14 Ιαν 2012

Στα στελέχη του ΔΟΛ επιχειρεί να φορτώσει τις απολύσεις ο Ψυχάρης

Έγινε κι αυτό. Ο Σταύρος Ψυχάρης μετά τη "νίκη" του να διαπραγματευτεί αποκλειστικά με επιτροπή συντακτών του "Βήματος" τις μειώσεις κατά 20% στις αποδοχές του, βγάζοντας εκτός την ΕΣΗΕΑ, "κάρφωσε" κανονικά τα στελέχη του.
Όταν ρωτήθηκε στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης γιατί δεν μειώνει τις αποδοχές στα στελέχη της εταιρείας αφού όπως ο ίδιος είπε στην ΕΣΗΕΑ θα έχει όφελος 12 εκατομμύρια ετησίως ενώ με τις οριζόντιες μειώσεις το όφελος είναι μόλις 6 εκατ. το χρόνο, αποκάλυψε πως δεν τον αφήνουν τα στελέχη του. Ζητάνε, λέει, μαζικές απολύσεις.

Απορία 1η: Μετά από αυτό πιστεύουν οι εργαζόμενοι ότι το μαγαζί σώζεται;
Απορία 2η: Όλοι γνωρίζουν -κι αν δεν το γνωρίζουν είναι γιατί δεν θέλουν να το μάθουν- πως ο οργανισμός έχει σοβαρό πρόβλημα οικονομικό. Όλοι επίσης γνωρίζουν την εξέλιξη στις σχέσεις των μετόχων του ΔΟΛ. Ποιος θα εκπλαγεί αν τελικά μετά τις μειώσεις που θα συμφωνηθούν θα γίνουν και απολύσεις; Ή το χειρότερο. Δεν θα υπάρχουν χρήματα για πληρωμές;
Απορία 3η: Ειλικρινά θα εκπλαγούν με τις εξελίξεις αφού η πτώση κυκλοφοριών συνεχίζεται, το δημοσιογραφικό προϊόν απαξιώνεται συνεχώς, οι τράπεζες έκλεισαν τη στρόφιγγα και οι "φίλοι" για να συνδράμουν αίφνης εξαφανίστηκαν;

greektv.com

Απόφαση εργαζομένων στο τυπογραφείο της Ελευθεροτυπίας

Η πλειοψηφία των εργαζομένων της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) στο εργοστάσιο στο Κορωπί πραγματοποιήσαμε σήμερα 13-01-2012 συνέλευση στα γραφεία της εφημερίδας στο Ν.Κόσμο και αποφασίσαμε:
1. Δεν πάμε για δουλειά απλήρωτοι και χωρίς καμμια δέσμευση από την εργοδοσία που να
εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς μας καθώς και τα δεδουλευμένα που μας χρωστάει!

2. Θέλουμε δουλειά για όλους και όχι για όσους <<χρειάζονται>> κάθε φορά ανάλογα με τη δουλειά που έχει!

3. Δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργήσει κανένας απεργοσπαστικός μηχανισμός εις βάρος μας!
4. Είμαστε ΟΛΟΙ εργαζόμενοι της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ και ΟΛΟΙ μαζί πρέπει να παλέψουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ για τα δίκαια αιτήματά μας!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΩΤΕΣ!
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!

"Ακου Νίκο τι συμβαίνει στο Alter γιατί έπαψες να είσαι ρεπόρτερ και έγινες επιχειρηματίας"

Ανοιχτή επιστολή στο Νίκο Χατζηνικολάου για το Alter τον Κουρή και τις τρέχουσες εξελίξεις έστειλε ένας ...γνώριμος -όπως φαίνεται απο το ύφος του κειμένου...

"Άκου Νίκο...
Επειδή απ'ότι φαίνεται δεν γνωρίζεις τι ακριβώς συμβαίνει στο Alter, ίσως λόγω του ότι δεν είσαι ρεπόρτερ πλέον, αλλά επιχειρηματίας και συνέταιρος του Κουρή, θα σε ενημερώσω εγώ.

Άκου Νίκο...
Θα πρέπει αρχικά να καταλάβεις ότι το κανάλι ΔΕΝ το έχουν κλείσει οι εργαζόμενοι. Το έκλεισε καταρχήν ο ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ όταν έκανε ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ πριν καν γίνουν οι συνελεύσεις των εργαζομένων στις οποίες και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.
Το έκλεισε ο ΚΟΥΡΗΣ όταν αθέτησε τη συμφωνία του Μαϊου. '' Γυρίστε και θα μπαίνουν στο κανάλι 2.000.000 το μήνα απο διαφημιστικές. Θα πληρωθείτε 15 και 30 Ιουνίου και έπειτα κάθε 30 του μήνα'' Θυμάσαι τη θέση σου? '' Μην ανησυχείτε, τώρα ανέλαβε ο Κουρής.'' Άρα έχεις και ΕΣΥ ευθύνη ΝΙΚΟ.
Το κανάλι το έκλεισε ο ΚΟΥΡΗΣ παραμονή Χριστουγέννων. '' Ή αποδέχεστε να γυρίσετε ΧΩΡΙΣ ούτε καν μερική εξόφληση δεδουλευμένων ή το Alter κλείνει. '' Αν δε το θυμάσαι, μπες στο REAL.GR, την είχες δημοσιεύσει την επιστολή.
Το κανάλι λίγες μέρες μετά το έκλεισε πάλι ο ΚΟΥΡΗΣ, όταν έστειλε τον διαμεσολαβητή να διαμηνύσει στα σωματεία, πως '' αν δε γυρίσετε με 1 μισθό, τέλη Γενάρη θα γνωμοδοτήσω αρνητικά για την ένταξη του Alter στο άρθρο 99 ''
Τέλος το κανάλι το έχουν κλείσει αυτοί που έχουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ τους εργαζόμενους κοντά στους 12 ΜΗΝΕΣ.

Άκου Νίκο...
Όλη η Ελλάδα γνωρίζει το ποιόν του Κουρή. Με το να προσπαθείς να τον εμφανίσεις θύμα απλά εκτείθεσαι. Πάμε παρακάτω τώρα.
Θυμάσαι τι απάντησες στους ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ALTER όταν σου ζήτησαν να βγεις και να μιλήσεις? Είπες '' Η ερώτηση που μου απευθύνουν οι συνάδελφοί μου του ΑΛΤΕΡ για την ύπαρξη ή όχι νέου επενδυτή, απευθύνεται σε ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟ. Ούτε ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ, ούτε διευθυντής του σταθμού είμαι ή υπήρξα.'' Αν δε το θυμάσαι, μπες στο REAL.GR, δημοσιευμένη είναι η απάντηση σου.
Άκου λοιπόν Νίκο...
Την έκκληση που κάνεις να ανοίξει το κανάλι την κάνεις σε ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΩΠΑ. Οι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ALTER, ΔΕΝ υπήρξαν ποτέ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ του σταθμού, ΔΕΝ άσκησαν ποτέ τους διοίκηση και ΔΕΝ μοιράστηκαν ποτέ τα οποιαδήποτε κέρδη του σταθμού! Είναι τουλάχιστον άστοχο για να μην πω ανήθικο να απευθύνεσαι σε αυτούς αντί να απαιτήσεις απο την εργοδοσία να καταβάλει ΑΜΕΣΑ όλα τα ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ προκειμένου να ανοίξει το κανάλι.

Άκου Νίκο...
Οποιαδήποτε πρόταση γίνει απο την εργοδοσία ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ θα είναι ΑΣΟΒΑΡΗ. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Σε κάθε έναν κοινό θνητό εκεί μέσα αντιστοιχούν περίπου 1200 ευρώ μηνιαίως. Την εργασία του λοιπόν κανείς δεν δύναται να την κοστολογήσει λιγότερο. Αν θεωρείς ότι ήταν καλοπληρωμένοι και αξίζουν λιγότερα τότε πάω πάσο. Έχεις το ακαταλόγιστο, δεν εξηγείται αλλιώς... Εσύ με 3-4-5 μηνιάτικα μπορεί να γυρνούσες. ΔΕΝ έχετε τις ίδιες απολαβές όμως Νίκο. Και είναι πολύ άσχημο να κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Όταν οι φίλοι σου λοιπόν εξοφλήσουν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, τότε και αυτοί θα απογειώσουν και πάλι το δελτίο σου στην πρώτη θέση.
Το '' Βρείτε έναν τρόπο να λειτουργήσει και πάλι το μαγαζί διαφορετικά δεν έχει νόημα όλη η αγωνία και η προσπάθεια σας'' να το απευθύνεις αλλού. Να το απευθύνεις στους έχοντες. Ο τρόπος υπάρχει και είναι αυτονόητος. ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.

Άκου Νίκο...

Λες με περισσή ευκολία '' Ξέρω πως νιώθετε. Πρέπει όμως να σκεφθείτε με περισσότερη στρατηγική, να σκεφτείτε πως θα μπει το Alter σε μια ρότα. Και να μην τους ισοπεδώνετε όλους. Δεν είστε δίκαιοι να το ξέρετε.''
Ξέρεις πως νιώθουν οι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ? Αλήθεια λες?
Ξέρεις πως είναι να κοιμάσαι στο κανάλι επειδή σου έχουν κάνει έξωση?
Ξέρεις πως είναι να μην έχεις χρήματα να πάρεις δώρο στο παιδί σου τα Χριστούγεννα?
Ξέρεις πως είναι να μην έχεις χρήματα να το ταϊσεις?
Ξέρεις πως είναι το παιδί σου να κρυώνει και εσύ να του λες να ντυθεί γιατί δεν έχεις χρήματα για πετρέλαιο?
Ξέρεις πως είναι να μην μπορείς να πας super market?
Ξέρεις πως είναι να περιμένεις με αγωνία πότε οι συνάνθρωποι μας θα δωρίσουν τρόφιμα στο κανάλι για να πας να πάρεις απο κει?
Ξέρεις πως είναι να μην έχεις χρήματα για βενζίνη?
Ξέρεις πως είναι να μην μπορείς να πας ούτε για έναν καφέ?
Ξέρεις πως είναι να μην μπορείς να βρεις δουλειά?
Ξέρεις πως είναι να είστε όλοι στην οικογένεια άνεργοι και απλήρωτοι για 12 μήνες και εσύ να σπας το κεφάλι σου να σκεφτείς το πως θα επιβιώσει το παιδί σου?
Ξέρεις πως είναι να κάνεις απόπειρες αυτοκτονίας επειδή δεν μπορείς να τα αντιμετωπίσεις όλα αυτα?

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΖΗΣΕΙΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΒΙΩΣΕΙΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ! Κόψε τις ''μακακίες'' λοιπόν.

