10 Μαΐ 2013

Τώρα βρήκε λεφτά ο Κουρής;


Τριακόσιες χιλιάδες ευρώ βρήκε και έδωσε ο Γεώργιος Κουρής για να αποφυλακιστεί αυτός και ο γιόκας του.

Για τους απλήρωτους εργαζόμενους στην «Αυριανή» όμως, δεν διαθέτει ούτε τα μισά των μισών. Δύο χρόνια του έβγαζαν τσάμπα την εφημερίδα και τώρα δεν τους πλήρωσε ούτε το δώρο.

κ. Εισαγγελέα  έχει γίνει σχετική καταγγελία προς το ΣΕΠΕ από την ΕΣΗΕΑ. Τριακόσια χιλιάρικα βρήκε για να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Τι διάολο, δεν θα βρει τα μισά των μισών να εξοφλήσει τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Αυριανή» και τους λοιπούς εργαζόμενους;

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Γιώργος και Ανδρέας Κουρής


Aποφυλακίζονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών ο Γιώργος Κουρής και ο γιoς του Ανδρέας, οι οποίοι είχαν κριθεί προφυλακιστέοι για μη καταβολή χρεών στο δημόσιο, ενώ οι ίδιοι δεν ήταν εκτελεστά μέλη της επιχείρησης που είχε τις οφειλές.

Οι δικαστές, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, αποφάσισαν την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης των δύο κατηγορουμένων με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, στον Γιώργο Κουρή επιβλήθηκε καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ, ενώ στον γιo του Ανδρέα το ποσό των 100.000 ευρώ. Παράλληλα. και στους δύο απαγορεύτηκε η έξοδός τους από τη χώρα.

48ωρη απεργία και 4ωρη στάση εργασίας στην ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει:
  • 48ωρη απεργία από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 11 Μαΐου 2013 έως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 13 Μαΐου 2013 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ και
  • Τετράωρη στάση εργασίας από τις 13.00 έως τις 17.00 τη Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013 για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, καταγγέλλουν:

ΠΟΕΣΥ: Ξεσηκώνονται οι δημοσιογράφοι της Ευρώπης


Ο  αγώνας ενάντια στην υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας των δημοσιογράφων, ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η υπεράσπιση των συγγραφικών  δικαιωμάτων και του ευρωπαϊκού οπτικοακουστικού μοντέλου που ισορροπεί επικίνδυνα ανάμεσα στην δημόσια και την ιδιωτική ραδιοτηλεόραση, καθώς και για μια ποιοτική δημοσιογραφία σε έναν κόσμο όπου ο καθένας μπορεί να είναι ένας δημοσιογράφος, θα συζητηθούν από τις 13 έως τις 15 Μαΐου στην Verviers στη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

Στην φετινή συνάντηση θα συναντηθούν 80 δημοσιογράφοι που εκπροσωπούν Δημοσιογραφικές Οργανώσεις από 28 χώρες. Οι εργασίες της συνάντησης, έχουν ως γενικό τίτλο: "η δημοσιογραφία ως δημόσιο αγαθό».

ΠΟΕΣΥ: Δεν μας πτοούν οι απειλές της «Χρυσής Αυγής»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταδικάζει απερίφραστα τη φραστική υβριστική επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» Κώστας Μπαρμπαρούσης στο Αγρίνιο, κατά του δημοσιογράφου Πάνου Τσακανίκα.

Οι απειλές και οι εκφοβισμοί των ναζιστών δεν πτοούν κανένα δημοσιογράφο, αντιθέτως τους εξοργίζουν και συστρατεύονται όλοι εναντίον τους. Η ελεύθερη και ανεμπόδιστη ενημέρωση του λαού μας και η υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών της χώρας μας, είναι η κύρια και βασική αποστολή και υποχρέωσή μας. Όπως και η απόλυτη εναντίωσή μας, στα ναζιστικά μορφώματα και τις αποκρουστικές ιδεοληψίες τους.

Το απαράδεκτο φασιστικό ντελίριουμ του χρυσαυγίτη βουλευτή καταδικάζει και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕΕ), με την ακόλουθη ανακοίνωση:

Αποζημίωση και στους απολυόμενους λόγω λουκέτου


Νόμιμη αποζημίωση δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι ακόμα και αυτοί που απολύθηκαν από επιχειρήσεις λόγω «λουκέτου» σύμφωνα με απόφαση του Εργατικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Πόσα πήρε ο Κώστας Καββαθάς από τον Λυμπέρη;


Τι καταγγέλλουν σε επιστολή τους 19 εργαζόμενοι στις Τεχνικές Εκδόσεις ΑΕ

Οι 19 εργαζόμενοι καταγγέλλουν επωνύμως τον εκδότη Κώστα Καββαθά για τις επιλογές του και κυρίως για το ότι αποφάσισε να κάνει συνέταιρο τον Αντώνη Λυμπέρη δίνοντας του τον οικονομικό..
έλεγχο. Μάλιστα τονίζουν ότι αυτό έγινε γιατί το αντίτιμο, που έλαβε μαζί με τη σύζυγό του ο Κ. Καββαθάς, «ήταν 7ψήφιο συγκλονιστικό νούμερο»...

