυονέρι Αττικής. Η μετεγκατάστασή της, εξαιτίας και των περιορισμένων χρηματικών κεφαλαίων που διέθετε, συνοδεύτηκε από δανεισμό με υποθήκευση της ακίνητης περιουσίας της και με ανάληψη εκτυπωτικών εργασιών τρίτων, σε μαζικότερη κλίμακα από πριν.
Η κλαδική κρίση, που πλήττει εδώ και μια εξαετία τουλάχιστον τις εκδόσεις και τα έντυπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, παράλληλα με τη γενικευμένη οικονομική κρίση στην Ελλάδα και παγκόσμια, επιδείνωσαν δραματικά την κατάσταση της εταιρείας. Ο οξύς ανταγωνισμός εντάθηκε. Τα μονοπώλια του κλάδου πρωταγωνίστησαν στην κατακόρυφη πτώση των τιμών, αξιοποιώντας το οπλοστάσιο των αντεργατικών ρυθμίσεων που νομοθέτησαν οι αστικές κυβερνήσεις.
Η «Τυποεκδοτική» έχασε μεγάλο μέρος των εργασιών της. Σε αυτό συντέλεσε καθοριστικά και η γενικότερη πολιτική επίθεση που έχει δεχτεί από διάφορες κατευθύνσεις, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της ιδιότητας του κύριου μετόχου της.
Την περίοδο αυτή, η εταιρεία επιβαρύνθηκε με ζημίες μεγάλου ύψους από τη μη είσπραξη απαιτήσεων που είχε από μεγάλους πελάτες της. Μόνο για το διάστημα 2009 έως και 2011 τα επισφαλή χρέη πελατών της ανήλθαν σε 14 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό αυτών των χρεών υπερβαίνουν τα 17 εκατ. ευρώ που αποτελούν το συντριπτικό μέρος των απαιτήσεων που έχει η εταιρεία. Την ίδια στιγμή, οι άμεσες υποχρεώσεις της «Τυποεκδοτικής» σε τρίτους, που λήγουν εντός του 2012, ανέρχονται σε 16,8 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κάθετη μείωση των εργασιών της και τα σημαντικά προβλήματα ρευστότητας που της δημιούργησε η διόγκωση των επισφαλειών από τα χρέη πελατών της, υποχρεώθηκε να λάβει μια σειρά μέτρα που όμως δεν κατόρθωσαν να αναστρέψουν την κατάσταση.
Η προσφυγή της «Τυποεκδοτικής» στο άρθρο 99 είναι ένα έσχατο βήμα άμυνας, προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες που κάνει για την εξυγίανσή της και εν τέλει τη διάσωσή της. Η υπαγωγή της στη διαδικασία αυτή θα της επιτρέψει να συμφωνήσει με τους πιστωτές της (Τράπεζες και Προμηθευτές) σε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα ικανοποιήσεως των απαιτήσεών τους και να μπορέσει να εφαρμόσει το επιχειρηματικό σχέδιο που έχει καταστρώσει.
Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, να εξοφληθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και να ικανοποιηθούν οι πιστωτές της.
Με το άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης η «Τυποεκδοτική» θα καταφέρει να αντιμετωπίσει με επιτυχία τη βάσιμη απειλή να βρεθεί προσεχώς στη δύσκολη θέση να μην μπορεί να εξοφλεί τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της και σημαντικό μέρος των λειτουργικών εξόδων της.

Δευτέρα και Τρίτη η ψηφοφορία για τις προτάσεις που κατατέθηκαν στη Γεν.Συνέλευση

Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει ότι η έκτακτη Γενική Συνέλευση της 24 ης Ιανουαρίου 2012, συνεχίζεται τη Δευτέρα, 30 και την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012 με την ψηφοφορία επί των προτάσεων, οι οποίες κατατέθηκαν. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στο Μέγαρο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) από τις 08.00 το πρωί έως τη Δύση του Ηλίου (17.45) της Δευτέρας, 30 και της Τρίτης, 31 Ιανουαρίου 2012. Οι συνάδελφοι καλούνται να επιλέξουν ΜΙΑ μόνο πρόταση από τις τρεις και να την τοποθετήσουν στο φάκελο που θα παραλάβουν από την Εφορευτική Επιτροπή. Για να εγκριθεί μια πρόταση απαιτείται να λάβει το μισό +1 των ψήφων επί των ψηφισάντων (τακτικών και ταμειακώς εντάξει μελών) που θα μετέχουν στην ψηφοφορία. Οι προτάσεις-ψηφοδέλτια, οι οποίες θα τεθούν υπό ψήφιση είναι οι εξής, κατά σειρά κληρώσεως, που διενήργησε η Εφορευτική Επιτροπή:

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (ΠΡΟΤΑΣΗ Α’)

Η Γενική Συνέλευση ΕΣΗΕΑ, σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους που υφίστανται τις καταστροφικές συνέπειες των Μνημονίων και αντιπαλεύουν την πολιτική της κυβέρνησης, της Τρόικας και των εργοδοτών, εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης:

- Να διεκδικήσει τη διαπραγμάτευση και υπογραφή αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης, με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων που κατοχυρώνουν οι προηγούμενες ΣΣΕ. Διεκδικούμε τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και το πάγωμα των απολύσεων, την επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν κατόπιν άρνησής τους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, την υπεράσπιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και των ανέργων.

- Να οργανώσει για το σκοπό αυτό απεργιακό αγώνα διαρκείας, σε συντονισμό με όλες τις Ενώσεις του Τύπου.

- Να απευθύνεται στη διάρκεια του αγώνα αυτού σε όλη την κοινωνία, καλύπτοντας το κενό ενημέρωσης με εναλλακτικά μέσα των εργαζομένων στα ΜΜΕ – διαδίκτυο, ραδιόφωνο, εφημερίδα, ακόμη και τηλεόραση.

- Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα το Διοικητικό Συμβούλιο καλείται να αξιοποιήσει και κάθε θεσμικό μέσο υπέρ των εργαζομένων.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (ΠΡΟΤΑΣΗ Β’)

1. Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι και γενικότερα οι εργαζόμενοι, δεν ευθύνονται ούτε για την κρίση του συστήματος, ούτε για την «κακοδιαχείριση» των επιχειρήσεων και τα χρέη τους. Εργοδοσία, κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ χτυπούν συντονισμένα τους εργαζόμενους. Θέλουν όσο το δυνατόν λιγότερη χασούρα για το κεφάλαιο και να φορτώσουν τη ζημιά στους εργαζόμενους. Αξιοποιώντας την κρίση περνούν μέτρα που κάνουν ακόμα πιο φτηνή την εργατική δύναμη, ακόμα πιο μεγάλη την εκμετάλλευση.

2. Η διέξοδος βρίσκεται στο συλλογικό αγώνα. Τα εντεινόμενα προβλήματά μας ως εργαζόμενοι στα ΜΜΕ είναι άρρηκτα δεμένα με το μεγάλο πρόβλημα της ουσιαστικής και ολόπλευρης ενημέρωσης, από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ στηρίζει την κυρίαρχη πολιτική. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την πολιτική που προστατεύει τους κεφαλαιοκράτες και επιβάλλει βαριές θυσίες στους εργαζόμενους και το λαό.

3. Διεκδικούμε αιτήματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών και συνολικά για όλα όσα καθορίζουν τη ζωή μας ως εργαζόμενους: 

-Κάτω τα χέρια από τις ΣΣΕ. Καμία διαπραγμάτευση για μειώσεις μισθών και επιδομάτων! Κατάργηση κάθε μορφής ατομικής και επιχειρησιακής σύμβασης ή συμφωνίας.

- Kαταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

- Κατάργηση όλων των αποφάσεων για μειώσεις αποδοχών στα δημόσια ΜΜΕ και να ισχύσουν οι κλαδικές συμβάσεις.

- Στα διαδικτυακά μέσα να κατοχυρωθεί η δημοσιογραφική εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Μέσω των νέων ΣΣΕ να κατοχυρωθεί η εφαρμογή τους για όσους εργάζονται σε τέτοια Μέσα που ανήκουν σε Ομίλους ΜΜΕ.

- Κατάργηση όλων των λεγόμενων ελαστικών σχέσεων (ΔΠΥ κ.λπ.) και μετατροπή τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Κατάργηση της απλήρωτης και «μαύρης» πρακτικής εξάσκησης. Η εξάσκηση να γίνεται με πλήρη δικαιώματα.

- Κατοχύρωση της πλήρους και σταθερής εργασίας για όλους. Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ.

- Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων. Επίδομα ανεργίας όσο διαρκεί η ανεργία και να υπολογίζεται ο χρόνος αυτός ως συντάξιμος.

Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους. Αναστολή πληρωμών των δανείων.

- Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ. Όριο συνταξιοδότησης 60 έτη για τους άντρες, 55 για τις γυναίκες.

ΣΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ:

Να ξεδιπλωθούν ουσιαστικοί, κλιμακούμενοι και δυναμικοί αγώνες ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους όλων των άλλων ειδικοτήτων και πανελλαδικά, με αιχμή την υπεράσπιση των ΣΣΕ. Να υποχρεώσουμε τις εργοδοτικές οργανώσεις να συνυπογράψουν νέες, που θα κατοχυρώνουν όλα τα δικαιώματά μας.

Σε κάθε χώρο δουλειάς, να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα, να ενισχυθούν αποφασιστικά οι συλλογικές διαδικασίες, η συσπείρωση και η αλληλεγγύη των εργαζομένων, η ενότητα δράσης. Αυτή είναι η δύναμή μας που θα επιβάλει το δίκιο μας.

Αλλά, κυρίως, θα διασφαλίσει την τήρηση των συμβάσεων στην πράξη, θα εμποδίσει τις απολύσεις, θα αποκρούσει τα εκβιαστικά διλήμματα που θέτει η εργοδοσία, θα ξεπεράσει προβλήματα όπως κατάργηση υποχρεωτικότητας εφαρμογής των ΣΣΕ κ.λπ.

Καλούμε το ΔΣ να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες, για να γίνουν μέλη της ΕΣΗΕΑ όλοι οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι που ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ σε Μέσα (εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, διαδίκτυο κ.λπ.), ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και χρόνο προϋπηρεσίας και ταυτόχρονα να εκκαθαρίσει το μητρώο, με βάση το καταστατικό, διαγράφοντας όλους εκείνους που κατέχουν, ή συμμετέχουν σε εταιρείες και επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (ΠΡΟΤΑΣΗ Γ’)

Εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με τους εργοδότες, με προθεσμία 15ημέρου για την υπογραφή διετούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, προσαρμοσμένης στις ανάγκες των εργαζομένων.

