16 Μαρ 2013

ΕΤΕΡ: Με απολύσεις ανοίγει την Σαρακοστή η διοίκηση του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος

Αθήνα, Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013


Το πιο μνημονιακό πρόσωπό της έδειξε η διοίκηση  του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος απολύοντας σήμερα το μεσημέρι και πριν το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας 6 εργαζόμενους (3 τεχνικούς και 3 δημοσιογράφους) από τον ραδιοσταθμό, σε σύνολο 34 εργαζομένων.

Αφού δεν κατάφεραν να γονατίσουν όλους τους εργαζόμενους ώστε να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών της τάξεως του 53%!!!, αφού απείλησαν και κατατρομοκράτησαν το προσωπικό του ραδιοσταθμού προσπαθώντας να ρίξουν στις πλάτες του την πρωτοφανή αποτυχία της διοίκησης του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος να έχει ισχυρό έρεισμα στην Ελληνική κοινωνία και να αποτελέσει την «άλλη» εκκλησιαστική φωνή, αφού απέρριψαν κάθε διάλογο με τα συνδικάτα των εργαζομένων για συναίνεση και λογικές λύσεις, τώρα απολύουν υλοποιώντας τα κόλπα της πιο στυγνής εργοδοσίας, κατά το πρότυπο … παραλιακής τακτικής ομίλου ΜΜΕ της οποίας θιασώτης και συνοδοιπόρος είναι στέλεχος του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις απολυθείσες συναδέλφους από την εργοδοσία του ΔΟΛ


Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ) στον αγώνα, για την καταχρηστική απόλυση της συνδικαλίστριας Στέλλας Μαλθακού, από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και την απόλυση για δεύτερη φορά της συνδικαλίστριας αναπληρώτριας εκπροσώπου των εργαζομένων Γιάννας Σακελλαρίου.

Σύλληψη δημοσιογράφου του Sky News ζωντανά στον αέρα


Ένας δημοσιογράφος κι ένας εικονολήπτης του τηλεοπτικού δικτύου συνεχούς ενημέρωσης Sky News που έκαναν ρεπορτάζ συνελήφθησαν από Κινέζους αστυνομικούς στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου σε απευθείας μετάδοση.

Οι τηλεθεατές του ειδησεογραφικού δικτύου μπόρεσαν να δουν την σύλληψη του δημοσιογράφου Μαρκ Στόουν, που μεταφέρθηκε σε όχημα της αστυνομίας ενώ ο εικονολήπτης συνέχιζε να τραβάει τι συνέβαινε. Ο Στόουν ανέφερε ότι πιθανότατα οι αστυνομικοί δεν συνειδητοποίησαν πως συνέχιζε να συνομιλεί απευθείας με τους παρουσιαστές του δικτύου στο Λονδίνο.

15 Μαρ 2013

Κήρυξη απεργίας στην ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υιοθετώντας την ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης των συναδέλφων, αποφάσισε την κήρυξη απεργίας από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, 16 Μαρτίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Τρίτης, 19 Μαρτίου 2013, για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην ΕΡΤ (τηλεόραση, ραδιόφωνο και ιστοσελίδα). 

Ψήφισμα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης εργαζομένων στον ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ


Ύστερα από την αιφνίδια επίθεση της διοίκησης του Ομίλου επιχειρήσεων του ΔΟΛ, που εκφράσθηκε με την αυθαίρετη και καταχρηστική  απόλυση της συναδέλφου μας Στέλλας Μαλθακού και την παράνομη - για δεύτερη φορά - απόλυση της συνδικαλίστριας αναπληρώτριας εκπρόσωπου των εργαζομένων, συναδέλφου Γιάννας Σακελλαρίου, η έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον όμιλο, με την παρουσία και τη συμμετοχή αντιπροσωπειών Διοικητικών  Συμβουλίων των Ενώσεων του κλάδου, που στηρίζει τον αγώνα μας, αποφάσισε και εξουσιοδοτεί – υιοθετώντας πλήρως τις εισηγήσεις των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ για:

