24 Νοε 2012

ΕΤΕΡ: Τις ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ έφτασαν οι καταδικαστικές αποφάσεις για την διοίκηση του ραδιοσταθμού Alpha 98,9 για την χρήση απεργοσπαστών

Για τέταρτη φορά χθες αργά τη νύχτα με την Απόφασή του 1852/2012 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας δικαίωσε την Ε.Τ.Ε.Ρ. στην αγωγή του ALPHA 98,9 εναντίον μας, με την οποία  ζητούσαν να κριθεί η απεργία μας παράνομη και καταχρηστική και να απαγορευτεί.

Η απεργία μας στον ραδιοσταθμό ALPHA 98,9 συνεχίζεται κανονικότατα. Η Ελληνική Δικαιοσύνη για άλλη μια φορά έκρινε ότι η απεργία μας διεξάγεται επί δικαίω.

23 Νοε 2012

Ψήφισμα απεργών εργαζομένων του «ΑΘΗΝΑ 9,84» και ερώτηση στη Βουλή για τη Λαμπρινή Θωμά


Σε ψήφισμα που θα κοινοποιηθεί στον Δήμαρχο κ. Καμίνη και το Δημοτικό Συμβούλιο κατέληξε η συνέλευση των (απεργών) εργαζόμενων του Αθήνα 9,84, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ΕΣΗΕΑ μετά την θυροκόλληση απόλυσης της Λαμπρινής Θωμά.

Στη διάρκεια της συνέλευσης, μετά από αίτημα των εργαζόμενων, επικοινώνησε με τον κ. Καμίνη και του ζήτησε να παρέμβει για να ανακληθεί η απόλυση και να σταματήσει η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη του διευθυντή του σταθμού κ. Καμπύλη.

Συμφωνήθηκε να οριστεί συνάντηση της ΕΣΗΕΑ με τον Δήμαρχο την ερχόμενη Δευτέρα με έκκληση των εργαζόμενων να γίνει η συνάντηση νωρίτερα, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Την ίδια ώρα στη Βουλή κατατέθηκε ερώτηση του βουλευτή Νίκου Βούτση προς υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου για το ίδιο θέμα (ολόκληρη η ερώτηση στο τέλος)

Εξώδικη διαμαρτυρία Νανάς Νταουντάκη προς Δημήτρη Ρίζο


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ 

Της Αναστασίας ( Νανάς) Νταουντάκη Α΄Αντιπροέδρου Δ.Σ Ε.Σ.Η.Ε.Α, οδός Ακαδημίας αρ. 20

ΠΡΟΣ

Το Δημήτριο Ρίζο εκδότη της εφημερίδας « ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΥΤΠΟΣ» κατοίκου Καλλιθέας οδός Ελευθερίου Βενιζέλου αρ. 218

Όπως γνωρίζετε την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 είχε συγκληθεί στον χώρο των εγκαταστάσεων της εφημερίδας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ» γενική συνέλευση των εργαζομένων προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την από μέρους σας μη καταβολή των δεδουλευμένων από τον μήνα Ιούλιο μέχρι σήμερα.

Στη συνέλευση παρευρίσκονταν και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της Ε.Σ.Η.Ε.Α και Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α μεταξύ δε αυτών κι εγώ με την ιδιότητα της Ά Αντιπροέδρου του Δ.Σ της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης όταν από τους εργαζομένους ζητήθηκε να τους δώσετε ένα χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των οφειλομένων εσείς τους προτείνατε την απόλυσή τους αφού όμως προηγουμένως σας δηλώσουν ότι παραιτούνται από κάθε αξίωση που έχουν εναντίον σας και ότι έχουν εξοφληθεί πλήρως. Όπως ήταν φυσικό η προκλητική αυτή πρότασή σας προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις όλων των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους που παρευρίσκονται στη συνέλευση. Παίρνοντας το λόγο διαμαρτυρήθηκα έντονα για την πρόταση σας που αποτελούσε εμπαιγμό των συναδέλφων και ζήτησα να εκπληρώσετε όλες σας τις υποχρεώσεις και να εξοφλήσετε όλα όσα οφείλετε στους εργαζομένους. Τότε εσείς  κατά τρόπο χλευαστικό και εις επήκοον όλων των συναδέλφων απευθυνθήκατε προς εμέ λέγοντας : « Ποια είσαι εσύ που παίρνεις πέντε μισθούς και δε δουλεύεις;» ενώ  γνωρίζετε πολύ καλά εμένα προσωπικά καθώς και ότι καθόλη τη διάρκεια της δημοσιογραφικής μου πορείας το μόνο εισόδημά μου ήταν ο μισθός  που έπαιρνα από τη μία και μοναδική δουλειά μου. Ενώ όμως γνωρίζετε καλώς όλα αυτά με όσα δημόσια δηλώσατε επιχειρήσατε με ψευδείς ισχυρισμούς να μειώσετε την προσωπικότητά μου ως ατόμου και ως συνδικαλιστή ενώπιον των συναδέλφων εργαζομένων για να μην είμαι ένα ακόμη εμπόδιο στα σχέδιά σας.