Η διαπραγμάτευση θα αφορά αποκλειστικά στις αμοιβές, με πιθανή μεσοσταθμική μείωση, ταυτόχρονη προστασία των θεσμικών, με έμφαση στη διατήρηση του 13 ου και 14 ου μισθού.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, να προχωρήσει σε στοχευμένες κινητοποιήσεις (ακόμη και διαρκείας) στα ΜΜΕ που δεν καταβάλουν έγκαιρα αξιοπρεπείς αμοιβές και ασφαλιστικές εισφορές.

Νεα 48ωρη απεργία ττων τεχνικών στα ραδιόφωνα του Κωστόπουλου

Νέα 48ωρη κινητοποίηση των τεχνικών για τους ραδιοσταθμούς NITRO RADIO και DERTI αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ σε σημερινή του συνεδρίαση μετά την συνεχιζόμενη άρνηση της εργοδοσίας να αποπληρώσει τα χρεωστούμενα δεδουλευμένα. Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε:


--48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την 7.00η ώρα της Δευτέρας 30Ιανουαρίου 2012 μέχρι και την 7.00η ώρα της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό DERTI και
--48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την 6.00η ώρα της Δευτέρας 30Ιανουαρίου 2012 μέχρι και την 6.00η ώρα της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό NITRO RADIO

με αιτήματα :
- Την καταβολή των χρεωστούμενων δεδουλευμένων σε όλα τα μέλη μας.
- Την καταβολή στην Ε.Τ.Ε.Ρ των παρακρατηθεισών συνδρομών των μελών μας όπως ορίζει η ΣΣΕ μας.
- Την πλήρη εφαρμογή της ΣΣΕ μας.

Καλούμε τις Διοικήσεις των ραδιοσταθμών NITRO RADIO και DERTI να καταβάλουν αμέσως στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα τους και να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας.

Καλούμε την κυβέρνηση και κάθε υπεύθυνο να σταματήσουν την απροκάλυπτη και σκανδαλώδη στήριξη προς την εργοδοσία που ενθαρρύνει και συστηματοποιεί παρόμοιες πρακτικές καθυστέρησης πληρωμών των εργαζομένων από τους εργοδότες.

Τετράωρη στάση εργασίας στο ΔΟΛ για τις ατομικές συμβάσεις που προωθεί η εργοδοσία

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΕΡ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΣΠΗΤ διαμαρτυρόμενα για τη μείωση των αποδοχών, που επιχειρεί η εργοδοσία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, και για την πίεση που ασκεί για την υπογραφή καταχρηστικών ατομικών συμβάσεων εργασίας, αποφάσισαν την κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 16.00 της Δευτέρας, 30 Ιανουαρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, των τεχνικών ραδιοφώνου και των τεχνικών ηλεκτρονικού και περιοδικού τύπου, που εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», στις ιστοσελίδες «vima.gr», «nea.gr» και «in.gr» καθώς και στα περιοδικά του ομίλου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνέλευση των ως άνω εργαζομένων και να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους στην προκλητική αυτή εργοδοτική προσπάθεια.

"Ύστατο χαίρε στον σκηνοθέτη που αποτύπωσε το καυτό δάκρυ της ιστορίας του τόπου"



Η Άλλη Θάλασσα, το ανολοκλήρωτο κύκνειο άσμα του, ταξιδεύει πλέον τον Θόδωρο Αγγελόπουλο στα πελάγη της ανθρώπινης μνήμης. Ο κινηματογραφιστής της ευρωπαϊκής μελαγχολίας σε καιρούς μελαγχολικής δημοκρατίας, ο σκηνοθέτης που αποτύπωσε την παγωμένη ανάσα, αλλά και το καυτό δάκρυ της Ιστορίας του τόπου καθ΄όλον τον 20ο αιώνα, άφησε το αισθητό χνάρι του στην πέτρα του καιρού του σε μια Ελλάδα και μιαν Ευρώπη που χειμάζονται, αφήνοντάς τες φτωχότερες, τώρα που άνθρωποι, όπως αυτός, μας χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε…

Ο δημοσιογραφικός κόσμος τον αποχαιρετά και υποκλίνεται στην αθάνατη μνήμη του.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΣΗΕΑ

Νέα τριήμερη απεργία στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΠΕΛ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΦΕ και της ΕΠΠΕΑ (όσον αφορά την τελευταία, σε ένδειξη συμπαράστασης των λοιπών) αποφάσισαν την κήρυξη νέας 3ήμερης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους, τους συντάκτες περιοδικού τύπου, τους φωτορεπόρτερ και τους εργαζόμενους στο πρακτορείο «ΑΡΓΟΣ» (μόνο για τη διανομή της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»), που εργάζονται για την έκδοση και τη διανομή της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «enet.gr» από τις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής, 27 Ιανουαρίου 2012 έως τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, 30 Ιανουαρίου 2012.

ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ:

Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου στους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς τύπου, λιθογράφους, συντάκτες περιοδικού τύπου και φωτορεπόρτερ, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «enet.gr».

26 Ιαν 2012

Πόσο έτοιμοι είναι οι δημοσιογράφοι για μια απεργία διαρκείας

«Ναι» ή «όχι» λοιπόν σε μια απεργία διαρκείας; Χοντροκομμένα και πέρα από τα κατεβατά και τα μανιφέστα, ειλικρινή ή όχι (κι απ’ όλες τις προτάσεις που πέσανε στο ταλαιπωρημένο τραπέζι της συνέλευσης της ΕΣΗΕΑ), αυτού του είδους η κινητοποίηση συζητιέται σήμερα στα μαγαζιά.

Η μία πτέρυγα «φωνάζει» ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσει το «μήνυμα» στους ενδιαφερόμενους (κι ας υπάρξουν και απώλειες).

Είναι, όμως, έτσι; Η άλλη πτέρυγα, όχι αναγκαστικώς η πιο «ήσυχη», όπως θέλουν να το βλέπουν κάποιοι, υπογραμμίζει ότι από μία τέτοια κινητοποίηση, λίγοι θα αντέξουν και οι ζημιές θα είναι ανυπολόγιστες.

(Όχι ότι τα σημερινά παθήματα του κλάδου, με τους χιλιάδες ανέργους, τις στρατιές κακοπληρωμένων και απλήρωτων, ήταν υπολογίσιμα).

Και φυσικά, είτε αρέσει είτε όχι, πάντα μετράει η «απειλή», γνωστών και μη εξαιρετέων του εκδοτόκοσμου, ότι μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν το ‘χουν σε τίποτα το «λουκέτο».

Συμπέρασμα: σίγουρα η προοπτική μιας δυναμικής κινητοποίησης δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν. Ακόμη και τον «αντίθετο», που στο τέλος του Γενάρη, θέλοντας και μη θα πρέπει να πάρει γενναίες αποφάσεις. Το θέμα είναι, αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο, να περιφρουρηθεί με κάθε τρόπο, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο «εξαιρέσεων» και απεργοσπαστικών μηχανισμών.

Μόνο έτσι. Τα ουρλιαχτά και οι «κατηχήσεις» είναι για άλλους και πάντως όχι για εκείνους που στο τέλος του μήνα θα ασπρίσουν τα μαλλιά τους στη θέα του τελικού ποσού που θα «κόψει» το λογιστήριο.

mediablog.gr

Αποχαιρετισμός στο Θ.Αγγελόπουλο απο την ΠΟΕΣΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του πολυβραβευμένου κορυφαίου σύγχρονου Έλληνα σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου, ο οποίος μάλιστα ξεκίνησε τη διαδρομή του στο χώρο της Έβδομης Τέχνης ως δημοσιογράφος στις αρχές της δεκαετίας του ΄60, γράφοντας κινηματογραφική κριτική στην εφημερίδα «Δημοκρατική Αλλαγή».
Η καλλιτεχνική δημιουργία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου αναγνωρίστηκε και καταξιώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και οι ταινίες του αποτελούν πολύτιμο κομμάτι της παγκόσμιας δημιουργίας, γι’ αυτό και ο θάνατός του δημιουργεί τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό ιδιαιτέρα στη χώρα μας που – στις συνθήκες που ζούμε – δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει προσωπικότητες αυτής της πνευματικής εμβέλειας.

Ακόμη στον αέρα οι συμβασιούχοι στην ΕΡΤ...


Στις 17 Ιανουαρίου έληξαν οι ετήσιας διάρκειας συμβάσεις 169 εργαζομένων δημοσιογράφων στην ΕΡΤ. Οι συμβασιούχοι αυτοί, είχαν υπογράψει συμβάσεις διάρκειας ενός έτους, με δυνατότητα επέκτασης και υπογραφής σύμβασης για έναν ακόμη χρόνο. Αυτή η δυνατότητα επέκτασης της σύμβασης για έναν ακόμη χρόνο τορπιλίστηκε από τις ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου, στο οποίο προβλέπεται μείωση του αριθμού των συμβασιούχων των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, άμεσα, κατά 50%, επιπλέον κατά 30% το 2013 και επιπλέον κατά 10% έως το 2015.

Κανονικά, και με το 50%, του Μεσοπρόθεσμου, θα έπρεπε να έχει προγραμματιστεί η ανανέωση 84 συμβάσεων. Η απόφαση όμως του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ είναι για ανανέωση 63 συμβάσεων στην Αθήνα, και 12 συμβάσεων στη Θεσσαλονίκη-που θα πεί ότι, ακόμη και με την ‘’νομιμότητα’’ του Μνημονίου, δεν ανανεώνεται το 50% των συμβάσεων. Η σχετική κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που θα έπρεπε να έχει εκδοθεί ήδη, δεν έχει ακόμη υπογραφεί από τους τρεις εκ των τεσσάρων συναρμόδιων Υπουργών ή Αντιπροέδρων.

Ετσι, οι συμβασιούχοι που έληξε η σύμβασή τους βρίσκονται ακόμη στον αέρα . Για τους άλλους που κόπηκαν παρ΄οτι είχαν όλα προσόντα (μερικοί και περισσότερα) κανείς δεν ενδιαφέρεται. Γιαυτούς ίσως τη λυση δώσουν τα δικαστήρια...

Πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο Sfera


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ ανακοίνωσε ότι, μετά την πλήρη αποπληρωμή των χρεωστούμενων δεδουλευμένων όλων των εργαζόμενων τεχνικών στον ραδιοσταθμό SFERA, σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε και κηρύσσει την λήξη της απεργίας για τον εν λόγω ραδιοσταθμό.

Η απεργία για τους ραδιοσταθμούς Nitro και Derti συνεχίζεται κανονικά . Για το Διοικητικό Συμβούλιο.