Άκου Νίκο...
Οι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ALTER υπήρξαν άδικοι. Έχεις δίκιο σε αυτό. Υπήρξαν άδικοι γιατί για κάποιο περίεργο λόγο τον οποίο πραγματικά δεν καταλαβαίνω σε έχουν αφήσει στο απυρόβλητο όλον αυτόν τον καιρό.
Αν σκεφτείς,
ότι έπαιξες ρόλο στο να γυρίσουν τον Μάϊο του 2011 απο την τότε επίσχεση εργασίας,
ότι το όνομα σου όλον αυτόν τον καιρό ακούγεται πακέτο με του Μαρινάκη και δεν παίρνεις θέση,
ότι ΔΕΝ στάθηκες ποτέ έμπρακτα στο πλευρό τους,
ότι στο REAL.GR δημοσιεύεις όσα θέλει ο ΚΟΥΡΗΣ,
ότι ποτέ δεν πήρες θέση για το ΑΝΗΘΙΚΟ πρωτοσέλιδο της Αυριανής,
ότι τόσο καιρό είσαι ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ (συμμετέχοντας ή όχι στις μπλόφες και τους εκβιασμούς του ΚΟΥΡΗ),
ότι ξαφνικά παρότι ''Δυστυχώς για μένα, το ΑΛΤΕΡ αφήνει πίσω του μόνο στενοχώρια. Προσωπικά βρίσκομαι ήδη σε αναζήτηση νέας τηλεοπτικής στέγης", εσύ τελικά μένεις στο κανάλι για να στηρίξεις τους ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και τους καλείς να αλλάξουν στρατηγική και να δεχτούν να ξεχάσουν τα δεδουλευμένα τους για να κάνεις εσύ δελτίο,
ότι ΠΟΤΕ δεν απευθύνθηκες δημόσια στους εργοδότες και συνεταίρους σου να εξοφλήσουν τον κόσμο,
και ότι εν κατακλείδι τους περνάς για τόσο 'μακάκες'', ε ναι! Μου κάνει φοβερή εντύπωση το ότι δεν είσαι φάτσα κάρτα να σε κράζουν όλη μέρα και ναι, είναι άδικοι απέναντι σε ΚΟΥΡΗ και ΓΙΑΝΝΙΚΟ.
Έχεις κερδίσει με την αξία σου θέση στις κάρτες που προβάλλουν οι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ALTER. Πραγματικά, τι άλλο να κάνεις για να σε βάλουν?

Άκου Νίκο...
Μια συμβουλή κλείνοντας... Πάρτο αλλιώς γιατί θα βρεις.


Πάντα φιλικά Νίκο, με αγάπη, στοργή φροντίδα και προδέρμ...

Τ.Σ"

απληρωτοι εργαζομενοι

13 Ιαν 2012

Συνεχίζει ο Μανδραβέλης παρά την απάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ

Δέν το βάζει κάτω ο γνωστός αρθρογράφος που εσχάτως έχει ανοίξει πόλεμο με μία ακόμη μερίδα εργαζόμενων. Σε νέο άρθρο του στην "Καθημερινή"ο Πάσχος Μανδραβέλης συνεχίζει να υπερασπίζεται την μνημονιακή πολιτική, με στόχο, για άλλη μιά φορά, τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ. Παραθέτουμε το επίμαχο κείμενο μένοντας σταθεροί στην αρχή "Η δημοσιοποίηση είναι αρχή της δικαιοσύνης" ακόμη και όταν πρόκειται για αρθρογράφους που αγνοούν συστηματικά και σκόπιμα το δίκαιο των εργαζόμενων και βλέπουν μόνο μέσα απο τα μυωπικά γιαλιά του ΔΝΤ.

"Μάλλον δεν το αντελήφθη και πάλι κανείς, αλλά οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να απεργούν. Αυτή τη φορά το αίτημα της κραταιάς ΠΟΣΠΕΡΤ δεν είναι «να μη συρρικνωθεί η δημόσια τηλεόραση» (και μαζί μ’ αυτήν τα τριακόσια εκατομμύρια που εμείς οι βαριά φορολογούμενοι πολίτες πληρώνουμε κάθε χρόνο). Το κλείσιμο της ΕΤ1 και η αναδιάρθρωση των δεκάδων περιφερειακών ραδιοσταθμών πνίγηκε στα λύματα του πολιτικού κύκλου. Μπορεί κάλλιστα κάποιος να στοιχηματίσει ότι πρώτα θα δούμε τη χώρα χρεοκοπημένη και μετά κάποιον περιφερειακό ραδιοσταθμό της ΕΡΤ κλειστό.

Δεν υπάρχει ούτε το αίτημα των δημοσιογράφων «να μη γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι». Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ικανοποίησε το αίτημά τους· δημοσιογράφοι και τεχνικοί εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο. Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει μια ακόμη απαίτηση. Δεν ξέρουμε αν παίζει ρόλο το γεγονός ότι ο πρόεδρός της είναι διοικητικός υπάλληλος, αλλά το τελευταίο αίτημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης -και γι’ αυτό συνεχίζουν τις απεργίες- είναι να εξαιρεθούν και οι διοικητικοί της ΕΡΤ στο ενιαίο μισθολόγιο. Το σύνθημά τους -όπως καταγράφεται στην τελευταία ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ- είναι γραμμένο σε οργουελιανή γλώσσα: «Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν ζητάνε ειδική, αλλά ίση μεταχείριση». Προφανώς ζητούν ίση, στην ειδική μεταχείριση. Και άντε να καταλάβουμε την ιδιαιτερότητα του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και των οπερατέρ που ακολουθούν τους ρεπόρτερ στις αποστολές. Είναι όμως αδύνατον να κατανοήσει κάποιος γιατί ένας φύλακας της ΕΡΤ πρέπει να έχει άλλη μεταχείριση από τον φύλακα ενός υπουργείου.

Ξέρουμε: η ΕΡΤ δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και γι’ αυτό λένε οι συνδικαλιστές της δεν πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση με τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους, που εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο. Αυτό θα ήταν λογικό, αν οι Ελληνες πολίτες -μαζί με όλα τ’ άλλα χαράτσια- δεν ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν 4,25 ευρώ με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, βλέπουν δεν βλέπουν ΕΡΤ. Παρένθεση: τώρα που απεργούν επί μήνες γιατί συνεχίζουμε να πληρώνουμε;

Το θέμα είναι απλό: αν οι συνδικαλιστές δεν θέλουν να ακολουθούν τους κανόνες του Δημοσίου, προφανώς δεν πρέπει να τους ακολουθούν παντού. Οφείλουν να ζητήσουν από το κράτος να διακόψει το υποχρεωτικόν της πληρωμής της ΕΡΤ, έτσι ώστε να χαρούν ολόκληρη την ανεξαρτησία τους. Δεν μπορεί οι εισπράξεις να είναι υπόθεση του Δημοσίου και οι κανόνες του ιδιωτικού.

Δυστυχώς, οι εργαζόμενοι σπρώχνουν την ΕΡΤ σε αδιέξοδο. Λογικό είναι γιατί ο φορέας της ραδιοτηλεόρασης έχει γίνει ο γόρδιος δεσμός των ρουσφετολογικών παρεμβάσεων όλων των κυβερνήσεων, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Το χειρότερο είναι ότι αποδεικνύουν ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός δεν λύνεται, αλλά μόνο κόβεται. Ναι: η χώρα χρειάζεται δημόσια ραδιοτηλεόραση -δεδομένης, μάλιστα, της ποιότητας που εκπέμπουν τα ιδιωτικά κανάλια- αλλά δημόσια τηλεόραση δεν πρόκειται να αποκτήσουμε όσο τη διαφεντεύουν οι συνδικαλιστές.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ και η δημιουργία ενός νέου φορέα -συρρικνωμένου και χρήσιμου- είναι η μόνη λύση. Οσο υπάρχει ακόμη αυτή η λύση.
πηγή: “Καθημερινή” (12.01.2012)

Νέα μήνυση εναντίον του Λ. Λαυρεντιάδη απο την διοίκηση της Proton bank


Κόλαφο για τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αποτελεί η νέα μήνυση που κατέθεσε η διοίκηση της νέας Proton Bank η οποία ζητά την παραδειγματική τιμωρία του καθώς τον χαρακτηρίζει «ηγετική φυσιογνωμία ομάδας με εγκληματική δράση» προκειμένου με «δόλιες, παράνομες και ζημιογόνες ενέργειες» να πετύχουν μαϊμού δανειοδοτήσεις και να διαπράξουν απάτη και απιστία σε βάρος της τράπεζας.

Στην 32 σελίδων μηνυτήρια αναφορά που κατετέθη,όπως αποκαλύπτει το vima.gr, στις 3 Ιανουαρίου στην Εισαγγελία Αθηνών επισημαίνεται ότι η διοίκηση της νέας τράπεζας θα παραστεί ως πολιτικώς ενάγουσα σε βάρος του για το ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ, λόγω της ζημιάς που υπέστη.

Ετσι προφανώς εξηγείται και η σπουδή του επιχειρηματία να δηλώσει ότι προτίθεται να επιστρέψει στην τράπεζα το ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ, από τα συνολικά 701 εκατομμύρια που ήταν τα δάνεια μαϊμού, σύμφωνα με το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας. Βεβαίως η πράξη αυτή, εκτός του ότι αποτελεί άμεση και αβίαστη παραδοχή ενοχής δεν αθωώνει τον κ. Λαυρεντιάδη από τις ευθύνες, αλλά προφανώς του εξασφαλίζει ελαφρυντικά.

Υπενθυμίζεται ο κ. Λαυρεντιάδης έχει ζητήσει μια ακόμη προθεσμία -για τις 18 Ιανουαρίου- προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις στον εισαγγελέα για τις υποθέσεις των δανείων της Proton καθώς είναι ύποπτος για τα αδικήματα της απάτης, του ξεπλύματος και της σύσταστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα πάντως με τη μήνυση της νέας Proton, «ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έθεσε σε εφαρμογή με απροκάλυπτο τρόπο ένα σχέδιο που είχε σκοπό την άντληση υπέρογκης δανειοδότησης από εταιρείες που «κατασκευάστηκαν» με τη συνεργασία προσώπων που εργάζονταν στις δικές του επιχειρήσεις με σκοπό να λάβουν χωρίς εξασφαλίσεις και εγγυήσεις δάνεια από την Τράπεζα Proton με εξαπάτηση των εποπτικών αρχών και των λοιπών μετόχων. Τα δάνεια αυτά χρησιμοποιήθηκαν εν τέλει για σκοπούς εντελώς άλλους από αυτούς για τους οποίους χορηγήθηκαν.

Ο κ. Λαυρεντιάδης διέπραξε απάτη σε βαθμό κακουργήματος αφού παραπλάνησε τους λοιπούς μετόχους της Τράπεζας και τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, αποκρύπτοντάς τους βασικά στοιχεία των χορηγούμενων χρηματοδοτήσεων, τα οποία, υπό κανονικές συνθήκες, θα οδηγούσαν στην μη χρηματοδότηση ή στη διαφορετική αξιολόγηση του πιστωτικού κινδύνου».