Άνεργοι στη... βιτρίνα!


Την ώρα που η αγορά εργασίας έχει κλείσει τις πόρτες της σε πολλούς νέους παγκοσμίως πολλοί εξ αυτών αναζητούν... εναλλακτικούς τρόπους για να «πουλήσουν» τον εαυτό τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Δανία και συγκεκριμένα η Κοπεγχάγη, όπου άνεργοι προβάλλουν τον εαυτό τους ως μοντέλα πίσω από μια... βιτρίνα.

Κλείνουν τα περιοδικά οι Τεχνικές Εκδόσεις


Την προσωρινή αναστολή έκδοσης των περιοδικών αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Τεχνικές Εκδόσεις ΑΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη ΓΣ ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως: Η ΓΣ των μετόχων, λόγω των ιδιαιτέρως δυσμενών οικονομικών συνθηκών και της παρούσης αδυναμίας της εταιρείας να συνεχίσει την έκδοση των περιοδικών της, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή έκδοσης των περιοδικών, που εξέδιδε η εταιρεία.

9 Μαΐ 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΣΕΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜ. «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «KOURIS MEDIA GROUP ΕΠΕ»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) την ακόλουθη επιστολή-καταγγελία για τη μη καταβολή του Δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους της εφημερίδας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ», καθώς και στους εργαζόμενους της εταιρείας «KOURIS MEDIA GROUP ΕΠΕ» :

«Προς
το ΣΕΠΕ Καλλιθέας

Κύριοι,
Στην εταιρεία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.», που εδρεύει στην Καλλιθέα, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου αρ. 218 και εκπροσωπείται νόμιμα, η οποία εξέδιδε μέχρι πρότινος την εφημερίδα «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ» και στην οποία οι συντάκτες τελούν σε επίσχεση εργασίας λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών τους από 17.12.2012, καθώς και στην εταιρεία « KOURIS MEDIA GROUP ΕΠΕ», που εδρεύει στον Ταύρο, οδός Δήμητρος αρ. 31, και η οποία εκπροσωπείται νόμιμα από τον μοναδικό εταίρο και διαχειριστή αυτής Γεώργιο Κουρή του Ανδρέα, κάτοικο ομοίως Ταύρου, οδός Δήμητρος αρ. 31, η οποία εξέδιδε την εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» και στην οποία οι συντάκτες επίσης τελούν σε επίσχεση εργασίας λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών τους από 8.1.2012, δεν έχει καταβληθεί σε κανέναν συνάδελφο το δώρο Πάσχα.

Νέα άνοδος της ανεργίας στο 27%


Στο 64,2% εκτινάχθηκε η ανεργία στους νέους

Στο 27,0% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας τον Φεβρουάριο, από 26,7% που ήταν τον Ιανουάριο του 2013 και 21,9% τον Φεβρουάριο του 2012.

Το ποσοστό είναι το υψηλότερο από το 2006, όταν ξεκίνησε η καταγραφή των μηνιαίων στοιχείων, και παραμένει υπερδιπλάσιο της ανεργίας στην Ευρωζώνη που διαμορφώθηκε στο 12,1% τον Μάρτιο.

Ο Δελλατόλας επέστρεψε τα «λεφτά του Κυριακίδη» κι αφέθηκε ελεύθερος


Ανέκκλητη επιταγή, ύψους 500 χιλιάδων ευρώ, κατέθεσε ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας στην Proton Bank, κάνοντας χρήση του νόμου για το ακαταδίωκτο όσων επιστρέφουν βρώμικο χρήμα (ν. 4002/11), προκειμένου να απαλλαγεί από την κακουργηματική πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στην υπόθεση που αφορά στη συγκεκριμένη τράπεζα.

Ο Αντώνης Δελλατόλας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους την Πέμπτη (9/5/13), αφού παρουσιάσθηκε ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση της Proton Βαnk.

Ετσι γινόταν το photoshop το 1946


Μπορεί το photoshop να κυριαρχεί πια σε περιοδικά και κάθε είδους έντυπα, όμως από ότι φαίνεται δεν αποτελεί διαδικασία που εφαρμόζεται αποκλειστικά στην εποχή μας.

Η ΕΣΗΕΑ για την Καλλιόπη Χασιώτη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με αληθινή θλίψη την απώλεια της συναδέλφου Καλλιόπης Χασιώτη, που «έφυγε» σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 41 ετών.

Η Καλλιόπη Χασιώτη, γεννήθηκε στον Αλμυρό Βόλου το 1972. Αφού αποφοίτησε από το Λύκειο Αλμυρού ήλθε στην Αθήνα και σπούδασε σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας. Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1994 στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» ασχολούμενη με το ελεύθερο, το στρατιωτικό και το εργατικό ρεπορτάζ. Στη συνέχεια εργάστηκε στην εφημερίδα «ΕΚΤΡΟΠΗ» και τους Ρ/Σ «ΣΚΑΪ» και «CITY 99,5», ασχολούμενη με το ελεύθερο και το ναυτιλιακό ρεπορτάζ.