Επειδή με όσα δημόσια δηλώσατε γνωρίζοντας ότι δεν είναι αληθή προσβάλλατε την προσωπικότητα, τιμή , υπόληψη και την συνδικαλιστική ιδιότητά μου.

Διαμαρτυρόμενη για την ψευδή αυτή σας δήλωση

Σας καλώ όπως επανορθώσετε δημόσια την προσβολή στο πρόσωπό μου και αποκαταστήσετε την αλήθεια.

Αν δε το πράξετε δηλώνω ότι θα προβώ σε κάθε δικαστική ή εξώδικη ενέργεια που απαιτείται για την άρση της προσβολής της προσωπικότητας μου και την αποκατάσταση της αλήθειας.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής καλείται να κοινοποιήσει νόμιμα την παρούσα προς τον κάθε ένα από αυτούς, προς τους οποίους απευθύνεται, που εδρεύουν στην Αττική και εκπροσωπούνται νόμιμα για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντάς την, ολόκληρη στις εκθέσεις επίδοσης.

Αθήνα, 22  Νοεμβρίου 2012
Η εξωδίκως δηλούσα


Οι συνεργαζόμενες Ενώσεις ζητούν να ανακληθεί αμέσως η απόλυση της Λαμπρινής Θωμά


Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη απόλυση 
της δημοσιογράφου Λαμπρινής Θωμά 

Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους και καταδικάζουν απερίφραστα την καταχρηστική, προκλητική και μέσω της απαράδεκτης μεθόδου δια θυροκόλλησης «απόλυση» της συναδέλφου Λαμπρινής Θωμά, η οποία ακολούθησε την αυταρχική, εκφοβιστική και λογοκριτική συμπεριφορά της Διοίκησης και κυρίως του Γενικού Διευθυντή του Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84» κ. Καμπύλη απέναντι στη δημοσιογράφο του σταθμού, ζητώντας παράλληλα την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου και την επιστροφή στην εργασία της.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της γενικής απεργιακής κινητοποίησης της 17 ης Οκτωβρίου σε όλα τα ΜΜΕ, ο κ. Παναγιώτης Καμπύλης, αντισυναδελφικά και αντισυνδικαλιστικά ενεργώντας, επέβαλε ως πρώτη είδηση την «ανακοίνωση» του σταθμού ότι «η ΕΣΗΕΑ φιμώνει τον Αθήνα 9,84».

Η συνάδελφος Λαμπρινή Θωμά, ενεργώντας σύμφωνα με τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, κατά τη διάρκεια της εκπομπής της στον ίδιο σταθμό αποκατέστησε ως όφειλε την αλήθεια. Η άρνησή της να υποταχθεί στη λογοκριτική παρέμβαση της Διεύθυνσης και στη διαστρέβλωση της αληθείας προκάλεσε την οργή του κ. Καμπύλη και την τιμωρία της συναδέλφου, αρχικά με την κατάργηση της εκπομπής της και τη μεταφορά της σε τιμωρητικό ωράριο, στη συνέχεια με ανακοίνωση περί απόλυσης και τελικά με την προκλητική, δια της θυροκόλλησης, απόλυσή της.

Η εμμονή δε της Διεύθυνσης να μην αποδεχθεί τη διευκρινιστική δήλωση της συναδέλφου, και η επιμονή της στην κατάθεση «δήλωσης μετανοίας» δείχνει ότι εκείνο που πράγματι επιδιώκει με τη δίωξη της συναδέλφου είναι να πνίξει κάθε αντίδραση των εργαζομένων δημοσιογράφων στις αυταρχικές λογοκριτικές παρεμβάσεις.

Απεργίες και στάσεις εργασίας

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στους ραδιοφωνικούς σταθμούς "ΑΘΗΝΑ 9,84" και "FLASH", αλλά και στις εφημερίδες "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ" και "ΚΕΡΔΟΣ". Νέες στάσεις εργασίας στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM".

