8 Ιουν 2013

Δεν υπάρχει απόφαση ΔΣ

Της ΝΑΝΑΣ ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗ

Επειδή κάποια αντράκια συχνά με προκαλούν σε κλειστές ομάδες στις οποίες δεν έχω πρόσβαση ή ανώνυμα (κατ΄ εντολή αυτών για λογαριασμό των οποίων δρουν..) θα απαντήσω ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ:

 ***Θέμα εκλογής εκπροσώπων στο ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ από Μέσα που δεν λειτουργούν αλλά έχουν εργαζόμενους σε επίσχεση ΔΕΝ ΤΕΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΟ ΔΣ και επομένως ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ και άρα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ. Όποιος λέει ή γράφει το αντίθετο είναι ή ύποπτος ή παραπληροφορημένος.

 *** Ένα τέτοιο θέμα δεν μπορεί να λυθεί παρά μόνο με σχετική νομική γνωμοδότηση καθώς το καταστατικό δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Η πρόσφατη περίπτωση της Ελευθεροτυπίας αφορούσε σε Μέσο που επανεκδόθηκε με άλλη εταιρεία και υπήρχαν εργαζόμενοι σε επίσχεση με δικαιώματα σ΄αυτό το μέσο γιαυτό και η νομική γνωμοδότηση ήταν θετική.

Για να καταλάβουν όλοι τη διαφορά θα πώ ότι αν η μυστική κίνηση για επαναλειτουργία του Αλτερ με μέρος των εργαζόμενων είχε πετύχει και το Αλτερ ξανάνοιγε με αυτους μόνο οι υπόλοιποι θα είχαν κάθε δικαίωμα, όπως έγινε στην Ελευθεροτυπία, να εκλεξουν δικό τους εκπρόσωπο.

Όπως και νάχει στην περίπτωση Μέσων όπως το Αλτερ, η Αυριανή, ο Φίλαθλος, ο Αδέσμευτος και πολλά άλλα στην ίδια κατάσταση, αν υπάρξει σχετική γνωμοδότηση εγώ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ.

«Σας ορκίζομαι δεν είμαι ελέφαντας...»

Της ΝΑΝΑΣ ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗ

Λοιπόν, σας ορκίζομαι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ( αν κα έχω πάρει 2-3 κιλά και μου χαλάνε το ίματζ της δίμετρης ξανθιάς..).

Καταλαβαίνω ότι σε πολλούς χαλάω τη σούπα καθώς όντας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΝΤΑΧΤΗ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ (και όχι, κατά ευκαιριακή εκλογική δήλωση…) είμαι απρόβλεπτη αφού δεν υπάρχει κομματική ή άλλη γραμμή να καθορίζει τις θέσεις μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνω ποτέ λάθος, απλώς το λάθος είναι δικό μου και είμαι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να το αναγνωρίσω. Αλλά και ο εκλογικός ανταγωνισμός έχει τα όριά του. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Δεν είμαι εχθρός του ΑΠΕ, Της ΕΡΤ, του ΑΛΤΕΡ, του… του… του… που δεν έχει τελειωμό. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, βρέ συνάδελφοι δημοσιογράφοι, να είναι κάποιος εχθρός ενός ολόκληρου Μέσου. Και γιατί άλλωστε; Εεε;;; (Αν εννοούν ότι ήμουν κατά της ΚΥΑ του Κεδίκογλου που μετέτρεπε τους Δημοσιογράφους και την Ενημέρωση σε ΚΡΑΤΙΚΑ- ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ γρανάζια αυτό το παραδέχομαι. Σκοτώστε με. Επίσης αν εννοούν ότι υπερασπίστηκα τους εργαζόμενους στην Ελευθεροτυπία και το Αλτερ, μεταξύ άλλων, όχι μόνο απέναντι στα αφεντικά τους αλλα και τους- τάχα- συμμάχους τους, κι αυτό το έκανα . Και κάποιες εξελίξεις με δικαίωσαν !!!)

2. Δεν «κατεβαίνω με τον Τσαλαπάτη» ούτε με κανέναν άλλο. Οι ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ στους οποίους ανήκω κατεβαίνουν μόνοι τους. Επιπλέον, δεν συνεργάζονται με παρατάξεις και άτομα με τα οποία τους χωρίζει ιδεολογικό χάος (η συνεργασία μέσα στο ΔΣ με όλους είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του Σωματείου και δεν σημαίνει εκχώρηση -αν δεν προδίδεις τις αρχές σου).

Εκδικητικές απολύσεις στην «Εβδόμη»

Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι στη δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Καβάλας, με την οποία ο εκδότης της εφημερίδας «Εβδόμη»,  Γ. Χλώρος, υποχρεώνεται να καταβάλει στους εργαζομένους αμέσως έναν από τους μισθούς που τους οφείλει, εκείνος έσπευσε να απολύσει με προσχηματική δικαιολόγηση δύο δημοσιογράφους, σε μια επίδειξη εκδικητικότητας.

