30 Οκτ 2010

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ;



Του Σπύρου Κατσίμη


Μερικοί πιστεύουν ότι η δημοσιογραφία πεθαίνει. Δεν συμμερίζομαι την άποψη αυτή, όσο κι αν ακούω πολύ καθαρά την απεγνωσμένη έκκλησή της για βοήθεια.


Ο θάνατος της δημοσιογραφίας θα σημάνει και το θάνατο της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.


Κι εγώ δεν μπορώ να φανταστώ το εφιαλτικό όραμα ενός κόσμου που η καλλιέργεια, η μόρφωση και η αισθητική ενός λαού θα είναι ανάλογη με το πρόγραμμα της μεγάλης τηλεθέασης και της μειωμένης νοημοσύνης και ο πολίτης σκλάβος της όποιας εξουσίας.
Ωστόσο ο κίνδύνος υπάρχει.



Πέρασαν οι μέρες των ωραίων αγώνων και των διαδηλώσεων για ένα καλύτερο μέλλον και μια δημοσιογραφία χωρίς αναπηρία.


Σήμερα κυριαρχούν οι ιδεολογίες της υπερκατανάλωσης και του κέρδους.

Και οι δημοσιογράφοι ανήκουν σε δύο κατηγορίες:


Σε κείνους τους υψηλόμισθους και γνωστούς «αστέρες» στο πλατύτερο κοινό – αφού ο στόχος τους είναι μόνον η τηλεθέαση και ο πλουτισμός έξω από κάθε ποιότητα, ουσία και δεοντολογία και τελικά η ταύτισή τους με την εργοδοσία.


Και στην απέραντη στρατιά των νέων δημοσιογράφων που, πέρα από τα κέντρα εξουσίας, αδύναμοι και άοπλοι ξεκινούν με ευγενικές φιλοδοξίες και μισθούς πείνας και σύντομα απογοητεύονται, αδιαφορούν, εγκαταλείπουν ή συμβιβάζονται.


Κι ανάμεσά τους εμείς οι παλαιότεροι με τις εμπειρίες, τα βιώματα, τις αναμνήσεις, και τις παραισθήσεις, ανήμποροι ν’ αντισταθούμε και να βοηθήσουμε.
Οι καλές εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν απλώς τον κανόνα.



Η τηλεόραση ως μέσο δεν ευθύνεται για τίποτα. Και το ίδιο συμβαίνει με τα άλλα μέσα που ακολουθούν την εξέλιξη της τεχνολογίας. Οι άνθρωποι που τα χειρίζονται αδιαφορούν για το ουσιώδες. Το περιτύλιγμα κυριαρχεί, ο λόγος είναι ανύπαρκτος, το ασήμαντο διογκώνεται και με τη μεγέθυνση του τραγικού ο τηλεθεατής νιώθει ανακούφιση που είναι ακόμα ζωντανός.


Έτσι δημιουργείται μια ατμόσφαιρα πανικού, συνεχούς αγωνίας και αδιεξόδου και ο δημοσιογράφος επιστρατεύει ακόμα και την τέχνη της υποκριτικής, φωνάζοντας και δακρύζοντας…


Και ολ’ αυτά για την τηλεθέαση και πολύ μακριά από την ανθρώπινη δυστυχία.
Η εποχή μας με την εντυπωσιακή ανάπτυξη της πληροφορικής δεν μας στερεί τη δυνατότητα να συγκρίνουμε και ν’ αναζητούμε το καλύτερο.


Ποιος όμως θα το πράξει; Όταν έχουν ανάψει φωτιές σε όλες τις γωνιές της γης, χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν καθημερινά από την αρρώστια και την πείνα, εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στο γκέτο της ένδειας και της απελπισίας ποιο είναι το χρέος του δημοσιογράφου;

Ας μας απαντήσει ο καλός εαυτός μας.

Σπύρος Κατσίμης.

29 Οκτ 2010

ΟΧΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ


ΝΕΟ ΟΧΙ στην προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας του Τύπου από τον αντιδήμαρχο της Ζαχάρως , Σπύρο Μπηλιώνη, είπε η Δικαιοσύνη στέλνοντας το μήνυμα ότι ο Τύπος έχει καθήκον και δικαίωμα να δημοσιοποιεί τις παρανομίες των δημοσίων προσώπων…