ΕΣΗΕΜ-Θ: 48ωρη απεργία στην εφημερίδα Metrosport


Απεργοσπαστικοί μηχανισμοί, εκβιαστικές προτάσεις κι απατηλές υποσχέσεις: ο εκδότης της εφημερίδας Metrosport Παύλος Ανδρώνης δεν διστάζει να επιστρατεύσει οποιοδήποτε μέσο για να διατηρήσει την δραστηριότητά του εκμεταλλευόμενος τους εργαζόμενους. Το γεγονός ότι στους αναγνώστες προσφέρει με τον τρόπο αυτό ένα φύλλο-φάντασμα, χωρίς τη συμμετοχή δημοσιογράφων, όποτε αυτοί διεκδικούν με απεργιακές κινητοποιήσεις τα δεδουλευμένα που μονίμως υπόσχεται και ποτέ δεν εξοφλεί ο Π. Ανδρώνης, δεν τον απασχολεί.

Να μπει τέλος στην εργοδοτική τρομοκρατία


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στην Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ) στον αγώνα, για την καταχρηστική απόλυση της συνδικαλίστριας Στέλλας Μαλθακού, από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και την απόλυση για δεύτερη φορά της συνδικαλίστριας αναπληρώτριας εκπροσώπου των εργαζομένων Γιάννας Σακελλαρίου.

Δίωξη σε συντάκτη του Reuters που φέρεται να βοήθησε τους «Anonymous»


Ποινική δίωξη ασκήθηκε εναντίον του Μάθιου Κιζ, αναπληρωτή συντάκτη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της ιστοσελίδας reuters.com, ο οποίος κατηγορείται ότι βοήθησε την ομάδα Anonymous να «χακάρει» έναν ιστοχώρο που ανήκει στον όμιλο Tribune.

Κ. Καββαθάς: «Αθωώθηκα για τα χρέη»


Από το Αυτόφωρο δικάστηκε ο 74χρονος εκδότης Κώστας Καββαθάς ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στο Κορωπί για υπέρογκα χρέη στο Δημόσιο.

Σαρακοστή όλο το χρόνο για τους Έλληνες


Στροφή σε διατροφή χαμηλότερου κόστους λόγω της οικονομικής κρίσης έχει κάνει η πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών που πλέον έχει πιο συχνά στο τραπέζι όσπρια, ρύζι και πατάτες.

Όπως κατέγραψε έρευνα του τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την ΕΚΠΟΙΖΩ, με θέμα: “Διατροφή και Οικονομική κρίση”, το βασικό κριτήριο για την επιλογή τροφίμων και του καθημερινού γεύματος είναι το κόστος.

«Εφυγε» η Νότα Αϊδίνη


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με το άγγελμα του θανάτου της τέως υπαλλήλου της ΕΣΗΕΑ και μέλους της ΕΠΗΕΑ, Νότας Αϊδίνη, εκφράζει τη συμπαράστασή του προς την οικογένεια της εκλιπούσης.

Η Νότα Αϊδίνη εργάστηκε ευδοκίμως, με εξαιρετική ικανότητα και συνέπεια ως Προϊσταμένη Γραμματείας της Ενώσεως και αποχώρησε λόγω συνταξιοδοτήσεώς της το 1976.

14 Μαρ 2013

ΕΠΗΕΑ: 24ωρη απεργία στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη


Το Διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ, σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013, αποφάσισε τα εξής:

Καταγγέλλει την Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη για την αιφνίδια αυθαίρετη και καταχρηστική  απόλυση της συναδέλφου μας Στέλλας Μαλθακού και την παράνομη - για δεύτερη φορά - απόλυση της συνδικαλίστριας αναπληρώτριας εκπρόσωπου των εργαζομένων, συναδέλφου μας  Γιάννας Σακελλαρίου.

Κηρύσσει 24ωρη προειδοποιητική απεργία όλων των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στις εφημερίδες «ΒΗΜΑ», « ΝΕΑ»  και στον Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM», από τις 06.00 το πρωί της  Παρασκευής 15 Μαρτίου 2013, μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 16 Μαρτίου 2013.