Πως στήθηκε ο μηχανισμός
Στο έγγραφό της η διοίκηση της νέας Proton Bank χαρακτηρίζει τον κ Λαυρεντιάδη «ηγετική φυσιογνωμία μίας ομάδας που είχε εγκληματική δράση» και αναφέρεται σε «δόλιες, παράνομες και ζημιογόνες ενέργειες» του κ. Λαυρεντιάδη και άλλων οκτώ μελών του παλαιού διοικητικού συμβουλίου του πιστωτικού ιδρύματος.

Οπως αναφέρεται στη μήνυση «ο κ. Λαυρεντιάδης έστησε έναν μηχανισμό μέσω του οποίου πέτυχε την έγκριση πιστοδοτήσεων υπέρογκου ύψους σε επιχειρήσεις που άμεσα ή έμμεσα συνδέονταν με τον ίδιον, εξυπηρετώντας έτσι τα συμφέροντα του σε βάρος όχι μόνον της παλαιάς Proton, αλλά και της σημερινής Νέας Τράπεζας ως διαδόχου της. Ειδικότερα όπως διαπιστώθηκε από τα αρμόδια όργανα εκ των υστέρων ιδίως κατά της διάρκεια του έτους 2010 έως και το πρώτο εξάμηνο του 2011, η Proton παρέσχε χρηματοδοτήσεις σε νεοσυσταθείσες, εγχώριες ή υπεράκτιες εταιρείες με σκοπό κυρίως την εξαγορά κλάδων και θυγατρικών εταιρειών συμφερόντων του κ Λαυρέντη Λαυρεντιάδη Alapis και Elfe με κοινό χαρακτηριστικό τις εσπευσμένες και συνοπτικές και παρεκκλίνουσες από τις εσωτερικά προβλεπόμενες διαδικασίες της Τράπεζας. Σε πολλές περιπτώσεις οι εν λόγω δανειοδοτήσεις λάμβαναν χώρα σε εταιρείες που είχαν ιδρυθεί κατά την ίδια μέρα ή μόλις λίγες ημέρες πριν και δεν παρουσίαζαν, φυσικά, ουδεμία επιχειρηματική δραστηριότητα».

Οπως δε προστίθεται αμέσως μετά «καταλυτικό ρόλο στην υλοποίηση του παραπάνω σχεδίου έπαιξε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος, με τη σύμπραξη των συμβούλων, συνεργατών του και λοιπών εμπλεκομένων προσώπων, παρενέβη στην διαδικασία έγκρισης πιστοδοτήσεων μέσω της αντικατάστασης των μέχρι τότε στελεχών της Proton με πρόσωπα εμπιστοσύνης του, τα οποία ήταν σε κάποιες περιπτώσεις, πρώην στελέχη των εταιρειών του».

Διάλυση των μηχανισμών ελέγχου
Οπως σημειώνεται «η Διεύθυνση Εσωτερικής Επιθεώρησης παρόλο που διέθετε επικαιροποιημένο κανονισμό και έξι υπαλλήλους και κατά τα έτη 2008 και 2009 είχε διενεργήσει ελέγχους στις Διευθύνσεις Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής και Private Banking με αντικειμενικότητα και ορθή απεικόνιση του πιστωτικού κινδύνου, αποδυναμώθηκε επίσης σημαντικά με τις αλλαγές και τις μετακινήσεις των στελεχών που έγιναν από τον Μάρτιο του 2010 μέχρι τον Ιανουάριο του 2011, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας του έργου της και την ανεπαρκή αξιολόγηση του πιστωτικού κινδύνου. Ετσι η Διεύθυνση Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής παρά το σημαντικό μέγεθος του χαρτοφυλακίου της και την περαιτέρω αλματώδη μεγέθυνση του, δεν εντάχθηκε στο ελεγκτικό έργο της».

Τέλος ενδεικτικό του ύφους της μηνυτήριας αναφοράς και του κλίματος σε βάρος του κ. Λαυρεντιάδη είναι και το απόσπασμα όπου σημειώνεται ότι «πέραν κάθε αμφισβήτησης και αμφιβολίας όλοι οι νυν μηνυμένοι ενώθηκαν με κοινό σκοπό και με κοινή εγκληματική δράση για να διαπράξουν, τόσο σε βάρος της νυν σε εκκαθάριση Τράπεζας Proton, όσον και σε βάρος της Τράπεζας μας, πράξεις μεταξύ άλλων απάτης κι απιστίας. Ο κ. Λαυρεντιάδης ήταν ηγετική φυσιογνωμία αυτής της ομάδας και αυτός που εξ υπαρχής διηύθυνε την οργάνωση αυτή».
πηγή: iefimerida

Αγωγή της ΕΤΙΤΑ κατά της Τ. Στεφανίδου

Φαίνεται ότι η Τατιάνα δεν έλαβε το μήνυμα που της είχαν στείλει και έτσι θα βρεθεί αντιμέτωπη με με αγωγές. Η παρουσιάστρια λοιπόν αν και είχε λάβει προειδοποιητική ανακοίνωση από την ΕΤΙΤΑ δεν συμμορφώθηκε με αποτέλεσμα να έχει τώρα να αντιμετωπίσει την αντίδραση των τεχνικών. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση των τεχνικών ήδη οι αγωγές και οι καταγγελίες έχουν πάρει το δρόμο τους.
Διαβάστε την ανακοίνωση:
"Στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας για τη εκπομπή του STAR CHANNEL «ΜΙΛΑ» κάναμε αναφορά για αγωγές και καταγγελίες, που ήδη έχουν πάρει το δρόμο τους, για το γεγονός ότι προβάλλονται ολόκληρα θέματα που δημοσιογράφοι και συμπαρουσιάστριες της εκπομπής, χωρίς να έχουν το νόμιμο δικαίωμα και την απαραίτητη άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, κάνουν τους οπερατέρ και τα πλάνα τους προβάλλονται στον τηλεοπτικό αέρα.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της προηγούμενης ανακοίνωσής μας και η συγκεκριμένη εκπομπή πρόβαλε εκ νέου πέντε βίντεο με τέτοιου είδους πλάνα. Αυτή η προκλητική στάση της εκπομπής της κυρίας Τατιάνας Στεφανίδου προς όλους εμάς τους τεχνικούς και η πλήρης απαξίωση που δείχνει για την δουλειά μας πρέπει να πάψει άμεσα.

Γι αυτό λοιπόν πληροφορούμε τα μέλη μας, την διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού STAR CHANNEL καθώς και τους υπεύθυνους της εκπομπής της κυρίας Τατιάνας Στεφανίδου «ΜΙΛΑ», πως την επόμενη φορά που θα προβληθούν στον τηλεοπτικό αέρα του σταθμού πλάνα που δεν έχουν τραβηχτεί από νόμιμο τηλεοπτικό συνεργείο, αλλά από άσχετους με το αντικείμενο ανθρώπους, χωρίς να έχουν στην κατοχή τους την απαραίτητη άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, την αμέσως επόμενη ημέρα θα υπάρξει στάση εργασίας στο σταθμό τις ώρες που προβάλλεται η συγκεκριμένη εκπομπή.

Ίσως ο εμπνευστής αυτής της «φαεινής» ιδέας, που αντικαθιστά τους επαγγελματίες οπερατέρ τόσο εύκολα, να έχει και άλλες παρόμοιες ιδέες, για το πώς θα μπορέσει να αντικαταστήσει και τους υπόλοιπους τεχνικούς που δουλεύουν σε άλλες ειδικότητες, για να βγει άρτια η εκπομπή της κυρίας Στεφανίδου στον αέρα. Άλλο ένα τέτοιο βίντεο και θα το μάθουμε…

Συνάδελφοι! Παραμένουμε όλοι σε εγρήγορση!!!"

planet-greece

Κανένα πρόβλημα δεν επισήμανε το ΕΣΡ στη λειτουργία του Alter

Παραμένει σε λειτουργία το Alter. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ι. Λασκαρίδης δήλωσε πως «αν το κανάλι ήταν εκουσίως κλειστό με πρόθεση των ιδιοκτητών του, τότε θα μπορούσε να ανακληθεί η άδεια του σταθμού». Συνεπώς ακόμη και με αυτό το καθεστώς, της λειτουργίας του από τους εργαζόμενους θα συνεχίσει να υφίσταται. "Θα περιμένω τα παιδιά του Alter. Αφού νομίζουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι ότι εγώ θέλω να πάω σε άλλο κανάλι, θα τους περιμένω!” Ο Νίκος Χατζηνικολάου δίνει προθεσμία κάποιων ημερών, μέσα από την εκπομπή του στο Real FM για να παραμείνει στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, την ίδια ώρα που βρίσκεται στις συζητήσεις με τον ΑΝΤ1 και το Σκάι.

Τηλεόραση και ραδιόφωνο κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στη διαφήμιση

Το ραδιόφωνο είχε, έχει και θα έχει έναν πρωταρχικό στόχο: αυτόν της άμεσης επικοινωνίας με τον ακροατή. Ίσως γι αυτό, είτε αφορά την ενημέρωση, το μήνυμα, την παρέα ή τη διασκέδαση, βρίσκεται, ακόμα και σε αυτή την εποχή των μεγάλων δυσκολιών και αλλαγών, να ακολουθεί τις εξελίξεις, να εισβάλλει δυναμικά στο Διαδίκτυο, να αλλάζει μορφή, να βρίσκει τρόπους, όχι απλά για να επιβιώσει ως ένα παλιό μέσο σε έναν «καινούργιο» κόσμο, αλλά αντίθετα για να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην καθημερινότητα των ακροατών.

Τη ίδια στιγμή οι αλλαγές δεν έχουν μονάχα θετικό πρόσημο: οι ζωντανές εκπομπές αντικαθίστανται από playlist, η επικοινωνία από άψυχα sms, ενώ σπάνια πια υπάρχει περιθώριο για εκπομπές που εξάπτουν τη φαντασία ή, πολύ περισσότερο, για τη δημιουργία πολιτιστικών γεγονότων μέσα από το ίδιο το μέσο. Κι όμως, το ραδιόφωνο ήταν πάντα επαναστάτης. Πομπός και δέκτης, ήχος και σιωπή, με τη μουσική σε ρόλο καταλύτη. Σήμερα, ο ραδιοφωνικός παραγωγός και ο ακροατής αναζητούν το νέο τους ρόλο.

Την ίδια ώρα η πτώση της διαφημιστικής δαπάνης στην τηλεόραση για το 2011 περιορίστηκε αισθητά, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Media Services. Έτσι, «έκλεισε» στο -2,8% έναντι πτώσης 18,4% που είχε η δαπάνη στο μέσο αυτό την περίοδο 2009-2010. Το 2011 η τηλεόραση απορρόφησε τεκμαρτή διαφήμιση ύψους 566.303.741 ευρώ έναντι 583.161.818 ευρώ το 2010. Υπενθυμίζεται ότι η συνολική πτώση της διαφημιστικής δαπάνης το 2011 σε όλα τα μέσα ήταν 15,5% και η τηλεόραση ήταν το μέσο με τις μικρότερες απώλειες.