25 Ιαν 2012

Εκτός Nova απο σήμερα το σήμα του Alter

Όποιος συντονιστεί σήμερα στο Alter μέσω της Nova, θα διαπιστώσει ότι κάτω από τη μετάδοση του καναλιού αναγράφεται ότι η Nova διακόπτει τη μετάδοση του Alter από... τις 26/1/12, δηλαδή από αύριο. Συγκεκριμένα, το κείμενο της Nova είναι το εξής: ''Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις 26/1/12 η nova θα σταματήσει τη μετάδοση του Alter λόγω της λύσης της σχετικής σύμβασης μεταξύ των δύο εταιριών.''

Οι δημοτικοί χώροι φιλοξενίας αστέγων για όσο διαρκεί η κακοκαιρία

Σε «καταφύγιο» για αστέγους μετατρέπονται χώροι του Δήμου Αθηναίων, ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.
Από το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί θα παραμείνει ανοιχτός ο... Πολιτιστικός Χώρος 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν και Αλεξανδρείας), δυο Λέσχες Φιλίας (Λέσχη Φιλίας Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6 και Λέσχη Φιλίας Κίου 5, Κυψέλη) και το κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69).

Με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνη, και μετά από συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και φορείς, ενεργοποιούνται οι υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να παρασχεθεί κάθε φροντίδα για τους πολίτες που βρίσκονται στο δρόμο.

Εξαιτίας της πρόβλεψης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για έντονα καιρικά φαινόμενα, από την Πέμπτη, παράλληλα με την αξιοποίηση χώρων του δήμου για τη φιλοξενία αστέγων, ενεργοποιείται τηλεφωνική γραμμή για έκτακτες περιπτώσεις. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στους αριθμούς 210 5246515 και 210 5239465, ενώ θα έχει ενεργοποιηθεί για να δέχεται κλήσεις (24ωρη λειτουργία) ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1960.

Επιστήμονες και εθελοντές του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) θα κινούνται στους δρόμους ενημερώνοντας τους αστέγους για τη δυνατότητα φιλοξενίας τους ή παρέχοντας επί τόπου κουβέρτες, ιματισμό, φάρμακα και ζεστό ρόφημα.

Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποίησε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνης, με τους εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Γιατροί του Κόσμου, Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στη Στέγη, PRAXIS, ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΑΡΣΙΣ, ΚΕΘΕΑ Εξέλιξις, CARITAS Αθήνας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός) ο δήμος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους φορείς που αναπτύσσουν αντίστοιχες δράσεις στην πόλη. Στόχος είναι να συντονίσουν την εργασία στο δρόμο και να αξιοποιήσουν και άλλους χώρους φιλοξενίας αν χρειαστεί.

Στην προσπάθεια συμμετέχουν από θέσεις αυξημένης ετοιμότητας οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία και την Υπηρεσία Καθαριότητας...

Το άγγιγμα του Μίδα απο τον Εξάντα και τον Γ. Αυγερόπουλο στη ΝΕΤ

Όταν οι Ισπανοί κατακτητές έφτασαν στην Κολομβία τον 16ο αιώνα, νόμιζαν πως είχαν βρει το μυθικό «Ελ Δοράδο». Είδαν έκπληκτοι μια τελετή στη λίμνη Γουαταβίτα, κοντά στη σημερινή Μπογκοτά, όπου ο αρχηγός των Μούισκας, γυμνός και αλειμμένος ολόκληρος με χρυσόσκονη, (ο “επιχρυσωμένος βασιλιάς”, ο “El Dorado”), έριχνε στο νερό τεράστιες ποσότητες χρυσού, προσφορά στους θεούς.

Πέντε αιώνες μετά, με τις τιμές του χρυσού να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, οι πολυεθνικές εταιρείες αυτή τη φορά, είναι εκείνες που αναζητούν στην Κολομβία, το νέο Ελ Δοράδο. Και όχι μόνο αυτές… Οι αντάρτες, οι παραστρατιωτικοί, τα καρτέλ των ναρκωτικών, όλοι διεκδικούν μερίδιο από τα θρυλικά χρυσοφόρα κοιτάσματα της χώρας.

Ο πυρετός του χρυσού στην Κολομβία, που τροφοδοτεί πλέον – μαζί με την κοκαΐνη – τον εμφύλιο που μαίνεται στη χώρα για πάνω από 40 χρόνια, αποτελεί μια αθέατη, παράπλευρη απώλεια της οικονομικής δίνης, στην οποία έχει περιέλθει όλος ο πλανήτης.

Επιτόπια Έρευνα, Σενάριο, Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος

Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Σκουμπρή

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Αυγερόπουλος

Έρευνα & Οργάνωση Θέματος: Μανώλης Φυλακτίδης,

Συντονισμός Έρευνας: Γεωργία Ανάγνου

Μοντάζ: Γιάννης Μπιλήρης, Άννα Πρόκου

Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης

Μια παραγωγή της Small Planet για την ΕΡΤ ©2011-2012

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Original shooting format: HD720p25 / Ήχος: Dolby Stereo / Γλώσσες: Ισπανικά, Ελληνικά / Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Ημερ. προβολής: Πέμπτη 26/1/2012 στις 22:00

Τα σπίτια στα Ζαγοροχώρια κλείστηκαν για πάντα μέσα στα μάτια του Θ. Αγγελόπουλου"

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, τον αγαπημένο φίλο και σταθερό συμπαραστάτη των αγώνων του από τότε που ιδρύθηκε. Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έφυγε ξαφνικά, άδικα, αναίτια. Έφτιαχνε όμως ως την τελευταία του στιγμή εικόνες, τις εικόνες της «Άλλης θάλασσας» με θέμα της την ανεργία, τη μετανάστευση, τους κύκλους της ιστορίας και της τέχνης. Για άλλη μια φορά σταθερός στις μεγάλες πατρίδες της τέχνης του: τη μουσική, τον έρωτα και την επανάσταση. Μιας τέχνης που αντιστεκόταν στην ευκολία, που πρότεινε τα μεγάλα οράματα και βάθαινε στα μεγάλα θέματα της ανθρώπινης κατάστασης.

Διεθνώς αναγνωρισμένος και πολυβραβευμένος, αυτός ο ποιητής της εικόνας, συντρόφεψε τους αγώνες και τις αγωνίες του ελληνικού λαού στην πορεία του για μια καλύτερη κοινωνία. Παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του αριστερός σε διαρκή αναζήτηση της ιστορίας της επανάστασης και καθόρισε με την καλλιτεχνική και βαθιά ανθρωπιστική, του ματιά την καλλιτεχνική και ανθρώπινη οπτική εκατομμυρίων ανθρώπων. Εμείς θα έχουμε πολύτιμη κληρονομιά τα μεγάλα του πλάνα που κρατούν μέσα τους τον παλμό της ανθρώπινης ζωής που επιμένει να μάχεται για την αξιοπρέπειά της, να μελετά και να προκαλεί την ιστορία, να ηττάται και να επιμένει, να ερωτεύεται και να μένει μόνη, να ακούει τη μουσική που συνθέτουν οι ελπίδες και οι αγώνες της.

Η ξαφνική του απώλεια και το έργο του επανατοποθετεί με σύγχρονους όρους , την ανάγκη συμπόρευσης των δυνάμεων της εργασίας, της προοδευτικής διανόησης και του καλλιτεχνικού κόσμου, σε μια κοινή πορεία πολιτισμικής αναγέννησης ενάντια στο σύγχρονο σκοταδισμό και την πολιτιστική απαξίωση.

Νέο Αριστερό Ρεύμα, Αθήνα 25/1/2012

Υ.Γ. Πριν από λίγα χρόνια, προτού ξεκινήσει τα γυρίσματα της «Σκόνης του χρόνου», σε μια συζήτηση με μαθητές τον είχαν ρωτήσει πώς θέλει να τον θυμούνται. Εκείνος χαμογελώντας απάντησε: «Το μόνο που ξέρω είναι το τι θα κρατήσω εγώ φεύγοντας. Την εικόνα των σπιτιών στα Ζαγοροχώρια καθώς τα αντίκριζα να ξεπροβάλλουν σιγά-σιγά καθώς υποχωρούσε η πρωινή ομίχλη. Και τη φωνή ενός γέροντα που τραγουδούσε: Μωρή κοντούλα λεμονιά, με τα πολλά λεμόνια, Βυσσανιώτισσα…».

Τώρα η ομίχλη πύκνωσε, τα σπίτια στα Ζαγοροχώρια κλείστηκαν για πάντα μέσα στα μάτια του Θόδωρου. Το τραγούδι όμως συνεχίζεται. Ακούτε; «Μωρή κοντούλα λεμονιά…».

Συναυλία συμπαράστασης στους αγωνιστές εργαζομένους στα ΜΜΕ

30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 - Κλειστό γήπεδο μπάσκετ Περιστερίου

Γιαννιτσών 81 & Τζ.Κέννεντυ, έναρξη στις 7 μ.μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Σπ. Γραμμένος – Π. Δουρδουμπάκης – Αλ. Εμμανουηλίδης & Μ. Παπαγεωργίου – Μ. Ζαμάνη & The Angry Birds – Π. Θαλασσινός – Χρ. Θηβαίος – Κ. Θωμαΐδης – Illegal Operation – Alexis K. & Θ. Αναστόπουλος – Ε. Κουνενή – Γ. Κούτρας – Γ. Λεκόπουλος & Μ. Μεναχέμ – Lolek – Δ. Μητσοτάκης & Οι Ευδαίμονες – Θ. Μικρούτσικος – Mode Plagal – Π. Μουζουράκης – Λ. Παπαδόπουλος – Radiosol – Σπυριδούλα – Υπεραστικοί

Πρόσβαση στο κλειστό Περιστερίου:

Βρίσκεται κοντά στην διασταύρωση της Λεωφόρου Καβάλας (Αθηνών-Κορίνθου) και Θηβών. ΧΑΡΤΗΣ

  1. Από Αθήνα – Γραμμή ΜΕΤΡΟ Αγ. Δημήτριος – Αγ. Αντώνιος – στο Τέρμα Αγ. Αντώνιος Περιστερίου παίρνουμε το λεωφορείο 821 (Αγ. Αντώνιος – Αγ. Αναστασία) και κατεβαίνουμε στη στάση ΓΗΠΕΔΟ ή εναλλακτικά από τον Αγ. Αντώνιο περπατάμε 10 λεπτά μέσω Σοφοκλή Βενιζέλου προς Αγ. Τριάδα και γήπεδο.
  2. Όσοι έρχονται από Δυτικές συνοικίες και Πειραιά – Λεωφοριακή γραμμή 703 (Μέσω Θηβών– Στάση Κέννεντυ, επί της Θηβών www.oasa.gr

Σε ψηφοφρία θα τεθούν οι προτάσεις που υποβλήθηκαν στη συνέλευση της ΕΣΗΕΑ

Στις 30 και 31 Ιανουαρίου καλείται ο δημοσιογραφικός κλάδος να ψηφίσει τις προτάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις στα ΜΜΕ με αίτημα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η χθεσινή γενική συνέλευση των δημοσιογράφων ολοκληρώθηκε με την κατάθεση περισσοτέρων από έξι προτάσεων που περιλαμβάνουν διαφορετικές μορφές κινητοποιήσεων. Κατατέθηκε πρόταση από εκπροσώπους στο μεικτό συμβούλιο για δυναμική απάντηση στις κινήσεις των εργοδοτών με την άμεση προκήρυξη 48ωρων απεργιών με προοπτική κλιμάκωσης ως και την απεργία διαρκείας αλλά και προτάσεις είτε για συλλογική διαπραγμάτευση με την ένωση ιδιοκτητών με βάση μείωση αποδοχών είτε για απευθείας ξεχωριστές διαπραγματεύσεις με τις εφημερίδες και τους σταθμούς. Οι προτάσεις θα συζητηθούν στην ΕΣΗΕΑ για να μορφοποιηθούν και να τεθούν σε ψηφοφορία στην κάλπη την ερχόμενη εβδομάδα.