Η αργία της Καθαράς Δευτέρας

Ενόψει της αργίας της Καθαράς Δευτέρας οι συνάδελφοι των εφημερίδων, των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και του ΑΠΕ-ΜΠΕ θα εργαστούν ως εξής:

ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι εργαζόμενοι στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικούς σταθμούς καθώς και στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων θα εργαστούν όπως τις Κυριακές και τις αργίες.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Οι εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν και οι εργαζόμενοι σ' αυτές θα απασχοληθούν ως εξής:

  • Την Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013, θα κυκλοφορήσουν κανονικά όλες οι Κυριακάτικες εκδόσεις. 
  • Την Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013, δεν θα κυκλοφορήσει ΚΑΜΙΑ εφημερίδα. 
  • Την Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013, θα κυκλοφορήσουν όλες οι εκδόσεις της Δευτέρας και οι αθλητικές. 
  • Την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013, θα κυκλοφορήσουν κανονικά όλες οι εφημερίδες πρωινές και απογευματινές. 

Στο 26% η ανεργία το τέταρτο τρίμηνο


Στο 26% εκτινάχθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το δ΄τρίμηνο πέρυσι, με αποτέλεσμα για όλο το 2012 η ανεργία να διαμορφώνεται στο 24,2% σε μέσα επίπεδα.

Οι άνεργοι, το τελευταίο τρίμηνο πέρυσι, ανήλθαν σε 1.295.535 άτομα και μέσα σε έναν χρόνο προστέθηκαν στον «μαύρο κατάλογο» 269.658 άτομα (αύξηση 26,3%). Στις ηλικίες 15- 24 ετών, άνεργοι είναι πλέον περισσότεροι από ένας στους δύο (ποσοστό ανεργίας 57,8%), ενώ ειδικά στις νέες γυναίκες η ανεργία ανέρχεται στο 65%. Ιδιαίτερα ανησυχητικό για τις εξελίξεις στο ζήτημα της απασχόλησης, είναι το γεγονός ότι οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν, χωρίς αποτέλεσμα, εργασία από 12 μήνες και άνω) έφτασαν στο 65,3% του συνόλου των ανέργων.

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών στην ΕΠΗΕΑ για ΕΔΟΕΑΠ


Κατά τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στις 12 και 13/3/2013 για την εκλογή των εκπροσώπων της Ένωσης μας, στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. οι υποψήφιοι έλαβαν:

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για το ΔΣ και την ΕΕ του ΕΔΟΕΑΠ

Η Εφορευτική Επιτροπή της Ε.Σ.Η.Ε.Α. ανακοινώνει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της 12ης και 13ης Μαρτίου 2013 για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ.


ΨΗΦΙΣΑΝ: 2.856 ΒΡΕΘΗΚΑΝ: 2.856
ΕΓΚΥΡΑ: 2.785
ΑΚΥΡΑ: 53 ΛΕΥΚΑ: 18


Έλαβαν:


1. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ


1 ΣΟΜΠΟΛΟΣ ΠΑΝΟΣ
820
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
2 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ ΠΟΠΗ
735
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
3 ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
696
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
4 ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ ΝΙΚΟΣ
673
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
5 ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
500
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
6 ΝΤΕΛΕΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
472
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ
7 ΤΟΥΦΕΞΗ ΜΙΜΗ
451
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ
8 ΚΥΡΙΤΣΗ ΑΓΛΑΪΑ
428
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ
9 ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ ΜΙΜΗΣ
393
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ
10 ΓΕΡΑΚΑΡΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
387
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ
11 ΤΡΑΪΟΥ ΕΛΕΝΗ
335
12 ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
296
13 ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
292
14 ΤΣΙΡΟΣ ΠΑΝΟΣ
279
15 ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
277
16 ΜΕΓΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
270
17 ΜΟΥΣΓΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
270
18 ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
265
19 ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΚΗ ΑΝΝΑ
233
20 ΚΩΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
201
21 ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
182
22 ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ
176
23 ΜΩΡΑΪΤΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
172
24 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚ.
162
25 ΣΤΕΒΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
133
26 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
114
27 ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
92
28 ΒΑΡΙΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
48
29 ΠΑΤΕΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
36
30 ΓΚΑΛΟΝΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
32
31 ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
28