Περίπου στα 14 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται συνολικά η χασούρα σε ANT1 και Mega από τις διαφημιστικές που βάρεσαν κανόνι το 2011 και οι οποίες επιμερίζονται σε μια 7άρα εκ. για κάθε κανάλι. Φυσικά οι μεγαλύτερες ζημιές προέρχονται από την Ashley και δευτερευόντως από τη Leo Burnett.

e-tetradio

12 Ιαν 2012

48ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ

Με τέσσερες χιλιάδες χαμένες θέσεις μέχρι τώρα, με απολύσεις και «λουκέτα», στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, με πρωτοφανές «τσεκούρεμα» στους μισθούς και τις συντάξεις, με την ολιγωρία στην υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την παράλληλη πίεση στους μισθωτούς συναδέλφους για υπογραφή ατομικών συμβάσεων, με την ανασφάλεια των εργαζομένων στο ζενίθ και με όλα τα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων που έχουν ληφθεί σύμφωνα με επιταγές της Τρόικας και έχουν εγκλωβίσει όχι μόνο το χώρο της Ενημέρωσης σε εργασιακό μεσαίωνα, αλλά το σύνολο των εργαζομένων και συνταξιούχων, συνθέτουν μια ζοφερή προοπτική για την επιβίωση του λαού μας αλλά και για τη λειτουργία της Δημοκρατίας και την κατοχύρωση της Ελευθεροτυπίας.

Μπροστά σ’ αυτή την τραγική κατάσταση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) αποφάσισαν να κηρύξουν 48ωρη απεργία, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, από την Τρίτη 06.00 της 17ης Ιανουαρίου μέχρις την Πέμπτη 06.00 της 19ης Ιανουαρίου, παράλληλα με την απεργιακή κινητοποίηση για τη 17η Ιανουαρίου που κήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα της Aττικής.

ΖΗΤΩΝΤΑΣ
• Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά και να μην πραγματοποιηθεί καμία νέα απόλυση συναδέλφου,
• Να προστατευτεί το δημόσιο αγαθό της Ενημέρωσης, από την επιχειρούμενη χειραγώγησή του,
• Να υπογραφούν αμέσως ΣΣΕ, και να μπει φραγμός στις αφόρητες πιέσεις για εκβιαστικές ατομικές συμβάσεις εργασίας,
• Να σταματήσει η ομηρία των συναδέλφων που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες,
• Να ανακληθούν τα μέτρα εξοντωτικής φορολόγησης των εργαζομένων, τα οποία εξωθούν ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού στην εξαθλίωση και τη διαβίωση κάτω από το όριο της φτώχειας,
• Να μην πραγματοποιηθεί κανένα σχέδιο για κατάργηση ή περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, οποιαδήποτε μορφή και αν λάβει αυτή,
• Να προστατευτούν οι συνταξιούχοι και να επιστραφεί το εισόδημα που χάθηκε με τις κυβερνητικές αποφάσεις που επέβαλαν το πρωτοφανές ψαλίδισμα των συντάξεων.
Η ΠΟΕΣΥ με την ομόφωνη απόφασή της γι’ αυτή την απεργιακή κινητοποίηση καλεί τις Ενώσεις-μέλη της (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘΣΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ) να συμβάλουν με όλους τους τρόπους στην επιτυχία της 48ωρης απεργίας.
Επίσης καλεί και τις άλλες Ενώσεις του Τύπου να στηρίξουν με τα δικά τους μέσα την απεργιακή κινητοποίησή μας.
Η ΠΟΕΣΥ στέλνει για άλλη μια φορά αγωνιστικό χαιρετισμό στους απεργούς συνάδελφους της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, του ΑΛΤΕΡ, του ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ, της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και του ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ.
Επίσης, σφίγγει το χέρι όλων των συναδέλφων που εναντιώνονται στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων και με μαζικές μαχητικές συνελεύσεις προτείνουν τη συνέχιση και επέκταση των απεργιακών κινητοποιήσεών μας ακόμα και με απεργία διαρκείας, για να αποκρουστούν αποφασιστικά τα αντιλαϊκά, αντεργατικά και αντιδημοσιογραφικά σχέδια και εξοντωτικά μέτρα της τρόικας.

Η απάντηση των εργαζομένων του Alter σε Χατζηνικολάου και Νικολούλη

Η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία 24ωρα να πειστούν οι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΠΙ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ εργαζόμενοι του ALTER να κάνουν πίσω στις διεκδικήσεις τους και να ανοίξουν το σταθμό, δεν μπορεί παρά να είναι ενορχηστρωμένη.

Δεν μπορεί να αποφάσισαν τυχαία να μιλήσουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ μετά από καιρό τόσο ο Νίκος Χατζηνικολάου όσο και η Αγγελική Νικολούλη, των οποίων πάντως επικροτούμε την απόφαση να μείνουν και να περιμένουν τι θα απογίνει ο σταθμός.

Και τι είπαν;

* «Ο Κουρής είναι ένα άλλο θύμα της ίδιας ιστορίας που αναγκάστηκε να πουλήσει μισοτιμής τη μισή περιουσία του κάνοντας μια προσπάθεια να σώσει το κανάλι» (Χατζηνικολάου)

* «Ο μόνος που παλεύει για να το κρατήσει ανοιχτό, είναι ο Γιώργος Κουρής» (Νικολούλη)

«Αθώος», λοιπόν, ο εργοδότης! Ποιος, όμως, είναι ο «ένοχος»; Γιατί πρέπει να υπάρχει κάποιος ένοχος για τα όσα έχει υποστεί αυτός ο σταθμός… Και είναι άστοχο να υποστηρίζεται ότι για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι! Και οι δυο παρουσιαστές προσπαθούν να απενοχοποιήσουν τον ιδιοκτήτη του σταθμού:

«Δεν έχει τις ίδιες ευθύνες ο Γιαννίκος με τον Κουρή. Θέλετε να πείτε ότι ο Κουρής είναι «μακάκας» που δεν τον ήλεγξε; Πείτε το. Αλλά μέχρι εκεί» (Χατζηνικολάου)
"Ο Κώστας Γιαννίκος δυστυχώς είναι απών" (Νικολούλη)

ΕΜΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ!

Ο Γιαννίκος κατέστρεψε το κανάλι υπερχρεώνοντάς το. Όμως, πίσω από αυτή την αλήθεια, υπάρχει και άλλη μια: Καλώς ή κακώς, ο Γιαννίκος δεν υπάρχει πια στο ALTER. Έχει υποβάλλει παραίτηση και, έστω κι αν δεν έχει γίνει δεκτή, εμμένει σε αυτήν κι αυτό αποτελεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΟΜΙΚΟ του δικαίωμα. Με λίγα λόγια:

ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΑΠ’ ΕΞΩ!

Από ποιον, λοιπόν, να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους; Αυτή η εταιρεία εξακολουθεί να υπάρχει. Έχει ιδιοκτήτες (τρεις), μετόχους, γενικό διευθυντή.

ΑΝ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΕΠΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ… «ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΛΑΤΗ» -ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΖΗΤΗΣΕ- ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;

Άλλωστε, ο ίδιος ο Γ. Κουρής δεν είχε κάνει (για πρώτη φορά) την εμφάνισή του στο κανάλι μοιράζοντας υποσχέσεις για τακτικές πληρωμές; Ο ίδιος ο κ Χατζηνικολάου δεν έλεγε τότε «Μην ανησυχείτε, τώρα ανέλαβε ο Κουρής»;

Απαντάμε:

Είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι 650 ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ άνθρωποι έχουν γίνει έρμαιο στα χέρια «εξωγενών παράκεντρων τα οποία με κραυγαλέο τρόπο επιχειρούν να κλείσουν το κανάλι».

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΤΑ «ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΑ»; Επιτέλους, ας μιλήσει κάποιος ανοιχτά και όχι με υπονοούμενα. Τι πιστεύουν, δηλαδή; Ότι κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την απόγνωσή μας και μας… «λάδωσαν» για να κλείσουμε το ALTER; Ποιοι είναι αυτοί; Κόμματα, ανταγωνιστές, επενδυτές που θέλουν να το αγοράσουν φτηνά; Κι αν μας «λάδωσαν», γιατί δεν καθόμαστε στα σπίτια μας; Η επίσχεση εργασίας δεν προϋποθέτει παρουσία! Ή, μήπως, πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι είναι αφελείς και… παρασύρονται; Είμαστε 650 άτομα, όλοι αφελείς είμαστε;

Είναι αστείο να υποστηρίζει κανείς ότι «ποτέ οι κάθετες θέσεις, η διαρκής άρνηση και η συλλήβδην απόρριψη, δεν ήταν η λύση. Η συζήτηση δεν είναι υποχώρηση»

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΙΛΑΜΕ; Εκείνη που έγινε με τον ίδιο τον Γ. Κουρή το καλοκαίρι, όταν μας έπεισε να διακόψουμε την πρώτη επίσχεση με την υπόσχεση ότι κάθε μήνα θα μπαίνουν στα ταμεία της εταιρείας δυο εκατομμύρια ευρώ κι ότι θα πληρωνόμαστε απαρέγκλιτα στις 30 κάθε μήνα; Για τις συζητήσεις με λόγια του αέρα με απίθανους νομικούς που τη μια εκπροσωπούν τον Κουρή και την άλλη τον… επενδυτή- φάντασμα που ακούμε αλλά δεν βλέπουμε;

Πώς φαντάζεται ο καθένας ότι μπορεί να ανοίξει το κανάλι, με μια… προφορική διαβεβαίωση; Ούτε ο κ Χαζηνικολάου ούτε η κα Νικολούλη ήταν παρόντες στις αλλεπάλληλες συνελεύσεις όπου 650 απελπισμένοι άνθρωποι κρέμονταν από μια υπόσχεση, μια ημερομηνία, μια προθεσμία και ένα χρονοδιάγραμμα…

…ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ!!!

Η «διαρκής άρνηση» που επικαλείται η κα Νικολούλη, θα υπήρχε αν υπήρχαν… «διαρκείς προτάσεις», αλλά δεν υπήρξε καμία ΓΡΑΠΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ. Μας έχουν κοροϊδέψει άπειρες φορές ως τώρα, τόσο ο «φυγάς» Γιαννίκος όσο και ο Κουρής που τον επέλεξε. Γιατί τώρα να πιστέψουμε πάλι τα λόγια του αέρα; Και μην ξεχνιόμαστε:

ΔΕΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ‘ΒΡΙΣΚΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ!
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΣΠΑΣΑΝΕ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ;

Το έχουμε ξαναγράψει χίλιες φορές και θα το γράψουμε άλλες χίλιες, αν χρειαστεί, ώσπου να το καταλάβουν όλοι. Για τους 650 εργαζόμενους του ALTER, αυτός ο σταθμός είναι το δεύτερο σπίτι τους. Γι’ αυτό μένουν εδώ. Γι’ αυτό τον κρατούν ανοιχτό σε όλους, έστω κι αν πολλοί δεν μας έκαναν την τιμή να περάσουν για μια βόλτα… Γι’ αυτό είναι πανέτοιμοι και πρόθυμοι να τον λειτουργήσουν ξανά, αμέσως μόλις δικαιωθεί ο αγώνας τους.