Ο Σπύρος Μπηλιώνης έκανε έφεση κατά του 64/2010 ιστορικού Βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου Ηλείας βάση του οποίου απαλλάσσονται των κατηγοριών της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου και της παράβασης του Ν .2472/1997 «περί προσωπικών δεδομένων» , ο συντάκτης της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ » Μάκης Νοδάρος, ο πρώην εκδότης της εφημερίδας Θανάσης Τεγόπουλος , ο διευθυντής της «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ » Βαγγέλης Παναγόπουλος , ο Δημήτριος Κολόκας διευθυντής του περιφερειακού ραδιοφωνικού σταθμού Δυτικής Ελλάδας «Ιόνιον fm» και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του δήμου Ζαχάρως Γεώργιος Βασιλόπουλος και Γεώργιος Μπούσμπουρας καθώς και το blog που διαβάζετε… (σ.σ. mnodaros, απο όπου και η ανάρτηση)

Ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών προ ημερών με απόφασή του, απέρριψε το αίτημα του αντιδημάρχου της Ζαχάρως καθιστώντας το Βούλευμα των δικαστών της Ηλείας ως τελεσίδικο .
Ηταν άλλη μια δικαίωση της μαχητικής και ερευνητικής δημοσιογραφίας απέναντι στο «παράνομο κράτος» της Ζαχάρως το οποίο πολεμάει εδώ και μήνες λυσσαλέα κάθε δημοσιογράφο και ΜΜΕ που ερευνά και αποκαλύπτει τις απίστευτες παρανομίες που συμβαίνουν εκεί και τις καταδίκες των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

Θυμίζουμε ότι:

---Πρόσφατα σε βάρος του Αντιδημάρχου της Ζαχάρως Σπύρου Μπηλιώνη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία σε βάρος του δημοσίου και για παράβαση του νόμου περί καταχραστών …για το γνωστό σκάνδαλο των καμπίνων στην παραλία της Ζαχάρως…
---Στις 8.9.2010 Ο κύριο Μπηλιώνης απολογήθηκε στον ανακριτή . Ανακριτής και εισαγγελέας του επέβαλλαν ομόφωνα τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εγγύηση 20.000 ευρώ και την παρουσία κάθε 1 και 16 του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Ζαχάρως…
---Στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου καταδικάστηκαν : Σε φυλάκιση έξι μηνών και πρόστιμο 1.000 ευρώ από το Τριμελές Εφετείο Πατρών ο τεθείς σε αργία δήμαρχος της Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος και ο αντιδήμαρχος της πόλης Σπυρίδων Μπηλιώνης για παρανομίες που διέπραξαν πριν από μερικά χρόνια στην πανέμορφη παραλία των Σχίνων και αποτέλεσμα των οποίων ήταν η υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

Έφυγε από τη ζωή ο παιδαγωγός και εκδότης Χάρης Σ. Πάτσης


Έφυγε από τη ζωή, το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου, σε ηλικία 97 ετών, ο παιδαγωγός - συγγραφέας - εκδότης Χάρης Σ. Πάτσης.
Ο Χάρης Σ. Πάτσης γεννήθηκε στις 30 Ιουνίου 1913.
Το 1933 αποφοίτησε από το Διδασκαλείο Ιωαννίνων. Το 1939 αρίστευσε στις εισαγωγικές εξετάσεις για την πανεπιστηµιακή µετεκπαίδευση (Φιλοσοφική Σχολή - έδρα Παιδαγωγικής) και το 1946 πήρε το δίπλωµά του µε άριστα.
Οι εκδοτικές δραστηριότητες του ξεκίνησαν το 1945, με την ίδρυση του ομώνυμου εκδοτικού οργανισμού, ο οποίος εξέδωσε μεταξύ άλλων εκπαιδευτικών έργων και την 24τομη «Νέα Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια»
πηγή: mediasoup

Οι "αγανακτισμένοι πολίτες" του Άγιου Παντελεήμονα και τα Δελτία Ειδήσεων


Η είδηση της επιθέσεως στον Άγιο Παντελέημονα με αυγά και γιαούρτια, προ ολίγων ημερών, στον Αλαβάνο και στην Πορτάλιου του Σύριζα είναι λίγο πολύ γνωστή. Παίχτηκε σε κανάλια, παράθυρα κ.ο.κ., οπότε δεν την επαναλαμβάνουμε. Για όσους δεν γνωρίζουν, πχ: κλικ (επίσης με μια αναζήτηση στο google θα βρείτε πολύ υλικό).

