5 Αυγ 2011

Ο Κωστόπουλος απολύει παραγωγούς και κάνει διπλοβάρδιες στο Nitro Radio



Με απολύσεις πέντε παραγωγών έκλεισε ο Ιούλιος στο Nitro Radio 102.5. Η διοίκηση του ραδιοσταθμού «βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να διακόψει τη συνεργασία της» με τους Φώτη Σεργουλόπουλο (το επέλεξε λέει ο ίδιος), Θέμη Λάζαρη, Παντελή Στασινό, Κοσμά Δεβελέγκα και Κατερίνα Χαραλαμπίδου. Επίσης σταματάει και η εκπομπή του Γιώργου Πανόπουλου και της Νίκη Χαγιά, με τον πρώτο να αναλαμβάνει απλώς τις αστρολογικές προβλέψεις στην πρωινή ζώνη του σταθμού και τη δεύτερη να παραμένει στα περιοδικά της Imako.Από την πλευρά του ο Πέτρος Κωστόπουλος αναλαμβάνει διπλοβάρδιες μπας και βγει το πρόγραμμα του σταθμού. Οσο για τα περιοδικά, αυτά τα έχει αφήσει στα έμπειρα χέρια της συζύγου του…
πηγή: zoornalistas

Νέες εκκαθαρίσεις εργαζομένων



Απολύσεις στου Αλαφούζου (ρ/σ Σκάι), στου Κυριακίδη (Flash), στου Κωστόπουλου (ΙΜΑΚΟ) και στου Λυμπέρη.



-Τρεις δημοσιογράφοι απολύθηκαν από το ραδιόφωνο του Σκάι. Πρόκειται για την Αφροδίτη Παπακαλού (ρεπορτάζ υπουργείου Παιδείας), τη Μαρία Σπυριδωνάκου (ρεπορτάζ Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και ο Κώστας Δαλαβούρας από το Σκάι Δράση (ελεύθερο ρεπορτάζ και internet). Oι δυο από τους απολυμένους δεν είχαν δεχτεί τον εκβιασμό της επιχείρησης τον περασμένο Γενάρη και δεν είχαν υπογράψει τα ιδιωτικά συμφωνητικά που καταπατούσαν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Θυμίζουμε ότι ο Αλαφούζος πριν από δύο εβδομάδες στην “Καθημερινή” είχε «διακόψει την συνεργασία» του με τη Μαρία Δεληθανάση και την Έλενα Καρανάτση.

-Την ίδια ώρα νέες απολύσεις έρχονται να προστεθούν στις δεκάδες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα (περισσότερες από 40) στον ραδιοσταθμό Flash. Ο Πέτρος Κυριακίδης και οι παρατρεχάμενοί του αυτή τη φορά έστειλαν στο..λογιστήριο τον αθλητικό συντάκτη και επικεφαλής του τμήματος Χρήστο Μεγγλίδη, την πολιτιστική συντάκτρια Κατερινα Πουλοπούλου και τον ρεπόρτερ Βασίλη Κωστούλα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες επιλεκτικές και εκδικητικές απολύσεις στους ραδιοφωνικούς σταθμούς FLASH και ΣΚΑΪ όπου οι εργοδοτικές μεθοδεύσεις ήδη έχουν υπονομεύσει τον ενημερωτικό τους χαρακτήρα γεγονός που οφείλει να κινητοποιήσει τις αρχές οι οποίες έχουν παραχωρήσει τις συχνότητες εκπομπής τους. Η ΕΣΗΕΑ μαζί με τα συνεργαζόμενα Σωματεία Τεχνικών και Διοικητικού Προσωπικού (ΕΤΕΡ και ΕΠΗΕΑ) το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουν τις κινητοποιήσεις τους στα συγκεκριμένα ΜΜΕ.

-Στην ΙΜΑΚΟ δυο δημοσιογράφοι θα προστεθούν στους απολυμένους του συγκροτήματος, αφού με τη μέθοδο της προειδοποίησης (και άρα της μειωμένης αποζημίωσης) τους ανακοινώθηκε η απόλυση τον ερχόμενο Οκτώβριο. Συνολικά 12 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους με αυτό τον τρόπο το τελευταίο διάστημα.

