6 Ιαν 2012

Επιστολή απολυμένου δημοσιογράφου στον Φώτη Κουβέλη

"Αγαπητέ κύριε Κουβέλη, επειδή η υπομονή έχει και τα όριά της και επειδή κάποιοι άλλοι δεν έχουν όρια και μάς προσβάλλουν βαναύσως, γι’ αυτό κι εμείς θα σας ενημερώσουμε με δυο λόγια για πράγματα που προφανώς δεν γνωρίζετε, και ας τα αξιολογήσετε εσείς όπως νομίζετε.

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν δειλά-δειλά οι εμφανίσεις του διευθυντή ειδήσεων του STAR CHANNEL Σταμάτη Μαλέλη στα τηλεοπτικά παράθυρα και τα ραδιόφωνα, με στόχο την κάθοδό του στις εκλογές, και μάλιστα, όπως ακούγεται, με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Δύσκολοι καιροί για… Μαλέληδες.

Ξεχνάτε όμως κάτι σημαντικό, το οποίο σας το επισημάναμε και τηλεφωνικά, αλλά μας αγνοήσατε. Και το λέμε αυτό κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, καθώς ο κύριος Μαλέλης συνεχίζει να βγαίνει στα παράθυρα και να μιλά στο όνομα της κεντροαριστεράς και στο όνομα μιας καλύτερης κοινωνίας.

Αισθάνεται δε τόσο ισχυρός, που δείχνει να τον αφήνουν παγερά αδιάφορο οι μουρμούρες των βουλευτών του κόμματός σας σχετικά με την υποψηφιότητά του, αφού, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας με τίτλο «Σκιές στην ευφορία της ΔΗΜΑΡ για τις δημοσκοπήσεις» της 18 Δεκεμβρίου 2001», η πιθανή του συμμετοχή στις εκλογές προκάλεσε έντονη δυσφορία σε μέλη του κόμματός σας. Εκείνος όμως συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα.

Είχε το θάρρος ο διευθυντής ειδήσεων του STAR Σταμάτης Μαλέλης, την προηγούμενη Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, να αποφασίσει τις απολύσεις 6 εργαζομένων επειδή δεν υπέγραψαν την ατομική σύμβαση εργασίας που τους ζητήθηκε να υπογράψουν με το πρόσχημα της μείωσης των μισθών τους (και την οποία φαίνεται να υπαγόρευσε ο οικονομικός διευθυντής του STAR Πάνος Κυριακόπουλος), και τη Δευτέρα να μιλά επί δύο ώρες στο MEGA CHANNEL για ένα καλύτερο αύριο.

Στην υγεία των αθλίων, δηλαδή των απολυμένων!

Ξεσπίτωσε μετά από 17 χρόνια 6 ανθρώπους που είχαν δώσει και τη ζωή τους για το STAR (και θα το αποδείξουμε επιστρέφοντας και δουλεύοντας ξανά για το κανάλι μας, ναι, ακόμα κι αφιλοκερδώς, γιατί δεν ξεχνάμε ότι εκεί φάγαμε ψωμί για μισή ζωή και παραπάνω), και χωρίς να σεβαστεί κανέναν, πήρε σβάρνα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και άρχισε να μιλάει επί παντός επιστητού, εκτός βέβαια των απολύσεων.

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία…

Και πράγματι, ο κ. Μαλέλης φέρεται να είχε πραγματικά περίσσια τόλμη για να στείλει τελεσίγραφο στους υπόλοιπους συναδέλφους που δεν είχαν υπογράψει, να πάνε αμέσως να βάλουν την υπογραφή τους γιατί αλλιώς θα τους έτρωγε και αυτούς η … μαρμάγκα.

Ο αριστερός κύριος Μαλέλης, ο οποίος αρεσκόταν κάθε λίγο και λιγάκι να μας θυμίζει τους αγώνες που έδωσε για την Αριστερά, από τότε που κυκλοφορούσε με το CITROEN 2 CV του μέχρι και σήμερα, που μας μιλάει πια από το μετερίζι της... χλιδής.

«Εγώ, όπως έχω φτιάξει τη ζωή μου, δεν μπορώ να ζήσω με 4.000 ευρώ το μήνα» είπε ο κύριος Μαλέλης σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Στον ΒΗΜΑ FM μας υπενθύμισε για μια ακόμη φορά ότι η κοινωνία είναι πάνω από τους αριθμούς. Αρκεί, φυσικά, να μην ξεπερνάνε αυτοί οι «αριθμοί» τους έξι!

Πραγματικά είναι δύσκολο, γιατί όταν παίρνεις 40.000 ευρώ το μήνα, στη συνέχεια φυσικά και δεν μπορείς να ζήσεις με τέσσερα ψωροχιλιάρικα. Είναι όμως εξίσου δύσκολο να πείσεις ένα κανάλι, που πέρυσι παρουσίασε ζημίες 17 εκατομμυρίων ευρώ, ότι οι μόνοι που ευθύνονται για αυτό είναι αυτοί οι 6 που απολύθηκαν και που παίρνουν 1.800 ευρώ το μήνα έκαστος, και μάλιστα οι περισσότεροι μετά από 20 χρόνια δουλειάς.

Όπου φτωχός και η μοίρα του…

Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που πήγε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και υποσχέθηκε να προσπαθήσει να φέρει πάλι πίσω τα τρία από τα έξι αυτά άτομα (αυτό θα πει αλτρουισμός). Άνθρακες όμως ο θησαυρός για όσους ξέρουν τις λεκτικές ακροβασίες του γενικού διευθυντή ειδήσεων κυρίου Μαλέλη!