Ο κ. Χλώρος, με διαδοχικές ενέργειές του, κάνει ό,τι μπορεί για να δείξει στην κοινωνία της Καβάλας το πραγματικό πρόσωπό του και αποκαλύπτει την απαξιωτική αντίληψή του για την ενημέρωση, την εργασία, την κοινωνική ευαισθησία,  την οποία συστηματικά έκρυβε πίσω από το προσωπείο του υπερασπιστή των αδυνάμων.

Το σύνθημα της ημέρας...



7 Ιουν 2013

Συνεχίζεται η απεργία στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ σε συνέχεια της απόφασής τους για την κήρυξη επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων κηρύσσουν νέα απεργία από τις 5 το απόγευμα σήμερα Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013 έως τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, 10 Ιουνίου 2013 για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

Στάση εργασίας στην ΕΡΤ

Μετά την επανειλημμένη άρνηση της Διοίκησης της ΕΡΤ να απαντήσει με συγκεκριμένο τρόπο στα θεσμικά και εργασιακά αιτήματα, που χρονίζουν και συνδέονται άμεσα με την ίδια την υπόσταση και τη φυσιογνωμία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας,για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ:

•Από τις 19.00 έως τις 20.00 το Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013.

Αναστέλλεται η απεργία στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε σήμερα την αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης που είχε εξαγγελθεί για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ».

Το σύνθημα της ημέρας...


Κατακρημνίζονται τα έσοδα των ΜΜΕ

Μεγάλη πτώση κατάγραψε το α΄ τρίμηνο εφέτος ο τζίρος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενημέρωσης και της επικοινωνίας στη χώρα.

Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτουν τα εξής:

Απεργία στη "ΓΓΕ-ΓΓΕ"

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ κηρύσσουν 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, 8 Ιουνίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 10 Ιουνίου 2013, για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.

Συνεχίζεται η απεργία στην εφημερίδα "ΒΡΑΔΥΝΗ"

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, εξαιτίας της αντεργατικής και απαξιωτικής στάσης έναντι των Σωματείων που τηρεί η εργοδοσία, κηρύσσουν νέα απεργία από τις 5 το απόγευμα σήμερα, Παρασκευή, 7 Ιουνίου, έως τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, 10 Ιουνίου 2013 για τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΒΡΑΔΥΝΗ» και «ΕΥΡΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ».

Δέσμιοι των εργοδοτικών αντιφάσεων οι δημοσιογράφοι της «Εβδόμης»

Απασχολημένος με τη αδιέξοδη διαχείριση των αντιφατικών επιλογών του, ο εκδότης της εφημερίδας «Εβδόμη» στην Καβάλα Γ. Χλώρος, τείνει να τραβήξει διαχωριστική γραμμή μεταξύ των εργαζομένων και του φύλλου που εκείνοι υποστήριξαν με κάθε τρόπο.

Ο εργοδότης από τη μια επικαλείται την ανάγκη της συνεχούς αντικειμενικής ενημέρωσης και από την άλλη απαξιώνει το κοινό «ενημερώνοντάς» το με απεργοσπαστικά φύλλα χωρίς τη συμμετοχή επαγγελματιών δημοσιογράφων. Υποστηρίζει το κοινωνικό πρόσωπο των Μέσων του οργανώνοντας ραδιοφωνικούς εράνους υπέρ αναξιοπαθούντων και την ίδια στιγμή οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα έξι μηνών και τους οδηγεί στην απόλυτη οικονομική εξάντληση.

Washington Post: Οι Αρχές των ΗΠΑ ελέγχουν τους κολοσσούς του Ιντερνετ

Μετά την αποκάλυψη του βρετανικού Guardian για αποστολή στοιχείων από τη Verizon στην αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, η Washington Post έρχεται να φέρει στο φως το πρόγραμμα PRISM που υποστηρίζει πως δίνει άμεση πρόσβαση στις Aρχές των ΗΠΑ σε στοιχεία χρηστών των δημοφιλέστερων διαδικτυακών εταιρειών. Από την πλευρά τους, Google, Facebook, Yahoo και Apple αρνήθηκαν η μία μετά την άλλη πως δίνουν «άμεση πρόσβαση» στα στοιχεία επικοινωνίας πολιτών.

Εκθεση του Βασίλη Καββαθά με την υποστήριξη του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Η ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ εφ’ όλης τη ύλης

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΒΒΑΘΑ

–με την υποστήριξη του ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ της ΕΣΗΕΑ.

στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ(Πειραιώς 206, Ταύρος)  

Από την Τρίτη 11 Ιουνίου έως και την Κυριακή 28 Ιουλίου

Στο διάστημα αυτό:

-Θα εκτίθενται, για πρώτη φορά, σπάνιες εκδόσεις βιβλίων, αφίσες και προγράμματα του θεάτρου, γκραβούρες, ξυλογραφίες και χαλκογραφίες ξένων καλλιτεχνών και περιηγητών, πίνακες ζωγραφικής, ακουαρέλες, και φωτογραφίες επιδαύριας θεματολογίας, από το αρχείο και την συλλογή του εκθέτη, δημοσιογράφου συγγραφέα-εικαστικού και συλλέκτη απώτερος στόχος του οποίου είναι η δημιουργία μιας ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ της ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ.