Ως επί τω πλείστον αυτό το γεγονός παρουσιάστηκε ως επίθεση "αγανακτισμένων πολιτών" του Αγίου Παντελέημονα, χωρίς να διευκρινιστεί βέβαια αυτό που εδώ και καιρό φωνάζουμε από αυτό το ιστολόγιο. Ότι δηλαδή η συγκεκριμένοι "αγανακτισμένοι πολίτες" δεν είναι παρά -κατά 99%- μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή. Πράγμα που φυσικά, ωρυόμενα, δεν αποδέχεται ένα κομμάτι της μπλογκόσφαιρας, δηλαδή αυτό με τις πολύ ειδικές ανάγκες, που υπάγεται στον χώρο της ακροδεξιάς.
Αλλά ακόμα και στα σχόλια του παρόντος ιστολογίου, διάβασα προχθές κάτι ανάλογο, εν είδει ..αθώας απορίας: Γιατί οι γιαουρτωτές του Ψωμιάδη θεωρήθηκαν "αγανακτισμένοι πολίτες" ενώ οι γιαουρτωτές του Αλαβάνου "φασίστες";

Η απάντηση πολύ απλά είναι: Διότι οι γιαουρτωτές του Αλαβάνου είναι φασιστόμουτρα με τη βούλα. Το γιατί, θα το δούμε στη συνέχεια.

Πλάκα έχουν και τα δελτία των ειδήσεων, που ως συνήθως έχουν κατάμαυρα μεσάνυχτα. Στο δελτίο του Χατζηνικολάου οι δημοσιογραφάρες μιλούσαν για "ηλικιωμένους αγανακτισμένους κατοίκους". Τα ίδια ακούστηκαν και από τον Στραβελάκη στο MEGA, που μάλιστα παρακολούθησε και με τα ίδια του τα μάτια το μοντάζ του ρεπορτάζ:
Οποιος θέλει να δεί "ενσταντανέ" απο τους... ηλικιωμένους αγανακτισμένους πολίτες, τον παρεπέμπουμε σε σειρά φωτογραφιών που ανέβασε σήμερα το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και αναδημοσιεύει (μαζί με πολλές πληροφορίες για τους "αγανακτισμένους πολίτες") το jungle report απο οπου και η ανάρτηση.

Η τεχνολογία σπάει το εμπάργκο της Γάζας!


Αδελφοποίησαν, μέσω διαδικτύου, ένα σχολείο της αποκλεισμένης Γάζας, μ’ ένα σχολείο του Μπάρι (Ιταλίας)…
Σε απευθείας σύνδεση, δάσκαλοι που ασκούν λειτούργημα κι όχι επάγγελμα, από την Ιταλία και την Γάζα, αδελφοποίησαν σχολεία και μαθητές!
Η Monia Benini, πρόεδρος του κινήματος «per il bene comune» βρίσκεται παντού όπου καταπιέζονται άνθρωποι.
πηγή:sibilla

27 Οκτ 2010

Η μεγαλύτερη "παράνομη" φωτογραφική έκθεση στον κόσμο


Ένας καλλιτέχνης διαφορετικός από τους άλλους
Ο Γάλλος καλλιτέχνης JR είναι αντισυμβατικός και διαφορετικός απ' όλους τους άλλους διότι εκθέτει τα έργα του σε αυτό που ονομάζει ο ίδιος «η μεγαλύτερη γκαλερί του κόσμου»....
Εκθέτει γιγαντιαίες ασπρόμαυρες φωτογραφίες πάνω σε κτίρια, τις περισσότερες φορές χωρίς επίσημη άδεια.Έχει «εκθέσει» τα έργα του στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Συνήθως παρουσιάζουν πρόσωπα με ρυτίδες και γραμμές τις οποίες παρομοιάζει με τις μεταμορφώσεις και παραμορφώσεις των πόλεων.


Πρόσφατα έλαβε ένα βραβείο ύψους 70.000 ευρώ από έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Το ίδιο βραβείο έχει πάρει και ο Μπόνο. Τα χρήματα δίνονται σε φιλανθρωπικό οργανισμό τον οποίο διαλέγει ο καλλιτέχνης.Το πρότζεκτ του έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη έκθεση του κόσμου χωρίς επίσημη άδεια.
πηγή:diadromi

"Δεν θα συρρικνωθεί η ΕΡΤ" λέει ο Τηλ. Χυτήρης (διαφωνώντας με Προβόπουλο)


«Για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα συρρίκνωσης της δημόσιας τηλεόρασης» δήλωσε σήμερα μιλώντας στη ΝΕΤ ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης απατώντας στις προτάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για συρρίκνωση των δημόσιων τηλεοπτικών σταθμών.

O κ. Χυτήρης τόνισε οτι δεν συμμερίζεται τις απόψεις του κ. Προβόπουλου αναφορικά με το ζήτημα, η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την ΕΡΤ και αντίθετα αυτό που ο ιδιος έχει αναλάβει αυτή την περίοδο είναι να νοικοκυρεψει τα οικονομικά της.

Υπενθυμίζουμε ότι ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Προβόπουλος, αναφερόμενος στους δημόσιους τηλεοπτικούς σταθμούς (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, Πρίσμα και το Κανάλι της Βουλής) δήλωσε ότι "όχι μόνο αυτοί οι σταθμοί είναι πολλοί για μια χώρα του μεγέθους της Ελλάδος, αλλά και λειτουργούν με πολύ μεγάλο αριθμό υπαλλήλων και με εξαιρετικά υψηλό κόστος, το οποίο είναι πολλαπλάσιο αντίστοιχων ιδιωτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας".