24 Ιαν 2012

Νέα 48ώρη αεργία στην Ελευθεροτυπία

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΠΕΛ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΦΕ και της ΕΠΠΕΑ (όσον αφορά την τελευταία, σε ένδειξη συμπαράστασης των λοιπών) αποφάσισαν την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους, τους συντάκτες περιοδικού τύπου, τους φωτορεπόρτερ και τους εργαζόμενους στο πρακτορείο «ΑΡΓΟΣ» (μόνο για τη διανομή της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»), που εργάζονται για την έκδοση και τη διανομή της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «enet.gr» από τις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, 25 Ιανουαρίου 2012 έως τις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής, 27 Ιανουαρίου 2012.

ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ:

Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου στους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς τύπου, λιθογράφους, συντάκτες περιοδικού τύπου και φωτορεπόρτερ, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «enet.gr».

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Τα χαλασαν στη μοιρασιά και τώρα αλληλοκαταγγέλονται

Μια σοβαρότατη καταγγελία με ονόματα και στοιχεία εστάλη από την ΕΤΙΤΑ προς την Ένωση Συντακτών που αφορά στη δράση και συμπεριφορά δημοσιογράφου μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού. Σύμφωνα με την καταγγελία αυτή, τεχνικός καμεραμάν συνεργάτης του σταθμού καταγγέλλει συγκεκριμένο δημοσιογράφο ότι τον χρησιμοποιούσε στην κάλυψη πολλών ρεπορτάζ σε νυχτερινά κέντρα εντός και έκτος Αθήνας. Ο τεχνικός εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας χωρίς να λαμβάνει μισθό από τον τηλεοπτικό σταθμό. Για την εργασία του πληρωνόταν απευθείας από τον δημοσιογράφο, τα νυχτερινά κέντρα ή από τα ξενοδοχεία. Στη συνέχεια τα ρεπορτάζ προβάλλονταν στο δελτίο του καναλιού! Ο τεχνικός έκανε την καταγγελία μετά από απαίτηση του δημοσιογράφου να του δώσει ποσοστό από τα χρήματα που έλαβε ο ίδιος από επιχειρηματία. Ο δημοσιογράφος από την πλευρά του κατήγγειλε τον τεχνικό στο Τμήμα εκβιασμών της Ελληνικής Αστυνομίας.

“Παρόν” 22.01.2012

48ωρη απεργία της ΕΤΕΡ στα ραδιόφωνα του Κωστόπουλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ κατά την σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την κήρυξη:
  • 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την 7.00η ώρα της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου 2012 μέχρι και την 7.00η ώρα του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό DERTI,
  • 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την 6.00η ώρα της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου 2012 μέχρι και την 6.00η ώρα του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό SFERA και
  • 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την 6.00η ώρα της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου 2012 μέχρι και την 6.00η ώρα του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό NITRO RADIO

με αιτήματα :

- Την καταβολή των χρεωστούμενων δεδουλευμένων σε όλα τα μέλη μας.
- Την καταβολή στην Ε.Τ.Ε.Ρ των παρακρατηθεισών συνδρομών των μελών μας όπως ορίζει η ΣΣΕ μας.
- Την πλήρη εφαρμογή της ΣΣΕ μας.

Καλούμε τις Διοικήσεις των ραδιοσταθμών NITRO RADIO, SFERA και DERTI να προχωρήσουν αμέσως ως οφείλουν στην ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων μας.

Συνελήφθη ο εκδότης της εφημερίδας Sportime Κ. Κυριακόπουλος

Για χρέη ύψους 741.796 ευρώ συνελήφθη το πρωϊ ο εκδότης της εφημερίδας Sportime, Κώστας Κυριακόπουλος. Οι άνδρες του τμήματος φορολογικής αστυνόμευσης συνέλαβαν τον επιχειρηματία στο σπίτι του στο Νέο Ψυχικό.Εκτός από τα χρέη του προς το δημόσιο επιπλέον σε βάρος του Κώστα Κυριακόπουλου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για παράβαση του νόμου περί επιταγών, με ποινή φυλάκισης 7 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ.

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Σ. Φυντανίδης για χρέη προς το δημόσιο

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης ο οποίος συνελήφθη για χρέη ύψους 185.000 ευρώ προς το Δημόσιο. Η σύλληψη έγινε το πρωί της Τρίτης στο Ψυχικό από τους άνδρες του Τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής έπειτα από έλεγχο της ΔΟΥ Ψυχικού.

Οι αποφάσεις του ΔΣ της ΕΡΤ για την έγκριση των οικονομικών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά τις συνεδριάσεις του υπ’ αριθμ. 1.027 και 1.028, ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

Ενέκρινε τις Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις της ΕΡΤ Α.Ε. για τις περιόδους 1/1 – 31/3/2011, 1/1 – 30/6/2011 και 1/1 – 30/9/2011 σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.
Ενημερώθηκε για την πορεία εργασιών της Επιτροπής Απογραφής όλων των κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων των καταργούμενων νομικών προσώπων «Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων» και «Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο», που μεταφέρονται στην ΕΡΤ, μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Ενημερώθηκε για το θέμα του Ενιαίου Μισθολογίου και των ενεργειών που ακολουθούν.
Ενημερώθηκε για το θέμα των συμβασιούχων και τα κριτήρια επιλογής στις νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, καθώς και για τις συμβάσεις Προσωπικού Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ).
Ενέκρινε τη συμμετοχή της ΕΡΤ στα τηλεοπτικά δικαιώματα του «FIFA/EBUUER PACKAGE OFFER – 2014 FIFA WORLD CUP». Πρόκειται για τα δικαιώματα προγραμμάτων «2014 FIFA World Cup – Preview Series» (16 επεισόδια), «2014 FIFA World Cup Official Magazine» (33 επεισόδια), «One Official FIFA Films Programme» και «2014 FIFA WC Kick – Off Celebration Concert – 11/6/2014».
Ενέκρινε ομόφωνα τις κατευθυντήριες γραμμές, που προέκυψαν κατόπιν ειδικής μελέτης, για το περιεχόμενο και τη στρατηγική των τηλεοπτικών καναλιών της ΕΡΤ Α.Ε.
Ενέκρινε την επανάληψη ανοιχτού διαγωνισμού για την προμήθεια 15 καμερών για στούντιο της ΕΡΤ.
Ενέκρινε βελτιώσεις για τη λειτουργία των Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών της ΕΡΤ Α.Ε..
Ενημερώθηκε για ζητήματα που αφορούν το προσωπικό, όπως οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, η εφεδρεία, η παράλληλη απασχόληση εργαζομένων και θέματα που προκύπτουν από απεργιακές κινητοποιήσεις.

10. Ενημερώθηκε για τη διαδικασία εξαγοράς προγράμματος από την EBU για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018. Αποφασίστηκε η ΕΡΤ να μην προχωρήσει σε δεσμεύσεις, στην τρέχουσα χρονική περίοδο.

11. Ενέκρινε τη χρηματοδότηση, με το ποσό των 200.000 ευρώ της ελληνικής κινηματογραφικής ταινίας (διεθνούς συμπαραγωγής) «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή.

12. Ενημερώθηκε για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για την προβολή μικρού μέρους της ταινίας «Παράδεισος» του σκηνοθέτη Παναγιώτη Φαφούτη, αντί της ταινίας «Παράδεισος στη Δύση» του Κώστα Γαβρά την Παρασκευή 30/12/2011.

13. Ενέκρινε την υποβολή μηνύσεων κατά υπευθύνων και διαχειριστών συγκεκριμένων ιστολογίων (blogs) του διαδικτύου για συκοφαντικές αναρτήσεις εις βάρος της ΕΡΤ.

14. Ενημερώθηκε για το στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, που αφορά την μεταφορά και την εκπομπή παγκοσμίως ραδιοτηλεοπτικών σημάτων της ΕΡΤ.

15. Ενέκρινε την αντικατάσταση 13 διοριστέων υπαλλήλων πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διαφόρων ειδικοτήτων, που αποποιήθηκαν το διορισμό τους σε προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία.

16. Ενέκρινε την αντικατάσταση ταινίας, την παραχώρηση δωρεάν μεταδόσεων, την τροποποίηση ημερομηνίας λήξης μεταδόσεων και κόστους δικαιωμάτων, από εταιρεία διανομής κινηματογραφικών έργων.

17. Ενέκρινε τη μίσθωση 39 ξένων κινηματογραφικών ταινιών μεγάλου μήκους, Α’ Τηλεοπτικής Μετάδοσης. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι ταινίες «Έρωτας αλά ελληνικά», «The hurt locker», «Ondine», «Μόνοι το Παρίσι», «Ήρωες για πάντα», «Το πέρασμα», κ.α..

18. Ενέκρινε τροποποίηση απόφασης συνεργασίας με τις εκδόσεις «Ιανός».

Στάση εργασίας για να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση όλοι οι δημοσιογράφοι

Συγκαλείται σήμερα, Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 στις 11.00 το πρωί στο ξενοδοχείο « DIVANI CARAVEL » (Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου 2) η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων μελών της ΕΣΗΕΑ. Για το λόγο αυτό, για να συμμετάσχουν όλοι στη Γενική Συνέλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο κήρυξε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
Στη στάση εργασίας συμμετέχουν όλοι οι δημοσιογράφοι μέλη και μη μέλη,που εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ – σε εφημερίδες, στη δημόσια, δημοτική και ιδιωτική ραδιοτηλεόραση, στο Κανάλι της Βουλής, το ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, το «ΑΠΕ-ΜΠΕ», τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης , το Δημόσιο και τα ΝΠΔΔ καθώς και στις ενημερωτικές ιστοσελίδες ( portals & sites ).