ALTER CHANNEL: ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ

του Δημήτρη Παπαδημητρίου, 

εν επισχέσει δημοσιογράφου ALTER CHANNEL


 Αρχές Ιουνίου 2013: Περίπου 2,5 χρόνια μετά την αρχή της κατάρρευσης του καναλιού, οι φήμες για παρασκηνιακές κινήσεις που αφορούν την επαναλειτουργία του και άλλες που προεξοφλούν το τέλος του, κορυφώνονται. Άλλοι εργαζόμενοί του έχουν ξεγράψει την ιστορία αυτή και συνεχίζουν τη ζωή τους, χωρίς να περιμένουν πια τίποτα. Άλλοι πάλι, που έχουν συνδέσει τη συνέχεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας και τη διευθέτηση των ογκωδών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, με τη συνεργασία τους με το ALTER, κρατάνε την ανάσα τους και τα στομάχια τους σφίγγονται όσο περισσότερο πλησιάζει ο καιρός των ανακοινώσεων των δικαστικών αποφάσεων, καθώς οι οιωνοί μεν δεν είναι καλοί, αλλά από την άλλη πάλι, δε θέλουν να το πιστέψουν… Παρότι η κατάσταση φαίνεται εκτός ελέγχου και ότι απλώς εκκρεμούν οι ανακοινώσεις που θα επισημοποιήσουν το οριστικό τέλος του ALTER, όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι, βαθιά μέσα τους ελπίζουν να γίνει η μεγάλη ανατροπή της τελευταίας στιγμής. Τι πιθανότητες όμως, έχει κάτι τέτοιο να συμβεί;

Λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις του προβλήματος της επιχείρησης (φέρεται να οφείλει στους πιστωτές της περίπου 400 εκ. € και έχει συμπληρώσει κλειστή ήδη 1,5 χρόνο), τις ευρύτερες συνθήκες (τα τηλεοπτικά κανάλια που λειτουργούν είναι υπεράριθμα) και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης (έλλειψη ρευστότητας στην αγορά για επενδύσεις + μπλοκάρισμα δανείων από την τρόικα, καταβαράθρωση των εσόδων από τις διαφημίσεις, περιορισμός των οικονομικών διευκολύνσεων από το Δημόσιο κ.α.), η ανακοίνωση της πτώχευσης ίσως προκαλέσει ανακούφιση στους μετόχους της, δεδομένων και των εξής: στην περίπτωση που η επιχείρηση πτωχεύσει, η μόνη επίπτωση γι΄ αυτούς είναι απλώς ότι τη χάνουν και δε θα έχουν πια κανάλι και από ΄κει και πέρα, δεν έχουν να δώσουν λόγο σε κανέναν (εργαζόμενους και λοιπούς πιστωτές) για τις οφειλές της και όλα αυτά φεύγουν από πάνω τους. Η μόνη εκκρεμότητα είναι προς το Δημόσιο, κι αυτή πάλι, μόνο γι΄ αυτούς που ασκούσαν τη διεύθυνσή της την επίμαχη περίοδο, οι οποίοι τακτοποιούν (αν το αποφασίσουν, βέβαια) τις συγκεκριμένες οφειλές και ¨καθαρίζουν¨. Υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, έχουν οι μέτοχοι τη διάθεση καταρχήν, να ασχοληθούν άλλο με την υπόθεση; Έχουν στη συνέχεια, τη δυνατότητα να βρουν τα απαραίτητα κεφάλαια, για να ξαναμπούν στο παιχνίδι; Θα τους το επιτρέψουν;.. Η ανακοίνωση της επικείμενης επιστροφής του Ν. Χατζηνικολάου στην τηλεόραση (ο οποίος είχε δεσμευτεί δημοσίως ότι θα περιμένει το ALTER μέχρι το τέλος), μέσα από άλλη συχνότητα, μοιάζει να είναι ταφόπλακα και των τελευταίων ελπίδων και να φέρνει το τέλος ακόμα πιο κοντά.