Η άποψη που διατύπωσε ο κ. Προβόπουλος είναι ότι "θα ήταν σκόπιμο οι δημόσιοι τηλεοπτικοί σταθμοί να συγχωνευθούν σε έναν ή δύο και να καλύπτουν περισσότερο από το 70% του κόστους λειτουργίας τους με έσοδα από διαφημίσεις, όπως συμβαίνει και με τους ιδιωτικούς σταθμούς". Και πρότεινε, το σημερινό έσοδο ( το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ) να διατεθεί για τη μείωση του δημόσιου χρέους".
Η εφημερίδα Independent κυκλοφόρησε χθες νέο ημερήσιο φύλλο, με όνομα «i», που στοχεύει να προσελκύσει «αναγνώστες και πρώην αναγνώστες ποιοτικών εφημερίδων». (βλέπε και προηγούμενο σχετικό άρθρο της 23/1ο)
Η νέα ολιγοσέλιδη εφημερίδα, που θα κοστίζει 20 πένες, θα μοιράζεται την ίδια συντακτική ομάδα με το «μητρικό» της φύλλο, την Independent. Ιδιοκτήτης του νέου φύλλου και της Independent, ο Ρώσος μεγιστάνας και πρώην πράκτορας της KGB Αλεξάντρ Λεμπέντεφ, κατέχει μεταξύ άλλων και τη σκανδαλοθηρική Evening Standard.

Ο διευθυντής της Independent, Αντριου Μάλινς, δήλωσε χθες ότι η εφημερίδα είχε ξεπουλήσει σε πολλά σημεία πώλησής της. «Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί αναγνώστες της Independent δεν μπορούν να διαβάσουν όλο το ευμεγέθες κυριακάτικο φύλλο μέσα στην εβδομάδα, λόγω του πολυάσχολου τρόπου ζωής τους. Η «i» προσφέρει πυκνή και περιληπτική περιγραφή των γεγονότων, ενώ φιλοδοξούμε να προσελκύσουμε παλιούς αναγνώστες εφημερίδων που τις εγκατέλειψαν απογοητευμένοι. Ελπίζουμε ότι θα βοηθήσουμε και τις δύο εφημερίδες να ακμάσουν», είπε ο κ. Μάλινς.

Πέρσι, η Evening Standard μετατράπηκε σε δωρεάν φύλλο, γεγονός που αύξησε σημαντικά την κυκλοφορία της, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που υποστήριζαν αυτό το καλοκαίρι ότι ο Λεμπέντεφ, που αγόρασε το χρεοκοπημένο Independent το Μάρτιο έναντι μίας στερλίνας, θα γινόταν και αυτός δωρεάν φύλλο.

«Οι βιαστικοί αναγνώστες, και κυρίως αυτοί που διαβάζουν στο δρόμο για τη δουλειά, μας έλεγαν εδώ και χρόνια ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν τόσες πληροφορίες και δεν έχουν έτσι το χρόνο να διαβάζουν ποιοτικό φύλλο σε καθημερινή βάση», λέει ο κ. Μάλινς. Ο Γιεβγκένι Λεμπέντεφ, γιος του Αλεξάντρ, και πρόεδρος της ανώνυμης εταιρίας της Independent, εξέφρασε χθες την αισιοδοξία του για την πορεία του νέου φύλλου, i.

Οι 11 μεγαλύτερες εφημερίδες της Βρετανίας έχουν αντιμετωπίσει κατάρρευση της κυκλοφορίας τους, κατά 5,75% πέρσι, στα 10,3 εκατ. αντίτυπα την ημέρα. Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκαν τα λεγόμενα ποιοτικά φύλλα, όπως οι Times του Λονδίνου, ο Guardian και η Daily Telegraph, που υπέστησαν υποχώρηση της μέσης κυκλοφορίας τους κατά 10% το 2009. Οι πωλήσεις του καθημερινού Independent έπεσαν από 250.000 φύλλα την ημέρα πριν τρία χρόνια, σε 186.000 σήμερα.
πηγή: kathimerini με στοιχεία από BBC

Πρόστιμα, συστάσεις και... Contra


Με πρόστιμα συνολικού ύψους 123.000 ευρώ «φιλοδώρησε» χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τρία κανάλια και δύο ραδιόφωνα, ενώ ακόμη δεν έχει καταλήξει σε απόφαση για τη μεταβίβαση και την αλλαγή του χαρακτήρα του Contra TV (πρώην Τηλεφώς).