-Στον Όμιλο Λυμπέρη, που από τη Δευτέρα 01.08.2011 ξεκίνησε πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας «για να διασωθούν οι θέσεις εργασίας», τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι προστέθηκαν στις λίστες της ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα.
πηγή: zoornalistas

Κόλαφος για τον Σαραντόπουλο, η απόφαση του δικαστηρίου για την «Απογευματινή»



Κόλαφος για τον Σαραντόπουλο , τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Απογευματινής» είναι το σκεπτικό της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (αριθμ.810/2011) , όπου είχε προσφύγει καταθέτοντας Δήλωση Παύσης Πληρωμών και Αίτηση Πτώχευσης.
Απορρίφθηκε το σύνολο των ισχυρισμών της εταιρείας και αφού έκρινε το δικαστήριο ότι «δεν συντρέχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις κηρύξεως της αιτούσας σε πτώχευση, επιπρόσθετα δε αποδεικνύεται ότι η ένδικη αίτηση ασκήθηκε καταχρηστικά προς το σκοπό δόλιας αποφυγής των δεδουλευμένων πρέπει η αίτηση να απορριφθεί ως ουσία αβάσιμη». Όπως λεπτομερώς εξηγείται στην απόφαση του Δικαστηρίου « από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού προέκυψε ότι η άρνηση της αιτούσας να καταβάλει στους εργαζόμενους από το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου 2010 οφείλεται σε δόλια αποφυγή εξόφλησης των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων, προκειμένου να τους οδηγήσει σε αποχώρησή τους από την εργασία τους με ταυτόχρονη παραίτηση από τα νόμιμα δικαιώματά τους…».

Παράλληλα, σε πολλά σημεία του σκεπτικού της, η απόφαση καυτηριάζει τις μεθοδεύσεις του Σαραντόπουλου που, ενώ πληρώνει τις Τράπεζες και μάλιστα προεξοφλεί τα δάνεια που είχε λάβει καταβάλλοντας λίγες μέρες πριν την κατάθεση της Αίτησης Πτώχευσης μέχρι και το ποσό των 2.500.000 ευρώ (!!), δεν πληρώνει τους εργαζομένους ή την ΔΕΗ (σ.σ. αναφέρεται στην αστεία οφειλή των 9.000 ευρώ) και υιοθετεί όλες τις απόψεις και τους ισχυρισμούς των εργαζομένων για να καταλήξει: «… Η αιτούσα υπέβαλε την αίτηση περί κηρύξεως της σε πτώχευση καταχρηστικά με αποκλειστικό σκοπό να αποφύγει με αθέμιτο και δόλιο τρόπο την εκπλήρωση των οικονομικών της υποχρεώσεων , αποκλειστικά και μόνο προς τους εργαζόμενους».

Μετά από αυτήν την απόφαση είναι βέβαιο ότι η θέση της πραγματικής ιδιοκτησίας της «Απογευματινής» δυσχεραίνει ιδιαίτερα. Είναι επίσης βέβαιο ότι θα ενεργοποιηθούν όλοι οι δικαστικοί μηχανισμοί απόδοσης ποινικών και αστικών ευθυνών σε βάρος των διοικούντων την ιστορική εφημερίδα. Και εν κατακλείδι, με την απόφαση του δικαστηρίου ανοίγει ο δρόμος και για προσωπικές διώξεις, αφού με βάση το σκεπτικό της αποδίδεται στον Σαραντόπουλο μεθόδευση, δολιότητα και αθέμιτοι τρόποι.
Εργαζόμενοι στην «Απογευματινή»

Αναστολή στάσεων εργασίας στον "ALTER" μετά απο διαβεβαιώσεις πληρωμής

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έπειτα από τη διαβεβαίωση της διεύθυνσης του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER CHANNEL», ότι το αργότερο έως τη Δευτέρα θα καταβληθούν τα υπεσχημένα στους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στον Τηλεοπτικό Σταθμό, τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) και Προσωπικού (ΕΠΗΕΑ), αποφάσισαν την αναστολή των 4ωρων στάσεων εργασίας που έχουν κηρύξει για σήμερα Παρασκευή 5 Αυγούστου, το Σάββατο 6 Αυγούστου και την Κυριακή 7 Αυγούστου 2011 από τις 6.00 μ.μ. έως 10.00 μ.μ.