Οι ανακοινώσεις

Η Λ. Θωμά για την απόλυσή της

"Ο γεν. διευθυντής του 984, κ. Τάκης Καμπύλης, ο οποίος συνυπέγραφε πριν λίγους μόνο μήνες ότι:

-Η χώρα σήμερα έχει ανάγκη από ελεύθερους δημοσιογράφους που λένε με θάρρος την γνώμη τους και όχι από φοβισμένους εργαζόμενους που αγωνιούν μήπως και τιμωρηθούν για αυτά που γράφουν. Περισσότερη ελευθεροτυπία αναζητά, σαν οξυγόνο, η κοινωνία και όχι νέους λογοκριτές.

Αποφάσισε σήμερα να με προσθέσει στην στρατιά των ανέργων

ΕΣΗΕΜ-Θ: Συμπαράσταση στη Λαμπρινή Θωμά και στους απεργούς του «Αθήνα 9.84»

Απέλυσαν την Λαμπρινή Θωμά από τον «Αθήνα 9,84».

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, της οποίας είναι μέλος, σε ανακοίνωσή της εκφράζει τη συμπαράστασή της στη δημοσιογράφο και χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα στον ραδιοσταθμό.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης εκφράζει τη συμπαράστασή του στη δημοσιογράφο του «Αθήνα 9.84» και μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ Λαμπρινή Θωμά και χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα που διεξάγουν οι συνάδελφοί της και η ΕΣΗΕΑ στον συγκεκριμένο σταθμό για να υπερασπιστούν το δικαίωμα κάθε δημοσιογράφου στην ελευθερία της έκφρασης.

Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος της συριακής τηλεόρασης


Ένας δημοσιογράφος της συριακής τηλεόρασης δολοφονήθηκε την Τετάρτη στη νότια Δαμασκό, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA απορρίπτοντας την ευθύνη στους "τρομοκράτες" σύμφωνα με το όρον που χρησιμοποιεί το καθεστώς για να αναφερθεί στους αντάρτες.

ΕΤΕΡ: Αναστέλλεται η απεργιακή κινητοποίηση στον ραδιοσταθμό Flash 96

Το Διοικητικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του, μετά την εξόφληση ενός μισθού από την διοίκηση του ραδιοσταθμού  Flash και την εκτίμηση των νέων δεδομένων όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες ως απότοκο των δράσεων της Ένωσης στον εν λόγω ραδιοσταθμό, σε συνεργασία με τις άλλες Ενώσεις, αποφάσισε, στα πλαίσια μιας στρατηγικής που θα απαντά σε αυτά τα νέα δεδομένα, την αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης στον ραδιοσταθμό Flash από τις 6.00πμ της Παρασκευής 23/11/2012.

22 Νοε 2012

Το ΕΔΑΔ υπέρ του δικαιώματος των δημοσιογράφων να μην αποκαλύπτουν τις πηγές τους



Υπέρ του δικαιώματος των δημοσιογράφων να μην αποκαλύπτουν τις «πηγές» των πληροφοριών τους, ακόμη κι όταν αυτές αφορούν δραστηριότητες μυστικών υπηρεσιών, τάχθηκε με απόφαση του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Εκδικάζοντας την προσφυγή της εκδοτικής εταιρείας Telegraaf Media Nederland Landelijke Media BV κατά της Ολλανδίας, το ΕΔΑΔ έκρινε ότι συνιστά παραβίαση του δικαιώματος σεβασμού στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή και του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης, ο εξαναγκασμός των δημοσιογράφων από τις αρχές να αποκαλύπτουν τις πηγές των πληροφοριών τους.

Ο … άνετος Κουρής


Νέα συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι αντιπροσωπείας απλήρωτων δημοσιογράφων της εφημερίδας «Αυριανή» με τον ιδιοκτήτη Γεώργιο Κουρή. Ο Γ. Κουρής, προσπάθησε να το παίξει ιδιαίτερα άνετος, χωρίς να το πετύχει βέβαια, δηλώνοντας με περισσή υποκρισία, ότι δεν τον καίει και ιδιαίτερα η επανέκδοση της εφημερίδας, πως οι δημοσιογράφοι … κατέστρεψαν την έγκυρη εφημερίδα του και πως αν την επανεκδώσει θα κάνει χάρη σε 15 δημοσιογράφους, που θα παίρνουν (αν) το ποσό των … 700 ευρώ.

24ωρες απεργίες και στάση εργασίας


24ωρες απεργίες στις εφημερίδες  "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ", "ΚΕΡΔΟΣ" και στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΑΘΗΝΑ 9,84". Τετράωρη στάση εργασίας στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM".

