4 Ιαν 2013

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή στον Ανδρέα Κουρή


Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών, με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 11.000 ευρώ στον Ανδρέα Γ. Κουρή για την κατηγορία της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών του Alter.
 
Ο Ανδρέας Κουρής συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για χρέη περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ του τηλεοπτικού σταθμού.

Απολογούμενος ο επιχειρηματίας αρνήθηκε την κατηγορία και τόνισε ότι δεν έχει ποινική ευθύνη για τις οφειλές του σταθμού καθώς ήταν αντιπρόεδρος αλλά όχι εκτελεστικό μέλος της διοίκησης.

ΕΤΕΡ: Αναστολή της απεργίας στον δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά «Κανάλι 1″


Το Διοικητικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του μετά την απόφαση 3/2013 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αναστέλλει την απεργιακή κινητοποίηση στον δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά «Κανάλι 1″.

Euronews εναντίον Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης στο ΕΣΡ


Με προσφυγή προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, που κατατέθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι Euronews ζητάει από το συμβούλιο να διατάξει την ΕΡΤ να άρει την διακοπή της μετάδοσης του καναλιού από τις συχνότητές της.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Δεκεμβρίου η ΕΡΤ διέκοψε την επίγεια ψηφιακή μετάδοση του προγράμματος του Euronews. Οπως τονιζόταν σε σχετική ανακοίνωση η διακοπή ήταν «προσωρινή» και οφείλεται «στην έλλειψη εγγράφου συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιριών για τη συνεργασία τους στο εγχείρημα μετάδοσης του προγράμματος του Euronews στην ελληνική γλώσσα δίχως βλαπτικές συνέπειες για την ΕΡΤ, το ελληνικό δημόσιο και την ελληνική νομοθεσία, που ρυθμίζει τους κανόνες της εγχώριας τηλεοπτικής αγοράς».

Ανακοίνωση των ιδιοκτητών καναλιών για την «εξαγορά του 902»


Ανακοίνωση σχετικά με κινήσεις εξαγοράς του τηλεοπτικού σταθμού 902 ο οποίος ανήκει στο ΚΚΕ, αλλά που αποτελεί δημόσιο αγαθό ξανά από τη στιγμή που σταμάτησε να εκπέμπει, εξέδωσε η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

3 Ιαν 2013

Την Παρασκευή στο αυτόφωρο ο Ανδρέας Κουρής

Την πόρτα της εισαγγελίας πέρασε ο Ανδρέας Κουρής γιος του εκδότη Γιώργου Κουρή.

Ο Α. Κουρής συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης για χρέη από ασφαλιστικές εισφορές.

Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, ύψους εννέα εκατ. ευρώ.

Οι μη ασφαλιστικές εισφορές, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, αφορούν τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

Ο επιχειρηματίας κρατείται και θα παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου την Παρασκευή.

Νέες στάσεις εργασίας και 24ωρη απεργία στον ρ/σ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM»


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρων στάσεων εργασίας για αύριο Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013, από τις 13.00 έως τις 17.00, για το Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013 από τις 17.00 έως τις 21.00, για την Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013 από τις 09.00 έως τις 13.00, καθώς και την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 7 Ιανουαρίου 2013 έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 8 Ιανουαρίου 2013, όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM».

Συνελήφθη ο Ανδρέας Γ. Κουρής για χρέη στο ΙΚΑ

Στα χέρια της Ασφάλειας Αττικής ο γιος του Γιώργου Κουρή, Ανδρέας, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο των ΜΜΕ.


Ο πρόεδρος της εταιρείας Real Media ΑΕ, συνελήφθη για οφειλές προς το ΙΚΑ, ύψους 9.171.000 ευρώ και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Οι οφειλές, αφορούν δεδουλευμένα εργαζομένων του ALTER, καθώς δεν καταβλήθηκαν και οι ασφαλιστικές εισφορές.

«Εφυγε» ο Ανδρέας Καλογερόπουλος


«Εφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών, ο αθλητικός φωτορεπόρτερ Ανδρέας Καλογερόπουλος. Στη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας, τιμήθηκε με πολλά χρυσά μετάλλια και βραβεία, ενώ πραγματοποίησε πολλές και σημαντικές φωτογραφικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τη βαθύτατη λύπη τους εξέφρασαν ο ΠΣΑΤ και η ΕΦΕ.