4 Αυγ 2011

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ "ALTER" 6-10 μ.μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας, αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι-μέλη μας, κατ’ επανάληψη έχουμε διαμαρτυρηθεί για την παράνομη, αντισυμβατική και παρατεταμένη ασυνέπεια του τηλεοπτικού σταθμού ALTER CHANNEL.
Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και διαμαρτυρίες των μελών αλλά και των Ενώσεών μας, εξακολουθεί ο Τηλεοπτικός Σταθμός να αρνείται την πλήρη εξόφληση των αποδοχών μας από τον Ιανουάριο του 2011 έως και σήμερα.
Οι Ενώσεις μας οφείλουμε να προασπίσουμε τα γενικότερα επαγγελματικά συμφέροντα των μελών μας, οι θέσεις εργασίας των οποίων απειλούνται από την παρατεταμένη αφερεγγυότητα και τη μη τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας από την πλευρά του ALTER CHANNEL.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ, εξαιτίας της παράνομης, αντεργατικής και κατάφωρα καταχρηστικής συμπεριφοράς του Τηλεοπτικού Σταθμού, κηρύσσουν 4ωρη στάση εργασίας των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών, που εργάζονται στο ALTER CHANNEL, για την Παρασκευή 5 Αυγούστου, το Σάββατο 6 Αυγούστου και την Κυριακή 7 Αυγούστου 2011 από 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Η ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΥΣ Ρ/Σ "FLASH" & "ΣΚΑΪ" ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες επιλεκτικές και εκδικητικές απολύσεις στους ραδιοφωνικούς σταθμούς FLASH (ιδιοκτησίας του ομίλου Κυριακίδη) και ΣΚΑΪ (ιδιοκτησίας Γ. Αλαφούζου) με πρόσχημα τη μείωση του λειτουργικού τους κόστους.
Και στους δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς οι εργοδοτικές μεθοδεύσεις ήδη έχουν υπονομεύσει τον ενημερωτικό τους χαρακτήρα γεγονός που οφείλει να κινητοποιήσει τις αρχές οι οποίες έχουν παραχωρήσει τις συχνότητες εκπομπής τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ μαζί με τα συνεργαζόμενα Σωματεία Τεχνικών και Διοικητικού Προσωπικού (ΕΤΕΡ και ΕΠΗΕΑ) το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουν τις κινητοποιήσεις τους στα συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Αναστολή της έκδοσης της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ- στον αέρα οι εργαζόμενοι

Κι έτσι ξαφνικά - για τους εργαζόμενους γιατι ο Σαμαράς θα το γνώριζε ήδη- η ιδιοκτήτρια της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Κ. Κατερίνα Μάστορα αποφάσισε να το κλείσει το μαγαζί. Με το δικό της τρόπο. αναστέλλει την έκδοση- τελευταίο φύλλο το Σάββατο. Οσο για τους εργαζόμενους, άγνωστη η τύχη τους. Δεν τους απολύει, δεν τους λέει τι θα κάνει, θα περιμένουν να δούν πώς θα ξυπνήσει αύριο, μεθαύριο...


Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, εξέτασε την αιφνιδιαστική απόφαση αναστολής της έκδοσης της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»και εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία:
..."καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της εκδότριας Κατερίνας Μάστορα-Μπουλινάκη, καθώς οδηγεί στην ανεργία και την απόγνωση τους συναδέλφους της εφημερίδας, η πλειοψηφία των οποίων για πολλά χρόνια εργάζονται με αυταπάρνηση προκειμένου να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη έκδοση του φύλλου της εφημερίδας."
Επίσης, "καλεί την εκδότρια της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» να άρει την όποια απόφασή της περί αναστολής αναλογιζόμενη τις συνέπειες που θα έχει μια τέτοια ενέργεια και δηλώνει ότι , σε κάθε περίπτωση, θα διασφαλίσει με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των συναδέλφων."

3 Αυγ 2011

Απόφαση - σταθμός για τους 130 εργαζομένους της "Απογευματινής" - Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση πτώχευσης

Απορρίφθηκε από το δικαστήριο η αίτηση πτώχευσης που είχε υποβάλλει, στις 2 Νοεμβρίου του 2010, η πλευρά Κ.Ι.Σαραντόπουλου εκ μέρους της εταιρείας "Εκδόσεις Απογευματινή Α.Ε." για την "Απογευματινή". Το δικαστήριο απέδωσε Δικαιοσύνη καθώς δέχθηκε τις κύριες παρεμβάσεις των 130 εργαζομένων, όπως και των Σωματείων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ) που αποδείκνυαν, με στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις, ότι με την αίτηση πτώχευσης η "Εκδόσεις Απογευματινή Α.Ε." αποσκοπούσε στην οικονομική και ηθική μας εξόντωση, προκειμένου να αποχωρήσουμε οικειοθελώς και να παραιτηθούμε από τον αγώνα μας για την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων που δικαιούμαστε.
Η Νίκη αυτή, ύστερα από μήνες αγώνα - εντός και εκτός δικαστηρίων - μας γεμίζει με ελπίδα πως, επιτέλους, ολοκληρώνεται, με θετική έκβαση, αυτή η περιπέτεια.
Παράλληλα όμως, έρχεται να θυμίσει σε όλο τον κλάδο των Μέσων Ενημέρωσης και τους απανταχού εργαζόμενους που δοκιμάζονται από τα βάναυσα "πειράματα" των εργοδοτών πως όταν έχεις το δίκαιο με το μέρος σου, κανένας αγώνας δεν είναι μάταιος.
Σήμερα, 3 Αυγούστου του 2011, το δικαστήριο αρνήθηκε να "ευλογήσει" και να μετατρέψει σε δεδικασμένο την απόπειρα μιας εταιρείας να διαλύσει τους ανθρώπους που την έχτισαν και επί χρόνια τη λειτουργούσαν. Θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες για το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου.
Εργαζόμενοι στην "Απογευματινή"