 Από τη στιγμή που ο δικαστικός μεσολαβητής καταθέσει την έκθεσή του (κάτι που αναμένεται από μέρα σε μέρα), όπου, υπό τις παρούσες συνθήκες, η γνωμοδότησή του σχετικά με τη διάσωση της εταιρίας δεν μπορεί παρά να είναι αρνητική, η εταιρία οδηγείται σε πτώχευση και εισέρχεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, μέσα στους επόμενους έξι μήνες περίπου. Βέβαια, ακόμα και στην περίπτωση που ανακοινωθεί η πτώχευση της εταιρίας, η επιχείρηση μπορεί να επαναλειτουργήσει αν οι μέτοχοί της έρθουν σε συμφωνία με τους πιστωτές της και εφαρμόσουν ένα σχέδιο ανασύστασής της (πρόκειται ουσιαστικά για ένα εκπρόθεσμο σχέδιο εξυγίανσής της), αρκεί να προλάβουν την ανάκληση της άδειας χρήσης της συχνότητας που εξέπεμπε το κανάλι, που της έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο για όσο πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις λειτουργίας, που είναι και το μόνο αξιόλογο περιουσιακό της στοιχείο. Η διαδικασία αυτή είναι θεωρητικά σύντομη, αλλά -ελέω της εμπλοκής του Δημοσίου- μπορεί να χρειαστούν και κάποιοι μήνες για να ολοκληρωθεί και στην περίπτωση αυτή, το να αναλάβει κανείς τις υποχρεώσεις της εταιρίας είναι αδιανόητο. Έχουν λόγους όμως, ενώ παραμένουν αδρανείς εδώ και έξι μήνες, να κάνουν κάτι, έστω και τότε;.. Πρόκειται για ελιγμό ή τα έχουν όντως παρατήσει;

Οι εξελίξεις πλησιάζουν, η αγωνία κορυφώνεται και σύντομα τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους. Η ιστορία του ALTER φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί και ότι τίποτα δεν μπορεί πια να αλλάξει, όμως λίγη ακόμα υπομονή είναι αρκετή για να παρακολουθήσουμε την κατάληξη του σήριαλ αυτού και να την προσεγγίσουμε με ασφάλεια. Στην Ελλάδα ζούμε, άλλωστε…

Πριν φτάσουμε βέβαια στο σημείο αυτό, διαδραματίστηκε μία σειρά ενεργειών και γεγονότων, που λίγο ή πολύ επηρέασαν τις εξελίξεις και έπαιξαν το ρόλο τους στη διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης:


6 Ιουν 2013

Μια «ηλεκτρική» εφημερίδα


Λέμε και ξαναλέμε αυτές τις μέρες για τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων και πως θα ξαναφέρουν πίσω το αναγνωστικό κοινό. Πριν από πολλά χρόνια ωστόσο, πριν από οκτώ δεκαετίες και βάλε, είχε κάνει την εμφάνισή της στο Λος Αντζελες η πρώτη ίσως «ηλεκτρική» εφημερίδα του δυτικού ημισφαιρίου. Στη γωνία της οδού Χιλ με την 6η λεωφόρο, έδινε τις τρέχουσες ειδήσεις ως άλλο «κρόουλ» των σημερινών δελτίων.

Η Εφορευτική Επιτροπή για τη διαδικασία των αρχαιρεσιών

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  

 της Εφορευτικής Επιτροπής για τη διαδικασία 

 των αρχαιρεσιών της 18 ης και 19 ης Ιουνίου 2013  

 1-2. ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ 

1. Οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΕΣΗΕΑ, των Πειθαρχικών Συμβουλίων, του Μορφωτικού Ιδρύματος, των εργασιακών εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο, καθώς και για την έγκριση του οικονομικού απολογισμού χρήσης 2012 και του οικονομικού προϋπολογισμού χρήσης 2013, θα γίνουν στις 18 και 19 Ιουνίου 2013, από τις 08.00 το πρωί έως τη δύση του ηλίου (20.50’-20.50’).

2. Οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν γραπτά προς τη Γραμματεία της Ενώσεως μέχρι την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 και ώρα 14.00.Μετά την ημερομηνία και ώρα αυτή ΚΑΜΙΑ υποψηφιότητα δεν θα γίνει δεκτή. Τυχόν ενστάσεις κατά των υποψηφιοτήτων μπορούν να υποβληθούν γραπτά στη Γραμματεία της Ενώσεως μέχρι την Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 και ώρα 14.00.

 3. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ ΕΧΟΥΝ: 

Οι προϋποθέσεις για την απασχόληση των ανέργων στις αρχαιρεσίες

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ  


Η Εφορευτική Επιτροπή καλεί τους άνεργους συναδέλφους, που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων καταστατικών οργάνων στην ΕΣΗΕΑ, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 και ώρα 12 το μεσημέρι στην κα Μαίρη Γρίβα (Ακαδημίας 20, 5ος όροφος τηλ.: 210-3675504).

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αφορά σε τριάντα πέντε (35) συνολικά ανέργους και για τους δύο γύρους των αρχαιρεσιών.