2 Ιαν 2013

Οι δημοσιογράφοι που αποχωρούν από τα «ΝΕΑ»


Σε εξέλιξη βρίσκεται η εθελουσία έξοδος στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Έτσι οδηγούνται στην έξοδο περί τους 15 δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και ιστορικές υπογραφές του ΔΟΛ.

Σε μερικές περιπτώσεις διερευνάται η δυνατότητα συνέχισης της συνεργασίας με άλλους τρόπους.

Έκτακτο βοήθημα στους ανέργους των ΜΜΕ


Στη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τις γιορτές σε μη επιδοτούμενους ανέργους, ασφαλισμένους του Λογαριασμού Ανεργίας Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης του Κλάδου Ανεργίας του ΕΤΑΠ−ΜΜΕ προχώρησε με απόφασή του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

BBC: To "fakelaki" και η μάχη της Ελλάδας ενάντια στη διαφθορά


Με τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα ασχολείται άρθρο του BBC Magazine, το οποίο κάνει το οποίο κάνει εκτενή αναφορά και ξεχωριστή επεξήγηση της λέξης "φακελάκι".

Στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορες ιστοσελίδες  που επιτρέπουν στους ανθρώπους να αναφέρουν περιπτώσεις δωροδοκίας.

Αναφορά γίνεται στη ιστοσελίδα της Χριστίνας Τρεμόντι, edosafakelaki.org η οποία είχε την πρώτη της εμπειρία με αυτή την πρακτική όταν ο παππούς της χρειάστηκε επείγουσα θεραπεία σε δημόσιο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Η  ετυμολογία της λέξης φακελάκι (fakelaki) το οποίο σημαίνει "μικρός φάκελος", ενώ δίνει και πληροφορίες για το πως προφέρεται η λέξη, δηλαδή, "fakk-el-akee".

Προκαλεί ξανά με σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ!


Θύελλα αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσει στο μουσουλμανικό κόσμο το τελευταίο τεύχος του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo με σκίτσα του Μωάμεθ.

Το σατιρικό περιοδικό κυκλοφόρησε αυτήν τη φορά ένα ειδικό τεύχος 64 σελίδων με σκίτσα για τη ζωή του προφήτη Μωάμεθ, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά που είχε ανάψει πριν από μερικά χρόνια με βίαιες διαδηλώσεις μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο.

ΕΤΙΤΑ για απόλυση δυο εργαζομένων στον τ/σ EXTRA


Η διοίκηση του Τ/Σ EXTRA έκανε ένα απίστευτο Πρωτοχρονιάτικο «δώρο» σε 2 εργαζόμενους τεχνικούς του σταθμού. Παραμονή πρωτοχρονιάς αντί να χτυπήσουν την πόρτα του σπιτιού τους παιδιά που λένε τα κάλαντα, την χτύπησε δικαστικός επιμελητής επιδίδοντάς τους την απόλυσή τους!!!  Οι συνάδελφοι δεν είχαν ειδοποιηθεί καν για την πρόθεση της διοίκησης ούτε με άμεσο ούτε με έμμεσο τρόπο.

Έτσι λοιπόν ο Τ/Σ EXTRA μετά από τεράστιες παρανομίες της εργοδοσίας μετά από απολύσεις εργαζομένων και συνδικαλιστών, μετά την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία που επιβάλει σε αρκετούς εργαζόμενους και ειδικά μετά την κίνηση αυτή, μοιράζεται επάξια και με όλες τις …δάφνες τον τίτλο του «εργασιακού Νταχάου» μαζί με το γνωστό σε όλους μας, αλλά και σε όλο τον Ελληνικό λαό, Σκάι !!!

48ωρη απεργία στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων κηρύσσει 48ωρη προειδοποιητική απεργία στην εφημερίδα "Πελοπόννησος" στις 3 και 4 Ιανουαρίου 2013, ζητώντας από την ιδιοκτησία της εφημερίδας την άμεση καταβολή των οφειλομένων.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί την εργοδοσία να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και αντοχής, παραμένοντας απλήρωτοι επί μήνες.