Ως τότε, μένουν εδώ γιατί:
σε άλλους έκαναν έξωση από τα σπίτια τους
πολλοί βρίσκουν τη ζεστασιά που δεν μπορούν να πληρώσουν στα σπίτια τους
αρκετοί βρίσκουν το φαγητό που τους στέρησε η διοίκηση του ALTER
τους κυνηγούν οι πιστωτές τους

Είναι εδώ, όμως, και μεταξύ αυτών είναι ΖΕΥΓΑΡΙΑ που δουλεύουν στο ALTER και έχουν ΠΑΙΔΙΑ στα οποία ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΟΥΝ! Κανείς τους δεν διαθέτει ούτε ΚΟΚΚΟ από τα «δέκα εκατομμύρια από τη μισή περιουσία του» που –όπως είπε ο κ Χατζηνικολάου- πλήρωσε κάποια στιγμή ο Γ. Κουρής! Γιατί αυτοί οι εργαζόμενοι βασίζονταν στα 800, 900 και 1.000 ευρώ ενός φτωχού μισθού τον οποίο ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ένα χρόνο τώρα.

ΩΣΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ…και –όπως έγραψε η κα Νικολούλη- περιμένουν κι αυτοί "να δουν απ΄τους μετόχους την τελική λύση που θα βγάλει από την εξαθλίωση τους εργαζόμενους»!

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ…

…και περιμένουν ένα ΚΑΛΕΣΜΑ, μια πρόταση ΓΡΑΠΤΗ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ για να καθίσουν να συζητήσουν. Αν έρθει και είναι ΣΟΒΑΡΗ, τότε θα φανεί αν είναι ΔΙΚΑΙΟΙ ή όχι!

ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ «ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΘΥΣΙΑ»!
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

Φαγοπότι αλληλεγγύης στην Ελευθεροτυπία

Η Συλλογική Κουζίνα του Στεκιού Μεταναστών, “ElChef”, την Παρασκευή 13 Γενάρη από τις 6 το απόγευμα μαγειρεύει στην Ελευθεροτυπία, μαζί με τους/τις απεργούς εργαζόμενους/ες.
Σήμερα μπροστά στα φαινόμενα κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας και όξυνσης της οικονομικής κρίσης και της καταστολής, τα δίκτυα αλληλεγγύης σε όσους και όσες αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία. Κανείς μόνος του στην κρίση. Καμιά μόνη της στην κρίση.
Ελάτε με τα ποτά σας να φάμε, να πιούμε, να ακούσουμε ζωντανή μουσική, να συμπαρασταθούμε στους εργαζόμενους/ες και να φωνάξουμε όλοι/ες μαζί: Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
Συλλογική κουζίνα «ElChef»

11 Ιαν 2012

Ψυχάρης:"Βγάλτε την ΕΣΗΕΑ απο τη μέση κι ελάτε να τα βρούμε"

Επιτροπή από εργαζόμενους που θα συζητήσει και θα διαπραγματευθεί με τον ιδιοκτήτη του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη συνέστησαν στο «ΒΗΜΑ» με απόφαση γενικής συνέλευσης. Η συνέλευση με ψήφους 54 έναντι 25 και 5 λευκά αποφάσισε να παρακάμψει την ΕΣΗΕΑ καθώς, εκτός από τη σύσταση της επιτροπής που θα διαπραγματευτεί με τον Ψυχάρη, αποφασίστηκε ότι:
«Εάν αυτή η διαπραγμάτευση καρποφορήσει το αποτέλεσμά της να τεθεί στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προκειμένου η διοίκηση του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων να χειριστεί εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος (π.χ. μίας εβδομάδας) την υπογραφή της συμφωνίας – σύμβασης με τη διοίκηση του ΔΟΛ. Σε περίπτωση που το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αρνηθεί τη διαδικασία αυτή, να συγκληθεί άμεσα ΓΣ του «Βήματος» που θα αποφασίσει πώς θα υλοποιήσει τη συμφωνία που θα έχει επέλθει».

Πολλοί αναρωτήθηκαν τι θα γίνει σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση με τον Ψυχάρη δεν καρποφορήσει. Μηπως τότε οι εργαζόμενοι θα προστρέξουν ξανά στην ΕΣΗΕΑ μπας και βρεθεί λύση; Και πότε θα θεωρηθεί ότι η διαπραγμάτευση καρποφόρησε; Και ποιος θα το κρίνει αυτό; Θα είναι καρποφόρα η διαπραγμάτευση αν ικανοποιηθούν όλα ανεξαιρέτως τα αιτήματα ή μόνο τα 3/4 ή μόνο τα μισά; Και τι γίνεται με τις γκρίζες ζώνες και τα χρονοπδιαγράμματα που δεν έχουν τεθεί;

Κάποιοι άλλοι αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατόν να διαπραγματευτούν στα ίσια 4 υπάλληλοι (Αρης Ραβανός, Δημήτρης Νικολακόπουλος, Πάνος Παπαδόπουλος και Αντώνης Κοκκαλίδης) με τον εργοδότη τους πίσω από κλειστές πόρτες, και μάλιστα όταν εργοδότης είναι ο Ψυχάρης. Στην επιτροπή, βέβαια γίνεται η παραχώρηση και μπορεί να συμμετέχει και ο εκπρόσωπος των συντακτών του «Βήματος» Τάσος Αναστασιάδης.

Εχουν υπάρξει καταγγελίες για εργοδοτικές μεθοδεύσεις καθώς όλων αυτών προηγήθηκε κλειστή σύσκεψη του Ψυχάρη με στελέχη που πραγματοποιήθηκε στον 6ο όροφο, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης. Στη σύσκεψη, κατά την οποία καταγγέλεται ότι υπήρξαν έντονες πιέσεις και ετέθησαν τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα, φαίνεται πως πέρασε η γραμμή από την ιδιοκτησία «βγάλτε την ΕΣΗΕΑ από τη μέση και εγώ εδώ είμαι και θα τα βρούμε».

Στη δική τους ηλεκτρονική έκδοση προχώρησαν οι εργαζόμενοι του Επενδυτή

Καθημερινή παρουσία απέκτησε η ηλεκτρονική έκδοση των απεργών εργαζομένων του "Κόσμου του Επενδυτή". Από την πλευρά του Κ. Γιαννίκου αντί κατάθεσης κάποιου σχεδίου, διαρρέεται πως θα γίνει συνάντηση για να καθορισθούν οι αποζημιώσεις.
Οι εργαζόμενοι πάντως μπήκαν στο μυαλό του και δίνουν τη δική τους απάντηση με τον πρωτοσέλιδο τίτλο: "Είμαστε εδώ". Μένει να αποφασισθεί η απεργία για την έκδοση των τηλεοπτικών περιοδικών του ιδιοκτήτη.

Η παρούσα ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή» δεν είναι ένα πλήρες, ψηφιακό υποκατάστατο της έντυπης έκδοσης που κανονικά θα έπρεπε να είναι ήδη στα περίπτερα. Είναι μια έκδοση των εργαζομένων στον «Κόσμο του Επενδυτή» και τις περιοδικές εκδόσεις της εταιρείας Bestend που βρίσκονται σε απεργία για την καταβολή δεδουλευμένων δύο και πλέον μηνών. Αυτό, βεβαίως, δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Έχει γίνει πια ένας οδυνηρός κανόνας για τους εργαζομένους στα ΜΜΕ. Και, φυσικά, όχι μόνο αυτούς. Τα ΜΜΕ έγιναν από την πρώτη κορύφωση της κρίσης που κλονίζει τη χώρα μέρος του προβλήματος, παρ’ ότι -τουλάχιστον τα περισσότερα απ’ αυτά- διεκδίκησαν με πάθος τον ρόλο του προπαγανδιστή της «λύσης». «Λύσης» που δεν προμήνυε τίποτα καλό για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Τα αποτελέσματα της λύσης αυτής τα «εισπράττουμε» όλοι. Και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ -δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί-, που στα μάτια της κοινής γνώμης συχνά προβάλλονται ως μια προκλητική εξαίρεση στον κανόνα της λιτότητας.
Η πραγματικότητα είναι πως στον λαμπερό κόσμο των ΜΜΕ ελάχιστοι είναι πια οι αστέρες που απολαμβάνουν το προνόμιο ενός ιλιγγιώδους μισθού ή πολλαπλών καλά αμειβόμενων απασχολήσεων. Αυτό που αποκάλυψε η κρίση στον Τύπο είναι ένα καθεστώς μισθολογικής υποβάθμισης, αβέβαιων σχέσεων εργασίας, αθρόων απολύσεων, καταστρατήγησης των συμβάσεων εργασίας, αυθαιρεσιών εις βάρος στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Εν ολίγοις, οι εργαζόμενοι των ΜΜΕ είναι κάποιοι από σας. Βρίσκονται κι αυτοί στη δίνη της ύφεσης που σαρώνει τη χώρα.

Η ηλεκτρονική έκδοση των εργαζομένων-απεργών της εφημερίδας «Κόσμος του Επενδυτή» και της εταιρείας Bestend είναι μια ελάχιστη υποχρέωση προς τους αναγνώστες της εφημερίδας που δεν θα τη βρουν σήμερα ή αύριο στα περίπτερα. Όχι με δική μας ευθύνη. Η απουσία της εφημερίδας είναι ευθύνη της ιδιοκτησίας, που αρνήθηκε να ανταποκριθεί στην αυτονόητη υποχρέωσή της για καταβολή των δεδουλευμένων και που στην επίσης αυτονόητη απεργιακή μας αντίδραση απάντησε με απειλή «εκκαθάρισης της εταιρείας» ή «αναστολής της έκδοσης».