Εφυγε η συνάδελφος Πόπη Χασιώτη


Ακόμη μια απώλεια θρηνεί ο δημοσιογραφικός κόσμος μετά την είδηση του θανάτου της συναδέλφου Πόπη Χασιώτη. Η νεαρή συνάδελφος κατέληξε μετά απο την άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Οι δημοσιογράφοι στον ΡΣ ΣΚΑΙ, ζήσαμε, συνεργαστήκαμε, δουλέψαμε μαζί με την Πόπη και η ειδήση του θανάτου της μας γέμισε με θλίψη και πόνο.

8 Μαΐ 2013

«Φουσκωτοί» επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο μέσα σε αθλητική εφημερίδα


Πρωτοφανές περιστατικό ξυλοδαρμού δημοσιογράφου από μπράβους μέσα στην εφημερίδα όπου εργάζεται έχει καταγγελθεί τις τελευταίες ώρες στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Εκδότης αθλητικής εφημερίδας κατήγγειλε ότι χθες το απόγευμα ένας πρώην συνεργάτης του εντύπου -ο οποίος ανήκει σε σύνδεσμο φανατικών οπαδών- μαζί με δύο άλλους «φουσκωτούς» εισέβαλαν στα δημοσιογραφικά γραφεία και ξυλοκόπησαν τον νεαρό δημοσιογράφο αφού τον παρέσυραν σε χώρο όπου δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας.

Πρόστιμο σε ουγγρική εφημερίδα για ρατσιστικό άρθρο κατά των Ρομά


Πρόστιμο στην εφημερίδα Μάγιαρ Χίρλαπ για ρατσιστικό άρθρο κατά της κοινότητας των Ρομά επέβαλλε το Συμβούλιο Ουγγρικών Μέσων ενημέρωσης (Mediatanacs).

Η εφημερίδα είχε δημοσιεύσει στις σελίδες της τον Ιανουάριο, άρθρο με τίτλο «αυτοί που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν».

Πάνω από 73 εκατομμύρια οι άνεργοι νέοι παγκοσμίως


Τα 73 εκατ. έφθασαν οι άνεργοι νέοι το 2013, ενώ δεν προβλέπεται βελτίωση της κατάστασης μεσοπρόθεσμα, σύμφωνα με μελέτη του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας.

Η Google τιμά τον Σολ Μπας


Ο πιο διάσημος σχεδιαστής του Χόλιγουντ Σολ Μπας, τιμάται σήμερα στην πρώτη σελίδα της μεγαλύτερη μηχανής αναζήτησης, της Google, με ένα υπέροχο, γεμάτο κινηματογράφο, doodle, με αφορμή την συμπλήρωση 93 ετών από τη γέννησή του.

Με ένα  εντυπωσιακό διαδραστικό doodle υπό τον ήχο του Unsquare Dance, που ο μεγάλος συνθέτης της τζαζ, Ντέιβ Μπρούμπεκ έγραψε το 1961, παρουσιάζονται μερικά από τα πιο διάσημα έργα του. Όπως  " Vertigo", "The Man with the Golden Arm" και "Anatomy of a Murder".

Ξεκινά να χρεώνει τα βίντεο το YouTube!


Στη δημιουργία καναλιών επί πληρωμή -ακόμη και εντός της τρέχουσας εβδομάδας- προσανατολίζεται το YouTube, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

 Σκοπός του δημοφιλούς διαδικτυακού τόπου, είναι να δημιουργήσει μια νέα υπηρεσία συνδρομής με συνδρομητικά βίντεο που θα περιλαμβάνουν έως και 50 κανάλια YouTube, η οποία θα έχει κόστος μόλις 1,99 δολάρια το μήνα.

Επάγγελμα ρεπόρτερ, δυστυχώς!

Του ΧΡ. ΞΑΝΘΑΚΗ


Η χειρότερη δουλειά απ' όλες τις δουλειές! Τα πικρά, για τον κλάδο, συμπεράσματα από την ετήσια βαθμολογία για την ποιότητα εργασίας, της ειδικευμένης και έγκριτης αμερικανικής ιστοσελίδας CareerCast

Χειρότερα και από τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους. Χειρότερα και από τους ξυλοκόπους. Χειρότερα και από τους κτηνοτρόφους. Χειρότερα και από τους τύπους που φτιάχνουν και επισκευάζουν σκεπές.

Ποια είναι τα σενάρια για την συχνότητα του «νεκρού» Alter


Έσβησε οριστικά η πιθανότητα σωτηρίας και ενδεχόμενης…ζωής στο ταλαιπωρημένο κανάλι του Μπουρναζίου, μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να μην μπει στο άρθρο 99.

Το κανάλι έχει να εκπέμψει κανονικά πάνω από 18 μήνες και οι εταιρίες στις οποίες υπάρχουν τα χρεή δεν συμφώνησαν με την ιδιοκτήτρια εταιρία, γράφοντας έτσι τον μαύρο επίλογο για το κανάλι και -κυρίως- τους περίπου 700 εργαζόμενους.