Λάμπρος Παναγιώτου, Σπύρος Πάνου, Πέπη Οικονομάκη, Ιορδάνης Παπακυριακού, Σοφία Κολοκοτρώνη και Γιάννης Γιαγκίνης, μήπως τους ματαείδατε στο STAR; Η ιστορία θυμίζει τον ποιος τον είδε ποιος τον άκουσε τον Παναή.

Επιπροσθέτως, το βράδυ της 21της Δεκεμβρίου, από το βήμα του «ανατρεπτικού» δελτίου του ΤV EXTRA με παρουσιαστή τον Γιάννη Παπαγιάννη, ο κύριος Μαλέλης πάλι μας μίλησε για μια καλύτερη κοινωνία, για ένα κράτος χωρίς λαμόγια πολιτικούς, χωρίς διαφθορά και αδικίες.

Επί μιάμιση ώρα ζητήσαμε επίμονα, εμείς οι έξι απολυμένοι, να πούμε δυο λόγια στο ανατρεπτικό δελτίο, αλλά δεν ήρθε ποτέ η σειρά μας, προφανώς λόγω των «σιροπιών» του παρουσιαστή ,όπως έλεγαν οι τηλεθεατές, προς τον διευθυντή ειδήσεων και μελλοντικό υποψήφιο (ο κύριος Παπαγιάννης τον κοίταζε στα μάτια και όλο του έλεγε: «Σταμάτη μου, και Σταμάτη μου»). Σιγά μην μας άφηνε ο κύριος Μαλέλης να «στραπατσάρουμε» δημοσίως την επιμελώς ατσαλάκωτη εικόνα του.

Ο κύριος Μαλέλης, στη συνέντευξή του, έκανε αναφορά στη μεγάλη αλλαγή που πρέπει να έρθει στη χώρα. Στην έντονη κριτική δε για τους φοροφυγάδες πολιτικούς μας πέταξε το αμίμητο: «Εγώ πληρώνω 270.000 ευρώ εφορία το χρόνο»!!! Δηλαδή, χοντρά-χοντρά κανένα σαρανταράκι χιλιάρικα έσοδα το μήνα! Εμείς λοιπόν ρίξαμε έξω το κανάλι μας, εμείς βάλαμε μπουρλότο στο σπίτι μας; Δεν νομίζουμε…

Και να ξέρετε ότι αν τον «φορτωθείτε» στο πολιτικό σας άρμα, μαζί θα κουβαλήσετε και τις δικές μας απολύσεις, κύριε Κουβέλη.

Εμείς θα κρατήσουμε το «ΟΧΙ» στον εργασιακό μεσαίωνα του κυρίου Σταμάτη Μαλέλη κι εσείς κρατείστε, αν θέλετε, το διευθυντή μας.

Με τιμή,

Λάμπρος Παναγιώτου, ρεπόρτερ"

Αγάπη που έγινες δίκοπο μαχαίρι...

Σοκ έχει προκαλέσει η δημόσια αντιπαράθεση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Σταύρο Ψυχάρη, επειδή αντιλήφθηκαν πια όλοι πως η πτώχευση πλησιάζει – αλλιώς, δεν επρόκειτο να μάθουμε τίποτα. Όλα ξεκίνησαν με την καταγγελία του Παπανδρέου ότι δέχτηκε επίθεση από τον Ψυχάρη επειδή η Εθνική Τράπεζα δεν έδωσε δάνειο στον ΔΟΛ.
Με ανακοίνωσή του, ο Σταύρος Ψυχάρης αναφέρει πως ο ΔΟΛ ζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα αλλά αυτή δεν είχε χρήματα γιατί έχει βαρέσει κανόνι και μας το κρατάνε μυστικό, για να μην στενοχωρηθούμε.
Σύμφωνα με τον κ. Ψυχάρη, η Εθνική Τράπεζα ζήτησε δάνειο από το ΠΑΣΟΚ για να δώσει δάνειο στον ΔΟΛ αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήθελε να σπάσει τον κουμπαρά του.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Ψυχάρης ρωτάει τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί –στην τελευταία επίσκεψη τους στο Μαξίμου- τους έβαλε από την πίσω πόρτα λες και ήτανε τίποτα βίζιτες.

Ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε πως έβαλε τους εκδότες από την πίσω πόρτα επειδή από μπροστά είχε σφουγγαρίσει –για να θυμηθεί τα νιάτα του στη Σουηδία- και δεν ήθελε να του τα λερώσουν με τις βρομοπαπουτσάρες τους.

Ο Σταύρος Ψυχάρης ζητάει επίσης από τον Γιώργο Παπανδρέου να θυμηθεί ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο. Μιας και κανείς από τους δυο δεν θυμάται τι ειπώθηκε μεταξύ τους, να βάλουν να δουν το βίντεο, για να θυμηθούν.

Τρομερό σφάλμα του Σταύρου Ψυχάρη να πάει στο Μαξίμου να συναντήσει τον Παπανδρέου. Εμείς οι εκδότες πρέπει να κρατάμε τη θέση μας και να είμαστε απόμακροι.