Εμείς, ωστόσο, είμαστε παρόντες. Διαθέσιμοι. Έτοιμοι να ξαναστείλουμε την εφημερίδα στα περίπτερα. Με ουσιαστική πληροφόρηση για όσα δραματικά συμβαίνουν στη χώρα, αλλά και για κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, από την πολιτική μέχρι τον αθλητισμό. Η παρούσα ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας είναι ένα μικρό δείγμα αυτής της παρουσίας και διαθεσιμότητας.
Περιλαμβάνει τα βασικά θέματα της επικαιρότητας, αν και με την αναπόφευκτη οπτική των ανθρώπων που έχουν γίνει ένα έστω μικρό μέρος αυτής της επικαιρότητας. Εφόσον ο αγώνας μας χρειαστεί να συνεχιστεί, την επόμενη εβδομάδα η ηλεκτρονική έκδοση θα γίνει πληρέστερη, μια ολοκληρωμένη ψηφιακή εφημερίδα-ενημερωτική ιστοσελίδα.
Ελπίζουμε να μη χρειαστεί.
Οι εργαζόμενοι του «ΚτΕ»

http://ergazomenoiependyti.wordpress.com/

Άνθρακες ο θησαυρός για την πρόταση Δελατόλα εξαγοράς της Ελευθεροτυπίας

Διαψεύδει το περιβάλλον της Μάνιας Τεγοπούλου την είδηση που κυκλοφόρησε εντέχνως στο διαδίκτυο για να εξυπηρετήσει άραγε τίνος και ποιούς σκοπούς; Απο επικοινωνία που είχαμε με συνεργάτη της εκδότριας της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ μας ενημέρωσε οτι ουδέποτε υπήρξε πρόταση για να αναλάβει την διαχείριση της εφημερίδας απο την πλευρά εκδότη άλλης εβδομαδιαίας εφημερίδας. "Πως θα μπορούσε άλλωστε να εμπιστευτεί η Μάνια μια πρόταση απο έναν εκδότη ποιυ αντιμετωπίζει και ο ίδιος οικονομικά προβλήματα στην εφημερίδα του;" μας ανέφερε με νόημα ο άνθρωπος με τον οποίο επικοινωνήσαμε.
Έτσι το ερώτημα που δημιουργείται ευλόγως είναι ποιές σκοπιμότητες εξυπηρετούν τέτοιου είδους ράδιο αρβύλες τη δεδομένη στιγμή που παραμένει το προσωπικό απλήρωτο επι μήνες ενω η συνέχιση της κυκλοφορίας της ιστορικής εφημερίδας κρέμεται απο μια κλωστή... Αν στο σκηνικό προσθέσουμε και τις "πηγες" δημοσίευσης αυτής της "πέτσινης είδησης" τότε εύκολα καταλαβαίνουμε οτι κάποιο παιχνίδι παίζεται με ενορχηστρωτές γνωστούς επίδοξους νταβαντζήδες του διαδικτύου.

Εν τω μεταξύ ύστερα από μια τετράωρη συνάντηση της Εργασιακής Επιτροπής με την εκδότρια της «Ελευθεροτυπίας» Μάνια Τεγοπούλου, έγινε φανερό ότι υπάρχει επιθυμία για να κρεμαστεί και πάλι η εφημερίδα στα περίπτερα. Η πρόταση της εκδότριας περιλαμβάνει την καταβολή ενός μισθού στο αμέσως επόμενο διάστημα (εντός δεκαημέρου) ώστε να καταστεί δυνατή η έκδοση της εφημερίδας.

Επίσης η εκδότρια δεσμεύτηκε για ένα καινούργιο «επιχειρησιακό σχέδιο σωτηρίας» και μάλιστα σε πολύ σύντομο διάστημα. Φυσικά η εκδίκαση της αίτησης για εισδοχή στο Άρθρο 99 στις 15 Φεβρουαρίου θα καθορίσει και τον τρόπο καταβολής των δεδουλευμένων που εκκρεμούν.

Ανεργοι Δημοσιογράφοι

Με το...ζόρι (μόνο με έξη ψήφους!!!) πέρασε η Εκτακτη Συνέλευση απο το ΔΣ ενώ δεν πέρασε η απεργία

Με ψήφους 5 υπέρ της 48ωρης απεργίας μαζί με όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο και στα ΜΜΕ στις 17 και 18/1/2012 ή (εναλλακτικά) στις 18 και 19 /1/2012 και 5 κατά ή “λευκό” (με διάφορα επιχειρήματα), το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν κατάφερε σήμερα να οδηγηθεί σε απόφαση. Επί 10 παρόντων -απουσίαζε απολύτως δικαιολογημένα (ήταν εκ μέρους του Δ.Σ. στην συνέλευση της “Ελευθεροτυπίας”, ο Σταμάτης Νικολόπουλος- οι 5 ψήφισαν την 48ωρη απεργία (Τρίμης, Αγγέλης, Ράμμος, Νταουντάκη και Φιλιππάκης) και οι υπόλοποι ψήφισαν εναντίον της συγκεκριμένης απεργίας ή “λευκό” (Τσαλαπάτης, Γκίκα, Κανέλλης, Κυρίτσης, Αντωνιάδου).

Αύριο, Πέμπτη, 12/1/12, στις 14.30, συνεδριάζει το Διασωματειακό των Ενώσεων του Τύπου και ΜΜΕ και την Παρασκευή αναμένεται να ξανασυνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επανεξετάζοντας το ζήτημα της γενικής απεργίας. Πολλές κουβέντες για το τίποτα!!

Ωστόσο, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κατάφερε να αποφασίσει με ψήφους 6-4 την πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ενωσης την Τρίτη, 24/1/2012 στο ΚΑΡΑΒΕΛ, με ταυτόχρονη στάση εργασίας. Για την επίτευξη απαρτίας, σύμφωνα με το καταστατικό, απαιτούνται περίπου 1.500 υπογραφές μελών της Ενωσης. Το θέμα της γενικής συνέλευσης θα είναι: η κατάσταση στον κλάδο και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

10 Ιαν 2012

Ο Ρήγας δεν ήταν εκεί για να μάθει την ποινή του δολοφόνου του

Ήμασταν όμως εμείς εκεί γι' αυτόν. Πήγαμε στα δικαστήρια για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα τον ξεχάσει κανείς. Για τον Ρήγα και όλους τους φίλους του, τα ζώα. Ήμασταν εκεί για να μάθει ο υπάνθρωπος, κομπλεξικός, το κτήνος που τον σκότωσε ότι ούτε αυτόν θα ξεχάσουμε. Για να τον μάθουν και τα παιδιά του.

Ούτε η πρόεδρος του δικαστηρίου, που τελικά καταδίκασε τον 55χρονο Αλβανό δράστη, δεν άντεχε να βλέπει τη φωτογραφία του χτυπημένου σκύλου Ρήγα μέσα στα αίματα… Ο κατηγορούμενος, που χτύπησε βάναυσα δύο σκυλιά με σιδηρολοστό στις 23 Δεκεμβρίου 2011 στο Μοσχάτο, καταδικάστηκε τελικά σήμερα από το Πλημμελειοδικείο της Αθήνας με.......
9 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, ποινή όμως, που είναι εξαγοράσιμη, (με 20 ευρώ για κάθε μέρα) και με χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ. (σ.σ. Ο έλληνας αφεντικό, δεν κατηγορήθηκε για τίποτα!!!)

Επί της ουσίας ο δολοφόνος του Ρήγα και βασανιστής του δεύτερου σκύλου Δούκα, θα πληρώσει για το έγκλημα, που διέπραξε, περίπου 8.500 ευρώ. Αρχικά προτάθηκε η μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης, που προβλέπεται για κάθε ζώο, δηλαδή 12 μήνες, αλλά με συμψηφισμό - όπως προβλέπει ο νόμος - επιβλήθηκαν 9 μήνες για την κατά συρροή κακοποίηση των ζώων σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Και είναι η μεγαλύτερη ποινή, που προβλέπεται, για τέτοιους είδους πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις.

Ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο του, η οποία προσπάθησε – αλλά δεν τα κατάφερε – να παρουσιάσει ως ψευδομάρτυρες όλους εκείνους, που σήμερα κατέθεσαν, τι είδαν το πρωί της 23 Δεκεμβρίου 2011. Προσπάθησε δε να δικαιολογήσει τον 55χρονο λέγοντας, ότι τα ζώα του επιτέθηκαν, επειδή ήταν πεινασμένα!

Μάλιστα όταν κάποιος από τους δεκάδες φιλόζωους, που κατέκλυσαν την αίθουσα του δικαστηρίου, κρατούσε στο χέρι του τη φωτογραφία του χτυπημένου Ρήγα η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να την κατεβάσει (καθώς το θέαμα του ζώου πλημμυρισμένο με αίματα είναι φριχτό) γιατί όπως είπε «δεν αντέχει να την βλέπει».

πηγή: Swell

Αλαφούζος: Ο Αυτιάς είναι χαμηλού επιπέδου...

Ακρως αποκαλυπτικός ήταν ο Γιάννης Αλαφούζος στο twitter του, σχολιάζοντας την μεταγραφή στον ΣΚΑΙ του Γιώργου Αυτιά, αφού απαντώντας σε έναν δυσαρεστημένο τηλεθεατή του ΣΚΑΙ, ομολόγησε πως ο Γιώργος Αυτιάς είναι χαμηλού επιπέδου, αλλά αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία! "Καλά είστε σοβαροι"έγραψε ο τηλεθεατής. "απο όλους τον Αυτιά προσλάβατε;Νομίζω ότι το επίπεδο των τηλεθεατών του ΣΚΑΙ δεν είναι τόσο χαμηλό». Αλαφούζος: "΄Νομίζω ότι ο κ. Αυτιάς θα προσαρμοστεί στίς απαιτήσεις των τηλεθεατών".!!!

9 Ιαν 2012

Αυτιάς: "Θα διεκδκήσω μέχρι δεκάρας όσα μου χρωστάνε"

Ο Γιώργος Αυτιάς μιλώντας για το Alter έδειξε αποφασισμένος να διεκδικήσει ως το τελευταίο ευρώ, τα χρήματα που του χρωστά ο σταθμός.
«Θα διεκδικήσω ακόμα και από τα δισέγγονα τους τα λεφτά που μου χρωστάνε. Ήταν χρήματα που δούλεψα. Ξυπνούσα στις 3:00 το πρωί και δούλευα ως τις 12.00 το βράδυ. Απλήρωτος! Δεν ζητάω τίποτα παραπάνω από τον κόπο μου και την εργασία μου» δήλωσε ο παρουσιαστής, κάνοντας παράλληλα έναν απολογισμό για τη μέχρι τώρα πορεία στην πρωινή ζώνη:
«Ποτέ δεν αισθάνθηκα "βασιλιάς της ενημέρωσης" ούτε " πρίγκιπας". Αυτοί οι τίτλοι είναι δανεικοί. Ο τίτλος που κατέκτησα μέσα από τη ζωή είναι του " ανθρώπου της διπλανής πόρτας". Δεν έχω φίλους πολιτικούς, έχω όμως φίλους μέσα από την καθημερινότητα της ζωής. Για εμάς, τους ανθρώπους της τηλεόρασης, αντίπαλος μας δεν είναι αυτός που εμφανίζεται την ίδια ώρα απέναντι μας, αλλά μόνο ο χρόνος».

Τελεσίγραφο Μπόμπολα για νέες μειώσεις και απολύσεις

Και νέες μειώσεις μισθών 10%, και κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και απολύσεις. Με τόσο απλό τρόπο έθεσε τα νέα δεδομένα στις εφημερίδες του "Πήγασου" ο Φώτης Μπόμπολας.

Αποκαλυπτικό το "ρεπορτάζ" των "Περίεργων εργαζομένων" στο συγκρότημα:

"Σε ευγενικό κλίμα έγινε η συνάντηση εργαζομένων του Πήγασου με τον μεγαλομέτοχο του ομίλου Φώτη Μπόμπολα. Ακριβώς, δηλαδή, ό,τι ισχύει στις περιπτώσεις που οι... πολιορκητές παραδίδουν ένα τελεσίγραφο στους απεγνωσμένους πολιορκημένους, ζητώντας τους (ευγενικά) να παραδοθούν άνευ όρων.