Συγκέντρωση στο ΑΠΕ για τίς συγχωνεύσεις

Σε συγκέντρωση καλούν τους εργαζόμενους στο Αθηναϊκό Πρακτορείο οι εκπρόσωποί τους προκειμένουν να συζητήσουν πάνω στο αβέβαιο μέλλον που τους επιφυλάσσει η Κυβέρνηση. Μετά την κατάθεση πρόσφατης τροπολογίας για τους 11 οργανισμούς αλλά και άλλα ΝΠΙΔ που επιχορηγούνται από το κράτος, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου οι οποίες αναφέρονται ευθέως στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αλλά και σε συρρίκνωση κατά 25% των θέσεων εργασίας αορίστου χρόνου, οι εργαζόμενοι στο πρακτορείο (αλλά και στην ΕΡΤ) βρίσκονται σε ιδιαίτερη αναστάτωση.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4/8 στις 2μμ.

Χορτάσαμε παραμύθια

του


Μεγάλη... εφεύρεση η επικοινωνιακή πολιτική. Χάρη σε αυτήν, χρόνια τώρα, οι κυβερνώντες βαφτίζουν το μαύρο άσπρο και τις άτακτες υποχωρήσεις, επιτυχίες. Κάπως έτσι και οι τωρινοί πάνε τη χώρα από Μνημόνιο σε Μνημόνιο κι εμάς από βραχνά σε αδιέξοδο, μιλώντας, κάθε φορά, για μεγάλη νίκη.


ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ βέβαια και τα πρόθυμα παπαγαλάκια για να πάνε το γράμμα παρακάτω. Γιατί στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, μπορεί να ξηλώθηκαν τα φουγάρα της βιομηχανίας, μπορεί να επιδοτήθηκε το ξερίζωμα των καλλιεργειών, μπορεί η λέξη ανάπτυξη να υπάρχει μόνο στους λόγους που εκφωνεί ο πρωθυπουργός, αλλά τα παπαγαλάκια αφθονούν.


ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ και η έκθεση του ΟΟΣΑ παρουσιάστηκε με τυμπανοκρουσίες και εύσημα για την κυβέρνηση που κατάφερε τη «μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων 30 ετών».


ΤΕΤΟΙΕΣ εκθέσεις, βέβαια, δεν καταγράφουν το πώς ζει σήμερα ο Ελληνας, πώς βλέπει το αύριο ή ορθότερα πόσο φοβάται τι θα του ξημερώσει και προσπερνούν διατεταγμένα ό,τι δημιουργεί προβλήματα στην ωραιοποιημένη εικόνα που θέλουν να δοθεί.


ΑΛΛΑ από πού κι ώς πού οι πανηγυρισμοί; Ολη η έκθεση του ΟΟΣΑ, μια έκθεση που συντάσσεται κατόπιν του Μεσοπρόθεσμου και του πρώτου Μνημονίου, τα οποία ψήφισε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της χώρας, είναι μια απαίτηση για νέα (πάλι!) μέτρα.


ΕΠΕΙΔΗ κατάλαβαν ότι εδώ ουδείς «αρμόδιος» διαπραγματεύεται και όλη τους η αποφασιστικότητα εξαντλείται στους ιθαγενείς, ήρθαν και αυτοί να ζητήσουν ό,τι δεν ζήτησαν οι προηγούμενοι. Για να έρθουν και οι... προηγούμενοι να ζητήσουν (πάλι!) σε ένα μήνα ό,τι δεν ζητούν αυτοί τώρα.


ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ και λίγα! Μόνο άρση μονιμότητας και μερική απασχόληση στο Δημόσιο, λουκέτα ή πώληση για τις ΔΕΚΟ και μαζικές μετατάξεις. Ενα Δημόσιο στο σφυρί και όσοι εργάζονται σε αυτό, υπό μετακίνηση ή προς απόλυση.