2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ


1 ΚΟΨΙΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
819
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
2 ΚΑΡΡΕΡ ΑΡΗΣ
443
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
3 ΑΞΕΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ)
420
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ
4 ΖΗΛΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
405
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ
5 ΧΑΛΑΒΑΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
389
6 ΑΞΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
380
7 ΠΑΝΤΖΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
254


Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

13 Μαρ 2013

Δίωρη στάση εργασίας στην ΕΡΤ την Πέμπτη


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας για αύριο Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 από τις 16.00 έως τις 18.00 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Η στάση εργασίας κηρύσσεται προκειμένου οι δημοσιογράφοι να πραγματοποιήσουν συνέλευση και να συζητήσουν τα εργασιακά ζητήματα που τους απασχολούν.

Νέες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για το Alter αντιμετωπίζει ο Γ. Κουρής


Νέες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, αντιμετωπίζει ο εκδότης Γιώργος Κουρής, για την υπόθεση της εικονικών τιμολογίων του Αlter και άλλων τριών εταιρειών που συνδέονται με το τηλεοπτικό κανάλι.

Μετά από δικαστική έρευνα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του έκδοτη, των υπόλοιπων νόμιμων εκπρόσωπων του σταθμού, καθώς και των νόμιμων εκπροσώπων τριών εταιρειών συνδεομένων με αυτόν, αλλά και των βασικών μετόχων τους.

Οι κατηγορίες αφορούν την έκδοση και αποδοχή εικονικών τιμολογίων του Alter και των άλλων τριών εταιρειών την περίοδο 2001-2004, με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα τα οποία μαζί με τις προσαυξήσεις ανήλθαν στα 50 εκατ. ευρώ.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με οδύνη την απώλεια της εκλεκτής συναδέλφου Αγγελικής Τζιρμάκη , που πέθανε αιφνιδίως χθες, σε ηλικία 51 ετών.

Η Αγγελική Τζιρμάκη, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και μετά από σπουδές σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας, ξεκίνησε τη δημοσιογραφική καριέρα της το 1982 στην εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ», δίπλα σε καταξιωμένους αθλητικούς δημοσιογράφους που τις εμφύσησαν το πάθος για το αθλητικό ρεπορτάζ, το οποίο δεν εγκατέλειψε ποτέ στην επαγγελματική της πορεία.

Τον Αύγουστο του 1991 μεταπήδησε στην εφημερίδα «Ώρα για Σπορ» όπου παρέμεινε μέχρι το 2003. Είχε εργαστεί επίσης στην εφημερίδα «Ελεύθερη Γνώμη» και στις δύο εκδόσεις της καθώς και σε πολλά γραφεία τύπου μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Την περίοδο 2003-2004 συνεργάστηκε με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ήταν μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών από το 1990.

Η Αγγελική Τζιρμάκη ήταν ιδιαίτερα γλυκός και σεμνός άνθρωπος και αφήνει τις πιο ζεστές αναμνήσεις σε όσους την γνώρισαν.

Αποχαιρετισμός στον Ανδρέα Καλομάρη


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ως έκφραση τιμής και συναδελφικής αναγνώρισης αποχαιρετά τον εξαίρετο δημοσιογράφο, εξαίσιο δάσκαλο και γνωστό συνδικαλιστή Ανδρέα Καλομάρη, που έφυγε από κοντά μας την 1η Μαρτίου 2013.

Ο Ανδρέας Καλομάρης «έφυγε» για το τελευταίο του ταξίδι αφήνοντας πίσω του πλούσιο δημοσιογραφικό και συνδικαλιστικό έργο. Έφυγε ο άνθρωπος που αναμόρφωσε την Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) και συνέβαλε τα μέγιστα για την ίδρυση της ΠΟΕΣΥ.