ΠΣΑΤ: Αποφάσεις Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου

Υπόθεση Τάσου Βακαλόπουλου

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ ασχολήθηκε στη συνεδρίαση του της 5ης Ιουνίου 2013 με την καταγγελία του γραφείου τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακού κατά του συναδέλφου Αναστασίου Βακαλόπουλου.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο συνάδελφος παραποίησε την δεύτερη διαπίστευση που είχε χορηγηθεί στην εφημερίδα ΑΥΓΗ για τον ποδοσφαιρικό αγώνα της 31ης Μαρτίου 2013 Ολυμπιακού- ΠΑΟΚ και αντί του εντεταλμένου Στέφανου Κτιστάκη. προσπάθησε να πετύχει την είσοδο στο γήπεδο της συνοδού του κ. Ρουφηχτού.

Νέα απεργία στην εφημερίδα "ΒΡΑΔΥΝΗ"

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, εξαιτίας της αντεργατικής και απαξιωτικής στάσης έναντι των Σωματείων που τηρεί η εργοδοσία, κηρύσσουν νέα 24ωρη απεργία από τις 5 το απόγευμα σήμερα, Πέμπτη, 6 Ιουνίου, έως τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, 7 Ιουνίου 2013 για τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΒΡΑΔΥΝΗ» και «ΕΥΡΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ».

Νέα απεργία στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ σε συνέχεια της απόφασής τους για την κήρυξη επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων κηρύσσουν νέα 24ωρη απεργία από τις 5 το απόγευμα σήμερα Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013 έως τις 5 το απόγευμα αύριο Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013 για τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

Απεργία στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 7 Ιουνίου 2013 έως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 10 Ιουνίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ».

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 26,8% η ανεργία τον Μάρτιο. Αύξηση κατά 215.735 άτομα σε ένα χρόνο


Στο 26,8% ανήλθε η ανεργία στη χώρα τον Μάρτιο εφέτος, αυξημένη, έστω και οριακά, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο (26,7% σύμφωνα με τα επιπλέον στοιχεία) και έναντι 22,2% τον Μάρτιο πέρυσι.

Με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 1.309.071 άτομα (αύξηση 19,7% σε έναν χρόνο), φαίνεται ότι οι νέοι σε ηλικία έχουν δύο κυρίως «επιλογές»: ή την ανεργία, καθώς περίπου 6 στους 10 είναι χωρίς εργασία (ποσοστό 58,3%), ή την αναζήτηση ευκαιριών στο εξωτερικό.

Παρελκυστική τακτική ακολουθεί ο εκδότης της εφημερίδας «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ» αθετώντας συνεχώς τις υποσχέσεις του

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση που τηρεί ο Εκδότης της εφημερίδας «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ» κ. Σωτήρης Πουλόπουλος. Στους δημοσιογράφους της εν λόγω εφημερίδας οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές έξι (6) μηνών, ενώ ο Εκδότης ακολουθεί παρελκυστική τακτική αθετώντας συνεχώς τα όσα υπόσχεται γραπτά και προφορικά.

Οι εργαζόμενοι, αλλά και το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, έχουν επιδείξει ιώβεια υπομονή και πνεύμα καλής θέλησης και συνεργασίας, που, όμως, δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία από κανέναν. Στις συνεχείς επαφές, που έχουν υπάρξει, αλλά και σε αλληλογραφία που έχουμε ανταλλάξει ο Εκδότης παραδέχεται τις οφειλές του και καταθέτει χρονοδιαγράμματα αποπληρωμής των οφειλομένων, τα οποία δεν τηρεί. Τελευταία φορά με επιστολή του στις 15/5/2013 δεσμεύεται ότι στο τέλος του μήνα «θα αποκατασταθεί η κανονική ροή της μισθοδοσίας». Μάλιστα, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, σε ένδειξη καλής θέλησης, ανέστειλε προγραμματισμένη απεργιακή κινητοποίηση, που είχε εξαγγείλει στη συγκεκριμένη εφημερίδα. Παρ’ όλα αυτά και αγνοώντας, τόσο τους συναδέλφους όσο και τις υποσχέσεις του, ο κ. Σωτήρης Πουλόπουλος με χθεσινή επιστολή του ζητεί παράταση χρόνου για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του.

Οσοι μείνετε στη Μίνωος θα δουλεύετε χωρίς να πληρώνεστε!


Τι διεμήνυσε στους εργαζόμενους ο εκδότης που τρέμει την απεργία

«Αν δεν απεργήσετε μπορεί και να σας δώσω κάτι λίγα από αυτά που σας χρωστάω». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες στους εργαζόμενους ο εκδότης της Ελευθεροτυπίας Χάρης Οικονομόπουλος που έδειξε και πόσο «ανεπαρκής» είναι αλλά και το πόσο φοβούνται οι εργοδότες την απεργία.

Ο δικηγόρος που δεν έδωσε καμμιά εγγύηση για το μέλλον της εφημερίδας διαμήνυσε πως την Παρασκευή θα δοθεί «έναντι» ο μισός μισθός του Απριλίου ενώ ο άλλος μισός (Απριλιου) θα καταβληθεί έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου με την προϋπόθεση ότι δεν θα διαταραχθεί η λειτουργία..
της εφημερίδας από τυχόν απεργιακές κινητοποιήσεις!

