29 Ιουν 2013

Κεραυνοί Κακλαμάνη αποκαλύπτει γιατί έκλεισαν την ΕΡΤ

«Η ΕΡΤ δεν έκλεισε για τη «διαφθορά», για το «πολύ προσωπικό». Δεν έκλεισε γιατί «ήθελαν οι τροϊκανοί δυο χιλιάδες κεφάλια».
 
 
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Απόστολος Κακλαμάνης, μιλώντας χθές (Παρασκευή) κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπ. Οικονομικών και αναφερόμενος στο κλείσιμο της ΕΡΤ, είπε τα εξής:

ΤΡΟΪΚΑ: ΝΕΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ TIΣ ΕΝΤΟΛΕΣ

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Καταβαράθρωση του ασφαλιστικού συστήματος και νέες περικοπές στις συντάξεις, ζητά η τρόικα από την δικομματική κυβέρνηση, ώστε να κλείσει η «διαπραγμάτευση».
Συγκεκριμένα για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα στον ΟΑΕΕ, ύψους 600 εκ. ευρώ, η τρόικα ζητά "τσεκούρι" 20% με 25%στις συντάξεις καθώς και επιβολή εισφοράς στους ελεύθερους επεγγελματίες.

O Παντελής Kαψής ως κερασάκι στη «μεταρρυθμιστική τούρτα»

Κάποτε η ιερή λέξη “μάντρα” της πολιτικής σκηνής της χώρας, φανταχτερή και ταυτόχρονα κενή περιεχομένου, ήταν ο “εκσυγχρονισμός“. Επί αλήστου μνήμης κυβέρνησης Σημίτη, της οποίας τα στελέχη σήμερα κοσμούν το δικαστικό ρεπορτάζ. Η σημερινή μάντρα, εξίσου φανταχτερή και τόσο κενή περιεχομένου, όσο η κουφάλα δοντιού έτοιμου να πέσει, είναι η “μεταρρύθμιση”.

Για την σωτηρία της χώρας λοιπόν (άλλο ένα χιλιοειπωμένο τσιτάτο άνευ περιεχομένου), πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις (μη ρωτάτε ποιες, απλώς ό,τι ορίζει το εκάστοτε μνημόνιο).
Γι’ αυτό λοιπόν συστρατεύτηκαν οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις και πάλι, σε μία εξαιρετικά..
ευέλικτη κυβέρνηση 42 μόλις υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών.

Η έντονη μεταρρυθμιστική πνοή (βλ. μπόχα) του νέου σχήματος είναι πρόδηλη από τις λεπτομέρειές του: ένα στα τρία στελέχη της κυβέρνησης είναι γόνος πολιτικού (βουλευτή, υπουργού ή ακόμη και πρωθυπουργού) ή δημοσιογράφος (μέλος της ΕΣΗΕΑ), ή συνδυασμός των δύο. Σε ένα τόσο φρέσκο, ανεξάρτητο, καινοτόμο και μεταρρυθμιστικό σχήμα, δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα υφυπουργείο δημόσιας τηλεόρασης (όπως σε κάτι “πεφωτισμένες δικτατορίες” του Τρίτου Κόσμου) και βέβαια να το καταλάβει δημοσιογράφος, γιος υπουργού του ΠΑΣΟΚ, επίσης δημοσιογράφου, αδερφός δημοσιογράφου και όλοι μαζί στο στελεχιακό δυναμικό του ΔΟΛ. Ο Παντελής Καψής είναι εμφανώς το κερασάκι σε αυτήν την μεταρρυθμιστική τούρτα*.

28 Ιουν 2013

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ 5ΝΘΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, που εκτιμάται ότι ανοίγει το δρόμο για τη θεσμοθέτηση της 6ήμερης εργασίας σε μια σειρά από επαγγέλματα, όπως ο επισιτισμός. 

... ο ΔΟΛ τραντάζεται εκ θεμελίων ...