ΚΑΙ ΟΧΙ μόνο αυτά. Θέλουν και γενίκευση της προσωρινής απασχόλησης και μισθούς... ανταγωνιστικότητας, δηλαδή κάτω ακόμη και από αυτές τις κουτσουρεμένες συλλογικές συμβάσεις. Αλλά και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης και αποκρατικοποιήσεις τραπεζών και νέα... απελευθέρωση για δικηγόρους και φαρμακοποιούς.


ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ. Η κατάσταση είναι για κλάματα. Αλλά ακόμη κι εμείς που πληρώσαμε και πληρώνουμε τα Μνημόνια, δεν μπορούμε παρά να χαμογελάσουμε όταν διαβάζουμε τέτοιες εκθέσεις.


ΓΙΑΤΙ κανείς εχέφρων δεν μπορεί να δεχτεί ότι το πρόβλημα της ανάπτυξης έγκειται, όπως φαίνεται να πιστεύουν οι... ειδικοί που έγραψαν την έκθεση του ΟΟΣΑ, στους δικηγόρους και τους φαρμακοποιούς!


ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ δηλαδή πολλαπλάσια φαρμακεία και αν οι φαρμακοποιοί μειώσουν το περιθώριο κέρδους τους, από πού κι ώς πού η Ελλάδα θα βρεθεί στην πλατιά λεωφόρο της ανάπτυξης;


ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ της Χαλιμάς. Απλώς, «κουκιά τρώνε, κουκιά μαρτυράνε». Γιατί το «θεωρώ σωστό ό,τι είναι ωφέλιμο για τις εταιρείες και τις αγορές» δεν ακούγεται και δεν είναι καλό.


ΓΙΑ ΑΥΤΟ και το κρύβουν.


2 Αυγ 2011

πογκρόμ απολύσεων στον ΣΚΑΙ με...μπόνους



Θεατές ενός ανελέητου πογκρόμ απολύσεων στο Ρ/Σ του ΣΚΑΙ 100,3 εγιναν από το πρωί σημερα οι εργαζόμενοι του ομίλου Αλαφούζου. Οπως ενημερώνει ο εκπρόσωπος Λεωνίδας Σακλαμπάνης...


...Χωρίς συγκεκριμένη αιτιολογία και με... μπόνους 6000 ευρώ, η εργοδοσία μέσω του λογιστηρίου ανακοίνωσε στους συναδέλφους την απόλυση τους. Πρόκειται για τη κ. Μαρία Σπυριδωνάκου που κάλυπτε το ρεπορτάζ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εργαζόμενη για περίπου 10 χρόνια στο ραδιόφωνο, τον κ. Κων/νο Δαλαβούρα, συντάκτη στο site του ομίλου, εργαζόμενος για 4 χρόνια στον ΣΚΑΙ, και την κ Αφροδίτη Παπακαλού, που κάλυπτε θέματα του Υπ. Παιδείας, εργαζόμενη τα τελευταία 8 χρόνια στο ραδιόφωνο.

Να σημειωθεί, πως οι δύο πρώτοι δεν είχαν δεχτεί τον εκβιασμό της επιχείρησης και δεν είχαν υπογράψει τα "ιδιωτικά" συμφωνητικά που καταπατούν τις συλλογικές μας συμβάσεις. Η φημολογία περί λίστας ετοιμοθάνατων συναδέλφων όπως και η άμεση ομολογία της επίχειρησης για δυνατότητα ρευστού μπόνους 6000 ευρώ, αλλά μόνο για τους απολυμένους, έχει πολλαπλασιάσει την αγανάκτηση και την οργή μας.

Είναι φανερό πλέον, πως στόχος είναι η διάλυση του ραδιοφώνου ακόμα και αν αυτό κοστίσει λίγο ακριβότερα... αρκεί να επιτευχθεί ο στόχος και οι "αντιφρονούντες" να βρεθούν εκτός ομίλου.

Άλλωστε, η πρόσφατη μετακόμιση του τηλεοπτικού ΣΚΑΙ στον ίδιο όροφο με το ραδιόφωνο, σε αυτό αποσκοπούσε παρά τις διαβεβαιώσεις της ιδιοκτησίας.
Οι εργαζόμενοι, Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα, κάνουν έκκληση στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αναλάβει δράση, με τον πιο δυναμικό τρόπο. Ζητάνε να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις των συναδέλφων, να σταματήσει τώρα η συρρίκνωση - εξαφάνιση του ραδιοφώνου.