12 Μαρ 2013

ΕΔΟΕΑΠ-Ληστεία αποθεματικών και άρωμα Siemens


Της Τζώρτζια Κοντράρου

Με ανοικτά σοβαρά μέτωπα σε πολιτικό,  οικονομικό και δικαστικό  επίπεδο, στον ΕΔΟΕΑΠ οι αθηναίοι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι, διοικητικά στελέχη,  στα ΜΜΕ καλούμαστε να ψηφίσουμε τη νέα διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ του  αυτοδιαχειριζόμενου οργανισμού περίθαλψης και επικούρησης.

Πρόκειται για αλληλοβοηθητικό σωματείο ( ΝΠΙΔ), θύμα της ληστείας του PSI, παρόλο που ως ΝΠΙΔ, δεν όφειλε να καταθέτει τα αποθεματικά του στο κοινό κεφάλαιο που έχει συσταθεί στη Τράπεζα της Ελλάδος.

Προσωπικά, παρά τον πολύχρονο αγώνα μου, τις προσπάθειες μου για την διατήρηση του Ταμείου μας στα υψηλά επίπεδα λειτουργίας και παροχών και τις συνέπειες από την  αμετροέπεια με την οποία αντιμετωπίστηκα από μέλη της απερχόμενης διοίκησης, επέλεξα σε αυτήν  την εκλογική αναμέτρηση να μην μετάσχω,

11 Μαρ 2013

Οδηγίες για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών



1. Οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του ΕΔΟΕΑΠ θα γίνουν με το πλειοψηφικό σύστημα, δηλαδή βάσει του αριθμού των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων.

2. Θα υπάρχουν 5 εκλογικά τμήματα με 1 κάλπη το κάθε ένα.

3. Το ψηφοδέλτιο θα είναι λευκό, με τα ονόματα των υποψηφίων (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ). Ο φάκελος θα είναι ροζ.

3. Ψηφίζουν μόνο τα τακτικά μέλη, που έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

4. Κάθε υποψήφιος έχει το δικαίωμα να εκπροσωπηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας και τη διαλογή, με έναν εκπρόσωπο, ο οποίος θα δηλωθεί εγγράφως στην Εφορευτική Επιτροπή από τον ίδιο. Ο εκπρόσωπος σύμφωνα με απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής πρέπει να είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και μέτοχος του ΕΔΟΕΑΠ.

5. Για τον ΕΔΟΕΑΠ, εκλέγονται με σχετική πλειοψηφία, για μεν το Διοικητικό Συμβούλιο οι πέντε πρώτοι, για δε την Εξελεγκτική Επιτροπή οι δύο πρώτοι κατά σειρά σταυρών προτίμησης.

6. Κάθε ψηφοφόρος έχει δικαίωμα να ψηφίσει:

α. Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ μέχρι 5 υποψηφίους 

β. Για την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ μέχρι 2 υποψηφίους

Εάν σε ένα φάκελο βρεθούν περισσότερα από ένα ψηφοδέλτια αυτά είναι άκυρα. 

Σε κάθε περίπτωση η κρίση της ακυρότητας ή μη ενός ψηφοδελτίου ανήκει στην Εφορευτική Επιτροπή.

7. Σε περίπτωση ισοψηφίας για την κατάληψη της 5 ης θέσης, γίνεται επαναληπτική εκλογή σε ημερομηνία που θα ορίσει η Εφορευτική Επιτροπή, μεταξύ εκείνων που ισοψήφησαν. Κατ’ αυτήν δεν γίνονται δεκτές νέες υποψηφιότητες. (Άρθρο 26 Καταστατικού ΕΔΟΕΑΠ).

8. Μόνον ο σταυρός πριν ή μετά το όνομα του υποψηφίου χαρακτηρίζει ως έγκυρο το ψηφοδέλτιο. Ψηφοδέλτια που θα φέρουν άλλα σύμβολα, όπως παύλες, κύκλους, αστέρια, κ.λπ., θεωρούνται άκυρα. Για την σταυροδοσία χρησιμοποιούνται μόνο μαύρο και μπλε στυλό.

9. Ενστάσεις που αφορούν τη διαδικασία της ψηφοφορίας υποβάλλονται γραπτώς μέσω της Γραμματείας της ΕΣΗΕΑ προς την Εφορευτική Επιτροπή μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας. Η Εφορευτική Επιτροπή εξετάζει και απαντά στις ως άνω ενστάσεις μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας.