Συνάδελφοι, η εργοδοσία με το πρόσχημα της κρίσης προσπαθεί να ξεθεμελιώσει κάθε εργατική κατάκτηση. Το δικαίωμα μας στην εργασία και τη δίκαιη αμοιβή της καταργείται. Μπροστά σε αυτή τη βαθιά αντεργατική εργοδοτική πρόκληση οι εργαζόμενοι αντιτάσσουν την ενότητα και την αγωνιστικότητά τους.

Κανείς δεν πρέπει να λείψει από τη Γενική Συνέλευση.

Κανείς δεν πρέπει να λείψει από τον αγώνα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΣΗΕΑ

Τρίωρη στάση εργασίας στο ΔΟΛ για τις μειώσεις μισθών και τις ατομικές συμβάσεις

Με αφορμή την επιχειρούμενη μείωση αποδοχών των εργαζομένων στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΠΗΤ και ΠΕΛ αποφάσισαν και γνωστοποιούν την πραγματοποίηση 3ωρης στάσης εργασίας αύριο Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012, 10.00 π.μ. με 13.00 μ.μ. Καλούμε τους συναδέλφους να μην αποδέχονται και να μην υπογράφουν καμία πρόταση μεταβολής των μισθολογικών και άλλων όρων εργασίας και να μην απεμπολούν εργασιακά δικαιώματα.
Οι Ενώσεις καλούν τους συναδέλφους που εργάζονται στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη σε συνέλευση στο χώρο εργασίας, αύριο, Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012, στις 10.00 π.μ. για να συζητηθούν αναλυτικά οι εξελίξεις.

Η πρόταση του ΟΜΕΔ για τη συλλογική σύμβαση των τεχνικων ραδιοφωνίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ θέλοντας να συμβάλει στην ενημέρωση των εργαζομένων δίνει στη δημοσιότητα το κυριότερο απόσπασμα της Μεσολαβητικής πρότασης της Μεσολαβήτριας του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) κας Αθηνάς Μαλαγαρδή κατά τη διαδικασία κατάρτισης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που αφορά τους τεχνικούς ραδιοφώνου – μέλη της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Ε.Τ.Ε.Ρ.) που εκδόθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2012.


Σύμφωνα με την Μεσολαβητική Πρόταση: με αριθμό Πρωτοκόλλου ΟΜΕΔ 43 της 18ης/ 1ου / 2012

(Α) Εργαζόμενοι με προϋπηρεσία από 0 έως 10ο έτος συμπληρωμένο (α) από την έναρξη ισχύος της παρούσας, αύξηση των κατωτάτων ορίων βασικών μηνιαίων μισθών (μισθολογικών κλιμακίων) για τους εργαζόμενους Τεχνικούς (Ηχολήπτες και Ηλεκτρονικούς), σε Ρ/Σ της Χώρας κατά ποσοστό ίσο με το ποσοστό της ετήσιας μεταβολής του ευρωπαϊκού πληθωρισμού για το έτος 2010, (β) Από 1ης Ιουλίου 2012, αύξηση των κατωτάτων ορίων βασικών μηνιαίων μισθών (μισθολογικών κλιμακίων) για τους εργαζόμενους Τεχνικούς (Ηχολήπτες και Ηλεκτρονικούς), σε Ρ/Σ της Χώρας όπως αυτοί έχουν διαμορφωθεί από την έναρξη ισχύος της παρούσας με βάση την περίπτωση (α) κατά ποσοστό ίσο με το ποσοστό της ετήσιας μεταβολής του ευρωπαϊκού πληθωρισμού για το έτος 2011.

Για τους σκοπούς εφαρμογής της παρούσας παραγράφου, ως «ευρωπαϊκός πληθωρισμός» λαμβάνεται το ποσοστό μέσης ετήσιας μεταβολής έναντι του προηγουμένου έτους του Εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Harmoniced Index of concumer prices) της Ευρωζώνης (Euro area) όπως αυτός ανακοινώνεται από την Eurostat.

(B) Εργαζόμενοι με προϋπηρεσία από 10ο έτος συμπληρωμένο έως και 41ο και άνω: τα κατώτατα όρια βασικών μηνιαίων μισθών (μισθολογικών κλιμακίων) για τους εργαζόμενους Τεχνικούς (Ηχολήπτες και Ηλεκτρονικούς), σε Ρ/Σ της Χώρας παραμένουν στο ίδιο ύψος που είχαν διαμορφωθεί βάσει της υπ’ αριθμ. 2-Εφ/2010 Διαιτητικής κατ’ Έφεση Απόφασης (ΠΚ Υπουργείου Εργασίας και Κοιν. Ασφάλισης 1/5-01-2011) χωρίς μισθολογική αύξηση.

Άρθρο 3

Διατήρηση διατάξεων – Αρχή ευνοϊκότερης ρύθμισης

α. Όροι προηγούμενων συλλογικών ρυθμίσεων (ΣΣΕ, ΔΑ) που δεν καταργούνται ή τροποποιούνται ρητά με την παρούσα ή δεν αντίκεινται στους όρους της, διατηρούνται σε ισχύ.

β. Ευνοϊκότεροι όροι αμοιβής και εργασίας που προβλέπονται από ατομική σύμβαση, νόμους, διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις, συλλογικές ρυθμίσεις, Κανονισμούς Εργασίας, επιχειρησιακή συνήθεια, καθώς και οι όροι της ΕΓΣΣΕ δεν θίγονται από τις διατάξεις της παρούσας και εξακολουθούν να ισχύουν.

Άρθρο 4

Έναρξη ισχύος

Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από την 7.10.2011.”

Την υπόθεση από την πλευρά της νομικής στήριξης για την Ε.Τ.Ε.Ρ χειρίστηκε ο δικηγόρος μας κος Δημήτρης Περπατάρης, τον οποίο και ευχαριστούμε.

23 Ιαν 2012

Η απάντηση των απλήρωτων εργαζόμενων του Alter στα σχέδια Κουρή

ΤΩΡΑ, ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ;

Πρόταση περιμέναμε, αλλά… παραλήρημα μας προέκυψε! Ο Γ. Κουρής και το «νέο» Δ.Σ. του, μόνο που δεν ζητάνε να τους… πληρώσουμε(!!!) για να ανοίξουμε πάλι το ALTER!
Διαβάστε την εξωφρενική «προσφορά» ενός εργοδότη που έχει ενάμισι χρόνο απλήρωτους τους εργαζομένους του καναλιού:
Κατ’ αρχήν θέλει να ανοίξει σήμερα το κανάλι, χωρίς να πληρώσει κανέναν!
Οι πληρωμές θα γίνονται ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99 και εφόσον ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!
Μόνο τότε οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται από… ό,τι περισσέψει από τα (όποια) έσοδα μείον τα λειτουργικά έξοδα του σταθμού. Δηλαδή, δεν εγγυάται καν την καταβολή κανονικής μισθοδοσίας!
Επικαλείται τον «υποψήφιο επενδυτή» (που και πάλι δεν κατονομάζει) για τον οποίο υποστηρίζει ότι..αναγνωρίζει ως οφειλή τους μισθούς ως τον Δεκέμβριο, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε επίσχεση και όχι σε απεργία –άρα από νομικής πλευράς θεωρείται ότι εργάζονται.
Δεύτερον, ζητάει την απόλυση 284 συναδέλφων. Δεν προτίθεται, όμως, να τους καταβάλλει όλα τα δεδουλευμένα και την αποζημίωση. Σκοπός του είναι να καταβάλλει άμεσα μόνο το 70% των δεδουλευμένων και ολόκληρες τις αποζημιώσεις σε πέντε δόσεις βάθους… ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ!!!
Για όσους παραμείνουν, προβλέπεται «κούρεμα»… 60% στα δεδουλευμένα (!!!) και το υπόλοιπο 40% θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις σε βάθος ΔΥΟ ΕΤΩΝ!!!
Όσοι παραμείνουν, θα υποστούν «κούρεμα» ύψους 10% στους μισθούς από 1.500 ως 2.000 ευρώ και 20% για τους μισθούς μεταξύ 2.000 και 3.000 ευρώ!
Και γι’ αυτούς, όμως, η εταιρεία εγγυάται απασχόληση για ένα έτος! Μετά, ένας θεός ξέρει τι τους περιμένει…
Και αυτά, παρ’ ότι η εταιρεία είχε ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ότι θα κατέβαλε τις οφειλές στους εργαζόμενους ΧΩΡΙΣ HAIRCUT!
Δεν αναγνωρίζει τα δεδουλευμένα όσων βρήκαν στο διάστημα της επίσχεσης άλλη δουλειά, όσων έχουν παραιτηθεί ή φύγει από το σταθμό παρά το γεγονός ότι ο νόμος τους καλύπτει και αναγνωρίζει μόνο το… 10% των οφειλομένων!

Με ένα πρόχειρο υπολογισμό, το σύνολο αυτών που προτίθεται να καταβάλλει άμεσα η διοίκηση του ALTER, φτάνει μετά βίας τα 3,7 εκ. ευρώ, δηλαδή πολύ λιγότερα από τα 5 εκ. ευρώ που έδινε προφορικά πριν από τις γιορτές! Όσο για τα υπόλοιπα, σε βάθος… διετίας! Με λίγα λόγια…
…Ο ΤΥΠΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ!

Και επειδή ο Κουρής και η παρέα του προσπαθούν να μας ξαναφέρουν στη δουλειά ΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΑ, εμείς προσανατολιζόμαστε να του ζητήσουμε… ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ! Γιατί, εκτός από τα δεδουλευμένα, κάπως θα πρέπει να μας αποζημιώσει για την… ΨΥΧΙΚΗ ΟΔΥΝΗ που υπέστημεν μαθαίνοντας την πρότασή του!

Το ξέραμε ότι ο άνθρωπος ονειρεύεται εποχές… δουλοπάζαρου, αλλά τώρα δείχνει ότι χρειάζεται επειγόντως… νοσηλεία σε ψυχιατρικό ίδρυμα!