Αρχικά, ο κ. Μπόμπολας απέρριψε κατηγορηματικά (αλλά ευγενικά) όλα τα αιτήματα των συνομιλητών του, οι οποίοι του ζήτησαν να αναβάλει τις αποφάσεις του μέχρι να υπάρξει κατάληξη στη νέα διαπραγμάτευση με την τρόικα, που αφορά άμεσα τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Στη συνέχεια, διατύπωσε το τελεσίγραφο (πάντα ευγενικά): Ή συναινείτε στις επιπλέον μειώσεις ως τις 15 Γενάρη ή θα προχωρήσω σε μαζικές απολύσεις για να βρω να πληρώσω όσους μείνουν.

Φυσικά, ακόμη και στην περίπτωση που υπογραφούν οι νέες ατομικές συμβάσεις, ξεκαθάρισε ότι απολύσεις θα υπάρξουν, με την προσπάθεια να είναι συναινετικές (πάνω από όλα η ευγένεια). Ούτως ή άλλως δε, προανήγγειλε πως θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση το φθινόπωρο, οπότε δεν αποκλείεται στο τέλος του έτους ή και νωρίτερα, να ζητηθούν νέες μειώσεις.

Πρακτικά, από τους εργαζόμενους του Πήγασου ζητούνται (ευγενικά και πολύ απλά) τα εξής πράγματα: πέρα από τις μειώσεις που έχουν ήδη υποστεί -περί το 20% κατά μέσο όρο, αν συνυπολογιστούν τα κυριακάτικα που κόπηκαν- να πουν "ναι" σε άλλο ένα 10% εδώ και τώρα. Στη συνέχεια, να δεχθούν στωικά το σχεδιαζόμενο από κυβέρνηση-τρόικα τσεκούρωμα του 13ου και 14ου μισθού τους, ήτοι, την περικοπή ενός επιπλέον 15% των αποδοχών τους.

Πρακτικά, έτσι φτάνουμε σε μείον 45-50% σε σχέση με τα όσα έπαιρναν πριν από ένα μόλις χρόνο. Και φυσικά (για να μην χαλάσει το ευγενικό κλίμα), θα πρέπει να μην αντιδράσουν στις απολύσεις των συναδέλφων τους, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα απειληθεί κλείσιμο εντύπων ή άλλων μέσων του ομίλου.

Αναρωτιόμαστε μήπως πρέπει, επιτέλους, να δώσουμε ένα τέλος στο μαρτύριο της σταγόνας. Λύσεις υπάρχουν: η μία είναι να πούμε (ευγενικά και εν λευκώ) στην ιδιοκτησία του ομίλου να μας πληρώνει όσο και, ενδεχομένως, όποτε θέλει, έτσι ώστε να μην πέφτουν έξω τα οικονομικά της και οι συμφωνίες με τις τράπεζες.

Όσο για την άλλη, προτάσεις πέφτουν ήδη στο τραπέζι -αν και οι πάντες διαβεβαιώνουν ότι θα παραμείνουν ευγενικοί ως το τέλος...

"Περίεργοι" εργαζόμενοι του Πήγασου"

Τα 70α γεννέθλια του γιόρτασε ο Στήβεν Χώκινς που κατάφερε να διαψεύσει την επιστήμη

Ο διάσημος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ δεν μπόρεσε να παρευρεθεί σε εκδήλωση που έγινε στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ με αφορμή τα 70 χρόνια του, που κλείνει σήμερα. Ο Βρετανός επιστήμονας που παραμένει από τα 21 του-όταν διαγνώστηκε με τη σπάνια ασθένεια των κινητικών νευρώνων- καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι νοσηλευόταν, όπως αναφέρει το bbc σε νοσοκομείο λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του και μπόρεσε να παρακολουθήσει την εκδήλωση μέσω webcast.

Είχε πάντως φροντίσει να ηχογραφήσει την ομιλία του που ακούστηκε στην εκδήλωση και οι παρευρισκόμενοι, ανάμεσα σε αυτούς κορυφαίοι επιστήμονες του κόσμου, επιχειρηματίες όπως ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ακόμη και μοντέλα σαν την Lily Cole, τον άκουσαν να προειδοποιεί την ανθρώπινη φυλή ότι δεν θα επιβιώσει τα επόμενα χίλια χρόνια στον πλανήτη και πως θα πρέπει να αρχίζει να αποικίζει άλλα μέρη του σύμπαντος. Προέτρεψε δε τα κράτη, να συνεχίσουν την εξερεύνηση του διαστήματος για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Ο Χόκινγκ με αφορμή τη δική του περιπέτεια υγείας συμβούλεψε τους ανθρώπους να είναι περίεργοι. «Θυμηθείτε ότι πρέπει να κοιτάζετε προς τα αστέρια και όχι τα πόδια σας. Προσπαθήστε να βγάλετε νόημα από αυτά που βλέπετε και αναρωτηθείτε για το τι κάνει το σύμπαν να υπάρχει», είπε μεταξύ άλλων.

Το κατάμεστο αμφιθέατρο του Κέμπριτζ περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή να κάνει την εμφάνιση του ο Χόκινγκ, ελπίζοντας ότι θα είναι καλύτερα η υγεία του. Μέχρι τη στιγμή που ο αντιπρόεδρος του πανεπιστημίου άνοιξε την εκδήλωση ανακοινώνοντας ότι ο καθηγητής δεν θα μπορούσε τελικά να παρευρεθεί. Του ευχήθηκε χαρούμενα γενέθλια και τότε το κοινό ξέσπασε σε παρατεταμένο και θερμό χειροκρότημα.

Ο Χόκινγκ δεν έχασε μόνο τη γιορτή για τα γενέθλια του, λόγω της κατάστασης της υγείας του. Θα χάσει και μια σημαντική διάσκεψη που θα γίνει σε τρείς ημέρες με τίτλο «Η κατάσταση του σύμπαντος». Έτσι κι αλλιώς όμως, είναι ο μεγάλος νικητής, όπως ειπώθηκε από καλεσμένους στη γιορτή του. Κατάφερε να αψηφήσει την ιατρική επιστήμη και τα δεδομένα για την ασθένεια από την οποία πάσχει αφού οι γιατροί δίνουν στους ασθενείς ζωή πέντε ετών από την ημέρα της διάγνωσης.

8 Ιαν 2012

Η "συνέντευξη" του Λουκάνικου σε Βρετανική εφημερίδα

Φωνή στον Λουκάνικο δίνει η freelancer δημοσιογράφος της Ηuffington Post Samantha Marshall επισημαίνοντας ότι το 2011 ήταν η χρονιά του. Αναφέρεται στην επαναστατική δραστηριότητα του σκυλιού πέριξ της πλατείας Συντάγματος, στα γαβγίσματα του στους αστυνομικούς και στη λατρεία που του έχουν οι διαδηλωτές. Αλλά όπως σημειώνει αν ο Λουκάνικος μπορούσε να μιλήσει, να τι θα έλεγε:
Magnify Image
Το όνομά μου είναι Loukanikos, όνομα που παραπέμπει στα νόστιμα ελληνικά αλλαντικά παρασκευασμένα από χοιρινό και αρνί που είναι ένα από τα αγαπημένα σνακ μου. Από το 2006, έχω επισημανθεί επισήμως από το δήμο Αθηναίων ως αδέσποτο σκυλί με αριθμό 1842.
Από τότε που ήμουν κουτάβι, ζούσα στο κέντρο της Αθήνας. Είχα μια καλή ζωή μέχρι τώρα. Σε σύγκριση με άλλες χώρες, η πολιτική της Ελλάδας προς τα αδέσποτα ζώα, όπως εγώ, έχει προοδεύσει αρκετά…η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει τον καθαρισμό μας, δίνοντάς μας περιλαίμια και πληρώνει για το σύνολο των εμβολίων μας και της υγειονομικής μας περίθαλψης. Μας δίνει και τροφή! Λατρεύω τα τρόφιμα.
Φυσικά, δεν μου αρέσει ό, τι κάνει η κυβέρνηση. Ένα πράγμα π.χ που δεν μου αρέσει είναι το μικροτσίπ κάτω από το δέρμα μου. Είναι πάρα πολύ "Big Brother". Βέβαια οι υπάλληλοι μπορούν να βρουν που είμαι και υπάρχει και αριθμός στην ετικέτα μου ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να καλέσουν εάν είμαι σε μπελάδες. Το όλο όμως θέμα παρακολούθησης έρχεται σε αντίθεση με τα πιστεύω μου ως ένα ελεύθερο πνεύμα. Και ας μην ξεχνάμε τη μεγαλύτερη προσβολή όλων. Έχοντας στειρωθεί πραγματικά μειώνεται η ήδη μικρή λίστα των απολαύσεων μου.
Ξαφνικά το περασμένο καλοκαίρι η διάθεση τα βράδια άρχισε να αλλάζει και τάραξε την ησυχία μου στις μαρμάρινες πλάκες της πλατείας Συντάγματος. Η ζωή στους δρόμους ζωντάνεψε με περίεργες ταραχές και διαμαρτυρίες. Οι άνθρωποι άρχισαν να μιλούν για μέτρα λιτότητας, κάτι που δεν θα άρεσε ούτε σε μένα, ούτε στους 2.000 ακόμη αδέσποτους φίλους μου, εάν η κυβέρνηση αποφάσιζε να περικόψει και το δικό μας πρόγραμμα.
Είχα προσέξει ότι τα σνακ που μου έδιναν οι άνθρωποι ήταν λιγότερα πια. Εκεί που είχα εγγυημένο ένα νόστιμο γεύμα από όσα είχαν μείνει από ένα γεύμα με σουβλάκια, είδα πολλές επιχειρήσεις να κλείνουν ή να έχουν πολύ λιγότερη δουλειά. Τα «tips» μου ήταν μικρότερα από ότι στο παρελθόν. Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται πίκρα και είναι κατατρεγμένοι έχουν ελάχιστη διάθεση να σου ρίξουν ένα κόκαλο ή μια φέτα σε ένα αδέσποτο όπως εγώ.
Πολλοί από τους διαδηλωτές ήταν ατημέλητοι, όπως εγώ και, όταν πήγαινα να τους μιλήσω είχαν πάντα μια φιλική λέξη να μου πουν, ή ένα χάδι ή ένα σνακ.. Σε ό, τι με αφορά ήταν καλοί άνθρωποι. Γι αυτό και εγώ όποτε με χρειάστηκαν ήμουν εκεί.
Οι συγκρούσεις του Ιουνίου του 2011 ήταν κάτι που δεν είχα δει ποτέ στη σκυλίσια ζωή μου. Στην αρχή, ήταν σαν μια γιορτή, με μουσική, χορό και πικ νικ. Οι διαμαρτυρόμενοι άνθρωποι ήταν θυμωμένοι για κάτι, αλλά τουλάχιστον ήταν σε καλή διάθεση μεταξύ τους, κουβέντιαζαν και μου έριχναν ένα σνακ.
Σύντομα ο κόσμος αυξήθηκε έως ότου υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι στην πλατεία και τα ΜΑΤ εμφανίστηκαν με πλήρη εξάρτυση. Κρατούσαν ραβδιά και τα χρησιμοποίησαν, όχι μόνο μια φορά.
Magnify Image
Δεν έχω κάτι εναντίον των μπάτσων. Όταν είναι εκτός υπηρεσίας είναι ακριβώς όπως όλοι οι άλλοι άνθρωποι αλλά επέλεξα την πλευρά των διαδηλωτών. Κάποιες στιγμές τα ΜΑΤ κινούνταν εναντίον των διαδηλωτών που το μόνο αμυντικό τους όπλο ήταν να ενώσουν τα χέρια τους και να σχηματίσουν μια συμπαγή ανθρώπινη μάζα. Υπήρχαν αρκετά μέτρα κενού μεταξύ των δυο ομάδων και είχα το χώρο να πηγαίνω μπροστά και πίσω και να δαγκώνω τους αστυνομικούς. Κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει το Λουκάνικο!
Magnify Image
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα και εγώ συμφωνούσα:
«Όχι, στο νέο μνημόνιο!"
"ΓΑΒ!"
"Δεν πληρώνω!"
"ΓΑΒ! ΓΑΒ!"
"Μας ήπιατε το αίμα!"
«ΓΑΒ!"
Μαζί, μεταφέραμε ένα ισχυρό μήνυμα.
Ξαφνικά, οι άνδρες με τις μάσκες έριξαν κάτι στο πλήθος που απελευθερώνει πολύ καπνό. Αυτό έφερνε φτάρνισμα αλλά το νέφος ήταν πάνω από εμένα, οπότε ήμουν οκ. Οι φίλοι μου πνίγονταν και τα μάτια τους έκαιγαν. Αν οι φτωχοί άνθρωποι είχαν μάθει να περπατάνε στα τέσσερα όπως εγώ, θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει αυτή την πνιγηρή κατάσταση.
Κάποια πράγματα φαίνεται τώρα να έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Όχι, ότι άνοιξαν και πάλι τα μαγαζιά που είχαν κλείσει αλλά οι άνθρωποι φαίνονται πιο σίγουροι με κάποιο τρόπο. Και αυτοί μου φέρονται σα να είμαι εθνικός ήρωας. Ποτέ δεν έχω ξαναζητιανέψει ή ψάξει στα απορρίμματα όπως συνήθιζα να κάνω. Είναι σα να έχω γίνει ο αγαπημένος των ανθρώπων της Αθήνας.
Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς έχουν καταφέρει αυτοί οι άνθρωποι που διαμαρτύρονταν στις πλατείες. Ξέρω όμως, ότι μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι να γαυγίζετε για να διεκδικήσετε κάτι και να το πάρετε. Είτε είστε σκύλος είτε άνθρωπος έρχεται κάποια στιγμή που πρέπει να ακουστείτε»
Lifo