10. Ενστάσεις που αφορούν τη διαδικασία της διαλογής υποβάλλονται γραπτά μέχρι και την έκδοση του αποτελέσματος.

11. Ενστάσεις που αφορούν στο αποτέλεσμα καθώς και αιτήσεις επανακαταμέτρησης θα μπορούν να υποβάλλονται σε διάστημα τριών εργάσιμων ημερών μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

Επιστολή του Μιχάλη Πρωτολάτη (υποψήφιου για Δ.Σ. του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.)

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ/ΣΕΣ

Εξωτερικό Περιβάλλον (Οικονομικό & Πολιτικό Πλαίσιο) –
θεσμός κοινωνικής ασφάλισης – περίθαλψης


Ένα από τα θύματα της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών στην Ελλάδα αποτελεί ο θεσμός της κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης. Ο κυριότερος λόγος οφείλεται στην υλοποίηση πολιτικών, που έχουν ως αποτέλεσμα την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και τον κοινωνικό αποκλεισμό όλο και μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού, το οποίο μετατοπίζεται εντός των ορίων της φτώχειας.

Ακόμα και οικονομολόγοι που ενστερνίζονται την αποθέωση της πλήρους ελευθερίας της αγοράς, μέσω μηχανισμών αυτοδιόρθωσης των ανισορροπιών (νόμος προσφοράς – ζήτησης και προσδιορισμός τιμών), δεν τολμούν να αμφισβητήσουν τον αναδιανεμητικό ρόλο προς όφελος των ασθενέστερων τάξεων, που πρέπει να διέπει τη φιλοσοφία ενός συστήματος ασφάλισης και παροχής ιατρικών υπηρεσιών.

Συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑNΝΙΑ για να καταγγείλουμε την εργοδοσία του περ. «ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ»


ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ & ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ 2013 - Η ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ:

ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΜΑΣ! ΓΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ!

Η ιδιοκτησία της εκδοτικής εταιρείας ΔΕΣΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ που εκδίδει το γνωστό περιοδικό ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ γιορτάζει τη Δευτέρα 11/3/2013 και «γεύεται» εκλεκτές συνταγές στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια. Από καιρό ετοίμαζε τη φιέστα. Ωστόσο, αυτό δεν την εμπόδισε κάθε μήνα να ΑΠΟΛΥΕΙ και από έναν εργαζόμενο. Πριν από λίγες μέρες, αποφάσισε να στείλει στην ανεργία μια εργαζόμενη επικαλούμενη «ελλείψεις» στην εργασία της, παρά το γεγονός ότι εργαζόταν εδώ και τρία χρόνια, προσφέροντας ατελείωτες ώρες απλήρωτων υπερωριών, χωρίς ποτέ να έχει δημιουργήσει «πρόβλημα» στην εργοδοσία. Διαχειριζόταν 3 ιστοσελίδες, ενώ λόγω συρρίκνωσης του προσωπικού, αναλάμβανε όλο και περισσότερες ευθύνες, και υποχρεωνόταν να δουλεύει ατελείωτες ώρες για να μπορέσει να ανταποκριθεί.

Απλήρωτοι Δημοσιογράφοι "Αυριανής": Άλλο ένα άσχημο παιχνίδι αποκαλύφθηκε


Με τέσσερις χιλιάδες ευρώ, θα ήθελε – και πολύ μάλιστα – να ξεφορτωθεί τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Αυριανή» ο Γιώργος Κουρής. Επί δύο ολόκληρα χρόνια, δούλευαν και εξέδιδαν την εφημερίδα κανονικά και με έναν μαρκαδόρο, ο Γ. Κουρής, για μια ακόμα φορά, θέλησε να διαγράψει οφειλόμενα και αποζημιώσεις. Και αφού – φαίνεται – αντιλήφθηκε ότι μόνος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, «χρησιμοποίησε τον νομικό εκπρόσωπο της εφημερίδας Στάθη Γκότση, να κάνει τις ... διαπραγματεύσεις για επανέκδοση της εφημερίδας. Το μόνο θετικό στοιχείο είναι, ότι από τις διαπραγματεύσεις αυτές, αυξήθηκε ο αριθμός των δημοσιογράφων που θα παραμείνουν, από 13-14 σε 25.