Μαλάκας ήταν ο αείμνηστος ευπατρίδης, και εθνικός ευεργέτης, και εθνική απώλεια, Χρήστος Λαμπράκης, που δεν πήγαινε ποτέ στο Μαξίμου και είχε τους πρωθυπουργούς σούζα έξω από την πόρτα του να τον παρακαλάνε να τους αφήσει να μπούνε μέσα;

(Τι άλλο πρέπει να γίνει για να σταματήσει αυτός ο δουλοπρεπής λαός να αγοράζει τις κωλοφυλλάδες τους και να τους στείλει στο διάολο;)


pitsirikos

5 Ιαν 2012

Η ιδιότυποη ασυλία που παρέχουν οι πολιτικοί στους εκδότες

Το 1996 το εκδοτικό κατεστημένο στήριζε ολόψυχα τον Κώστα Σημίτη. «Ο κύριος καθηγητής» ήταν απέναντι στο ‘χοντρό» όπως αποκαλούσε ακόμη και ο κ. Σημίτης το μακαρίτη, Μιλτιάδη Εβερτ, αρχηγό, τότε της συντηρητικής παράταξης. Η έκφραση της «συμπάθειας» αυτής, είχε ένα αντίτιμο. Τη διάθεση τεράστιων δημοσίων έργων σε διαπλεκόμενους επιχειρηματίες, και τη μαζική είσοδο αμφιβόλου οικονομικής κατάστασης στο χρηματιστήριο. Οι εκδότες, που σήμερα δηλώνουν πως πένονται και οι πρώην υπάλληλοι τους που έχουν πολιτικές θέσεις πως για όλα φταίει η φούσκα. Κανείς δεν θέλει να θυμάται πως οι επιχειρηματίες συγκέντρωσαν από τα θύματα το χρηματιστηρίου περισσότερο από μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Αυτά τα λεφτά χάθηκαν!

Αν τα στελέχη τους διαχειρίζονταν με στοιχειώδη ευθύνη, οι επιχειρήσεις τους σήμερα δεν θα κινδύνευαν με λουκέτο. Η θρασύτητα τους είναι τέτοια που βγαίνουν και από πάνω λέγοντας, πως οι εργαζόμενοι που παρείχαν την εργασία τους τσέπωσαν τα χρήματα. Υπάρχει όμως κάτι βαθύτερο και αυτός είναι ο ρόλος των τραπεζών, οι οποίες κατόπιν πολιτικών υποδείξεων και επειδή τα δάνεια που έδιναν στα ΜΜΕ ήταν «θαλάσσια» αποφάσισαν, για λίγο, να σφίξουν τη θήλεια στο λαιμό των επιχειρήσεων.

Τώρα οι εκδότες θεωρούνται αναξιόπιστοι με την ίδια ευκολία που πριν από λίγο καιρό ήταν ο μοχλός ανάπτυξης του Τύπου. Ακόμη περισσότερο, απαιτούν από τα Μέσα να συνεχίζουν να τις προστατεύουν ειδησεογραφικά, δηλαδή να τις στηρίζουν όπως ακριβώς πράττει η κυβέρνηση με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων.
Την ίδια ώρα ασυλία εξασφαλίζουν και οι ίδιοι οι εκδότες. Αρνούνται πεισματικά να πληρώσουν τις οφειλές τους στο δημόσιο, ή τα δώρα Χριστουγέννων και είναι εκτός φυλακής Το ΣΔΟΕ και η οικονομική αστυνομία για ένα περίεργο λόγο αδυνατεί να εντοπίσει το Νέο Ψυχικό ή την Εκάλη.

Σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ασυλίες είναι και οι διαφημιστές. Οι επιχειρήσεις τους φουντάρουν, αλλά οι ίδιοι δεν έχουν καμία επίπτωση, Διατηρούν ακέραια την περιουσία τους την οποία και μεταβίβασαν στα παιδιά τους, μαζί τους ιδρύουν νέες διαφημιστικές και αφήνουν το λογαριασμό να τον πληρώσουν οι άλλοι.
Ξέρουν πως είναι δύσκολο να θελήσει κάποιος να ελέγξει την παρατράπεζα που συνέστησαν με τις περίφημες επιστροφές χρημάτων στους διαφημιζόμενους από τις διαφημίσεις που μοίραζαν. Πρόκειται για ατόφιο μαύρο χρήμα που συντήρησε πολιτικούς και επιχειρηματίες της επικοινωνίας και έχει ήδη δραπετεύσει στο εξωτερικό.

Θα αρκούσε μια απλή σύγκριση από κάποιο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, των ισολογισμών των διαφημιστικών εταιρειών, και της προσωπικής περιουσίας των διαφημιστών και των παιδιών τους. Αλλά, εκεί μπαίνουμε όντως στη γκρίζα ζώνη.

themediaproject.gr

Με αναστολή έκδοσης απαντάει στην απεργία ο Γιαννίκος

Κατόπιν επικοινωνίας του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Bestend, κ. Κ. Γιαννίκου, με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, κατά την οποία του ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναστολή της έκδοσης όλων των εντύπων της εταιρείας, συνεχίζονται κανονικά οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου και Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων και την τήρηση των ΣΣΕ. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν, εκτός των ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ και ΕΠΗΕΑ, και η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, ενώ την συμπαράσταση της εκφράζει η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών. Στη συνέλευση των εργαζομένων παρέστησαν εκπρόσωποι των Δ.Σ. των σωματείων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ και ΕΤΗΠΤΑ), καθώς και ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΠΗΤ, Δημήτρης Περπατάρης, για την ενημέρωση των εργαζομένων και τη νομική τους υποστήριξη. Οι εργαζόμενοι της Bestend εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας στις εταιρείες Μοντέρνοι Καιροί και Εταιρία Γενικών Εκδόσεων και δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε στο πλάι τους κατά τη δίωρη στάση εργασίας που κήρυξαν τα σωματεία τους τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου από τις 13.00 μέχρι τις 15.00, έξω από το χώρο εργασίας (Γεωργίου Παπανδρέου 1, Βούλα). Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» και στις περιοδικές εκδόσεις της εταιρείας Bestend («TIVO», «Informer», «Δίφωνο».