---Την... τιμητική του χθες είχε το Alter στο οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ για την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» (19/4/10) κατά την οποία μεταδόθηκε τηλεφωνική συνομιλία του Μ. Τριανταφυλλόπουλου με τον Χριστόδουλο Ξηρό. Η ολομέλεια του ΕΣΡ εξέτασε την υπόθεση έπειτα από καταγγελίες πολιτών και αποφάσισε ότι υπήρξε μέσω των όσων είπε και ο δημοσιογράφος «ανάδειξη της τρομοκρατίας» σύμφωνα με τον πρόεδρο του συμβουλίου Ι. Λασκαρίδη.


---Στο ίδιο κανάλι επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ για παράλειψη σήμανσης πριν από διαφημιστικά μηνύματα, ενώ τιμωρήθηκε και με ισόποσο πρόστιμο για κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας, έλλειψη ευπρέπειας και ποιοτική υποβάθμιση προγράμματος στην εκπομπή «Ζαμανφού» της Αννίτας Πάνια.


---Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Σκάι TV για μη τήρηση πολιτικής πολυφωνίας σχετικά με τα ποσοστά προβολής Ν.Δ. και ΚΚΕ κατά το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος 2010 ενώ,


--- Aπλές συστάσεις επιβλήθηκαν σε Star και ΝΕΤ για τον ίδιο λόγο αλλά μόνο ως προς τα ποσοστά της Ν.Δ.


--- Πρόστιμο 40.000 ευρώ επιβλήθηκε στο «Ζευς TV» (Λαρίσης) για υπέρβαση ορίου διαφημίσεων, δικτύωση άνευ αδείας και έλλειψη σχετικής σήμανσης αλλά και διότι, ενώ είναι ενημερωτικός σταθμός, δεν διαθέτει δελτία ειδήσεων.


**Τη μεταβίβαση του Contra Channel (πρώην Τηλεφώς) και την αλλαγή χαρακτήρα του καναλιού (από μη ενημερωτικός σε ενημερωτικός) ελέγχει το ΕΣΡ. Ο κ. Λασκαρίδης τόνισε ότι η ολομέλεια δεν έχει καταλήξει σε απόφαση αλλά διευκρίνισε ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή του χαρακτήρα ενός ραδιοτηλεοπτικού μέσου.

ΣΩ.ΜΑ

26 Οκτ 2010

Σύννεφα στο Φάληρο


Σύννεφα μαζεύονται και πάλι στο Φάληρο. Μετά τις απολύσεις (ελάχιστοι τις αντελήφθησαν) και τις περικοπές του Σεπτεμβρίου από τα έντυπα του Αλαφούζου, τώρα το καμπανάκι χτυπά και για τον «υγιή» ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ που και πρώτος είναι σε ακροαματικότητα και τα έσοδά είναι ικανοποιητικά.
Όπως ακούγεται ο Αλαφούζος ζήτησε να γίνουν περικοπές μισθών από 10% (σε χαμηλόμισθους) εως 25% (σε υψηλόμισθους), ενώ υπήρξαν σκόπιμες διαρροές για δραστική μείωση του προσωπικού, δηλαδή «δεχτείτε μείωση μισθού διότι θα έχουμε απολύσεις»…
πηγή:zoornalistas

Το Blues να μας φωτίσει να μη γίνουμε …«κοψοχέρηδες» πάλι


"Ο Νίκος Τσιαμτσίκας και οι Blues Report (σ.σ. οι μισοί είναι δημοσιογράφοι...)ζωντανά, σε ρυθμούς «Rhythm n’ Blues» με πολύ «Soul» διάθεση το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στο live café VINILION

Ο Νίκος Τσιαμτσίκας και οι Blues Report είναι μια ανερχόμενη Rhythm n' Blues μπάντα που τον τελευταίο χρόνο μόνο μετρά πάνω από 15 επιτυχημένες εμφανίσεις στα πιο ιστορικά και φημισμένα club της Αθήνας, ενώ συμμετέχει και σε μουσικά φεστιβάλ της περιφέρειας, όπως η Ευρωπαϊκή γιορτή της Μουσικής στην Πρέβεζα, τη Φιλλιπιάδα , το καλοκαιρινό φεστιβάλ στην Τήνο ακόμη και σε εκδηλώσεις του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων με “Chicago music nights” κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης στο Θησείο.