 
Παζάρια, ένθεν κακείθεν
του κτιρίου της Μιχαλακοπούλου
 
Οι φημολογούμενες απολύσεις - έως και πενήντα - σε πρώτη φάση, έχουν κάνει τον ΔΟΛ να μοιάζει με μια τεράστια χύτρα έτοιμη να εκραγεί...
Οι διάδρομοι "αναστενάζουν" και τα συνδικαλιστικά στελέχη - εργαζόμενοι στην εταιρεία την ανάγκη ποιώντας φιλοτιμία προσπαθούν να εκμαιεύσουν ένα "όχι τώρα απολύσεις"...
Αντιλαμβάνεστε ότι το "όχι τώρα" του Σταύρου Ψυχάρη θα είναι θείο δώρο για πολλούς και διάφορους - όχι κατ' ανάγκη και για τους υποψήφιους προς αποχώρηση. Και φυσικά θα επηρεάσει - κατά πάσα βεβαιότητα - και τις διεργασίες στην Ακαδημίας...
Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι ζητούν από τους εκπροσώπους τους να συγκαλέσουν Έκτακτη Συνέλευση στο κτίριο για να υπάρξει ενημέρωση με βάση την πληροφόρηση που θα έχουν από τη διοίκηση. Είναι κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει προ ημερών...

27 Ιουν 2013

Η ΕΣΗΕΑ.. ΜΙΛΗΣΕ- λέγοντας τα αυτονόητα σε λόγια χωρίς έργα για να χωράνε όλοι..


Με μία.. χλιαρή ανακοίνωση για όλα τα γούστα, εγκαινίασε το νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τη θητεία του. Θέμα: η ΕΡΤ όπου "επαναβεβαίωσε" τη θέση του. Ποιά άληθεια θέση- των αποδώ η των αποκεί;.. Αυτών που πίστευαν ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να ανατραπεί, στο σύνολό της η αποφαση της κυβέρνησης; Ή αυτών που έψαχναν (όπως πάντα) την συμβιβαστική λύση;.¨Η αυτών που έβγαζαν επαναστατικές κορώνες και υπονόμευαν την απεργια απο τα μέσα κωφεύοντας στις εκκλήσεις για περιφρούρηση αλλα και τίς άλλες εκκλήσεις για μελετημένες αποφάσεις. Η αυτών- ενθεν κακείθεν- που λειτουργούσαν σαν παραμάγαζο; Τέλος πάντων, μετά απο αγωνιώδεις προσπάθειες αθώων η ανακοίνωση- σούπα της ΕΣΗΕΑ "διορθώθηκε"  συρρικνωμένη σ΄αυτή την τελική ανακοίνωση που λέει τα αυτονόητα - σε λόγια!!

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στην 4π (National Geographic) καταγγέλλουν


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είμαστε εργαζόμενοι της 4π Ειδικές Εκδόσεις ΑΕ, η οποία εξέδιδε τα περιοδικά RAM και HiTECH και τις έντυπες εκδόσεις του National Geographic στην ελληνική γλώσσα. Είμαστε απλήρωτοι επί σειρά μηνών, όπως απλήρωτοι παραμένουν δεκάδες εξωτερικοί συνεργάτες.

Ο εργοδότης μας, μαζί με τον Εκδότη και τον Διευθυντή του National Geographic, έχουν μετακομίσει σε άλλη εταιρεία (ΣΕΛΕΝΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ των αδελφών Φιλιππάκη) όπου συνεχίζουν την εκδοτική τους δραστηριότητα.

26 Ιουν 2013

ΕΝΣΤΑΣΗ ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ- κατάργησαν αυθαίρετα τον 2ο γύρο!!

 
                                   
                                             

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2013
Προς
την Εφορευτική Επιτροπή
της ΕΣΗΕΑ

ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΕΛΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
           
Κατά τη σημερινή πρώτη μέρα των επαναληπτικών εκλογών στα όργανα στα οποία δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής διαπιστώσαμε ότι δεν περιλαμβάνεται το Μορφωτικό Ίδρυμα.

Σύμφωνα με όσα διαπιστώσαμε από το 1998 που ιδρύθηκε το Μορφωτικό Ίδρυμα μέχρι και τις εκλογές του 2007 και στο Μορφωτικό Ίδρυμα υπήρχε δεύτερος γύρος εκλογών για τους υποψηφίους που δεν είχαν συγκεντρώσει το 50% + 1 ψήφο (βάσει του άρθρου 30 παρ. 9 του Καταστατικού).

Αιφνιδίως, το 2010, διαπιστώνουμε ότι δεν εφαρμόζεται η ίδια διαδικασία και δεν υπάρχει δεύτερος γύρος. Σιωπηρά χωρίς καμία γνωμοδότηση και χωρίς καμιά ανακοίνωση - παρόλο που οι εκλεγέντες κατά πολύ απείχαν από το 50% + 1.  Το σχετικό πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής με ημερομηνία 26/5/2010 με τα αποτελέσματα των εκλογών του 2010 υπογράφει ένα και μοναδικό μέλος της Εφορευτικής ο συνάδελφος Χρήστος Νάτσιος. Ο κ. Νάτσιος ήταν αναπληρωματικός και λόγω των ταυτόχρονων εκλογών της Εφορευτικής διατηρήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία και οι εκλογές έγιναν βάσει των συστάσεων της Νομικής Υπηρεσίας.

Θεωρούμε ότι οφείλει να υπάρξει απάντηση από την Εφορευτική Επιτροπή, τη Νομική Υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ αλλά και τους εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου για τον έλεγχο της εκλογικής διαδικασίας διαχρονικά. Και πάντως να μας απαντήσουν τι δικαιολογεί την αλλαγή του εκλογικού συστήματος όταν επί 10 χρόνια ίσχυε άλλο εκλογικό σύστημα.

 Οι υποψήφιοι για το Μορφωτικό Ίδρυμα
Γκόλια Έλενα  , Ηλιοπούλου Ελένη, Κουτσούκης Ευθύμης,  Παπαδημητρίου Δημήτρης, Σταθακόπουλος Μιχάλης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ με.. κατάργηση Β΄Γύρου!!!


      Με .. αυθαίρετη κατάργηση του δεύτερου γύρου (με την  οποια   διαφωνούσαν τα μισά μέλη της Εφορευτικής ), όπως ίσχυε απο το 1998 που ιδρύθηκε το Μορφωτικό και παρά την ένσταση που κατατέθηκε απο τους ΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ η Εφορευτική Επιτροπή προχώρησε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χωρίς να δώσει καμία εξήγηση!!!. Κανείς απο τους εκλεγέντες δεν έχει συγκεντρώσει το 50% συν 1 των ψήφων και επομένως η διαδικασία θα έπρεπε να επαναληφθεί.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της Εφορευτικής, ως έχει:

                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Εφορευτική Επιτροπή της Ε.Σ.Η.Ε.Α. ανακοινώνει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της 18ης και 19ης Ιουνίου 2013 για την εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.
Εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου Μορφωτικού Ιδρύματος
Ψήφισαν: 3.307
Έγκυρα: 2.766
Άκυρα:       209
Λευκά:        332
Έλαβαν:
1. Τακτικά μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Α. - μέλη αντιστοίχων με τη δραστηριότητά τους οργανώσεων
1ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
849
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
2 ΤΕΡΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
459
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
3 ΜΑΚΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
379
 


2. Τακτικά μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Α.
1ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΦΑΝΗ
719
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
2 ΓΚΙΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
587
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
3 ΚΟΥΝΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
550
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
4 ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ
468
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
5 ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
431
 
6 ΜΩΡΑΪΤΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
329
 
7 ΚΑΡΑΜΠΟΤΤ ΕΛΕΝΗ
321
 
8 ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΟΥ ΑΓΑΘΑ
262
 
9 ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
254
 
10 ΠΑΡΝΑΣΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
226
 
11 ΜΠΟΥΡΣΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
206
 
12 ΓΚΟΛΙΑ ΕΛΕΝΗ
198
 
13 ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
194
 
14 ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
172
 
15 ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
130
 
16 ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
86
 
17 ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
78
 

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Μετά την ΕΡΤ έφθασε η ώρα για το ΕΤΑΠ ΜΜΕ!


Και ξαφνικά ο Γιάννης Στουρνάρας και το επιτελείο του ανοίγει θέμα με το αγγελιόσημο. Οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ τελείωσαν βλέπετε και το θέμα επείγει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του blog στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ κατέφθασε έγγραφο του υπουργείου Εργασίας στο οποίο επισυνάπτεται η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.