Οι εργαζόμενοι της Bestend («Ο Κόσμος του Επενδυτή», «TIVO», «Δίφωνο», «Informer») εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους συναδέλφους σε ALTER, ΕΡΤ, «Ελευθεροτυπία», ΔΟΛ, Πήγασο, «Ναυτεμπορική», «Εξέδρα», Εκδόσεις Λυμπέρη και σε όλους τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, που υφίστανται τον νέο εργασιακό μεσαίωνα με απολύσεις, περικοπές μισθών, ατομικές συμβάσεις και «λουκέτα».

Τονίζουμε την ανάγκη για μαζικές πλέον κινητοποιήσεις του συνόλου των εργαζομένων στον κλάδο για την ανατροπή των σχεδίων των εργοδοτών, που επιδιώκουν την κονιορτοποίηση των δικαιωμάτων μας. Ήρθε η ώρα όλα τα «αφεντικά» σε όλους τους χώρους εργασίας, εντός και εκτός ΜΜΕ, να συνειδητοποιήσουν ότι οι εργαζόμενοι θα βρεθούν απέναντί τους ενωμένοι και αποφασισμένοι.

ergazomenoiependyti.wordpress.com

Ερωτηματικά δημιούργησε η δήλωση του δικηγόρου της Ελευθεροτυπίας στο δικαστήριο

Ερωτηματικά για τις προθέσεις της Μάνιας δημιουργεί ο αιτιασμός των δικηγόρων της να εξαιρεθούν οι οφειλές στους εργαζόμενου. Η “βόμβα” έπεσε από το δικηγόρο που εκπροσώπησε τη Χ. Κ. Τεγόπουλος στο δικαστήριο. Στο τέλος της αγόρευσης του, είπε, πως αν γίνει δεκτό το αίτημα των εργαζομένων για την εξαίρεσή τούς από τη διαδικασία, δεν έχει κανένα νόημα η αίτηση στο άρθρο 99! Η ερμηνεία αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τη θέση των εργαζομένων, οι οποίοι υποστήριξαν πως η προσφυγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα είναι προσχηματική και έχει ως στόχο του ίδιους. Στην ακροαματική διαδικασία ο νομικός εκπρόσωπος της Τράπεζας Πειραιώς ζήτησε να μην αρθεί η δέσμευση της παρακράτησης του 50% των εσόδων από τις πωλήσεις του πρακτορείου.ς απο την υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99. Η απόφαση αναμένεται να εκδoθεί τη Δευτέρα της αίτησης αναστολής των ατομικών και των καταδιωκτικών μέτρων κατά της Χ.Κ. Τεγόπουλος, στη διαδικασία της υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την πρακτική των αγωγών του Θ. Πάγκαλου

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος , κατέθεσε αγωγή, κατά της εφημερίδας «ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13», και κατά των Αιμ. Λιάτσου, Εκδότη-Διευθυντή, και Σπ. Σουρμελίδη Διευθυντή Έκδοσης της εφημερίδας.Με την αγωγή του ο κ. Πάγκαλος ζητεί 1 εκατομμύριο ευρώ από τον κάθε έναν για εξύβριση μέσω ενός φωτομοντάζ και του δημοσιεύματος που το συνόδευε στο φύλλο της εφημερίδας «ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13», που κυκλοφόρησε στις 2 Δεκεμβρίου 2011, το οποίο περιείχε και σχολίαζε δηλώσεις του ιδίου του κ. Πάγκαλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την ενέργεια του κ. Πάγκαλου που αποτελεί άσκηση πίεσης και επιβολή λογοκρισίας, δηλώνει δε ότι συμπαραστέκεται στην εφημερίδα και στους διωκόμενους συναδέλφους υπέρ των οποίων και θα παρέμβει σε κάθε στάση της Δίκης.

Η αγωγή του Αντιπροέδρου προστίθεται στις δεκάδες παρόμοιες αγωγές που εκκρεμούν στα Δικαστήρια με τις οποίες απειλούνται δημοσιογράφοι και εφημερίδες με την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης χιλιάδων ή εκατομμυρίων ευρώ, ενώ θέτει για μια ακόμα φορά επιτακτικά το μέγα πρόβλημα της «βιομηχανίας αγωγών» στις οποίες καταφεύγουν συνεχώς περισσότεροι «θιγόμενοι» και την ανάγκη αλλαγής της υπάρχουσας για το θέμα αυτό νομοθεσίας.

Αναμφισβήτητα η προστασία του ατόμου είναι απολύτως σεβαστή. Δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση να θέτει φραγμούς στην ελευθερία της έκφρασης, στη δημοσιογραφική έρευνα και κριτική.

Τα ΜΜΕ είναι φορείς δικαιωμάτων, αλλά και φορείς σημαντικής εξουσίας, που λειτουργεί ως μέσο ελέγχου της πολιτικής εξουσίας. Γι’ αυτό και η ελευθερία του Τύπου είναι η βάση του πολιτικού πλουραλισμού στοιχείο απαραίτητο του οποίου είναι η ελευθερία της έκφρασής. Μιας ελευθερίας που δεν συμβιβάζεται με την απειλή εξοντωτικών χρηματικών προστίμων και τη δικαστική ομηρία των λειτουργών του Τύπου με το πρόσχημα της προστασίας από προσβολή της προσωπικότητας.

Η αναγωγή όμως της προσωπικότητας ως αξίας και ο προς αυτήν σεβασμός είναι αυτονόητο ότι οδηγεί στην υποτίμησή της, όταν ως κύριο μέσο προστασίας αυτής επιλέγεται η αποτίμησή της σε χρήμα.

3 Ιαν 2012

As the time goes on....