Οι ανακοινώσεις

Ανακοίνωση ΕΤΙΤΑ μετά τις εξελίξεις στον ALTER

«Εχθές πραγματοποιήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας με θέμα τις επικείμενες παραιτήσεις του Προέδρου και της ταμία της Ε.Τ.Ι.Τ.Α., καθώς και του εργασιακού μας εκπροσώπου στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, πολύ σύντομα θα διεξαχθεί  Γενική Συνέλευση για τον οικονομικό και τον διοικητικό απολογισμό του σωματείου μας.

Ο Τόνι Χολ νέος γενικός διευθυντής του BBC


Ο γενικός διευθυντής της Βασιλικής Όπερας και πρώην διευθυντής ειδήσεων του BBC, Τόνι Χολ, ορίστηκε νέος γενικός διευθυντής του βρετανικού δικτύου.

Ο πρόεδρος του Ταμείου του BBC, Λόρδος Πάτεν, δήλωσε ότι ο Τόνι Χολ «είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να οδηγήσει το BBC μακριά από την παρούσα κρίση του».

Η δημοσιογραφική του εμπειρία θα αποδειχθεί «ανεκτίμητη, καθώς το BBC προσπαθεί να ξαναχτίσει την φήμη του» πρόσθεσε.

Αιματηρό το 2012 για τη δημοσιογραφία


Βαρύς είναι ο φόρος αίματος για την ελευθεροτυπία φέτος. Η χρονιά δεν έχει ακόμη τελειώσει και 119 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου (International Press Institute, IPI), πρόκειται για τον πιο βαρύ απολογισμό από το 1997. Πέρυσι είχαν σκοτωθεί 102 δημοσιογράφοι.

Αύξηση 12,16% στους εγγεγραμμένους ανέργους


Στα 777.768 άτομα ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον Οκτώβριο, αυξημένοι κατά 5.189 άτομα (+0,67%) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 84.351 άτομα (+12,16%) σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011.

 Από αυτά, 338.055 (ποσοστό 43,46%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών και 439.713 (ποσοστό 56,54%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ για Flash


Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού FLASH 96 είναι αντιμέτωποι με την εργοδοτική αυθαιρεσία ενώ είναι απλήρωτοι έως και 4 μήνες και απεργούν για το δικαίωμα της αμειβόμενης εργασίας, οι επικεφαλής του ραδιοσταθμού «εξαφανίστηκαν» την ώρα  που δικαστικός επιμελητής επιχειρούσε κατάσχεση των μηχανημάτων του ραδιοσταθμού για δεδουλευμένα κάποιων εργαζομένων.

Η δυναμική και σοβαρή στάση της ΕΤΕΡ και του Προέδρου της Δημήτρη Καμαρινόπουλου, ο οποίος οδηγήθηκε μέχρι και το αστυνομικό τμήμα γιατί παρεμπόδιζε την κατάσχεση, μας θυμίζουν άλλες εποχές. Πρωτόγνωρα και τραγελαφικά με την ανεύθυνη στάση τους οι ιδιοκτήτες να οδηγούν τους εργαζόμενους ενάντια σε άλλους εργαζόμενους. Η υπεράσπιση των μηχανημάτων του ραδιοσταθμού FLASH και η συνέχιση της λειτουργίας του κάνοντας αυτή τη στιγμή απεργιακές εκπομπές, έδειξε την υπεύθυνη στάση της πλειοψηφίας των εργαζομένων και της ΕΤΕΡ.

Περικοπές μισθών στη NOVA κατά 35%


Σοβαρές αντιδράσεις  σε Forthnet και  nova  για την πρόταση μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων,  έως και 35%. Το μεγαλύτερο μέρος των μειώσεων στην πλειονότητα των εργαζομένων κυμαίνονται στο 10%, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία δηλώνει πως βρίσκονται σε λειτουργία  τα δύο call center, της Forthnet και της Multichoice.

Συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας greekstars.co


Συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας 53χρονος άντρας ιδιοκτήτης και διαχειριστής ιστοσελίδας για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έδινε τη δυνατότητα σε χιλιάδες μέλη να κατεβάζουν ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, προγράμματα ηλεκτρονικού υπολογιστή και βιβλία.