250 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά για αποζημιώσεις στην ΕΡΤ


Και εκβιασμός Στουρνάρα για το σύνολο των αποζημιώσεων

«Όταν θα μπορούμε να μπούμε στην ΕΡΤ και να πάρουμε τα στοιχεία, τότε θα καταβληθεί η συνολική αποζημίωση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας που πρόσθεσε ότι την περασμένη Παρασκευή καταβλήθηκαν δύο μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, ως πρώτη δόση της συνολικής αποζημίωσης.
Σύμφωνα με διαρροές, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας απελευθέρωσε, λέει, από τα αποθεματικά του προϋπολογισμού στην Τράπεζα της Ελλάδας 250 εκατ. ευρώ για τις αποζημιώσεις στην ΕΡΤ.

Δημοσιογραφοι ΕΡΤ: Συνεχίζουμε με το μοναδικό όπλο που έχουμε, τη δουλειά μας,


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ 26/6/2013
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 / 06/ 2013

Η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ ομόφωνα επαναβεβαίωσε σήμερα την ισχυρή και χωρίς αμφιταλαντεύσεις θέση τους για:

·        Κατάργηση της ΠΝΠ και ΚΥΑ που βάζουν «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

·        Μόνιμη αποκατάσταση του σήματος και των πομπών της ΕΡΤ.

·        Έναρξη διαλόγου χωρίς το τετελεσμένο των απολύσεων.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν με συνέπεια να αγωνίζονται για τη δημόσια ενημέρωση και την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας. Δεν παραιτούμαστε της αποστολής μας. Συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε το μοναδικό όπλο που έχουμε, τη δουλειά μας, κρατώντας την ΕΡΤ ανοιχτή και ζωντανή, με συνεχές ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα και διακτυακή ενημέρωση.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ επισημαίνουν ότι η  μόνη που εξακολουθεί να παρανομεί είναι η κυβέρνηση, που αρνείται για δεύτερη εβδομάδα να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ που διέταξε δύο φορές την άμεση αποκατάσταση του σήματος της ΕΡΤ για να πάψει επιτέλους το «μαύρο» στις δημόσιες συχνότητες.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ από κοινού με την ΠΟΣΠΕΡΤ είχαν σήμερα μια πρώτη άτυπη συνάντηση με τον νέο υφυπουργό κ. Παντελή Καψή, στον οποίο εξέθεσαν τις θέσεις τους για την μοναδική πραγματική λύση που διαγράφεται αυτή τη στιγμή, την επαναφορά του χρόνου στις 10 Ιουνίου και την λειτουργία της ΕΡΤ, δίχως τετελεσμένα. Από ΄κει και πέρα είναι ανοιχτοί, όπως και το σύνολο των εργαζομένων της ΕΡΤ, σε μια ανοιχτή και καθαρή συζήτηση για το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. 

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ως μέλη της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ επιδιώκουν την συνέχιση της στενής συνεργασίας με άλλους κοινωνικούς, πολιτιστικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η μοναδική σχέση αλληλοστήριξης που επί δύο εβδομάδες εξελίσσεται.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ

Οι απολυμένοι των Metropolis καταγγέλλουν: όταν ο Αντώνης Σαμαράς στήριζε τον Ανδρέα Κουρή


Υπάρχουν κάποιες στιγμές που ένα μακροβούτι στο παρελθόν ανοίγει φωτεινές διόδους για το μέλλον. Ακόμη κι αν τα ευρήματα δεν προκαλούν απαραίτητα εκπλήξεις.
Ας γυρίσουμε λοιπόν το χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στον Ιανουάριο του 2009. Ο Αντώνης Σαμαράς, έπειτα από περίπου δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια,  αναλαμβάνει και πάλι κυβερνητικό αξίωμα, αυτή τη φορά ως υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Την ίδια χρονιά εκλέγεται πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  και 2,5 χρόνια αργότερα γίνεται πρωθυπουργός της χώρας.
Δεν είχαν περάσει παρά τέσσερις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του και στις 6 Μαΐου του 2009 ο Αντώνης Σαμαράς, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ως υπουργός Πολιτισμού, κηρύσσει την έναρξη των εργασιών του 5ου μουσικού συνέδριου Αthens Μusic Forum που πραγματοποιείται στο κτίριο που στεγάζεται το κεντρικό κατάστημα της (τότε) αλυσίδας καταστημάτων MetropolisTη διοργάνωση του συνεδρίου, που ο τότε υπουργός Πολιτισμού τίμησε και πριμοδότησε με την παρουσία του, είχαν αναλάβει ο ιδιοκτήτης του ομίλου MAD και μέτοχος σχεδόν κατά το ήμισυ, μέχρι εκείνη τη στιγμή, των καταστημάτων Metropolis Ανδρέας Μ. Κουρής και ο Πάνος Θεοφανέλλης, ιδιοκτήτης δισκογραφικής εταιρείας.
                                                               Μέσα σε ένα φιλικό και οικείο για όλους περιβάλλον, όπου δεν έλειψαν οι αβρότητες και οι φιλοφρονήσεις, ο Αντώνης Σαμαράς  ανέφερε ότι ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος που βρισκόταν στο συνέδριο και όπως αναφερόταν και σε σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου Πολιτισμού ξεκίνησε την ομιλία του στο συνέδριο λέγοντας με  νόημα:  « Έχω έρθει γι’ αυτόν τον χαιρετισμό προετοιμασμένος, γιατί είναι δύσκολο να τα βάλεις με τον Ανδρέα Κουρή και τον Πάνο Θεοφανέλλη ταυτόχρονα». Και την έκλεισε δίνοντας τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές για τα πρωτοποριακά θέματα του συνεδρίου και ευχόμενος καλή επιτυχία στα νέα Metropolis. 
Με τις ευλογίες (και τις γνωριμίες) του τότε υπουργού και νυν πρωθυπουργού, ο Ανδρέας Κουρής συνεχίζει τη επιχειρηματική του δραστηριότητα, αποκτώντας εξ ολοκλήρου μέχρι το τέλος της ίδιας χρονιάς την αλυσίδα καταστημάτωνMetropolis.
Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή. Κατά ένα παράδοξο και μοναδικό για τα επιχειρηματικά χρονικά τρόπο ο Ανδρέας Κουρής, αντί να αξιοποιήσει τη νέα του επιχείρηση, αρχίζει να βάζει λουκέτα στο ένα μετά το άλλο καταστήματα, να προχωράει σε αθρόες απολύσεις και  να καθυστερεί την καταβολή των μισθών. Μέσα σε μόλις 3 χρόνια καταφέρνει να εξολοθρεύσει 13 καταστήματα -αφήνοντας μόλις ένα- και να πετάξει 180 εργαζόμενους στο δρόμο χρωστώντας, σχεδόν στους μισούς, μισθούς και αποζημιώσεις που αρνείται πεισματικά να καταβάλλει ισχυριζόμενος ότι «δεν έχει», την ώρα που ζει προκλητικά σπαταλώντας τον πλούτο του. Σε όλο αυτό το διάστημα συνέχισε να διογκώνει τα χρέη του τόσο προς το Δημόσιο, όσο και σε μεγάλο αριθμό  πιστωτών.

Από τότε, μέχρι και σήμερα, ο επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής, προφανώς με την προστασία και την εύνοια των υψηλών προσώπων που τον καλύπτουν, όπως αυτό του Αντώνη Σαμαρά,  συνεχίζει απτόητος την  επιχειρηματική του δραστηριότητα. Με μοναδική παραφωνία την προσωρινή  σύλληψή του τον περασμένο Απρίλιο  για χρέη περίπου 1,4 εκατ. ευρώ της εταιρείας Metropolis προς το ελληνικό Δημόσιο (για μη καταβολή ΦΠΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών). Μια παραφωνία που παρέμεινε σε ισχύ για μόλις τρεις μέρες, αφού ο Ανδρέας Κουρής αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 100 χιλιάδων ευρώ που, προφανώς, ανακάλυψε στην περιουσία που «δεν έχει».

Όμως, δεν συνεχίζει απλώς απτόητος την  επιχειρηματική του δραστηριότητα, αλλά και αμετανόητος, αφού κατά πως φαίνεται, το μυστικό της επιτυχίας του βασίζεται αποκλειστικά στην απλήρωτη εργασία και τη στάση πληρωμών. Δύο γεγονότα της τελευταίας περιόδου, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές:

Το πρώτο αφορά τη διοργάνωση του ελληνικού τελικού της Eurovision - που ανατέθηκε στον Ανδρέα Κουρή από τη διοίκηση της ΕΡΤ με παντελώς αδιαφανείςκαι υπόγειες διαδικασίες, λίγο πριν το λουκέτο στο κρατικό κανάλι-  και την αποστολή του ελληνικού συγκροτήματος στο Μάλμε της Σουηδίας, τα έξοδα της οποίας είχε υποχρέωση να αναλάβει ο Ανδρέας Κουρής. Όπως αποκαλύφθηκε από τους ίδιους τους KoΖa Mostra, βρέθηκαν πεινασμένοι στην Σουηδία και χωρίς ναύλα για την επιστροφή τους . Όπως ανάφεραν οι ίδιοι σε τηλεοπτική τους συνέντευξη, αναγκάστηκαν να πληρώσουν τα εισιτήρια του ΚΤΕΛ για Θεσσαλονίκη, αφού ο Ανδρέας Κουρής που είχε αναλάβει τα έξοδα της αποστολής τούς άφησε στο δρόμο κατά την επιστροφή τους από την Σουηδία. Ο τηλεπαρουσιαστής αποκάλυψε ότι κάθε μέλος του συγκροτήματος έπαιρνε 15 ευρώ την ημέρα για το μεσημεριανό και το βραδινό τους, με αποτέλεσμα να βάζουν σε πετσέτες τα σαντουιτσάκια από το πρωινό που τους σέρβιραν για να τραφούν την υπόλοιπη μέρα!

Μια εβδομάδα αργότερα διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι στο MAD TV, τη ναυαρχίδα του Ανδρέα Κουρή, δούλευαν απλήρωτοι επί έξι ολόκληρους μήνες. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. (Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής), σε εξονυχιστικό έλεγχο που έκανε η επιθεώρηση εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) στα βιβλία της εταιρείας διαπιστώθηκε η οφειλή των δεδουλευμένων στο σύνολο των μισθωτών για 6 μήνες, ενώ  εντοπίστηκαν και 2 εργαζόμενοι  χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Έτσι, λοιπόν, την ίδια στιγμή που σε κάποιους από εμάς τους απλήρωτους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis καταφθάνουν κατασχετήρια από την εφορία για χρέη που κυμαίνονται γύρω στα 1.000 ευρώ , εξαιτίας της πραγματικής μας αδυναμίας να τα εξοφλήσουμε, επιχειρηματίες όπως τον Ανδρέα Κουρή μπορούν να συνεχίζουν απρόσκοπτα  τις δραστηριότητές τους διογκώνοντας τις περιουσίες τους, χρωστώντας υπέρογκα ποσά σε εργαζόμενους και Δημόσιο, δίχως να τολμάει να τους ενοχλήσει κανείς.  Και το ερώτημα που προκύπτει αναπόφευκτα είναι ποιοι τον καλύπτουν και με τι «πλάτες» και ανταλλάγματα μπορεί να εξακολουθεί να κάνει μπίζνες, ανέγγιχτος από τους νόμους που εξοντώνουν κυριολεκτικά τους υπόλοιπους πολίτες;

Φυσικά και δεν περιμένουμε οποιαδήποτε απάντηση. Η πορεία της δυναστείας των Κουρήδων σε αυτή τη χώρα είναι γνωστή πρώτιστα στους εργαζόμενους που πέρασαν από τα χέρια τους. Οι 700 και πλέον απλήρωτοι εργαζόμενοι στο ALTER, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στις εφημερίδες «Αυριανή» και «Φίλαθλος» είναι μόνο μερικά από το ανδραγαθήματα του έτερου Γιώργου Κουρή (θείου του Ανδρέα τουMAD), αυτού που κατάφερε να καταστήσει τον άκρατο λαϊκισμό σε κίνημα που έμεινε στην Ιστορία ως «Αυριανισμός». Πρόκειται για μια κοινή πορεία που στηρίζεται στη φιλοσοφία της στάσης πληρωμών προς όλες τις κατευθύνσεις και στη λογική του «εμάς δεν μπορεί να μας αγγίξει κανείς». Απόδειξη; Η πρόσφατη αποφυλάκιση με βούλευμα του Γιώργου και του γιού του Ανδρέα Κουρή, μετά από δυο μήνες στο κελί, παρά την αρνητική εισήγηση του Εισαγγελέα, που είχαν κριθεί προφυλακιστέοι για χρέη από μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών του τηλεοπτικού σταθμού Alter, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Διαπιστώνοντας την ανυπαρξία ισονομίας και εξακολουθώντας να αναζητούμε το δίκιο μας, εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι ο δρόμος του αγώνα είναι ο μοναδικός που μπορεί να μας φέρει κοντά στη δικαίωση των αιτημάτων μας.