Εμείς, πάντως, θα δεχτούμε να φιλοξενήσουμε τον Γ. Κουρή στις εγκαταστάσεις του ALTER, όποτε θελήσει να μιλήσει με τον ειδικό που προσφέρει αφιλοκερδώς υπηρεσίες ψυχικής υγείας στους απλήρωτους εργαζόμενους! Επειδή, όμως, ο άνθρωπος διαθέτει μόνο 5 ώρες την εβδομάδα, παρακαλούμε τον μεγαλομέτοχο του καναλιού να τηλεφωνήσει για… ραντεβού!
πηγή: ergazomenoialter

Στις φυλακή κινδυνεύουν να βρεθούν οι εκδότες που δεν αποδίδουν τις εισφορές στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ

Αντιμέτωποι με τις… χειροπέδες θα βρεθούν από βδομάδα πολλοί ιδιοκτήτες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που σχεδόν κατ’ εξακολούθηση δεν καταβάλλουν στο ασφαλιστικό ταμείο ΕΤΑΠ ΜΜΕ τις εισφορές για χιλιάδες εργαζόμενους. Τα χρέη των ιδιοκτητών προς το, ενιαίο πλέον, ταμείο των εργαζόμενων στον Τύπο, σύμφωνα με υπολογισμούς, αγγίζουν τα 70 εκατ. ευρώ και αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Σημειωτέον ότι το 2006 τα χρέη των εκδοτών προς το ΤΣΠΕΑΘ προσέγγιζαν τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα, μόνο ο ιδιοκτήτης της Bestend Α.Ε., Κώστας Γιαννίκος, εκτός από τους εργαζόμενους, χρωστά και στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ κοντά στο 1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία αφορά ποσά που έχουν παρακρατηθεί από τους εργαζόμενους και παράνομα δεν έχουν αποδοθεί στον ασφαλιστικό φορέα. Οι εργαζόμενοι στον «Κόσμο του Επενδυτή» και στις περιοδικές εκδόσεις της εταιρείας, ήδη, κινούν τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να εγκληθεί ο επιχειρηματίας για υπεξαίρεση, κίνηση την οποία μέσω των συνδικαλιστικών τους ενώσεων αναμένεται να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι και στα υπόλοιπα Μέσα.
Αντίστοιχες διαδικασίες αναμένεται να κινήσει και το ΕΤΑΠ ΜΜΕ, καθώς ψηφίστηκε η διάταξη που έπειτα από χρόνια επαναφέρει την προσωποκράτηση για χρέη άνω των 150.000 ευρώ προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όλοι οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ που χρωστάνε στο Ταμείο υπάγονται στη συγκεκριμένη διάταξη, με χρέη που συνολικά φθάνουν έως και τα 70 εκατ. ευρώ.
Μικροί και μεγάλοι ιδιοκτήτες, περιθωριακοί εκδότες, αλλά και εκπρόσωποι του life style, παραδοσιακά συγκροτήματα και εκδοτικές εταιρείες υπεράνω πάσης υποψίας βρίσκονται στη μακρά λίστα των μπαταχτσήδων προς το ΕΤΑΠ ΜΜΕ, εδώ και χρόνια, καταδεικνύοντας ότι η κρίση στον Τύπο έχει προηγηθεί της κρίσης στην εγχώρια οικονομία.
Σε καθίζηση, με δραματικές συνέπειες για το μέλλον του Ταμείου, είναι και τα έσοδα από το αγγελιόσημο, που, σε συνδυασμό με τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και τη μείωση της διαφημιστικής πίτας, έχει οδηγήσει σε πτώση των εσόδων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ κατά 50%.

Εφόσον, δε, η κυβέρνηση υποχρεώσει μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων, συνεπώς και το ΕΤΑΠ ΜΜΕ, να συμμετάσχουν στο haircut των ομολόγων, τότε η οικονομική κατάσταση του Ταμείου θα επιδεινωθεί, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η αναλογιστική βιωσιμότητά του. «Πριν από το haircut, το Ταμείο έχει αναλογιστική βιωσιμότητα έως και 40 χρόνια, η οποία πέφτει στα 15 χρόνια μετά το PSI και το κούρεμα των ομολόγων», δηλώνει στην εφημερίδα των εργαζόμενων του «Επενδυτή» στέλεχος του Ταμείου, που γνωρίζει από πρώτο χέρι την κατάσταση. Ο ίδιος, μάλιστα, επισημαίνει ότι υπάρχει πρόταση προς το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας να δημιουργηθεί ένας «Τειρεσίας» για κακοπληρωτές εκδότες-ιδιοκτήτες, καθώς όπως και στις υπόλοιπες περιπτώσεις εισφοροκλοπής οι εργοδότες κάνουν χρήση των επαναλαμβανόμενων ρυθμίσεων χρεών, αποφεύγοντας τις ποινικές κυρώσεις και εξασφαλίζοντας ασφαλιστική ενημερότητα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται και η νέα ευνοϊκότατη ρύθμιση χρεών προς τους μπαταχτσήδες των ασφαλιστικών ταμείων, με έκπτωση έως και 100% των πρόσθετων τελών. Μάλιστα, το οξύμωρο της κυβερνητικής αποφασιστικότητας περί παραδειγματικής τιμωρίας των εισφοροκλεπτών είναι ότι η διάταξη για τη ρύθμιση, μέσω της οποίας αναστέλλονται εκ νέου και τα όποια αναγκαστικά μέτρα, βρίσκεται πριν από τη διάταξη για την ποινική δίωξη όσων οφείλουν πάνω από 150.000 ευρώ. Μόνη δικλίδα ασφαλείας για το Ταμείο είναι η προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση που τίθεται για κάθε εργοδότη, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να καταβάλει από την 1.1.2012 και εφεξής χωρίς καθυστέρηση τις μηνιαίες εισφορές.
πηγή: ergazomenoiependyti.wordpress.com

Αλλαγές εταιριών που εκδίδουν τίτλους εφημερίδων

Έντονη είναι τον τελευταίο καιρό η τάση της αλλαγής εταιρειών που εκδίδουν τους τίτλους των εφημερίδων. Η “Χ. Κ. Τεγόπουλος” στην αίτησή της μιλάει για τη διατήρηση του τίτλου “μέσα από ένα νέο εταιρικό σχήμα με συμμετοχή νέων μετόχων”.


Στην “Καθημερινή” έγινε απόσχιση κλάδου και ήδη η εφημερίδα κυκλοφορεί από την εταιρεία “Καθημερινές εκδόσεις” και ενώ τα περιοδικά του ομίλου μετακινήθηκαν στον εκδοτικό οίκο “explorer». Οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν στη νέα εταιρεία χωρίς αλλαγές στο εργασιακό τους καθεστώς.

Λίαν, προσφάτως η «Εξέδρα» από την «RateNews ΑΕ» στη “RateNews ΕΕ», ενώ πριν από ένα χρόνο το «Έθνος» μετακόμισε από τη μητρική εταιρεία του Πηγάσου στις «Εκδόσεις Έθνος» (πρώην Ροδον ΑΕ») Είναι δε χαρακτηριστικό πως πλέον οι 3 εφημερίδες του ομίλου εκδίδονται από διαφορετικές εταιρείες, δηλαδή εκτός από τη μετακίνηση του «’Εθνους» η «Ημερήσια» εδώ και χρόνια κυκλοφορεί από την «Ημερησία ΑΕΕ», ενώ το «Goal News» εκδόθηκε απευθείας από θυγατρική, τη «Sport Plus».

Η κεντρική ιδέα συνήθως είναι πως ο τίτλο είναι σε κάποια εξωχώρια εταιρεία, όπως συνέβαινε με την περίπτωση του Sportime» με τους ιδιοκτήτες του να αλλάζουν κάθε τόσο εταιρείες αφήνοντας «τρύπες» παντού. Μετά το μοντέλο με την περίπτωση του «Ελεύθερου Τύπου» άλλαξε. Ο τίτλος από τη Γιάννα Αγγελοπούλου πουλήθηκε στους Δ. Μπενέκο και Α. Σκαναβή και η εφημερίδα κυκλοφόρησε από άλλη εταιρεία με το 1/3 του προσωπικού. Μέσα σε δύο χρόνια ο τίτλος του «Ελεύθερος Τύπου» άλλαξε 3 εταιρείες, από τη «DBAS Εκδοτική» στην «Ελεύθερος Τύπος Εκδοτική» , στη και λίαν συντόμως στη SABD εκδοτική».

Κάθε περίπτωση αλλαγής εταιρείας με τη διατήρηση του τίτλου στη ζωή είναι ξεχωριστή περίπτωση, το προφανές όμως για τα μεγάλα συγκροτήματα είναι πως ευνοεί ενδεχόμενες συγχωνεύσεις.


“Παρόν” 22.01.2012

Αναστολή απεργιακών κινητοποιήσεων στην ΕΡΤ εως 31 Ιανουαρίου

Σήμερα όπως είχε αποφασισθεί, συνεδρίασε το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ με θέμα την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ΕΡΤ και τη συνέχιση του Απεργιακού μας αγώνα:
Συζητήθηκαν τα θέματα που έθεσε η Διοίκηση της ΕΡΤ σχετικά με :
α) ΕΤ – 1
β) Περιφερειακοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί
γ) Ψηφιακά θεματικά κανάλια
δ) Ραδιοτηλεόραση κλπ.

Επίσης συζητήθηκε η πορεία των θεμάτων που αφορούν την προώθηση των αιτημάτων μας σχετικά με την Π.Υ.Σ. για τους Συμβασιούχους, την Κ.Υ.Α. για το Βαθμολόγιο – Μισθολόγιο, για τα θέματα του εκτός έδρας και 10% προσθέτων, για τα οποία οι αταλάντευτοι και συνεχόμενοι αγώνες των εργαζομένων ανάγκασαν την Κυβέρνηση και τη Διοίκηση να δεσμευτούν για την άμεση λύση τους.

Όμως μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί και παραμένουν μόνο οι υποσχέσεις.
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε για άλλη μια και τελευταία φορά να αναστείλει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέχρι τις 31/1/2012.
Χωρίς καμιά άλλη προειδοποίηση, αν όλα τα παραπάνω θέματα ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των εργαζομένων και για τη λειτουργία της ΕΡΤ, δεν έχουν λυθεί,

η ΑΠΕΡΓΙΑ από τις 06:00 της 1/2/2012 συνεχίζεται με ακόμα μεγαλύτερη αγωνιστικότητα.

Η Διοίκηση και η Κυβέρνηση νομίζει ότι μπορεί να κερδίζει χρόνο σε βάρος των εργαζομένων και να μην επιλύει αυτά τα θέματα, εκμεταλλευόμενη την ευθύνη μας απέναντι στον ελληνικό λαό.
Αυτή η τελευταία αναστολή δεν πρέπει για κανένα λόγο να εκληφθεί ως στάση υποχώρησης, κάτι τέτοιο θα ανοίξει του ασκούς του Αιόλου και μόνο αυτοί θα έχουν την ευθύνη.
Τα χρονικά περιθώρια για την επικύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, στενεύουν, αντίθετα η θέληση και η αγωνιστικότητα των εργαζομένων, γιγαντώνεται.