Ενα Εξοχο κείμενο από τον Mario de Andrade (Ποιητή, συγγραφέα, δοκιμιογράφο και μουσικολόγο από τη Βραζιλία)

«Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα, ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής απ' ότι έχω ζήσει έως τώρα... Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι που κέρδισε μια σακούλα καραμέλες: τις πρώτες τις καταβρόχθισε με λαιμαργία αλλά όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγες, άρχισε να τις γεύεται με... βαθιά απόλαυση. Δεν έχω πια χρόνο για ατέρμονες συγκεντρώσεις όπου συζητούνται, καταστατικά, νόρμες, διαδικασίες και εσωτερικοί κανονισμοί, γνωρίζοντας ότι δε θα καταλήξει κανείς πουθενά. Δεν έχω πια χρόνο για να ανέχομαι παράλογους ανθρώπους που παρά τη χρονολογική τους ηλικία, δεν έχουν μεγαλώσει. Δεν έχω πια χρόνο για να λογομαχώ με μετριότητες. Δε θέλω να βρίσκομαι σε συγκεντρώσεις όπου παρελαύνουν παραφουσκωμένοι εγωισμοί. Δεν ανέχομαι τους χειριστικούς και τους καιροσκόπους. Με ενοχλεί η ζήλια και όσοι προσπαθούν να υποτιμήσουν τους ικανότερους για να οικειοποιηθούν τη θέση τους, το ταλέντο τους και τα επιτεύγματα τους. Μισώ, να είμαι μάρτυρας των ελαττωμάτων που γεννά η μάχη για ένα μεγαλοπρεπές αξίωμα. Οι άνθρωποι δεν συζητούν πια για το περιεχόμενο... μετά βίας για την επικεφαλίδα. Ο χρόνος μου είναι λίγος για να συζητώ για τους τίτλους, τις επικεφαλίδες. Θέλω την ουσία, η ψυχή μου βιάζεται...Μου μένουν λίγες καραμέλες στη σακούλα... Θέλω να ζήσω δίπλα σε πρόσωπα με ανθρώπινη υπόσταση. Που μπορούν να γελούν με τα λάθη τους. Που δεν επαίρονται για το θρίαμβό τους. Που δε θεωρούν τον εαυτό τους εκλεκτό, πριν από την ώρα τους. Που δεν αποφεύγουν τις ευθύνες τους. Που υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια Και που το μόνο που επιθυμούν είναι να βαδίζουν μαζί με την αλήθεια και την ειλικρίνεια. Το ουσιώδες είναι αυτό που αξίζει τον κόπο στη ζωή. Θέλω να περιτριγυρίζομαι από πρόσωπα που ξέρουν να αγγίζουν την καρδιά των ανθρώπων... Άνθρωποι τους οποίους τα σκληρά χτυπήματα της ζωής τους δίδαξαν πως μεγαλώνει κανείς με απαλά αγγίγματα στην ψυχή. Ναι, βιάζομαι, αλλά μόνο για να ζήσω με την ένταση που μόνο η ωριμότητα μπορεί να σου χαρίσει. Σκοπεύω να μην πάει χαμένη καμιά από τις καραμέλες που μου απομένουν...Είμαι σίγουρος ότι ορισμένες θα είναι πιο νόστιμες απ'όσες έχω ήδη φάει..."

Και ένα επίκαιρο ανέκδοτο: Tι θα έχει το 2012 ρε μεγαλε μεσα????? Την μάνα του και τον πατέρα του θα έχει μεσα ρε φιλε !!!!! Δεη, Οτε, Ευδαπ, Χαράτσια, Κεφαλικούς φόρους, Τεκμήρια,Ασφάλειες,Πράσινα τέλη....άν έχεις λεφτά!!!!!! σε κοβω να μην εχεις και να κοιμάσαι στα παγκάκια..!! Ομορφάντραααααα μουυυυυυυυυ ...ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!!!!! καλή χρονιά....θα σου βάλω και βαζελίνη να γλυστράει...!!!!!

απο το bog του Σπύρου Τσακίρη

Εικόνες που σοκάρουν με πρωταγωνιστες ανθρώπους που κάποτε ζούσαν με αξιοπρέπεια

Σοκαριστικές φωτογραφίες για την Ελλάδα του σήμερα και των τελευταίων ετών προωθούνται από mail σε mail και κάνουν το γύρο του διαδικτύου δίνοντας μια εφιαλτική εικόνα όσων πολλοί από εμάς έχουμε γίνει καθημερινά αυτόπτες μάρτυρες.

Δύσκολα περιγράφεται με λόγια η εικόνα των ανθρώπων που ψάχνουν στα σκουπίδια για ένα κομμάτι ξερό ψωμί, δυο σταγόνες λάδι στον πάτο του τενεκέ και λίγο κρέας στα κόκκαλα μιας μπριζόλας. Είναι Έλληνες που μια ζωή δούλεψαν και αγωνίστηκαν με αξιοπρέπεια. Η επιβράβευση; 'Ο,τι οι υπόλοιποι πετάνε στα σκουπίδια...