Θεωρώντας ότι τίποτα δεν είναι τετελεσμένο, ιδιαίτερα όταν δρομολογείται ως τέτοιο από την εργοδοτική ασυδοσία και την ασυλία που της παρέχει το κράτος, συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας και να τσακίσουμε τις εργοδοτικές πρακτικές του κάθε Ανδρέα Κουρή.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ MAD AWARDS

στο γήπεδο του TAE KWON DO την ΤΡΙΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ, 
στις 7:30 μ.μ.

Απολυμένοι/ες στα καταστήματα Metropolis
http://ergazomenoimetropolis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_24.htm

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ...



Εδώ και μέρες έρχονται σε μας πληροφορίες από πολλές πλευρές για ΣΥΜΦΩΝΙΑ μετεκλογική μεταξύ της Συσπείρωσης, παράταξης προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ  και των  Ενωμένων Δημοσιογράφων, παράταξης που δημιουργήθηκε από εκπροσώπους των τριών κομμάτων που συμμετείχαν στην κυβέρνηση- ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα που στηρίζει όλη του την πολιτική διεκδίκησης της διακυβέρνησης της χώρας σε μία αντιμνημονιακή στάση, ένα κόμμα που εντός και εκτός Βουλής έχει καταγγείλει και καταδικάσει τα μέτρα της τρικομματικής συγκυβέρνησης εναντίον των εργαζόμενων άλλα και στο χώρο του τύπου, δημιουργώντας στον λαό ελπίδες μιας άλλης οπτικής, θα συμπράξει στην ΕΣΗΕΑ με αυτούς που καταγγέλλει!!!

Η παράταξη Ενωμένοι Δημοσιογράφοι κατέβηκε στις εκλογές παραπλανώντας  τον κόσμο ότι πρόκειται για «πρόσωπα φρέσκα, άφθαρτα και ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ» όταν οι ιδρυτές της είναι καθαρά κομματικά πρόσωπα, καθόλου φρέσκα και καθόλου άφθαρτα.. Στηρίχθηκε, απροκάλυπτα από μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα και , εξ΄ ίσου  απροκάλυπτα, από τον κομματικό μηχανισμό της Ν. Δημοκρατίας- υποψήφιοι δικοί μας δέχτηκαν απειλές αλλά και … προσφορές για να μας εγκαταλείψουν- και από όσο γνωρίζουμε το ίδιο συνέβη και σε υποψήφιους άλλων παρατάξεων.   

Αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που τους έδωσε τρείς έδρες και ένα μικρό προβάδισμα ψήφων (μόλις 67) έναντι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, που πήρε επίσης τρείς έδρες, ο κομματικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Μουρούτης βιάστηκε να τους στείλει τα συγχαρητήριά του. Γεγονός πρωτοφανές για τα ήθη της ΕΣΗΕΑ όπου συνήθως συγχαρητήρια στέλνονται μόνο στα νέα συμβούλια μόλις συγκροτηθούν σε σώμα. Άλλα θέλει η π.. να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει..  
Οι εκλεγέντες  της παράταξης "Ενωμένοι Δημοσιογράφοι"  και η υποψήφια πρόεδρός τους  ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΑΧΩΡΗΣΑΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ από τα κομματικά συγχαρητήρια (ούτε, βέβαια, από τις πάσης φύσεων κομματικές παρεμβάσεις στην εκλογική διαδικασία..) ως όφειλαν, αν πράγματι είναι ακκομάτιστοι, όπως ισχυρίζονται …