Πρότεινε λοιπόν, όσοι δεν θα συνεχίζουν να εργάζονται, να πάρουν 4.000 ευρώ τώρα, 2.000 ευρώ σε έξι μήνες και πιθανόν άλλες 2.000, στο μακρινό μέλλον. Για όσους παραμείνουν, απλά θα πάρουν έναν μισθό και τα οφειλόμενα στο … πολύ μακρινό μέλλον.

10 Μαρ 2013

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΛΕΣ, ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΜΟΝΟ ΑΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

·         Αγαπητοί συνάδελφοι επειδή πολλά ακούγονται και πολλά γράφονται, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

·          Η παράταξη ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ παραμένει σταθερή σε αρχές, που είναι και το κοινό σημείο σύνδεσης των μελών της:

·         ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ - με όποιο πρόσωπο ή προσωπείο και αν εμφανίζεται. Εμείς οι ίδιοι δεν υπηρετούμε καμία κομματική ή παραταξιακή σκοπιμότητα, δεν έχουμε βίλες, δεν κάνουμε πολυτελείς δεξιώσεις, δεν εξαγοράζουμε συνειδήσεις. Είμαστε, χαμηλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι, άνεργοι, μπλοκάκηδες, απλήρωτοι, ή συνταξιούχοι (όπως άλλωστε και η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ) που δεν συμπληρώνουν τις πενιχρές συντάξεις τους με καλοπληρωμένες δουλειές χιλιάδων ευρώ.

·         ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ,   ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ – στους μαυρογιαλούρους που πουλάνε ελπίδες σε άνεργους, στους τάχα ανεξάρτητους, στους θεσιθήρες που συμπληρώνουν το βιογραφικό τους.

·       Στις εκλογές για ΔΣ στον ΕΔΟΕΑΠ στηρίζουμε δύο άξιους έντιμους και πραγματικά ανεξάρτητους συναδέλφους :

·       τον ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟ και τον ΝIΚΟ ΚΩΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟ, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι έχουν τη γνώση, τη δύναμη και τη θέληση να δώσουν τις μάχες που χρειάζονται για να σωθεί το Ταμείο μας από την καταστροφή.

·       Στις εκλογές για ΔΣ στον ΕΔΟΕΑΠ είμαστε ανοιχτοί να στηρίξουμε και όποιον άλλο συνάδελφο κινείται στην ίδια κατεύθυνση - άλλωστε ήμασταν οι πρώτοι που απευθύναμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους για «πανστρατιά» σωτηρίας του Ταμείου αλλά,

·         Με κανένα τρόπο δεν θα στηρίξουμε μέλη της προηγούμενης διοίκησης, ούτε κάποιους  πονηρούς που δηλώνουν «ανεξάρτητοι» ενώ συνδέονται με συγκεκριμένους  χώρους ή έβαλαν υποψηφιότητα ως «λαγοί» της απερχόμενης διοίκησης. Μίας διοίκησης η οποία βαρύνεται με πολλές αμαρτίες, τις οποίες ολοκλήρωσε με τον ανήθικο και ιδιοτελή τρόπο με τον οποίο παραιτήθηκε.

Ο Κυριακίδης το'σκασε για τη Λατινική Αμερική ντυμένος... παπάς



Με ιδιωτική πτήση και ντυμένος παπάς το έσκασε για τη Λατινική Αμερική (Ουρουγουάη Η Παραγουάη) ο καταζητούμενος Πέτρος Κυριακίδης, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή στο σκάνδαλο του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, ειδοποιούμενος για την επικείμενη σύλληψή του με τη συνοδεία άλλων δύο κληρικών (ή κάποιων που προσποιούνταν τους κληρικούς), ο Κυριακίδης είχε όλη την άνεση να επιβιβαστεί σε ιδιωτικό αεροπλάνο και να φύγει.