Το σύνθημα της ημέρας...


5 Ιουν 2013

Απεργία στην εφημερίδα "ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 το απόγευμα
σήμερα Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013 έως τις 6 το απόγευμα αύριο Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ».

Η ιδιοκτησία της εφημερίδας «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» έχει επιβάλλει αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών, ενώ έχει προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού, κατά δεκάδες θέσεις εργασίας.

Αναστέλλεται η απεργία στον «Αγγελιοφόρο»

Μετά τη δέσμευση της ΕΒΕ ΑΕ για την καταβολή μέρους των οφειλομένων, αναστέλλεται η απεργία
που είχε προκηρυχθεί στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» και στην ιστοσελίδα www.agelioforos.gr.

Απεργία στην εφημερίδα "ΒΡΑΔΥΝΗ"


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, εξαιτίας της αντεργατικής και απαξιωτικής στάσης έναντι των Σωματείων που τηρεί η εργοδοσία, κηρύσσουν νέα απεργία από τις 5 το απόγευμα σήμερα, Τετάρτη, 5 Ιουνίου, έως τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης, 6 Ιουνίου 2013 για τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΒΡΑΔΥΝΗ» και «ΕΥΡΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ».

Απεργία στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ σε συνέχεια της απόφασής τους για την κήρυξη επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων κηρύσσουν νέα 24ωρη απεργία από τις 5 το απόγευμα σήμεραΤετάρτη, 5 Ιουνίου 2013 έως τις 5 το απόγευμα αύριο Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013 για τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ALPHA EDITIONS

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΥΜΠΕΡΗ
ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Τετάρτη 5/6/2013 και ώρα 16.30 έξω από τα Γραφεία της Alpha Editions (Αμαρουσίου Χαλανδρίου 92, Αμαρούσιο)

Συνέχεια στις «παρασκηνιακές» μεθοδεύσεις της ιδιοκτησίας των «Εκδόσεων Λυμπέρη» έδωσε η - με αδιαφανείς διαδικασίες - μεταφορά των τίτλων «Hello», «Τηλεκοντρόλ», «7 μέρες TV» και «Εγώ» της εταιρείας, στον έλεγχο της νεοσυσταθείσας εκδοτικής εταιρείας «Alpha Editions A.E.», συμφερόντων Δημ. Κοντομηνά και Θεοχ. Φιλιππόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι οι 200 περίπου εργαζόμενοι της «LIBERIS PUBLICATIONS» βρίσκονται κυριολεκτικά στο δρόμο, είτε σε επίσχεση εργασίας, είτε απολυμένοι χωρίς αποζημίωση, με οφειλόμενες αποδοχές 800.000 € και πλέον (πρόσφατη απόφαση Ειρηνοδικείου Κρωπίας). Επίσης, η «LIBERIS PUBLICATIONS » οφείλει μόνο στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ ασφαλιστικές εισφορές άνω των 5.000.000 €.

Ο Μπιλ Γκέιτς επενδύει στο «Facebook των επιστημόνων»

Ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, ο οποίος τον περασμένο μήνα ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Forbes και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αποφάσισε να επενδύσει στη διαδικτυακή πύλη για ερευνητές ResearchGate, που θεωρείται το "Facebook" των απανταχού επιστημόνων, καθώς τους διευκολύνει στις επαφές, τις ανταλλαγές γνώσεων και γενικότερα στη δικτύωσή τους.

Το σύνθημα της ημέρας...


4 Ιουν 2013

ΕΣΡ: Επιτροπή για άδειες και εξηγήσεις για τον ΑΡΤ

Στη συγκρότηση ομάδας εργασίας για τη σύνταξη προτάσεων παρεμβάσεων στη δημόσια διαβούλευση της ΕΕΤΤ προς αδειοδότηση δικτύων επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, προχώρησε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

ΕΤΗΠΤΑ: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και Εξελεγκτική Επιτροπή

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εξελεγκτική Επιτροπή της Ένωσης Τεχνικών Ημερήσιου και  Περιοδικού Τύπου Αθηνών (Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α.), συνεδρίασε την 3.6.2013 και συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

Λεφτά στη Μίνωος δεν υπάρχουν... Σε όποιον δεν αρέσει φεύγει!

Πολύ κατώτερη των περιστάσεων αποδεικνύεται η εργοδοσία της Ελευθεροτυπίας

Τελικά οι εξελίξεις στη Μίνωος δεν είναι μόνο άκρως ανησυχητικές αλλά και άκρως απογοητευτικές με την  εργοδοσία της Ελευθεροτυπίας να αποδεικνύεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων.

«Δεν υπάρχει χρήμα και σε όποιον δεν αρέσει μπορεί να φύγει. Μέχρι την Τετάρτη όσοι θέλουν  να αποχωρήσουν θα πρέπει να το δηλώσουν»! Αυτό είπε, μέσες άκρες, ο εκδότης της Ελευθεροτυπίας Χάρης Οικονομόπουλος στη συνέλευση των εργαζομένων της Μίνωος και απογοήτευσε ακόμη και τους (ελάχιστους)  υποστηρικτές του.