«Μαύρη χρονιά» για τους δημοσιογράφους το 2012


Συνολικά 132 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος τη «μαύρη χρονιά» του 2012, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IIP) με έδρα τη Βιένη.

«Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών δημοσιογράφων από τότε που το IIP έχει ξεκινήσει να καταγράφει συστηματικά τους βίαιους θανάτους δημοσιογράφων, δηλαδή από το 1997», αναφέρει το Ινστιτούτο σε ανακοίνωσή του.

«Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί το 2009 με 110 νεκρούς δημοσιογράφους, εκ των οποίων 32 στη διαβόητη σφαγή του Μαγκιντανάο στις Φιλιππίνες» προσθέτει η ανακοίνωση.

«Έδιωξαν» τον ανταποκριτή των New York Times από την Κίνα


Η ανανέωση της κινεζικής βίζας –για το 2013- του δημοσιογράφου των New York Times, Chris Buckley δεν ήρθε ποτέ και σαν αποτέλεσμα, η κυβέρνηση της χώρας του ζήτησε να αφήσει τη θέση του ανταποκριτή που διατηρούσε εκεί.

Σύμφωνα με τους New York Times, τα διαπιστευτήρια δεν έφτασαν ποτέ «εξαιτίας των πιέσεων που ασκεί η κινεζική κυβέρνηση στα ξένα Μέσα για το ενδιαφέρον τους να ερευνούν το πόθεν έσχες των υψηλόβαθμων Κινέζων αξιωματούχων».

Ήδη από τον Ιούνιο του 2012, η διαδικτυακή σελίδα της εφημερίδας έχει μπλοκαριστεί επειδή ανέβασε άρθρο με τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Τζιαμπάο, αναφέρει η Huffington Post.

31 Δεκ 2012

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


ΕΤΕΡ: «Η Ελλάδα απογειώνεται»-Καλή χρονιά και ευτυχές το νέον έτος


Την ώρα που ο πρωθυπουργός της μαύρης τρικομματικής (νδ, πασοκ και δημαρ) συγκυβέρνησης βλέπει την Ελλάδα να απογειώνεται, ο Λαός (εργαζόμενοι, άνεργοι, επισφαλώς εργαζόμενοι, άστεγοι, φοιτητές, μαθητές, βρέφη και γονείς) ανεβαίνουν μόνοι και αβοήθητοι τον Γολγοθά της ανέχειας, της ανεργίας, της απλήρωτης εργασίας, της πληρωμένης δουλοπαροικίας, των μπλοκάκηδων, της υποαπασχόλησης, των αστέγων, της νεόπτωχης μεσαίας τάξης…

Είναι προφανές ότι αυτοί ζουν σε άλλη χώρα από εμάς και βιώνουν άλλη πραγματικότητα. Ζεστοί μέσα στις βιλάρες τους με το πετρέλαιο να καίει στο φουλ, ανατέμνοντας την ελληνική πραγματικότητα στο περιθώριο των γκαλά τους και εν μέσω των φιλανθρωπικών τους εκδηλώσεων για τις «ευπαθείς ομάδες» (sic).

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν, μέρες που είναι, μέσα στις επόμενες γραμμές να προσγειώσουμε τον ιπτάμενο πρωθυπουργό.

Ο χώρος των εργαζόμενων τεχνικών στην ιδιωτική και δημοτική ραδιοφωνία θα είναι το δικό μας όχημα για αυτή την προσεδάφιση.

Ιδιωτική και δημοτική ραδιοφωνία; Ε! όχι και ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, αυτό σε άλλο ταξίδι.

 ■Όλοι οι τεχνικοί και οι δημοσιογράφοι του ραδιοσταθμού SENTRA (ιδιοκτησίας μπόμπολα) απολύθηκαν επειδή δεν υπέγραφαν ατομικές συμβάσεις με μισθούς κατώτερους των ΣΣΕ. Την θέση των τεχνικών πήραν άλλοι, εταιρείας που προσφέρει εργαζόμενους τεχνικούς γι αυτή την δουλειά. Ναι δουλειά και όχι εργασία. Μισθοί πείνας, καμιά σχέση με αυτούς της ΣΣΕ μας. Απολύσεις εν μέσω απεργίας.

Κοπή της πίτας στην ΕΣΗΕΜ-Θ την Κυριακή 6 Ιανουαρίου


Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης οργανώνει και φέτος την καθιερωμένη  ετήσια γιορτή της, στο κτήριό της (Στρατηγού Καλλάρη 5).

Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013, από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, η ΕΣΗΕΜ-Θ υποδέχεται τα μέλη της, αρχές και φορείς της πόλης, κερνά καφέ και δίνει την ευκαιρία να αναπτυχθούν συζητήσεις για τις εξελίξεις στον κλάδο.

Στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (3ος όροφος), θα κοπεί η βασιλόπιτα.

ΕΣΠΗΤ: Χρόνια Πολλά & Καλή Χρονιά


Το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ σας εύχεται

Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένη Νέα Χρονιά με Υγεία, Εργασία και Ευημερία.

Ας είναι το 2013 ένας καλύτερος χρόνος για όλους.

ΕΤΙΤΑ για τον Τ/Σ EXTRA

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. καταδικάζει τις παράνομες και απαράδεκτες πρακτικές της διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού EXTRA εναντίον των εργαζομένων τεχνικών.

Η διοίκηση του σταθμού προσπάθησε με δόλιο και εκβιαστικό τρόπο να μην καταβάλλει στους εργαζόμενους το δώρο των Χριστουγέννων.  Το σωματείο μας αντέδρασε άμεσα κηρύσσοντας 4ωρη στάση εργασίας.

Το Δ.Σ. της Ένωσής μας βρέθηκε λίγη ώρα πριν την έναρξη της στάσης έξω από τις εγκαταστάσεις του σταθμού και καθώς όλοι οι εργαζόμενοι ήταν αποφασισμένοι να συμμετάσχουν σε αυτήν, η διοίκηση υποχώρησε και κατέβαλλε άμεσα το δώρο των Χριστουγέννων.

Νέες στάσεις εργασίας στον ρ/σ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM»


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη στάσεων εργασίας για αύριο Τρίτη, 1 η Ιανουαρίου 2013, από τις 13.00 έως τις 17.00, την Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013, από τις 17.00 έως τις 21.00 και την Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013 από τις 09.00 έως τις 13.00 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM».

Την Τρίτη το τελευταίο τεύχος του έντυπου Newsweek


Το περιοδικό Newsweek θα σταματήσει από αύριο, 1η Ιανουαρίου, να εκδίδεται ύστερα από περίπου 80 χρόνια και το αυριανό τελευταίο του τεύχος με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου θα φιλοξενεί στο εξώφυλλό του μία ολοσέλιδη μαυρόασπρη φωτογραφία από τα παλαιά, κεντρικά γραφεία του περιοδικού στο Μανχάταν υπό τον τίτλο «Τελευταίο Τεύχος».

Το έγκριτο περιοδικό ανακοίνωσε την απόφασή του να αναστείλει την έκδοσή του στις 18 Οκτωβρίου ύστερα από πληροφορίες ότι η εταιρεία χάνει εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Ειδική έκδοση με σκίτσα του Μωάμεθ στο Σαρλί Εμπντό την Τετάρτη


Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Σαρλί Εμπντό ανακοίνωσε την Κυριακή ότι πρόκειται να δημοσιεύσει, την επόμενη εβδομάδα, μια ειδική έκδοση με σκίτσα για τη ζωή του Μουσουλμάνου προφήτη, Μωάμεθ.

Το ίδιο περιοδικό είχε δημοσιεύσει τον Σεπτέμβριο γελοιογραφίες του Μωάμεθ, προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο.

Τα 10 προγράμματα που σημείωσαν τη μεγαλύτερη τηλεθέαση το 2012


Πόσο χρόνο αφιερώσαμε μπροστά στη τηλεόραση την περσινή πια σεζόν του 2012 που φεύγει;

Ποιες εκπομπές, πρόσωπα, επεισόδια, γεγονότα της χρονιάς που πέρασαν βρέθηκαν στην κορυφή; Ποιος ήταν ο πρώτος των πρώτων;