Η μπάντα με σεβασμό στην ιστορία του μπλουζ του Σικάγο, αποδίδει όσο πιο πιστά γίνεται, και με πάθος πρωτόγνωρο, πασίγνωστα κομμάτια όπως: "Sweet home Chicago", "Messing with the kid", "I just wanna make love to you", "Aint no sunshine" , Dust my Broom και δεκάδες άλλα, μεγάλων αμερικανών συνθετών της Blues όπως οι Wllie Dixon, Buddy guy, Muddy waters, Billy Boy Arnold, Mat guitar Merphy, Robert Johnson και πολλών άλλων.
Τη μαγεία του μπλουζ πλαισιώνει μια ομάδα μουσικών έμπειρων με τη δική τους ιστορία ο καθένας στο χώρο, όπως ο Τάσος "The beast" Δημητριάδης στα ντραμς, o Γιάννης "Handsome" Σαμμαράς στο μπάσο, ο Γιάννης "Fabulus" Παχίδης στη φυσαρμόνικα , οι Παύλος "J.Warbird" Ξένος και Δημήτρης "Mr man" Μαθέας στις ηλεκτρικές κιθάρες και ο Μάριος Χριστόπουλος στο Σαξόφωνο και το φλάουτο.


Δυνατό ηλεκτρικό Blues με Soul συναίσθημα που ταρακουνά το κοινό. Δεν λείπουν οι reggae και top rock n roll απόπειρες, καθώς το μπλουζ είναι η μεγάλη μαμά της μουσικής και επειδή είμαστε έλληνες, η διασκευή γνωστών ελληνικών rock κομματιών – έκπληξη, είναι εκ των ουκ άνευ...

Για τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο, η υπόσχεση είναι για μια μοναδική ροκ βραδιά με δυνατή ηλεκτρική κιθάρα, γλυκύτατες νότες από τη Φυσαρμόνικα και χορευτικές τρίλιες από το μελωδικό σαξόφωνο. Η νύχτα θα σας μεταφέρει στην καρδιά του Σικάγο, θα σας κάνει να ξεχάσετε για λίγο την κρίση και σίγουρα θα βοηθήσει να πάμε όλοι ψιλοζαλισμένοι την επόμενη μέρα στις κάλπες, μπάς και καταφέρουμε να νικήσουμε τους φόβους τις αμφιβολίες και τις ψεύτικες προσδοκίες που μας κάνουν …κοψοχέρηδες κάθε φορά…

Είσοδος 6 ευρώ

Τόπος: café VINILION στην οδό Έκτορος 92 και Μενελάου στο Ίλιον

Τηλ.: 210 2692640

Ωρα έναρξης : 10: 30 (περίπου)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΣΕ & ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που συνεδρίασε σήμερα, σχετικά με το θέμα της καθυστέρησης εκ μέρους των εργοδοτών για υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ, αποφάσισε τα εξής:

1. Συγκροτεί την επιτροπή για την επανέκδοση της «Αδέσμευτης Γνώμης» , που θα φέρει στην επόμενη συνεδρίαση συγκεκριμένη πρόταση για την έκδοση του φύλου.

2. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της επόμενης Τρίτης, 2 Νοεμβρίου 2010, θα εγκρίνει συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδικήσεων (μετά και από συνεννόηση με το Διασωματειακό και την ΠΟΕΣΥ), που θα αποτελεί και το πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου.

3. Συγκαλεί το Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που κατά το Καταστατικό αποτελεί και την Απεργιακή Επιτροπή της Ένωσης, σε συνεδρίαση την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010.

4. Θα προτείνει στο Μικτό Συμβούλιο τη σύγκληση Συνέλευσης των μελών της ΕΣΗΕΑ, σε ημέρα που θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία και σε κεντρική αίθουσα της Αθήνας, για να διευκολυνθεί η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων, που προβλέπεται για τέτοια ουσιαστική διαδικασία. Προς την κατεύθυνση αυτή θα προταθεί η σύγκληση Συνελεύσεων σε κάθε ΜΜΕ και η συλλογή υπογραφών των μελών της Ένωσης σε κείμενο διεκδικήσεων και μορφών πάλης, που θα παρουσιάσει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

5. Υπό την έγκριση της Συνέλευσης και όλων των μελών της Ένωσης θα τεθεί το διεκδικητικό πλαίσιο, καθώς και το απεργιακό πρόγραμμα με στόχο: την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ, την ανακοπή του κύματος των απολύσεων, την προάσπιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί:
---Τους εργοδότες και την Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
---Όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να συγκροτήσουμε μέτωπο ενότητας.


Προειδοποιεί δε ότι δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί η οικονομική κρίση σε άλλοθι για την ανατροπή ουσιαστικών εργατικών δικαιωμάτων, που θα οδηγήσει πέρα από την υποβάθμιση της θέσης των μισθωτών και σε υποβάθμιση της Ενημέρωσης.