21 Νοε 2012

Η ΕΣΗΕΑ προσέφυγε στο ΕΣΡ για τη λογοκρισία στον ρ/σ "ΑΘΗΝΑ 9,84"



Την άμεση παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για την λογοκριτική στάση της Διοίκησης και της Γενικής Διεύθυνσης του Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», αλλά και τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων της συναδέλφου Λαμπρινής Θωμά, ζητεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Στη σχετική επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Απεργιακές κινητοποιήσεις στον ρ/σ "ΑΘΗΝΑ 9,84" κατά της λογοκριτικής συμπεριφοράς της Διεύθυνσης


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 22 Νοεμβρίου 2012 κατά της λογοκριτικής συμπεριφοράς της Διοίκησης και κυρίως του Γενικού Διευθυντή του Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84» και την επαπειλούμενη απόλυση της συναδέλφου Λαμπρινής Θωμά, εάν δεν καταθέσει «δήλωση μετανοίας».

Παρόλη την προσπάθεια μεσολάβησης που κατέβαλε η ΕΣΗΕΑ, η Διοίκηση του σταθμού εξακολουθεί να μεταθέτει το πρόβλημα, προβάλλοντάς το ως προσωπική διένεξη του κ. Καμπύλη με τη συνάδελφο και αποκρύβοντας τελείως την πραγματική της αιτία.

Είναι γνωστό ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε, όταν κατά τη διάρκεια γενικής απεργιακής κινητοποίησης σε όλα τα ΜΜΕ που είχε κηρύξει η ΕΣΗΕΑ για τις 17 Οκτωβρίου, ο κ. Καμπύλης αντισυναδελφικά και αντισυνδικαλιστικά ενεργώντας επέβαλε ως πρώτη είδηση την «ανακοίνωση» του σταθμού ότι «η ΕΣΗΕΑ φιμώνει τον Αθήνα 9,84».

Νέα 24ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΚΕΡΔΟΣ"


Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr » από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 22 Νοεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 23 Νοεμβρίου 2012.

Νέα στάση εργασίας στον ρ/σ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM"


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για αύριο Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012, από τις 17.00 έως τις 21.00 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM».

Στάση εργασίας στην ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας από τις 16.00 έως τις 18.00 την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην Ε.Ρ.Τ., προκειμένου να διεξαχθεί συνέλευση των εργαζομένων.


Ενωμένοι οι εργαζόμενοι στον Τύπο προασπίζουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία


Σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ με τα Διοικητικά Συμβούλια των πέντε Ενώσεων μελών της, συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις που οδηγούν στην υποβάθμιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και σε πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού μας συστήματος.

Εκτός των Προέδρων των Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΠΗΝ και ΕΣΗΕΘΣτΕΕ), στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ο οποίος ενημέρωσε για τις ζοφερές προοπτικές που διαγράφονται για τα Ταμεία και κατ’ επέκταση για τους ασφαλισμένους, με όσα θεσπίζει το Γ’ Μνημόνιο.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με έγκριση ψηφίσματος με το οποίο εκφράζεται:

Νέα 48ωρη απεργία σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου Λυμπέρη


Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις του Τύπου μαζί με τους εργαζόμενους στον Όμιλο Λυμπέρη συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα τους και κηρύσσουν νέα 48ωρη απεργία σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου από τις 6:00 π.μ. της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου 2012 έως τις 06.00 π.μ. του Σαββάτου 24 Νοεμβρίου 2012 με κοινό αίτημα :
 την πλήρη κατοχύρωση και διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στις εταιρείες του Ομίλου ανεξάρτητα από ειδικότητα και σχέση εργασίας.

20 Νοε 2012

24ωρες απεργίες σε "ΚΕΡΔΟΣ" και "FLASH"-Στάση εργασίας σε "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM"


24ωρη απεργία στην εφημερίδα "Κέρδος" και νέα 24ωρη στον ραδιοφωνικό σταθμό "FLASH", από τις 6 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης. Στάση εργασίας στον ραδιοφωνικό σταθμό  "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM".

Οι ανακοινώσεις

ΕΣΗΕΑ: Ζητούμε την παρέμβαση του ΕΣΡ για τον τηλεοπτικό σταθμό "ALTER"



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης την ακόλουθη επιστολή σχετικά με τη λειτουργία του Τ/Σ «ALTER»:  

«Προς 

τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. 

του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης 
  

Κύριε Πρόεδρε, 

Για μια ακόμη φορά απευθυνόμαστε προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και σε σας προσωπικά ζητώντας την παρέμβασή σας για το θέμα της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER» και των σχέσεων της ιδιοκτησίας του σταθμού με τους εργαζόμενους. 