Προσπαθούν με χαλκευμένα στοιχεία να απαξιώσουν και να λοιδορήσουν τους αγώνες μας, οι εργαζόμενοι ενωμένοι περισσότερο από ποτέ, θα συνεχίσουν δυναμικά με στόχο την οριστική δικαίωση.

Το πλήρες κείμενο των προτάσεων Κουρή προς τους εργαζόμενους του Alter


Α. Σκοπός- Στρατηγική.

Σκοπός της παρούσας πρότασης, που υποβάλλεται στο πλαίσιο της διαδικασίας συνδιαλλαγής, είναι η εξεύρεση βιώσιμης και μακροπρόθεσμης λύσης αναφορικά με τη διευθέτηση των οφειλών της Εταιρείας προς τους εργαζομένους της, την εξασφάλιση θέσεων εργασίας και την επαναλειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού. Η υποβολή της παρούσας πρότασης, λαμβάνει ως δεδομένα τα ιδιαίτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά της ομάδας πιστωτών στην οποία απευθύνεται, τα οποία δικαιολογούν αφενός μεν την κατά προτεραιότητα υποβολή πρότασης στους εργαζομένους της επιχείρησης (σε σχέση με τις προτάσεις που θα απευθυνθούν στις υπόλοιπες ομάδες πιστωτών), αφετέρου την υποβολή σε αυτούς, πρότασης με κατά πολύ ευνοϊκότερους όρους από αυτούς που αναμένεται να προταθούν στους λοιπούς πιστωτές της Εταιρείας.

Η παρούσα πρόταση συνιστά έναρξη διαπραγμάτευσης, επί της οποίας παρακαλείστε να καταθέσετε εγγράφως τυχόν αντιπρότασή σας έως την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012.

Β. Νέα Δεδομένα υπό τα οποία τελεί η παρούσα πρόταση.

Διευκρινίζεται ότι αρχική πρόθεση της Εταιρείας ήταν η εξυγίανσή της να συνοδεύεται από πλήρη καταβολή των οφειλών δεδουλευμένων προς τους εργαζομένους της, χωρίς καμία απολύτως απομείωση (“haircut”). Παρά ταύτα, η επιπλέον των τριών μηνών διακοπή λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού, που είχε ως συνέπειες την διακοπή εισροής έστω και ελάχιστου εσόδου για την Εταιρεία και την αποδυνάμωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος γύρω από την Εταιρεία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, η μόνη επιχειρηματική πρόταση ενδιαφερομένου επενδυτή, που βρίσκεται σήμερα σε ισχύ, δεν καλύπτει το σύνολο των ανωτέρω οφειλών, καθιστά την παρούσα, την καλύτερη δυνατή πρόταση, στη βάση της οποίας μπορεί να επιτευχθεί η βιώσιμη επαναλειτουργία της Εταιρείας.

Γ. Διευκρινιστική προϋπόθεση.

Οιαδήποτε χρηματική καταβολή προβλέπεται στο παρόν σχέδιο, είτε «εφάπαξ» είτε τμηματικά (ως προς την έναρξή της) τοποθετείται χρονικά ταυτόχρονα με την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης.

Δ. Γενικές παρατηρήσεις

Δ-1) Υπολογισμός Οφειλών Μισθοδοσίας

Ο υπολογισμός αυτός γίνεται για το χρονικό διάστημα μέχρι και την 31/12/2011 και περιλαμβάνει το δώρο Χριστουγέννων 2011. Ο υποψήφιος επενδυτής δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση για μεταγενέστερο της 31/12/2011 διάστημα. Άρα η επιτάχυνση στην εξεύρεση τελικής λύσης είναι προς το συμφέρον και της εταιρίας και των Εργαζομένων.

Δ-2) Στους παραπάνω υπολογισμούς δεν περιλαμβάνονται υπερωρίες ή ημέρες κανονικής άδειας των οποίων δεν έχει γίνει χρήση.

Δεν θα γίνει καμία αφαίρεση ημερομισθίων για τις ημέρες απεργίας των Εργαζομένων.

Δ-3) Στην παρούσα πρόταση δεν έχει γίνει καμία αφαίρεση ποσών από τα δεδουλευμένα εργαζομένων, οι οποίοι, κατά την περίοδο επίσχεσης εργασίας, ανέλαβαν εργασία σε άλλες επιχειρήσεις και αποκόμιζαν εισόδημα από την εργασία τους αυτή (ήτοι, μη εφαρμογή των οριζομένων στο άρθρο 656 Α.Κ. ως προς το δικαίωμα του εργοδότη να αφαιρέσει από τις αποδοχές υπερημερίας, την ωφέλεια του εργαζομένου από την παροχή της εργασίας του αλλού).

Δ-4) Οι αποζημιώσεις υπολογίζονται με την ισχύουσα νομοθεσία.

Δ-5) Με δεδομένο ότι ο σταθμός δεν λειτούργησε για διάστημα πλέον των τριών μηνών, έχουν συσσωρευτεί μισθοδοτικές υποχρεώσεις χωρίς αντίστοιχη εισροή έστω και ελαχίστων εσόδων. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα πραγματικό γεγονός το οποίο δημιουργεί προβληματισμούς στον υποψήφιο επενδυτή.

Δ-6) Για το μεταβατικό διάστημα από 1/1/2012 έως την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης, προτείνεται, για όσους εργαζομένους συναινούν στην παρακάτω πρόταση, η επαναλειτουργία του Σταθμού με την επάνοδο των εργαζομένων που το επιθυμούν στην εργασία τους, υπό το κάτωθι καθεστώς: Κατά το ως άνω μεταβατικό χρονικό διάστημα, οποιαδήποτε έσοδα από διαφήμιση προκύψουν για το Σταθμό, θα καταβάλλονται στο σύνολό τους, στους εργαζομένους που θα εργάζονται για τη λειτουργία της επιχείρησης κατά το ανωτέρω μεταβατικό διάστημα, ύστερα από αφαίρεση απολύτως απαραίτητων δαπανών κάλυψης λειτουργικών αναγκών (π.χ. λογαριασμοί ρεύματος, τηλεφώνου κλπ). Προτείνεται στους εργαζομένους ο σχηματισμός εργασιακής επιτροπής ο οποίος θα ελέγχει την εισροή εσόδου κατά το παραπάνω μεταβατικό χρονικό διάστημα, ώστε να πιστοποιείται το ύψος του εσόδου αυτού και η απόδοση του στους εργαζομένους που θα εργάζονται για τη λειτουργία της Εταιρείας. Η υποβολή της παραπάνω πρότασης «κάλυψης» της μεταβατικής περιόδου, γίνεται προς το σκοπό να αντληθεί άμεσα εισόδημα για τους εργαζομένους, σε μία περίοδο η οποία δεν καλύπτεται από την πρόταση του υποψήφιου επενδυτή. Η αποδοχή ή μη της πρότασης αυτής (για την μεταβατική περίοδο) είναι ανεξάρτητο ζήτημα και δεν επηρεάζει την υποβαλλόμενη πρόταση ως προς τα λοιπά σημεία της.

Ε. Προτεινόμενα μέτρα

Ε-1) Αποχώρηση συγκεκριμένου αριθμού εργαζομένων

Από τους 669 εργαζομένους, μισθωτούς και συμβασιούχους, θα αποχωρήσουν οι 284.

Ε-2) Οι αποζημιώσεις θα υπολογιστούν με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Για 20 όμως υψηλόμισθους Εργαζομένους, ο υποψήφιος επενδυτής θέτει θέμα κατ’ ιδίαν διαπραγμάτευσης.

Ε-3) Οι Εργαζόμενοι που θα αποχωρήσουν θα χρειαστεί να αποδεχτούν ένα haircut 30% στις αποδοχές που τους οφείλονται (δεδουλευμένα). Το υπόλοιπο 70% θα τους καταβληθεί αμέσως με την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης.

Ε-4) Οι αποζημιώσεις των Αποχωρούντων (οι οποίες θα είναι πλήρεις, χωρίς καμία απομείωση) θα καταβληθούν σύμφωνα με το εξής χρονοδιάγραμμα του ΠΙΝΑΚΑ 4:

i) 1/5 με την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης

ii) 1/5 σε τρεις μήνες από την προηγούμενη ημεροχρονολογία

iii) 1/5 σε έξι μήνες

iv) 1/5 σε εννέα μήνες

v) 1/5 σε δώδεκα μήνες.

Ε-5) Εργαζόμενοι που έχουν ήδη αποχωρήσει ή παραιτηθεί.

Τα τυχόν οφειλόμενα ποσά μισθοδοσίας σε πρόσωπα της κατηγορίας αυτής θα υποστούν haircut 90%. Το υπόλοιπο ποσό θα τους καταβληθεί με την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης

Ε-6) Εργαζόμενοι που παραμένουν.

Οι Εργαζόμενοι που θα παραμείνουν και θα συνεχίσουν να εργάζονται στην εταιρία, θα πρέπει να αποδεχτούν haircut των οφειλομένων αποδοχών τους κατά 60%. Το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό θα τους καταβληθεί σε 5 ισόποσες δόσεις, η πρώτη των οποίων προσδιορίζεται χρονικά κατά την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης και οι επόμενες τέσσερις ανά έξι μήνες η κάθε μία.

Ε-7) Μισθολόγιο των 385 Εργαζομένων.

Για τους 385 εργαζομένους που παραμένουν, προβλέπονται τα εξής:

1. Mικτός μισθός μέχρι 1.500 ευρώ δεν υπόκειται σε καμία μείωση και παραμένει ως έχει.

2. Μικτός μισθός μέχρι 2.000 ευρώ υπόκειται σε μείωση 10% για το πέραν των 1.500 ευρώ τμήμα του

3. Μικτός μισθός μέχρι 3.000 ευρώ, υπόκειται σε μείωση 10% για το μέρος του μισθού ανάμεσα στα 1.500 και τα 2.000 Ευρώ και μείωση 20% για το μέρος του μισθού που υπερβαίνει τα 2.000 Ευρώ.

4. Για εργαζομένους των οποίων ο μικτός μισθός υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ, ο υποψήφιος επενδυτής θα διαπραγματευτεί απευθείας με τον καθένα εξ αυτών.

Κατωτέρω παρουσιάζονται οι αριθμητικές κατηγορίες των εργαζομένων που θα παραμείνουν και στους οποίους αφορούν οι ανωτέρω προβλέψεις :

Εργαζόμενοι με μικτό μισθό έως 1.500 ευρώ 117

Εργαζόμενοι με μικτό μισθό από 1.501 -2.000 ευρώ 151

Εργαζόμενοι με μικτό μισθό από 2.001 – 3.000 ευρώ 81

Εργαζόμενοι με μικτό μισθό άνω των 3.000 ευρώ 36

ΣΥΝΟΛΟ 385

Επισημαίνεται ότι οι μειώσεις αυτές υπολείπονται κατά πολύ του μέσου όρου μειώσεων που έχουν επιβληθεί στις επιχειρήσεις ΜΜΕ κατά την τελευταία διετία.