25 Οκτ 2010

To blog των 130 απλήρωτων εργαζομένων στην "Απογευματινή"


Στα βήματα των εργαζόμενων του Ελεύθερου Τύπου οι εργαζόμενοι της Απογευματινής δημιούργησαν το δικό τους ιστολόγιο. Το όνομά του είναι "ΟΧΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" και η ηλεκτρονική του διεύθυνση:

freeapog.blogspot.com

Το ξεκίνημα έγινε το Σάββατο το απόγευμα στίς 4.30 και τα κείμενα περιλαμβάνουν το "ιστορικό" και πολλές φωτογραφίες. Και όπως γράφουν οι ίδιοι:

"Σε αυτό το ιστολόγιο θα "ανεβαίνουν" καθημερινά τα νέα για τις εξελίξεις στην "Απογευματινή" και θα φιλοξενούνται παράλληλα κείμενα που θα αποστέλλονται στο "ταχυδρομείο" μας.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας και να στέλνετε τα κείμενά σας στη διεύθυνση: freeapog130@gmail.com

Υπενθυμίζουμε ότι αύριο (Τρίτη 26 Οκτωβρίου) έχουμε νέα 24ωρη απεργία στην "Α", την οποία σας καλούμε να στηρίξετε με την παρουσία και την αλληλεγγύη σας.

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους, και μη, για τη συμπαράστασή τους.

Εργαζόμενοι στην "Α"

Ερχεται η τηλεόραση του ΟΠΑΠ


Σύντομα στον «αέρα» το αθλητικό κανάλι που θα μεταδίδει το πρόγραμμά του αποκλειστικά στα 5.500 πρακτορεία

Ενα φιλόδοξο project, πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, θα τεθεί σύντομα σε ισχύ από τον ΟΠΑΠ με στόχο να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του Οργανισμού εν όψει και της απελευθέρωσης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.
Πρόκειται για τον ΟΠΑΠ/ΤV. Ενα κλειστό τηλεοπτικό δίκτυο που θα μεταδίδει το πρόγραμμά του αποκλειστικά στα 5.500 πρακτορεία του Οργανισμού σε όλη την επικράτεια. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ως το τέλος του χρόνου το κανάλι θα είναι έτοιμο να εκπέμψει μέσω δορυφορικής σύνδεσης και Διαδικτύου (web tv) με αθλητικό, χρηστικό περιεχόμενο για τα παιχνίδια του Οργανισμού (Πάμε Στοίχημα, Προ-Πο κ.ά.).

Το κανάλι θα διαθέτει 12ωρο πρόγραμμα που θα μεταδίδεται από τις 9 ως τις 21.00 και θα περιλαμβάνει talk shows, αθλητικά γεγονότα, ενημερωτικές εκπομπές για τα παιχνίδια του Οργανισμού, δελτία ειδήσεων κ.ά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη το κανάλι έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα του σκωτσέζικου πρωταθλήματος και τα δικαιώματα της championship (Β΄ Εθνική Αγγλίας) και βρίσκεται κοντά σε συμφωνίες για την απευθείας κάλυψη ποδοσφαιρικών αγώνων και από άλλα πρωταθλήματα που μετέχουν στο κουπόνι του Πάμε Στοίχημα.
Επίσης έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις δημοσιογράφων, ενώ την ευθύνη του προγράμματος και της θεματολογίας θα έχει γνωστός αθλητικός συντάκτης με διεθυντική εμπειρία.
πηγή: tovima (του Βασίλη Κώτση

Παραμένουν όμηροι των Ταλιμπάν οι δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι- εκδηλώσεις σήμερα σε όλη τη Γαλλία


300 ημέρες κράτησης και ομηρίας κλείνουν σήμερα για τους δύο Γάλλους δημοσιογράφους του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού « Φράνς 3» και τους Αφγανούς συνεργάτες τους.
Ο Στεφάν Ταπονιέ και ο Ερβέ Γκεσκιουγιέ απήχθηκαν στις 30 Δεκεμβρίου 2009, στην περιοχή Καπίνσα του Αφγανιστάν.

Τον περασμένο Απρίλιο δημοσιοποιήθηκε ένα βίντεο των ομήρων δημοσιογράφων και ένα τηλεφώνημα στις 24 Σεπτεμβρίου στο γαλλικό στρατό, μαρτυρούν ότι οι δημοσιογράφοι είναι ζωντανοί με ακμαίο ηθικό και συνάμα αναζωπυρώνονται οι προσδοκίες ότι μέχρι το τέλους αυτού του χρόνου θα βρεθεί λύση.

Παρά αυτές τις θετικές ειδήσεις, η Ομοσπονδίες των Δημοσιογράφων εκφράζουν ανησυχία σχετικά με την κατάσταση της υγείας των ομήρων και φόβους σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση τους.

Οι γαλλικές δημοσιογραφικές Ενώσεις και οι οργανώσεις πολιτών, συνεχίζουν την εκστρατεία για την απελευθέρωση των συναδέλφων με σύνθημα «Απελευθερώστε τους», στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.liberezles.net/.