Όπως γνωρίζετε οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι στον τηλεοπτικό σταθμό «ALTER» βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, επειδή παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιανουάριο του 2011. 

Από τις 5/5/2011 η επιχείρηση έχει υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, η οποία ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο ψηφιακός πάροχος «DIGEA» «κατέβασε» το σήμα του «ALTER», όμως, ο κύριος μέτοχος του σταθμού Γιώργος Κουρής εκμεταλλευόμενος την ανέχεια και την απελπισία των εργαζομένων, που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης επιχειρεί την επαναλειτουργία του σταθμού. Για την επίτευξη των επιδιώξεων του επανέρχεται στην προσφιλή του τακτική της παροχής απατηλών υποσχέσεων σε ορισμένους από τους εργαζόμενους. 

Η ΔΟΔ για τους βομβαρδισμούς στη Γάζα



Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικά με τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα:

«Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων απευθύνεται στη διεθνή κοινότητα προκειμένου να ερευνηθούν οι εσκεμμένες επιθέσεις του Ισραηλινού στρατού στη Γάζα με στόχο κτήρια, που στεγάζονται ΜΜΕ.

Τουλάχιστον έξι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν και ο εικονολήπτης Κάντερ Αλ Ζαράχ έχασε το πόδι του στις επιθέσεις, που άρχισαν τις πρώτες ώρες της Κυριακής με συνεχείς βομβαρδισμούς των σταθμών «Αλ Σχάβα» και «Χουσάρι». Από τους βομβαρδισμούς επλήγησαν και άλλα ΜΜΕ, όπως το τηλεοπτικό κανάλι της Χαμάς «ΤΒ Αλ Κουντς ΤV», ο ραδιοφωνικός σταθμός «Αλ Κουντς», το δίκτυο «Μάαν» και οι εγκαταστάσεις άλλων ραδιοφωνικών σταθμών, που ήταν στο ίδιο κτίριο. Επίσης, επλήγη το κτίριο «Άσχουρουγκ», στο οποίο στεγάζονται τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα «Σκάι», «ΙΤΝ», «Αλ Αραμπίγια ΤV» και «Αμπου Ντάμπι TV».

«Τα Ηνωμένα Έθνη οφείλουν να διεξάγουν εμπεριστατωμένη έρευνα αυτών των επιθέσεων και να λάβουν μέτρα κατά της κυβέρνησης του Ισραήλ», δήλωσε ο Τζιμ Μπουμέλα πρόεδρος της ΔΟΔ επισημαίνοντας ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει να αντιδράσει άμεσα σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν οι χώρες μέλη των Η.Ε. να παραμένουν απλοί παρατηρητές των άφρονων και ολέθριων ενεργειών ενός κράτους, όταν τα Η.Ε. έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα δικαιώματα των δημοσιογράφων στις εμπόλεμες ζώνες.

Το Συνδικάτο Παλαιστινίων Δημοσιογράφων καταδικάζει τους βομβαρδισμούς και η Εθνική Ομοσπονδία Ισραηλινών Δημοσιογράφων, απηύθυνε έκκληση για την προσωπική ασφάλεια των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών του Ισραήλ, οι ισραηλινές αρχές παραδέχθηκαν ότι ο στόχος του στρατού ήταν η κεραία των τηλεοπτικών εγκαταστάσεων. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Συνδικάτου Παλαιστινίων Δημοσιογράφων από καταθέσεις των δημοσιογράφων, οι οποίοι γλίτωσαν από την επίθεση στο κτήριο του τηλεοπτικού σταθμού «Αλ Κούντς», βομβαρδίστηκαν και οι τρεις όροφοι του.

Η ΔΟΔ δηλώνει ότι οι τελευταίες επιθέσεις εναντίον των δημοσιογράφων υποδηλώνουν την αδυναμία των κυβερνήσεων να προστατεύσουν τους δημοσιογράφους, που καλύπτουν τις ένοπλες συρράξεις. Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι πραγματοποιήθηκαν ανάλογες επιθέσεις εναντίον κτηρίων που στέγαζαν ΜΜΕ, στις επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού στη Γάζα το 2009, οι οποίες διήρκεσαν 22 ημέρες.

19 Νοε 2012

ΕΤΕΡ: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι από 4 έως 2 μήνες στον ραδιοσταθμό Flash 96-Προσπάθεια για κατάσχεση μηχανημάτων


Σήμερα για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού Flash 96 έζησαν την εργοδοτική επιχειρηματική μεθόδευση στο μεγαλείο της.