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες το 2010 και 2011 και δείχνουν μια σκληρή αλήθεια που όλοι ευχόμαστε και ελπίζουμε να μην δούμε και τη νέα χρονιά. Αρκεί άραγε μια ευχή για αυτούς τους ανθρώπους; Είναι ικανό ένα «Καλή χρονιά» να τους χορτάσει;

ftwxia

ftwxia1

259-gerosskoupidia

IMGP3261b

psaxnei


Περικοπές στη Ναυτεμπορική με...e-mail



Με ...e-mail η διοίκηση της εφημερίδας ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ καλούσε σήμερα τους εργαζόμενους να υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό!!! Παλιά σε φώναζε το αφεντικό και σου έλεγε κατάμουτρα ότι είχε να σου πεί. Μετά, για να γλυτώνουν και απο δυσάρεστες καταστάσεις, στο θυροκολλούσε ο δικαστικός κλητήρας. Τώρα, εξαφανίστηκαν τα πρόσωπα. Τα άλλοτε παραδοσιακά αφεντικά ανακάλυψαν την τεχνολογία: Ψεκάστε, σκουπίστε ηλεκτρονικά, τελειώσατε. Ιδού η σχετική επιστολή:


Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2011
Κύριε/Κυρία,
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, ο Τύπος ταλανίζεται ως απόρροια της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας που μαστίζει τη χώρα μας και ενώ ο χάρτης των εφημερίδων αναδιαμορφώνεται, εμείς επιμένουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε σε πείσμα των καιρών.
Όλο αυτό το διάστημα, η διοίκηση της εταιρείας μας κατάφερε, με μικρές μόνο διορθωτικές κινήσεις, να αντισταθεί, επιλέγοντας, σε αντίθεση με άλλες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, τις λιγότερο επώδυνες λύσεις, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων της. Αυτό θα κάνει και σήμερα. Σήμερα όμως περισσότερο από ποτέ, κρίνεται επιβεβλημένη η υιοθέτηση περισσότερο αποτελεσματικών και άμεσων λύσεων, προκειμένου να καταφέρουμε όλοι μαζί, να ατενίζουμε το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία.
Αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες των ανθρώπων μας και ακούσαμε όλες τις φωνές, με ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή. Κατόπιν συναντήσεων και επαφών, επεξεργαστήκαμε κάθε πιθανό σενάριο και καταλήξαμε στο σχεδιασμό ενός προγράμματος το οποίο, δεδομένης της αναγκαιότητάς του, δεν αφήνει περιθώρια για αντεγκλήσεις, καθότι πλέον είναι απόρροια αποδοχής και δικών σας αιτημάτων.
Συγκεκριμένα:

1. Θα εφαρμοστεί στους εργαζόμενους, στους οποίους εφαρμόζεται η σύμβαση μεταξύ ΕΙΗΕΑ και ΕΣΗΕΑ/ΕΠΗΕΑ/ΕΤΗΠΤΑ.
2. Διάρκεια προγράμματος τρία έτη.
3. Έναρξη εφαρμογής προγράμματος 1/1/2012.
4. Κλίμακα
ΑΠΟ ΠΟΣΟ ΜΙΣΘΟΥ ΕΩΣ ΠΟΣΟ ΜΙΣΘΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ
1.200,00 € 0%
1.200,01 3.000,00 € 15%
3.000,01 5.000,00 € 18%
5.000,00 € 20%



Σ.Σ. Βεβαίως, αναφέρει ότι ...θα τηρηθεί η εργατική νομοθεσία (θα φροντίσει γιαυτην η κυβέρνηση) και ότι αν συναφθεί ΣΣΕ με το Σωματείο και "και αυτή κατά νόμο καταλάβει και ρυθμίσει την εργασιακή σχέση" θα την σεβαστούν. Αν πάλι δεν συναφθεί (θα φροντίσουν γιαυτό οι ίδιοι οι εργοδότες που συμμετέχουν στην διοίκηση της Ενωσης των εργοδοτών και είπαμε, η κυβέρνηση) τότε, το 2014 αυτή η τριετία θα είναι... σαν να μην υπήρξε ως προυπηρεσία!!!

Στον ΔΟΛ παραδέχονται ότι διέπραξαν παρανομία με την αυθαίρετη μείωση μισθών



ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ -

ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ 15%-20%


Οι μισθοί Δεκεμβρίου στον ΔΟΛ κατεβλήθησαν παρανόμως μειωμένοι σε ολόκληρο τον Οργανισμό και τις θυγατρικές του (multimedia, ΒήμαFM, κλπ). Αυτό παραδέχτηκε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Ν. Πεφάνης στο κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας που μετέβη χθες το πρωί στη Μιχαλακοπούλου 80, μετά την προσφυγή της ΕΣΗΕΑ για τις αυθαίρετες περικοπές που έκανε η εργοδοσία στη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου.

Οι Επιθεωρητές Εργασίας ζήτησαν από τον Ν. Πεφάνη τα σημειώματα μισθοδοσίας για το μήνα Δεκέμβριο αλλά αυτό κατέστη αδύνατο καθώς, όπως είπαν επειδή υπάρχει παρακράτηση δεδουλευμένων, τα εκκαθαριστικά δεν έχουν ακόμα εκδοθεί.

Επίσης η επιχείρηση δήλωσε στο κλιμάκιο του ΣΕΠΕ ότι θα ζητηθεί από το προσωπικό να νομιμοποιηθούν οι παρανομίες, έστω εκ των υστέρων, με ατομικές συμβάσεις εργασίας, αλλά ότι σε όσους εργαζομένους δεν υπογράψουν..τέτοιες ατομικές συμβάσεις εργασίας προφανώς θα καταβληθούν οι διαφορές, δηλαδή τα δεδουλευμένα.

Το κλιμάκιο του ΣΕΠΕ κατέγραψε την παρανομία και έδωσε διορία λίγων ημερών (ώς τις αρχές της άλλης εβδομάδας) για να παρουσιάσει η επιχείρηση την ενδεχόμενη επιχειρηματολογία της μαζί με τις καταστάσεις μισθοδοσίας των τελευταίων μηνών.

2 Ιαν 2012

Δώρο 100 εκ στους εργοδότες απο το ΕΤΑΠ ΜΜΕ για να σταματήσουν τις απολύσεις;;;

Διαβάσαμε στο Παρόν της Κυριακής την πρόθεση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ να διαθέσει απο τα αποθεματικά του κεφάλαια ύψους 1,5 δις ευρώ, εκατό εκατομμύρια ευρώ για να επιδοτηθούν οι θέσεις εργασίας με αντάλλαγμα οι εργοδότες να σταματήσουν τις απολύσεις. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας του Μάκη Κουρή: "Ακούγεται πως το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ πρότεινε στην κυβέρνηση να επιδοτηθούν οι θέσεις εργασίας με 100 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό του 1,5 δισ. ευρώ που διαθέτει, με αντάλλαγμα τη διακοπή των απολύσεων. Δηλαδή το ταμείο των δημοσιογράφων που βασίζεται στα έσοδα του αγγελιοσήμου να βγάλει ένα μέρος των χρημάτων για τη διάσωση των εκδοτικών επιχειρήσεων, υπό την προϋπόθεση πως θα υπάρξει κεντρική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει το αγγελιόσημο να επεκταθεί και στα ειδησεογραφικά site στο Internet και οι εκδότες, κατά αναλογία, να διαθέσουν το μερίδιο που τους αντιστοιχεί"
Και συμφωνούμε απολύτως με το ερώτημα που θέτει ο συντάκτης του δημοσιεύματος, είναι ποτέ δυνατόν ένα υγιές ασφαλιστικό να κάνει τέτοιου είδους προτάσεις στους εργοδότες, όταν λίγες μέρες πριν η διοικηση του ταμείου είχε ανακοινώσει οτι θα διακόπτει την ασφάλιση στους ασφαλισμένους όταν οι εργοδότες τους δεν καταβάλλουν τις προβλεπόμενες απο το νόμο εισφορές;;;

ΑΠΕ ΕΡΤ και ΓΓΕ στον έλεγχο του Π. Καψή

Τα πήρε όλα ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής. Σύμφωνα με την απόφαση του πρωθυπουργού, ο νέος υπουργός Επικρατείας αναλαμβάνει την αρμοδιότητα ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Και σ’ αυτήν, σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του οργανογράμματός της, περιλαμβάνονται ο έλεγχος των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, του περιφερειακού Τύπου, της κρατικής διαφήμισης. Επίσης έχει την αρμοδιότητα εποπτείας στο ΑΠΕ και τα κρατικά μέσα, δηλαδή την ΕΡΤ. Υπό την εποπτεία της γενικής γραμματείας του πρωθυπουργού παραμένουν οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας, δηλαδή οι υπηρεσίες που ασχολούνται με την προβολή του κυβερνητικού έργου στο εξωτερικό.

Την ίδια ώρα ανητική έκπληξη προκάλεσε η ανακοίνωση της εισόδου στο Μαξίμου του Δημήτρη Τσιόδρα ως επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.
Η έκπληξη δεν σχετίζεται με τον έμπειρο και ικανό συνάδελφο αλλά με την σκοπιμότητα αλλά και σημειολογία της συγκεκριμένης κίνησης ένα 24ωρο μετά το δραματικό διάγγελμα του Λουκά Παπαδήμου για την κατάσταση της χώρας.

Η επίσημη γραμμή είναι ότι δεν υπάρχει σύγκρουση αρμοδιοτήτων με τον Π.Καψή επειδή ο Δ.Τσιόδρας θα αναλάβει την θέση του Γ.Ελενόπουλου ο οποίος είχε την ευθύνη της επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι συγκεκριμένη και θα διαρκέσει μερικούς ακόμη μήνες είναι εύλογη η απορία γιατί δεν μπορούσε να καλύψει ο Π.Καψής και το δικό του επιτελείο και τα καθήκοντα του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού που δεν είναι άλλωστε και ο πιο επικοινωνιακός άνθρωπος που υπάρχει. Γιατί χρειαζόταν η δημιουργία ενός ακόμη επιτελείου μέσα στην κυβέρνηση και μάλιστα για τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

«Δηλαδή ότι έκαναν όλοι οι προηγούμενοι και τις πρακτικές που έχουν καταδικαστεί κάνει και η κυβέρνηση που υποτίθεται ότι ήρθε να συμμαζέψει λίγο τα πράγματα και να δώσει κάποια σήματα αλλαγής στην πολιτική κουλτούρα του τόπου;» ήταν ένα από τα σχόλια που ακούστηκαν σε μεγάλη πολιτικοδημοσιογραφική παρέα στο άκουσμα της είδησης.

48ωρη απεργία στον Κόσμο του Επενδυτη με λουκέτο απειλεί ο Γιαννίκος

Αναβρασμός επικρατεί στον Κόσμο του Επενδυτή, όπου η εργοδοσία χρωστάει μήνες δεδουλευμένων και έδωσε το μισό Δώρο Χριστουγέννων, ενώ παράλληλα εκβιάζονται οι εργαζόμενοι ότι αν προχωρήσουν σε 48ωρες κυλιόμενες απεργίες, ο εργοδότης θα κλείσει την εφημερίδα.Οι εργαζόμενοι/ες στην εφημερίδα «Κόσμος του επενδυτή» καθώς και στις περιοδικές εκδόσεις της εταιρίας BESTEND Α.Ε., στις Γενικές τους Συνελεύσεις της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου 2011 και της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου 2012 κατέληξαν στην παρακάτω ομόφωνη απόφαση:

Επειδή ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας κ. Κ. Γιαννίκος δεν έχει ακόμη καταβάλει στους εργαζόμενους τους μισθούς Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2011, δεν έχει ακόμη καταβάλει στους εσωτερικούς εργαζόμενους με «μπλοκάκι» το δώρο Χριστουγέννων και τους μισθούς του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου 2011, δεν έχει ακόμη καταβάλει στους εξωτερικούς εργαζόμενους με «μπλοκάκι» μισθούς τουλάχιστον 7 μηνών και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και ενός έτους, έχει θέσει σε καθεστώς ομηρίας τους εργαζόμενους του περιοδικού «Δίφωνο», αφού με ευθύνη του δεν κυκλοφορεί τους τελευταίους 2 μήνες, ενώ οι εργαζόμενοί του, προσέρχονται στην εργασία τους κανονικά (δεν είναι απολυμένοι και παραμένουν απλήρωτοι), καταστρατηγεί συστηματικά τα χρονοδιαγράμματα πληρωμής των δεδουλευμένων μας στα οποία ο ίδιος δεσμεύεται και επειδή η τακτική της διολίσθησης της πληρωμής δεδουλευμένων έχει αναδειχθεί σε πάγια τακτική των εργοδοτών στο χώρο του Τύπου -μεταξύ αυτών και του κ. Γιαννίκου, όπως απέδειξε η εμπειρία του καναλιού Alter- οδηγώντας τους σε καθεστώς ομηρίας και εξαθλίωσης.

Προχωρούμε σε δύο σαρανταοχτάωρες απεργίες, την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, διεκδικώντας:

Την άμεση καταβολή ενός μισθού μέχρι και την Τρίτη 3 Ιανουαρίου.

Την τήρηση ενός δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος για την πλήρη εξόφληση όλων των δεδουλευμένων μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Εκφράζουμε την ενωτική μας διάθεση και αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε όλα μας τα δικαιώματα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του Alter, της «Ελευθεροτυπίας» και όλου του Τύπου που μαζί με εμάς βιώνουν την εργασιακή ανασφάλεια και υφίστανται την εργοδοτική αυθαιρεσία και δηλώνουμε ότι θα δώσουμε αυτό τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση.

Αθήνα 2 Ιανουαρίου 2012

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον «Κόσμο του επενδυτή» και στις περιοδικές εκδόσεις της εταιρείας BESTEND"

Σε ηλικία 39 χρόνων έφυγε η Έλλη Κωνσταντουδάκη

Εσβησε ένα από τα πιο γλυκά χαμόγελα της ελληνικής δημοσιογραφίας… Η Ελλη Κωνσταντουδάκη «έφυγε» σε ηλικία 39 ετών μετά από σύντομη νοσηλεία στο νοσοκομείο.
Ηταν κόρη του δημοσιογράφου Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη και παντρεμένη με τον φωτορεπόρτερ Στάμο Σιαφάκα.
Υπηρέτησε με ευπρέπεια και υποδειγματικό ήθος τη δημοσιογραφία αφήνοντας τις καλύτερες αναμνήσεις σε όλους όσοι τη γνώρισαν. Ευγενική, δυναμική, αγαπητή και άψογη δημοσιογράφος, διακρίθηκε για το ήθος, τη συνέπεια και την ευσυνειδησία της.
Η Ελλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Άρχισε να δημοσιογραφεί στις αρχές του 1992 στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» και ήταν τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», «VETO », στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «ΒΗΜΑ FM» και «CITY FM» και από τον Ιούνιο του 2011 στο νέο «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ», καλύπτοντας πάντα το δικαστικό ρεπορτάζ.
Η κηδεία της θα γίνει αύριο Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012, στις 3 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στα Μυκονιάτικα Αγίων Αναργύρων και η ταφή της θα γίνει στο Νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων.

Δύσκολο και το 2012 για τους δημοσιογράφους

Σε πρωτοφανή ανεργία οδηγείται ο κλάδος των Μέσων Ενημέρωσης με περίπου 1700 εργαζόμενους να είναι κυριολεκτικά μετέωροι, χωρίς να λαμβάνουν ούτε αποζημίωση. Απλήρωτοι παραμένουν δίχως οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται, να λειτουργούν οι 871 της Χ. Κ. Τεγόπουλος, οι 700 του Alter και οι 160 της «Απογευματινής».

Την τελευταία 2διετία συνολικά μόνο στις εισηγμένες εταιρείες ΜΜΕ εξατμίστηκαν 1.400 θέσεις εργασίας Στο 9μηνο του 2011, χάθηκαν 742 στο και στο αντίστοιχο διάστημα το 2010, συγκριτικά με 2009 , άλλες 661 θέσεις όταν ακόμη δεν είχε προχωρήσει η ύφεση, Είναι ενδεικτικό πως στο 9μηνo του έτους που φεύγει στις εταιρείες του Mega και της Ναυτεμπορικής και τους ομίλους ΔΟΛ, Πηγάσου, Καθημερινής», Τεγόπουλος και Αττικών εκδόσεων εργάζονταν 5.066, έναντι 5.808 το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Στις θέσεις αυτές δεν υπολογίζονται και οι θέσεις εργασίας που χάνονται στην ΕΡΤ είτε λόγω της εφεδρείας, είτε της μείωσης των αριθμών των συμβασιούχων από 1.400 το 2009 σε 700 το 2010 και λίαν συντόμως σε 350!

Οι διατάξεις που είχε υποσχεθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός ΜΜΕ, Τ. Χυτήρης για την επιδότηση των επιχειρήσεων ΜΜΕ με τις ασφαλιστικές εισφορές για να μην κάνουν απολύσεις δεν προχώρησαν για άγνωστο λόγο. Η κατάσταση επιδεινώνεται αφού με την επιλογή της προσφυγής στο άρθρο 99, οι εργαζόμενοι μετατρέπονται σε πιστωτές και περιμένουν πότε και εάν θα υπάρξει ρύθμιση για να τους καταβληθεί έστω και ένα μέρος των μισθών τους.

the media project