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ και η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΔΟΔ/ΕΟΔ) μαζί με τις Ενώσεις μέλη από τη Γαλλία -‘Syndicat National des Journalistes’ (SNJ) και Syndicat National des Journalistes΄’ CGT (SNJ-CGT- επαναδιατυπώνουν το αίτημα για την κινητοποίηση του παγκόσμιου κινήματος των επαγγελματιών δημοσιογράφων, καθώς και των γαλλικών αρχών προκειμένου να τερματισθεί άμεσα η ομηρία των απαχθέντων δημοσιογράφων.

Προκειμένου να αφυπνίσουν την κοινή γνώμη για την τύχη τους οι δημοσιογραφικές Ενώσεις μαζί με οργανώσεις πολιτών και τις τοπικές αρχές διοργανώνουν για σήμερα σε όλη τη Γαλλία εκδηλώσεις υπενθύμισης των 330 ημερών κράτησης

24 Οκτ 2010

Δεν σκύβεις καλά, Θέλεις εξάσκηση, Πιό κάτω, Πιό κάτω, ΕΤΣΙ



Στο γραφείο επικρατεί μια σχετική αναστάτωση.
Κάτι ψιθυρίζεται για περιορισμό του προσωπικού.
Οπως είναι φυσικό μπήκαμε κι εμείς στο παιχνίδι της κολοκυθιάς.


Κοιταζόμαστε ύποπτα μεταξύ μας - μήπω εσύ ξέρεις κάτι?- , παρακολουθούμε τις κινήσεις των σταμπαρισμένων χαφιέδων

- σε κάθε αξιοπρεπές γραφείο υπάρχουν -,

μερικοί κάνουν ήδη κωλοτούμπες για ν΄αποδείξουν ότι είναι τα απαραίτητα αρκουδάκια που χρειάζεται η επιχείρηση....

Ισως πιο πολύ από μια ενδεχόμενη εκπαραθύρωσή μου με ταράζει αυτό ακριβώς.
Οι κωλοτούμπες..
Εκείνη η εικόνα απόλυτου τσίρκου που θα βλέπω από δω και στο εξής.
Η ανυπαρξία του όχι.
Η προθυμία του ναι.
Υπάρχουν ήδη μερικοί που έρχονται και σάββατο στο γραφείο οικειοθελώς...

Μάλιστα κύριε Διευθυντά. Φυσικά κύριε Διευθυντά. Με συγχωρείτε φάνηκα βλάκας κύριε Διευθυντά. Μαστιγώστε με το αξίζω. Μήπως θέλετε ένα καφέ? Να σας ξεσκονίσω λίγο το γραφείο? Τι όμορφο που είναι το νέο σας κούρεμα. Δεν το έκανα εγώ ο Γιώργος το εκανε. Δεν ξέρω γιατί έχει αργήσει η Μαίρη κύριε Διευθυντά, ξέρετε μεταξύ μας πάντα αργεί το πρωί δεν το είχατε προσέξει?

Ζούγκλα! Κι όχι οποιαδήποτε ζούγκλα. Η ζούγκλα των ερπετών. Τα πόδια μερικών έχουν μπει σε πλήρη αχρηστία γιατί εδώ και καιρό δεν περπατούν πλέον. Σέρνονται. Υπάρχει μια πλήρης αμνησία στο γιατί υπάρχουν πόδια και γιατί μπορούμε να σηκωθούμε λίγο πιο πάνω από τη στάση της επίκυψης.

Τη γλυτώνω μέχρι τώρα γιατί νομίζουν πως είμαι γραφική. Κάτι σαν το Δελαπατρίδη. Λέω ότι θέλω και νομίζουν πως τα λέω αστεία. Κάτι σαν το παππού που διαμαρύρεται στα κανάλια. Το μόνο όπλο που βλέπω αυτή τη στιγμή ενάντια στην απόλυση είναι να συνεχίσω να είμαι αυτό που είμαι. Είναι τόσο δεδομένο πως είμαστε σκλάβοι που όταν κάποιος φωνάξει για ελευθερία και δικαιοσύνη μοιάζει σαν το στημένο καυγά σε ένα ριάλιτυ....

Καλή δουλειά λοιπόν.
Κι αν σήμερα είναι η σειρά σας για τη πόρτα.
Μην ανησυχείτε σε λίγο θα είναι πολλές χιλιάδες που θα ακολουθήσουν.
Τουλάχιστον θα έχουμε εκείνο το συναίσθημα του ότι είμαστε σκατά όλοι μαζί.

Λίγο το έχεις?

πηγή: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (σ.σ. λίγο παλιότερο, αλλά αξίζει)