Την ώρα που εξελισσόταν η απεργιακή εκπομπή των απλήρωτων από 4 έως 2 μήνες απεργών δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών του πολύπαθου ραδιοσταθμού, δικαστικός επιμελητής συνοδεία αστυνομικών οργάνων επιχείρησε κατάσχεση των μηχανημάτων του ραδιοσταθμού, προκειμένου να αποπληρωθούν δεδουλευμένα των δημοσιογράφων που είχαν προσωρινή διαταγή για αποπληρωμή δύο εκ των τεσσάρων χρωστούμενων μισθών, όπως έχουν και οι τεχνικοί για έναν από τους δύο χρωστούμενους μισθούς. Ακολούθησαν τραγελαφικές καταστάσεις.

Περί «απεργοσπαστών»


Βαθιές πληγές άνοιξε στο σώμα των εργαζόμενων στον ΑΛΤΕΡ η πρόσφατη κίνηση ομάδας του καναλιού να διαπραγματευτούν- μόνοι τους, κρυφά, και μόνο για τους ίδιους- με τον Γ. Κουρή αφήνοντας εκτός δεκάδες άλλους εργαζόμενους συναδέλφους τους.

Απόσταγμα αυτής της πικρίας, της απογοήτευσης, της αγανάκτησης είναι η επιστολή που μας έστειλε ένας από αυτούς και δημοσιεύουμε σήμερα:

Έχουμε φτάσει στον τελικό μετά από τόσους μήνες αγώνων και ενώ έχουμε στριμώξει τον αντίπαλο, λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί η πτώχευση της εταιρίας, οι τέσσερις από τους έντεκα της ομάδας μας λαδώνονται, στήνονται και πουλάνε το παιχνίδι!.. Μα, τι μπορεί να συνέβη;.. Ας μην είμαστε καχύποπτοι... Κάποιο λόγο θα έχουν τα παιδιά! Ξέρετε τι ανάγκες έχει η ζωή σήμερα;.. Μήπως και ο Ιούδας, σκάφος αγόρασε; Δεν έβγαινε ο άνθρωπος... Όχι σαν κι εμάς, που ζητάμε λεφτά για να πάμε στην Ταϋλάνδη να κάνουμε μπάνια... 

Πρώτη νίκη εργαζόμενων στον Flash- η εργοδοσία άρχισε να πληρώνει!


Άμεση καταβολή, από τον εργοδότη, έξη χιλιάδων Ευρώ και υπόσχεση για εξόφληση των υπόλοιπων οφειλόμενων στο δικαστήριο αύριο το πρωί ήταν το πρώτο κέρδος για τους εργαζόμενους στον   Φλάς ως αποτέλεσμα της –επεισοδιακής- επιχείρησης κατάσχεσης που διαδραματίστηκε σήμερα στον σταθμό.

Δικαστικοί κλητήρες, αστυνομία, διακοπή του –απεργιακού- προγράμματος του σταθμού, επεισόδια με συνδικαλιστές, διαπραγματεύσεις και μετά τη συμφωνία, επαναλειτουργία του προγράμματος, όλη η ιστορία σε τίτλους.

Ο δικαστικός επιμελητής, εμφανίστηκε το πρωί, με εισαγγελική εντολή κατάσχεσης, μετά από ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κερδίσει πριν μερικές ημέρες αλλά ενεργοποίησαν τώρα οκτώ δημοσιογράφοι του Φλάς. Τα ασφαλιστικά μέτρα αφορούσαν οφειλόμενα δεδουλευμένα του διμήνου Ιουλίου Αυγούστου. Εκτός από τους οκτώ δημοσιογράφους ασφαλιστικά μέτρα έχουν κερδίσει και 14 τεχνικοί ενώ έχουν καταθέσει, χωρίς να έχει εκδικαστεί μερικοί ακόμη δημοσιογράφοι και 10 ή 12 διοικητικοί υπάλληλοι.

«ΟΧΙ» στα εκβιαστικά διλήμματα του Γ. Κουρή


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις αντισυμβατικές και αντεργατικές ενέργειες του εκδότη της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ» Γ. Κουρή. Ο κ. Κουρής αντί να εξοφλήσει τους επί 24 και πλέον μήνες απλήρωτους εργαζομένους δημοσιογράφους, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη και την ανέχεια, στην οποία ο ίδιος τους έχει οδηγήσει, προσπαθεί με παραπλανητικές υποσχέσεις να διασπάσει την ενότητά τους. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν επί 45 ημέρες την επίσχεση εργασίας, απαιτώντας τα αυτονόητα: το δικαίωμά τους στην εργασία και την αμοιβή.