Μέσα στις γιορτές απολύθηκαν άλλοι 4 εργαζόμενοι στον 902

Ο ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ 902-ΚΚΕ: ΑΛΛΟΙ 4 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΤΟΥΣ 35 ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 902

"Είχαμε κάνει την πρόβλεψη ότι δε θα σταματούσαν το αντεργατικό τους όργιο. Και αυτοί δεν μας «απογοήτευσαν». Μονότονοι μέσα στον αντεργατισμό τους, 29 και 30 του Δεκέμβρη, ξαφνικά, όπως κάνουν εδώ και 1 χρόνο, παραδώσανε σε 4 συναδέλφους μας το «ραβασάκι» της απόλυσης. Ο ένας από αυτούς έχει παιδάκι 6 μόλις μηνών, αλλά φυσικά, όπως δείξανε κιόλας από τις πρώτες απολύσεις οι σκληρόψυχοι εργοδότες του 902-ΚΚΕ, δεν χολοσκάνε για τέτοιες «μικρολεπτομέρειες».

Το σκηνικό είναι στημένο και γνωστό. Από το Δεκέμβρη του 2010 μέχρι σήμερα, σε πλήρη διάσταση με τις διακηρύξεις περί «κοινωνικών κριτηρίων» και χωρίς καμία συζήτηση με τους εργαζόμενους, 35 άνθρωποι, ως επί το πλείστο οικογενειάρχες, πολλοί με μικρά παιδιά, έχουν «αποκεφαλιστεί» με μόνο κριτήριο το ότι δεν ήταν ρουφιάνοι και υποταχτικοί της διοίκησης του 902. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά όταν κάποιοι (εμείς) «τόλμησαν» να εκθέσουν ανοιχτά αυτό το ζήτημα διοργανώνοντας κινητοποίηση έξω από τις εγκαταστάσεις του σταθμού τον περασμένο Σεπτέμβρη, δέχτηκαν έναν οχετό συκοφαντιών από την εργοδοσία 902-ΚΚΕ.

Πρέπει να καταγγείλουμε πια ανοιχτά τη βρώμικη μεθόδευση της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ εναντίον μας. Με την κάλυψη του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, όπως φάνηκε από τον τρόπο που μας χτύπησε η Αλέκα Παπαρήγα τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο εντεταλμένος «υπερκαθοδηγητής» του 902 και του «Ριζοσπάστη» και μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ, Στέφανος Λουκάς, επικεφαλής όλης της βρώμικης εναντίον μας επιχείρησης, συντονίζει (μαζί με το τσιράκι του και άτυπο υποδιευθυντή του 902 Αντώνη Ραλλάτο και το διευθυντή του σταθμού Τάκη Τσίγκα) έναν μηχανισμό τρομοκρατίας κατά των εργαζομένων, διαστροφής της αλήθειας και παραπλάνησης της κοινής γνώμης για το τι συμβαίνει στον 902.

Απειλούσαν τους εργαζόμενους λίγο πριν τις πρώτες απολύσεις λέγοντας «να δούμε ποιος θα νικήσει, εμείς ή εσείς» (Ραλλάτος). Μετά έστελναν χαφιέδες στις συνελεύσεις των εργαζομένων και τσιράκια τους να μας διαβάλλουν στο σωματείο μας. Οργάνωναν γελοίες «περιφρουρήσεις» από ανύπαρκτους κινδύνους στο σταθμό, για να σπείρουν το μίσος ενάντια στους απολυμένους, τρομοκρατούσαν όσους κάθε φορά έμεναν, ξεστόμιζαν σιχαμερές κουβέντες του τύπου «ξεβρόμισε ο τόπος», αναφερόμενοι στους απολυμένους. Μετά την πετυχημένη συγκέντρωσή μας έξω από το κτίριο του Περισσού, οργάνωσαν -με επικεφαλής τον Λουκά- εκστρατεία λάσπης μέσα από το «Ριζοσπάστη», όπου με καθημερινά δημοσιεύματα της συκοφαντίας και της απάτης έλεγαν το ένα ψέμα πίσω απ’ τ’ άλλο. Επειδή όμως τους γύρισαν μπούμερανγκ, ξαφνικά τα σταμάτησαν.

Από φίλους των φασιστών μέχρι ενεργούμενα της αμερικάνικης πρεσβείας μας αποκαλέσανε, αλλά ευτυχώς ο κόσμος έχει και κρίση και γνώση, θύμωσε και καθόλου δεν πίστεψε αυτές τις βρωμιές, όπως δε τις πίστεψαν και οι συνάδελφοί μας, που μας εκφράζουνε με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους.

Στην αρχή λέγανε το απίστευτο παραμύθι ότι όσοι φεύγουν, το κάνουν οικειοθελώς και χαρίζουν την αποζημίωση στο «κόμμα». Μετά ότι δήθεν οι απολύσεις γίνονται καθαρά με κριτήρια ειδικότητας και όχι κομματικά. Μετά ότι είμαστε ενεργούμενα …άλλων κομμάτων. Τέλος, ότι μας διώχνανε από «αγάπη» για να μας προστατέψουνε και να μη χάσουμε τις αποζημιώσεις μας, μιας κι ο σταθμός θα έκλεινε δήθεν μέχρι το Δεκέμβρη. Αυτό είχανε το θράσος να ισχυριστούνε προκλητικά και οι κύριοι του ΠΑΜΕ στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αθήνας(ΕΤΙΤΑ), και γίνανε ρεζίλι. Στις τελευταίες «πρωτοχρονιάτικες» απολύσεις, ξαναγυρίσανε στο αρχικό σενάριο, ότι –λέει- οι συνάδελφοί μας απολυμένοι «έφυγαν μόνοι τους».

Πόση απανθρωπιά και ψευτιά χωράει η συνείδηση αυτών που καθοδηγάνε την άθλια αυτή επιχείρηση, που ξεκίνησε Δεκέμβρη του 2010 και έχει φτάσει στο Γενάρη του 2012!! Το έχουμε ξαναπεί: Ξελαρυγγιάζονται για το δίκιο του εργάτη, την ίδια ώρα που το ποδοπατάνε με το χειρότερο, τον πιο βάρβαρο τρόπο. Όχι μόνο γιατί μας απολύουνε, αλλά γιατί από την αρχή ως το τέλος μας φέρονται χωρίς κανένα σεβασμό, μας απαξιώνουνε, μας κοροϊδεύουνε, μας συκοφαντούνε.

Γιατί πέταξαν τους τελευταίους από μας στην ανεργία ούτε δυο 24ωρα πριν αλλάξει ο χρόνος, την ώρα που ο κόσμος γιορτάζει με τους φίλους και τις οικογένειές του και κοιτάει να χαμογελάσει και να ξεχάσει λίγο τα βάσανά του.

Οι κύριοι αυτοί την «παθαίνουν» πάντα από το πόσο πολύ υποτιμάνε τους ανθρώπους, τους εργαζόμενους. Έτσι νομίζανε ότι θα την βγάλουνε «καθαρή» και μαζί μας. Πίστευαν πως θα μας μαλαγάνευαν, θα μας δούλευαν μες στα μούτρα μας και θα τους ευχαριστούσαμε κι από πάνω ή εν πάση περιπτώσει, ότι θα μπορούσαν εύκολα να μας λερώσουν με τις αλήτικου τύπου συκοφαντίες εναντίον μας. Όμως εμείς συνεχίζουμε, γιατί δε μπορούμε να αφήσουμε τη βρωμιά και την αδικία σε βάρος μας αναπάντητη.

Πρέπει όσοι είναι υπεύθυνοι για το αίσχος αυτό του τελευταίου χρόνου στον 902, να πληρώσουν, έστω με τη δημόσια καταγγελία τους, για να μάθει ο κόσμος με τι ανθρώπους έχουμε να κάνουμε.

ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 902 - ΟΧΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 902"