Απεργία στον Αγγελιοφόρο

H εργοδοσία της ΕΒΕ ΑΕ, τη στιγμή που οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα άνω των δύο μηνών, επιμένει στην πρότασή της για περαιτέρω μείωση των ήδη δραστικά περιορισμένων αμοιβών τους και δεν τηρεί τη δέσμευσή της για εξομάλυνση της καταβολής μισθοδοσίας.

Για τον λόγο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει απεργία στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος της Κυριακής και την ιστοσελίδα www.agelioforos.gr από τις 09.00 της Τετάρτης 5 Ιουνίου ως τις 09.00 του Σαββάτου 8 Ιουνίου.

«Μακάρι να συνειδητοποιήσουν όλοι την κρισιμότητα της κατάστασης...»

Της ΜΑΙΡΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΙΑΡΗ

Είναι αδύνατον να θυμηθώ πόσες εκλογές έζησα από το 1974 μέχρι σήμερα….Θυμάμαι όμως ότι δεν υπήρξαν Γενικές Συνελεύσεις σαν την σημερινή που να μην είχαν έντονες αντιπαραθέσεις, τόσο κλαδικές όσο κυρίως πολιτικές… και φαντάζομαι ότι καταλαβαίνετε όλοι τι λέω…

Βέβαια 40 χρόνια πριν δεν είμαστε τόσοι πολλοί, και τα προβλήματα υπήρχαν αλλά δεν ήταν τα ίδια…

Δεν υπήρχε ανεργία, κρίση και μνημόνια…Εφημερίδες, περιοδικά και ραδιοφωνικοί σταθμοί ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια, και όλοι όσοι δούλευαν σ αυτά έπαιρναν αυτόματα τον τίτλο «δημοσιογράφος» ακόμη και χωρίς απολυτήριο γυμνασίου…

Αργότερα η Ένωση έβαλε μια τάξη και για να γίνεις μέλος και να γραφτείς ώστε να έχεις την επίσημη ταυτότητα χρειαζόσουνα τουλάχιστον 7 χρόνια εργασίας σε κάποιο έντυπο η ραδιόφωνο η 5 με δίπλωμα ανωτάτης σχολής…

Γιατί τα λέω όλα αυτά σήμερα… Γιατί σήμερα που ορίζονται οι νέες εκλογές, ύστερα από δύο τραγικά στην κυριολεξία χρόνια για την δημοσιογραφία και τους δημοσιογράφους, η λέξη «κρίσιμη» αποκτά την πιο βαθειά κι αληθινή σημασία της.

Ο κλάδος, το επάγγελμα, είναι «βαριά ασθενής» εκτός εντατικής, με χωρίς γιατρούς και φάρμακα, και τον υπηρετούν απλήρωτοι «λειτουργοί»(έτσι μας θεωρούσαν κάποτε) σε ετοιμόρροπα για κατάρρευση και χρεωκοπία «μαγαζιά»… που επίσης κάποτε τριπλασίαζαν μισθούς προκειμένου ν΄ αποκτήσουν ένα σημαντικό όνομα, ένα ταλέντο, μια «υπογραφή» που ανέβαζε κυκλοφορίες και ακροαματικότητες και φυσικά ακόμη πιο αργότερα τηλεθεάσεις.

Το σύνθημα της ημέρας...


3 Ιουν 2013

Η αφίσα της Γενικής Συνέλευσης

Κλικ για μεγέθυνση

Απεργία στην εφημερίδα "ΒΡΑΔΥΝΗ"

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, εξαιτίας της αντεργατικής και απαξιωτικής στάσης έναντι των Σωματείων που τηρεί η εργοδοσία, κηρύσσουν απεργία από τις 5 το απόγευμα σήμερα, Δευτέρα, 3 Ιουνίου, έως τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, 5 Ιουνίου 2013 για τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΒΡΑΔΥΝΗ» και «ΕΥΡΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ».

48ωρη απεργία στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις αρχίζοντας σήμερα Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013 με 48ωρη απεργία από τις 5 το απόγευμα έως την Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013 στις 5 το απόγευμα για τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».

Κατά 1% μειώθηκε η κυκλοφορία των εφημερίδων παγκοσμίως το 2012

Πτώση 2% στα διαφημιστικά έσοδα

Η παγκόσμια κυκλοφορία των εφημερίδων μειώθηκε κατά 0,9% πέρυσι, σε σύγκριση με το 2011, ενώ τα διαφημιστικά έσοδα σημείωσαν πτώση κατά 2%, ανακοινώθηκε σήμερα σε παγκόσμιο συνέδριο της βιομηχανίας του έντυπου Τύπου.

"Η παγκόσμια κυκλοφορία στο σύνολό της έφτασε τα 523 εκατομμύρια φύλλα (ημερησίως)", δήλωσε ο Βενσάν Περέν, επικεφαλής της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων (WAN-IFRA).

ΕΦΕ: Η ελληνική «είδηση» υπό διωγμό από το Ευρωκοινοβούλιο

Την ώρα που η  Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας  πακετάριζε την έκθεσή της «η είδηση υπό διωγμό», προκειμένου να μεταφερθεί στο Ευρωκοινοβούλιο  και να παρουσιαστεί τη Δευτέρα  03 Ιουνίου, της ανακοινώθηκε πως η έκθεση δεν μπορεί να εκτεθεί ως έχει.

Φήμες για μυστική συμφωνία Βαρδινογιάννη - Μπόμπολα ερήμην Ψυχάρη

Την ώρα που όλοι μιλούν για «μήνυμα» Βαρδινογιάννη στο MEGA, μετά την απόφασή του να αλλάξει ριζικά το προφίλ του STAR, αλλά και την ώρα που οι περισσότεροι – σωστά, αποκωδικοποιούν το χθεσινό άρθρο του «Βήματος» που υπογράφει ο «ειδικός συνεργάτης», ως επίθεση του Ψυχάρη σε Βαρδινογιάννη – Τσίπρα, φήμες μιλούν για «υπόγεια» εκδοτική συμφωνία που αλλάζει τα δεδομένα στον μιντιακό χάρτη και τον οριοθετεί σε άλλη βάση.

ΠΟΕΣΥ: Εμπρηστική επίθεση σε δημοσιογράφο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), ενώνει τη φωνή του στην καταγγελία και καταδίκη εκ μέρους της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας της εμπρηστικής επίθεσης χθες τα ξημερώματα από αγνώστους, στο αυτοκίνητο του συναδέλφου αθλητικογράφου Σπύρου Μπαξεβάνου.

Αρχισε από σήμερα η πληρωμή των επιδοτήσεων των ανέργων μελών που καταρτίστηκαν στα ΚΕΚ

Ε Π Ε Ι Γ Ο Υ Σ Α    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 
 ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ 
 ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΑ ΚΕΚ

Συνάδελφοι,

Από σήμερα το πρωί άρχισε η πληρωμή των επιδοτήσεων των ανέργων μελών σε όλη τη χώρα.

Περιλαμβάνονται οι άνεργοι που εκπαιδεύτηκαν και είναι μέλη των Ενώσεων Συντακτών Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Πάτρας και της ΕΣΠΗΤ.

Το ποσόν που πιστώνεται σε κάθε δικαιούχο ανέρχεται στο αρχικό ποσό των 1.500 ευρώ και γίνονται κρατήσεις φόρου 20%=300 ευρώ και χαρτοσήμου 3,6%=54 ευρώ. Ο τραπεζικός λογαριασμός κάθε δικαιούχου συναδέλφου με το IBAN που έχει δηλωθεί, πιστώνεται με το ποσόν των 1.146 ευρώ τελικά.

Συρρίκνωση ΕΡΤ και συγχώνευση των αμυντικών βιομηχανιών

Σχέδιο για απόλυση 2.000 υπαλλήλων

Η συρρίκνωση της ΕΡΤ και η συγχώνευση των αμυντικών βιομηχανιών (ΕΑΒ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ) αποτελούν τα ισχυρότερα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την αναδιοργάνωση μεγάλων ΔΕΚΟ από τις οποίες θα προέλθουν απολύσεις 1.000-1.300 εργαζομένων στο πλαίσιο της μνημονιακής δέσμευσης για 2.000 απολύσεις μέχρι τα τέλη του Ιουνίου.

Εχει ήδη προαναγγελθεί ότι στην ερχόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το θέμα κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Τόπο στα... new media!

Κι όμως, οι κάτοχοι των φρέσκων, εντυπωσιακών και πολυμήχανων συσκευών ενδιαφέρονται περισσότερο για τον κόσμο τής... παραδοσιακής ειδησεογραφίας

Ενας στους τρεις ενήλικους Αμερικανούς είναι ιδιοκτήτης ταμπλέτας! Πού να το περίμενε αυτό το μίνι θαύμα ο Στιβ Τζομπς, όταν έφερνε στη ζωή πριν από τρία χρόνια το iPad. Δεν είναι βέβαια της Apple όλες οι συσκευές, καθώς έχουν μπει ένα σωρό εταιρείες στο χορό. Και η Nexus και η Microsoft και η Amazon και η Barnes & Noble και η Samsung παίζει μπάλα και άλλες εταιρείες.

Διότι μπήκαν στη ζωή μας και οι μίνι ταμπλέτες και τα διευρυμένα κινητά, γέμισε ο κόσμος μικρομεσαίες οθόνες. Και από τους χρήστες τους δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατεβάζουν ειδησεογραφικές εφαρμογές εφημερίδων.

Το σύνθημα της ημέρας...