Νέα καταγγελία στο ΣΕΠΕ για τον Γιώργο Κουρή


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) την ακόλουθη επιστολή-καταγγελία για τον κ. Γιώργο Κουρή:

«Κύριοι, 

Κατ’ επανάληψη σας έχουμε καταγγείλει την αντεργατική, αντισυμβατική και παράνομη συμπεριφορά του Γιώργου Κουρή, πραγματικού ιδιοκτήτη των εφημερίδων «ΑΥΡΙΑΝΗ» και «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» και των τηλεοπτικών σταθμών « ALTER » και « KONTRA CHANNEL ». 

Ειδικότερα, στους δημοσιογράφους στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ», αλλά και στους υπόλοιπους εργαζόμενους, εξακολουθεί να οφείλει τις αποδοχές είκοσι και πλέον μηνών και τελεί σε υπερημερία καταβολής των αποδοχών από έτος και πλέον για τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «ΦΙΛΑΘΛΟΣ». 

Στον Τ/Σ « ALTER » οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές τουλάχιστον από τον Ιανουάριο 2011. Παρ’ ότι έχουν εκδοθεί πέντε τουλάχιστον αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων και έχει κατατεθεί σωρεία αγωγών ο κ. Κουρής εξακολουθεί να αρνείται την εξόφληση των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών. Για τον Τ/Σ « ALTER » ο Γιώργος Κουρής κατέφυγε στη διαδικασία του άρθρου 99, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και επιχειρεί να επαναλειτουργήσει το σταθμό δίνοντας «ψίχουλα» έναντι των οφειλομένων στους τεχνικούς και σε ορισμένους δημοσιογράφους επιλεκτικά. 

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις


Νέα 24ωρη απεργία στους ραδιοσταθμούς "FLASH" και "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM". Στάση εργασίας στον "SUNNY TV".

Οι ανακοινώσεις

Νέα 48ωρη απεργία σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου Λυμπέρη


Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις του Τύπου μαζί με τους εργαζόμενους στον Όμιλο Λυμπέρη συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα τους και κηρύσσουν νέα 48ωρη απεργία σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου από τις 06:00 π.μ. της Τρίτης 20 Νοεμβρίου 2012 έως τις 06.00 π.μ της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου 2012 με κοινό αίτημα:

την πλήρη κατοχύρωση και διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στις εταιρείες του Ομίλου ανεξάρτητα από ειδικότητα και σχέση εργασίας

ΕΤΕΡ: Νέες απεργίες σε πέντε ραδιοφωνικούς σταθμούς


20ήμερη απεργία στον ραδιοσταθμό «NITRO» και 14ήμερες απεργίες στους ραδιοσταθμούς BEST, VFM, «Κανάλι 1» και «Επικοινωνία 94 FM».

Οι ανακοινώσεις

Εκπέμπει και πάλι ο Flash 96 μετά την κατάσχεση


Σε κατάσχεση στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96, προχώρησαν σήμερα δικαστικοί επιμελητές, οι οποίοι εισήλθαν στο κτήριο την ώρα που μεταδιδόταν απεργιακή εκπομπή. Εν τούτοις, πριν από λίγο επανήλθε το σήμα του ραδιοσταθμού αφού η διοίκηση απέδωσε στους εργαζομένους ένα μέρος των οφειλομένων μισθών του Ιουλίου και του Αυγούστου.

ΠΟΕΣΥ: Προκλητική δίωξη κατά του Κ. Βαξεβάνη


Προκλητική και υποκριτική θεωρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) τη σπουδή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών να μειώσει τη δημοσιογραφική έρευνα, με τη νέα δίωξη κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ύστερα από την πανηγυρική αθώωσή του από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Ο Κουρής επιχειρεί αν επανεκδώσει την «Αυριανή», με «Δούρειο Ίππο»


Παρά την ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Αυριανή», ο εκδότης της εφημερίδας Γιώργος Κουρής, σε αγαστή συνεργασία – δυστυχώς – με δημοσιογράφο, επιχειρούν με δόλιο τρόπο την επανέκδοση της εφημερίδας. Ο εκδότης, παραβλέπει την ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων, στις 14 Οκτωβρίου 2012 η οποία του δόθηκε με τον δικηγόρο του κ. Στάθη Γκότση, σύμφωνα με την οποία, ... «οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι από τον Νοέμβριο του 2010, αναμένουν νέα πρόταση, στην οποία να: