21 Ιουν 2012

Παρέμβαση εισαγγελέα για το αποθεματικό του ΕΔΟΕΑΠ


Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο να εξακριβωθεί ο τρόπος διαχείρισης των διαθέσιμων αποθεματικών του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης ανέθεσε στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα, Γ. Νούλη ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης.

20 Ιουν 2012

Η ΕΣΗΕΑ για το θέμα των αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ



Σοκ, δέος, δικαιολογημένη αγανάκτηση και έντονη ανησυχία, προκαλούν οι δραματικές εξελίξεις, που αφορούν τον ΕΔΟΕΑΠ και τους χειρισμούς της διοίκησής του, τη στάση της διοίκησης της Τραπέζης της Ελλάδος για τα οικονομικά του αυτόνομου και αυτοδιοίκητου Ταμείου των δημοσιογράφων, και κυρίως οι ευθύνες για την προκλητική διαχείριση των αποθεματικών του», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Οπως, αναφέρεται, «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του αποφάσισε για μια ακόμη φορά να καταγγείλει ομόφωνα, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο:

19 Ιουν 2012

ΕΔΟΕΑΠ: Κούρσεψαν τα αποθεματικά μας

Ανακοίνωση

"Συνάδελφοι,

Με μια πρωτοφανή κίνηση, η οποία αποτελεί κόλαφο για το Σύνταγμα, τους Νόμους και τη Δημοκρατία στη χώρα μας, η Τράπεζα της Ελλάδος, κατ’ εντολή της «υπηρεσιακής κυβέρνησης της Τρόïκα» έδωσε τη χαριστική βολή στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της χώρας και τον ΕΔΟΕΑΠ.

Με πραξικοπηματικό τρόπο, κούρεψε (κουρσεύοντας) τα αποθεματικά μας, τα χρήματα που με κόπους ζωής χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της Ενημέρωσης συγκέντρωσαν και συγκεντρώνουν δεκαετίες τώρα, διαχειριζόμενοι το Ταμείο τους χωρίς καμία επιχορήγηση ή οικονομική βοήθεια από το κράτος.

Ο υγιέστερος Ασφαλιστικός Φορέας της Ελλάδας, ο ΕΔΟΕΑΠ, ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, απειλείται με κατάρρευση εξαιτίας και του περιβόητου PSI, αλλά και των απαράδεκτων, πολιτικών μεθοδεύσεων στο πλαίσιο του βάναυσου Μνημονίου.