15 Ιαν 2014

Εκδικάστηκε η αίτηση πτώχευσης της ΕΞΠΡΕΣ παρά το αίτημα Καλοφωλιά

Εκδικάστηκε χθες το πρωί η αίτηση πτώχευσης κατά του Γ. Καλοφωλιά.

Οι 40 και πλέον εργαζόμενοι εκπροσωπήθηκαν από τέσσερις δικηγόρους (δύο για τις αιτήσεις πτώχευσης και άλλοι δύο για τις κύριες παρεμβάσεις).

Οι συνήγοροι του Γ. Καλοφωλιά αποχώρησαν από την αίθουσα μετά την άρνηση της έδρας να κάνει δεκτό το αίτημά τους για αναβολή της εκδίκασης. Οι δικηγόροι των εργαζομένων κατήγγειλαν το αίτημα αυτό ως δόλιο, με σκοπό να καταθέσει η εταιρία αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 τις επόμενες ημέρες, ώστε να μην εκδικαστεί η υπόθεση και στη νέα ημερομηνία κερδίζοντας χρόνο. Έτσι η δίκη συνεχίστηκε ερήμην των δικηγόρων του Καλοφωλιά και μόνο με τους συνηγόρους μίας εκ των "δορυφόρων" εταιρίες.

Εκτός των εγγράφων που περιέχονται στα δικόγραφα, σοβαρότατες καταγγελίες ακούστηκαν στο ακροατήριο. Μεταξύ των άλλων όπως:

Απορία Κουρή: Εμένα ρε παιδιά γιατί με συλλάβατε;


«Εμένα ρε παιδιά γιατί με συλλάβατε; Πήρα ποτέ στη ζωή μου μίζες; Πήρα εργολαβίες; Πήρα δημόσια έργα; Πήρα κρατικές προμήθειες; Πήρα θαλασσοδάνεια; Είδε ποτέ κανείς το όνομά μου στη λίστα Λαγκάρντ ή σε άλλες λίστες;»
Αυτά είναι μερικά από τα, ρητορικά, ερωτήματα που διατυπώνει με τον γνωστό του τρόπο ο εκδότης Γιώργος Κουρής στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του Kontra News «καρφώνοντας»  άλλους εκδότες και πολιτικούς… 

Μάνα έτσι μας φάγαν τα λεφτά...


Του Γιώργου Τούλα 
Στις 11 Ιουνίου η κυβέρνηση αποφασίζει δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, με ένα διάγγελμα που θυμίζει Βόρεια Κορέα να κλείσει την ΕΡΤ. Χωρίς να τηρείται καμία νόμιμη διαδικασία, με ένα ανυπόγραφο και ασφράγιστο χαρτί από το υπουργείο Οικονομικών που φθάνει στα γραμματοκιβώτια των εργαζομένων και που ο ίδιος ο ΟΑΕΔ στον οποία καταφεύγουν χαρακτηρίζει ως άκυρο, καθώς δεν συνοδεύεται καν από αποζημιώσεις.
Έξι μέρες αργότερα...

Διαγραφή για ένα χρόνο της Τσαπανίδου απο την ΕΣΗΕΑ

Με διαγραφή ενός χρόνου τιμωρήθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Πόπη Τσαπανίδου, επειδή διαφήμιζε καλλυντικά παραβιάζοντας τον κώδικα δεοντολογίας των δημοσιογράφων.

Είναι η δεύτερη φορά που το ΠΣ ασχολείται  με το ίδιο θέμα κάτι που επικαλείται και η κ. Τσαπανίδου στο απολογητικό υπόμνημά της υποστηρίζοντας ότι «κανείς δεν δικάζεται δύο φορές για το ίδιο αδίκημα». Αυτό που παραλείπει να πει είναι ότι.. .

14 Ιαν 2014

"ΧΑΝΟΝΤΑΙ" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 500 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την οριστική απώλεια περισσότερων από 500 θέσεων εργασίας δημοσιογράφων της ΕΡΤ, όπως αυτονόητα προκύπτει από την προκήρυξη μόλις 132 θέσεων για την ΝΕΡΙΤ. Διαφωνούμε ριζικά με τον αδιαφανή τρόπο πρόσληψης αυτού, του ελάχιστου για τις ανάγκες της ΝΕΡΙΤ προσωπικού, καθώς το σύστημα μοριοδότησης που επελέγη ευνοεί τους υποψήφιους χωρίς καμία εργασιακή εμπειρία στη δημόσια ραδιοτηλεόραση έναντι των απολυμένων συναδέλφων της ΕΡΤ, ολοκληρώνοντας έτσι το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ της 11 ης Ιουνίου 2013.
Ο νέος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας υποβαθμίζεται σε επίπεδο τοπικού καναλιού, από άποψη ανθρώπινου δυναμικού, καθώς ο σχεδιασμός της ΝΕΡΙΤ αποδεικνύεται κατώτερος των κυβερνητικών δεσμεύσεων περί «ελληνικού BBC ». Ακυρώνονται έτσι οι διακηρύξεις των κυβερνητικών στελεχών περί δημιουργίας ενός νέου ανεξάρτητου, πολυφωνικού και ποιοτικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Καλούμε τον υφυπουργό δημόσιας ραδιοτηλεόρασης καθώς και τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ κ. Γ. Προκοπάκη, να πάρουν πίσω τώρα αυτούς τους απαράδεκτους σχεδιασμούς. Να εξετάσουν με σοβαρότητα το παρόν και το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και να λάβουν το συντομότερο αποφάσεις ουσιαστικής αναβάθμισής της χωρίς εμπάθειες και αποκλεισμούς.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Βγήκε η προκήρυξη για την ΝΕΡΙΤ

Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού στη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. Αφορά στην πρόσληψη εκατό τριάντα δύο (132) δημοσιογράφων (από τους οποίους 117 με έδρα την Αθήνα και 15 με έδρα τη Θεσσαλονίκη ) και διακοσίων είκοσι τεσσάρων (224) ατόμων σε θέσεις καλλιτεχνικών ειδικοτήτων (από τους οποίους 197 με έδρα την Αθήνα και 27 με έδρα τη Θεσσαλονίκη), με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Η προκήρυξη για τους δημοσιογράφους

Συνελήφθη πάλι ο Γιώργος Κουρής

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα το απόγευμα ο  εκδότης Γιώργος Κουρής ο οποίος συνελήφθη το πρωί , με περιπετειώδη τρόπο στο σπίτι του στο Ψυχικό,  από την Ασφάλεια Αττικής, για χρέη προς το Δημόσιο.  
Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του ποινική διώξη για μη καταβολη χρεών στο Δημόσιο, που αφορά ποσό περίπου 680 χιλιάδων ευρώ και τον παρέπεμψε να δικαστεί αύριο στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο.

Οι ευχές των ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ για το 2014