Η μισθοδοσία θα γίνεται κανονικά με τακτική καταβολή στο τέλος κάθε μήνα.

Ε-8) Εγγύηση απασχόλησης

Για τους Εργαζομένους που θα παραμείνουν, η εταιρία παρέχει εγγύηση 12μηνης κατ’ ελάχιστο όριο απασχόλησης. Εάν στη συνέχεια οποιοσδήποτε Εργαζόμενος απολυθεί χωρίς σπουδαίο λόγο, τότε θα δικαιούται το ποσό της μισθοδοσίας που του οφείλεται σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα, τις αποδοχές του υπολοίπου της 12μηνης περιόδου εγγύησης της απασχόλησής του και τη νόμιμη αποζημίωση απόλυσης.

Πρόγραμμα εθελουσίας στην Ελευθεροτυπία ανακοίνωσε η Μάνια

Σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου καλεί τους εργαζόμενους στη Χ.Κ.Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική, η Μάνια Τεγόπουλου. Η πρόσκληση δηλώνεται πως δεν είναι “δεσμευτική” για όσους δηλώσουν συμμετοχή και διεξάγεται στο πλαίσιο του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Παρακαλούνται οι εργαζόμενοι της Χ.Κ.Τεγόπουλος ΑΕ και της Φωτοεκδοτικής ΑΕ, που προτίθενται να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου να συμπληρώσουν και να υπογράψουν στην αντίστοιχη θέση του πίνακα. Η συμπλήρωση αυτού του πίνακα χρησιμεύει στην συλλογή στοιχείων που, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, είναι απαραίτητα:

Για να εκπονηθεί ένα σχέδιο δράσεων, για την διάσωση των εταιριών, στα πλαίσια του άρθρου 99, καθώς και
Για να μπορέσει η διοίκηση να καταθέσει, το συντομότερο δυνατό, την πρόταση προς τους εργαζόμενους για την επίλυση του προβλήματος των καθυστερούμενων δεδουλευμένων τους.

Διευκρίνιση 1η : Η εκδήλωση πρόθεσης και η υπογραφή αυτού του πίνακα δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, και δεν επηρεάζει τα πάσης φύσεως νόμιμα δικαιώματα των εργαζομένων που θα υπογράψουν.

Διευκρίνιση 2η : Αναλυτικά, οι όροι και οι προϋποθέσεις του θα ανακοινωθούν εφόσον προκύψει ενδιαφέρον από τους εργαζόμενους και εφόσον εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του.

Έχει εξουσιοδοτηθεί να παρέχει διευκρινίσεις σε κάθε ενδιαφερόμενο ο Κος. Τσογκας.

Εκ της διοικήσεως

Νέα 48ωρη απεργία στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΠΕΛ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΦΕ και της ΕΠΠΕΑ (όσον αφορά στην τελευταία, σε ένδειξη συμπαράστασης των λοιπών), εξαιτίας της παρατεταμένης ασυνέπειας, που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», από τα μέσα του καλοκαιριού ως προς την εξόφληση των δεδουλευμένων των συναδέλφων και έχοντας πλέον εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας, αποφάσισαν την κήρυξη νέας απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους, τους συντάκτες περιοδικού τύπου, τους φωτορεπόρτερ και τους εργαζόμενους στο πρακτορείο «ΑΡΓΟΣ» (μόνο για τη διανομή της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»), που εργάζονται για την έκδοση και τη διανομή της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας, «enet.gr» από τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, 23 Ιανουαρίου 2012 έως τις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, 25 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ:

Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου καθώς και την εξόφληση του Δώρου Χριστουγέννων στους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς τύπου, λιθογράφους, συντάκτες περιοδικού τύπου και φωτορεπόρτερ, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «enet.gr».

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Τρίωρη στάση εργασίας στη Ναυτεμπορική για συνέλευση των εργαζομένων

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» και των λοιπών εντύπων καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «naftemporiki.gr» από τις 14.00 έως τις 17.00 τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζομένων, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους, μετά την προσπάθεια της εργοδοσίας να υπογραφούν ατομικές συμβάσεις εργασίας με μείωση των αποδοχών των συναδέλφων, που εργάζονται στη «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ».

Απελευθέρωση επαγγελμάτων σε ραδιόφωνο και τηλεόραση


Χωρίς όρους και όρια απελευθερώνονται τα επαγγέλματα τεχνικών τουλάχιστον στην τηλεόραση και κινηματογράφο με την προσθήκη του υπουργείου Οικονομικών στο πολυνομοσχέδιο σκούπα. Η εν λόγω απελευθέρωση είχε ήδη θεσμοθετηθεί με νόμο πριν ένα χρόνο αλλά δεν προχώρησε λόγω πολλών προβλημάτων. Αντί άλλων λύσεων, η κυβέρνηση λίγο πριν έρθει το κλιμάκιο της Τρόϊκας στην Αθήνα επαναβεβαιώνει την απελευθέρωση των «κλειστών επαγγελμάτων» στο νέο Πολυνόμο. Για τα επαγγέλματα των τεχνικών ειδικοτήτων στην τηλεόραση στην πράξη καταργούνται οι θεσμικές ρυθμίσεις των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όπως για παράδειγμα η άδεια άσκησης επαγγέλματος για τους καμεραμέν στην τηλεόραση. Για τους τεχνικούς του ραδιοφώνου δεν υπάρχει τέτοια ρύθμιση, καθώς δεν προβλέπεται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Εικόνες που σοκάρουν και θυμίζουν άλλες εποχές

tafoi1

Τριάντα νεκροί θάφτηκαν σε μαζικό τάφο προαστίου του Σικάγο την Τετάρτη, λόγω έλλειψης οικονομικής δυνατότητας για εξασφάλιση προσωπικού χώρου ταφής και κάλυψη εξόδων κηδείας όσο οι εν λόγω άνθρωποι βρίσκονταν εν ζωή. Μαζικοί τάφοι, αν και ως τώρα δημιουργούνταν κατά κύριο λόγο σε χώρες του τρίτου κόσμου, πλέον εμφανίζονται διαρκώς περισσότεροι και στις Η.Π.Α. ως απόρροια της οικονομικής κρίσης.

Τα άψυχα σώματα των τριάντα ανθρώπων μεταφέρθηκαν στο νεκροταφείο Homewood Memorial Gardens, 25 μίλια νοτιοδυτικά του Σικάγου, και, μάλιστα, στο ειδικό τμήμα που έχει δημιουργηθεί για όσους δεν έχουν τα χρήματα να εξασφαλίσουν στον εαυτό τους μια αξιοπρεπή τελετή κηδείας. Κατά τη διάρκεια της μαζικής ταφής, δεν παρευρέθηκαν καθόλου συγγενείς ή φιλικά πρόσωπα των νεκρών.

tafoi4

tafoi2

Η ύπαρξη του συγκεκριμένου τμήματος του κοιμητηρίου ήρθε στο φως της δημοσιότητας πέρυσι, πυροδοτώντας συζητήσεις για την ανάγκη αυστηρότερης νομοθεσίας που θα περιορίζει τις αυθαιρεσίες όσον αφορά στους τρόπους ταφής στα κοιμητήρια. Ωστόσο, η οξεία οικονομική κρίση έχει οδηγήσει στη διαρκή αύξηση άπορων πολιτών και οι κρατικές αρχές δεν έχουν υιοθετήσει τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίζουν σε αυτούς έναν πιο ανθρώπινο τρόπο κήδευσης όταν φύγουν από τη ζωή.

tafoi3

Η ανακάλυψη των μαζικών τάφων για απόρους στο Homewood Memorial Gardens έγινε όταν παρατηρήθηκαν φέρετρα που είχαν θαφτεί στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο. Σε κάποιο σημείο του κοιμητηρίου, μάλιστα, είχαν ταφεί οκτώ νεκροί μαζί.

Παλαιότερα, για το ίδιο νεκροταφείο είχαν γίνει ήδη κατηγορίες ως προς τον τρόπο που θάβονταν οι νεκροί.

Ωστόσο, υπεύθυνοι του κοιμητηρίου, αξιωματούχοι της περιοχής, αλλά και ανώτεροι δικαστικοί επεσήμαναν ότι η μαζική ταφή εφαρμόζεται και σε άλλες πόλεις των Η.Π.Α., ακόμα και στη Νέα Υόρκη, για όσους, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν στον εαυτό τους μια αξιοπρεπή κηδεία.

tafoi5

Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία, τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σε πολλές πόλεις των Η.Π.Α. σημαντική αύξηση και στις αποτεφρώσεις νεκρών, δεδομένου ότι είναι πολύ λιγότερο δαπανηρές συγκριτικά με τις παραδοσιακές κηδείες.

the insider.gr

22 Ιαν 2012

Αφιέρωμα στον Ψυχάρη στο νέο τεύχος του περιοδικού UNFOLLOW

«Ο μύθος λέει πως έχει το (αθόρυβο) πάτημα της γάτας. Η διαδρομή του μαρτυρά πως πιθανότατα διαθέτει και τις επτά ψυχές της. Ένας δημοσιογράφος που θριάμβευσε ως επιχειρηματίας. Ένας επιχειρηματίας που ποτέ δεν σταμάτησε να σκέφτεται ως δημοσιογράφος. Ο Σταύρος Ψυχάρης είναι ο τελευταίος αυτοκράτορας των παραδοσιακών ΜΜΕ. Και βλέπει την αυτοκρατορία του να χάνεται…»
Ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος παρακολουθεί την Πτώση του μεγάλου αφεντικού του ΔΟΛ στο 2ο τεύχος του μηνιαίου ανεξάρτητου περιοδικού UNFOLLOW που ήδη κυκλοφόρησε. Στο ίδιο τεύχος η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και ο Αυγουστίνος Ζενάκος αφηγούνται την Παντοδυναμία και την Παρακμή του ΔΟΛ.

Κούρεμα 40% στις οφειλές διαφημιστικής προς τα κανάλια

Σε συμφωνία με τους περισσότερους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας φαίνεται να κατέληξε η γαλλική πολυεθνική Publicis, για τα χρέη της Leo Burnett. Η ρύθμιση φαίνεται πως θα περιλάβει «κούρεμα» της τάξης του 40% στις όφειλες της εταιρείας προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς, και φαίνεται πως το θέμα αυτό , ενώ ανοίγουν άλλα όπως αυτό της Ashley.